zondag, februari 29, 2004

M to the T to the motherbleeping V

De allereerste clip die ooit vertoond werd op MTV was The Buggles met hun "Video killed the radiostar". Er was een nieuw en vernieuwend middel gevonden om muziek bekend en populair te maken. Niet tegen de verwachting in stonden de platenmaatschappijen er eerst argwanend tegenover maar al snel hadden ze door dat videoclips wel eens geld zouden kunnen opbrengen in plaats van enkel te kosten. MTV was cool, hip en wist zich goed te verkopen aan de jeugdige generaties. Enkele jaren later was het de beurt aan MTV Europe die van start gingen met de clip "Money for nothing" van de Dire Straits...niet zo toevallig als je weet dat er de lijn "I want my MTV" in voorkomt.

In de nineties kalfde het succes van MTV stilaan af, niet in het minst door hun eigen beslissingen. Eenheidsworst werd de regel, meermaals werd er geschoven met de programmatie van hun - in mijn ogen - betere programma's (Headbanger's Ball, Superock en vooral Alternative Nation) en de puriteinse Amerikaanse ingesteldheid liet zich ook tot in Europa voelen. De censuur werd ten gepaste en ongepaste tijde toegepast...bepaalde merknamen werden raar genoeg weggeblurd, Janet's middelvinger in de clip "Scream" onderging hetzelfde lot en sommige liedjes waren niet echt meer te beluisteren (wat dacht je van "A.D.I.D.A.S." van KoRn waar zelfs na middernacht nog steeds stevig de blieps werden gehanteerd). Sommige artiesten begonnen hun clips aan te passen zodat ze toch gedraaid zouden worden: Bloodhound Gang wist op humoristische wijze het vieze f-woord te vervangen door ezelsgebalk in "Fire water burn" en Moby ging nog verder door de regel "That's when I reach for my revolver" te vervangen door het nietszeggende "That's when I realize it's over" (Mission of Burma moet zich redelijk bekocht gevoeld hebben). Weg was het coole en rebelse imago van de muziekzender en daarmee ook deels hun succes.

Blijkbaar hebben ze dit een tijdje geleden zelf ingezien en proberen ze nu hun cool weer kost wat kost terug te verdienen. Jackass was een gok die meer dan goed is aangeslaan en de Osbournes hebben meer voor MTV (en de inkomsten van de Pfaffs en de Planckaerts) gedaan dan ze ooit zelf zullen beseffen. Maar desondanks deze nieuwe "inspanningen" blijven ze blunderen met hun programmakeuzes (wtf moet Punk'd voorstellen???) en op censuurgebied spelen ze nog altijd hetzelfde hypocriete spelletje: het merendeel van hun uitzendingen wordt bevolkt door quasi-naakte vrouwenlichamen en het gemiddeld vocabularium beperkt zich tot termen als "pimp" en "bitch" maar als het met een f of een sh begint, vliegt het eruit. Het was dan ook redelijk hilarisch om deze week een kleine reportage te zien op MTV over de link tussen hiphop en - hou u vast - hot sex. Het ging er even diepgaand en expliciet aan toe als een doorsnee lezing van Pater Versteylen over de Kama Sutra.

Maar om toch nog even over hot sex door te bomen, MTV heeft een bepaald programma waarin een top 10 wordt samengesteld met de 'beste/bekendste" clips van een bepaald artiest of genre. Laatst hadden ze blijkbaar een lijstje gewijd aan gecensureerde clips, meerbepaald diegenen die expliciete tepels bevatten. Ik viel ergens halverwege het programma binnen. De top 5 zag er als volgt uit:

5. 50 Cent - P.I.M.P.
4. Prodigy - Smack my bitch up
3. Robbie Williams - Come undone
2. Add N to (x) - Plug me in
1. N.E.R.D. - Lapdance

Wat mij betreft mocht Add N to (x) gerust op de nummer 1 staan: 1 bed, 2 porno-actrices, 1 vingercamera en een paar sex toys...smaakvol maar toch bloedgeil. De tweede plaats zou dan toekomen aan "Smack my bitch up" en de derde weet ik niet zo direct. Ik zou zeggen "Windowlicker" van Aphex Twin maar ik geloof dat daar weinig expliciete dingen in voorkomen...zolang het maar niet een zoveelste niggah-in-cabrio-met-zijn-homies-tussen-een-hoop-monokini-thongbabes-clip is. Originaliteit en blote borsten, het kan!

Met dank aan CyCe voor het aanbieden zijner naakte tepels

*mod* Dankzij MTV's History of Sex (stel je er wederom niet te veel van voor) is me weer een clip te binnengeschoten die zeker top 3 materiaal waard is namelijk "Girls on film" van Duran Duran.

Beluisterd: At the Drive-In - Relationship of command, Lightning Seeds - Like you do (Best of), Saint Germain - Tourist, VA - Tour of Duty, Vol. 4, The Beatles - The white album, The Sheila Divine - New parade, Kent - Verkligen, PJ Harvey - Stories from the city, stories from the sea

vrijdag, februari 27, 2004

Het Weer

Classic Leugenpaleis time!
Haal de politievedette uit de Westvlaamse letter-omelette: "tis butn witse van de sniw, wi!"

Soit, het weer dus. Naar het schijnt is het van alle tijden dat mensen conversaties aansnijden door over het weer te beginnen lullen: te warm, te koud, te nat, te droog, te winderig...je zou je eigenlijk gaan afvragen waarom er hier eigenlijk nog uberhaupt volk woont. Ik denk dat we het weer van vandaag kunnen catalogeren onder "te wit".

Deze morgen toen ik naar beneden ging, straalde mij een ongeziene helderheid tegemoet. Bijna was ik een van de eerste personen die het slachtoffer van sneeuwblindheid was geworden in zijn eigen keuken. Zowel de straat als de tuin lagen onder een dik pak sneeuw. Nu kan alles er wel mooi gaan uitzien eenmaal onder een laagje sneeuw maar van zodra het begint te dooien is het om zeep. Bijgevolg mocht ik mij toen ik naar school ging voor die paar wekelijkse uurtjes bezigheidstherapie opnieuw door sloten bruine en zwarte drab werken. Bovendien moest ik ten allen tijde oppassen niet op mijn gat te gaan, ten eerste omdat ik niet echt gepast schoeisel heb voor deze omstandigheden en ten tweede omdat er nu eenmaal geen eskimo of kunstschaatser in mij schuilgaat. Maar ik ben er uiteindelijk geraakt...and there was much rejoicing \o/

Ik ben benieuwd wat er deze nacht weer uit de lucht gaat komen vallen...hopelijk geen dode zeehondjes.

Beluisterd: DJ Shadow - Endtroducing, Godspeed You Black Emperor - Live @ NYC 1999, Led Zeppelin - How the west was won, Pink Floyd - Animals, 4 Hero - 2 pages, Nick Cave & the Bad Seeds - No more shall we part, My Morning Jacket - The Tennessee fire, Iron Maiden - Brave new world

Godspeed You Black Emperor - Live @ NYC 1999: 1. 3rd part; 2. Monheim; 3. Gathering storm; 4. John Hughes; 5. Blaise Bailey Finnegan III; 6. The sad mafioso

woensdag, februari 25, 2004

Back to normal

Ziezo, alweer een carnaval overleefd! De vrouwenkleren mogen weer de kast in en het zal nog duren tot 6 februari 2005 vooraleer er weer in het Oilsjters zal gepost worden...als dat geen hele geruststelling is.

Door deze nacht zonder geld te vallen, heb ik op wonderbaarlijke wijze een kater kunnen vermijden. Veel lijfelijke ongemakken heb ik dus niet moeten ondergaan, al is het wel dat ik momenteel veel hoest en weinig stem heb...nachtelijke danspartijen in de regen durven wel eens zoiets op te leveren.

CyCe is zo vriendelijk geweest gisteren naar onze ajuinenstad af te zakken (iets wat we niet van die weners van een backdraft en een pompoen kunnen zeggen :p). We hebben direct van de gelegenheid gebruik gemaakt om de nodige momenten vast te leggen en zodoende zijn hier de allereerste foto's. Enjoy!

Newsflash

Ik zen ni mier al te niechter dus we goan het kert agen. Caaice is een fel bieke en ij eed oeik foto's gepakt dus die zillen redelijk rap onlaain stoan. Ik goan naa gon sloapen en meiren noen klappen we weir voesj. Sloapwel allemool!

dinsdag, februari 24, 2004

De verbranding

De poep verdwejnt in vier en vlammen,
weir stoan tesoamen hand in hand
Elke vezosje werd verbannen
want vastelauved wer verbrand
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Giejn Oilsjteneer kan em bedwingen
van elke kauk rolt der een troan
Asmen stad van men droeimen zingen
zal carnaval in roeik vergoan

maandag, februari 23, 2004

Attensje iederiejn!

Weir kinnen veir de moment van ne riejdeleke unieke carnaval klappen...no iene nacht zen de pissoins opt Stadhois nog altoid nie ondergeloepen! Da pakt natierlek nie weg da ge nie gewoein tegen de mier kinjt pissen of tegen de combi van de flikken (eire sensor is toch nor de zak) as gaa echt nimer kinjt agen...liever da as tegen men biejnen.

Veir de koeimende carnavalsnacht zoek geiren wa mier ambians willen emmen en wa mier volk da bloift plekken zoedak zonder probleimen nog ne koek kan gon eiten boi ons Ineke. Boidees zaanek oeik ne kloinen oproep willen doeng aan al de pompiers: bloift ne keer van eir gewoein ploaten en droit iesj wa mier carnavalsmuziek.

Veir vandenoavond, de mensjen die gemaquilleerd willen werren deir ons Janineke werren om half 8 verwacht boi de Kevin. Tegen een ier of 8 zoomen ten vertrekken nort stad. Ik weet naa ni ofdammen direct op de Mert zillen stoan of iest on de Cosa mor allee, ge vinjt ons wel ieverast. Octaaf de roeizen oeilefant zal oeik weir van de partoi zen.

As leste wil ik eir nog efkes meediejlen dat er foto's zen mor ze zen enkel vastgeleid op de analoeige ploat dus ge ziltj allemool nog wa possensje moeten emmen veiralier ze onlaain gon stoan.

zondag, februari 22, 2004

Oilsjt Carnaval Live

Voor de thuisblijvers is er een live videostream van de zondagstoet te vinden op Digitale Regio Aalst.

Voor de mensjen die wel allemol afkommen, gellek gewoentje stoan we weir veir de vitring van Tanckere in de Koeilstroot, rechtoever de Liebaut. Moeste ons ni vinnen, afsproak rond een ier of zeive bij de Kevin ofwel rond een ier of negen int Roeizemaroinstrotje. Iejne kier dat de Mert oepen goat, stoan we weir opt zelfste plosjke as de veirige joaren.

zaterdag, februari 21, 2004

Oilsjt viert carnaval!

Ok, een dag voor het gebeuren is het hoog tijd om de nodige informatie door te sluizen naar mijn beste bloglezertjes.

Beharing
De nodige beharing wordt gedragen a la francaise...onder geen enkele omstandigheid wordt er dus geraakt aan mijn dierbare oksel- en beenhaar! Het aanwezige beenhaar zal gecamoufleerd worden door 2 paar panties. Mijn kapsel zal in orde worden gebracht door mijn persoonlijke hairstyliste Kristel. Zij zal instaan voor het nodige staartjes- en vlechtjeswerk (I repeat: geen krullen!).

Kledij
Vermits er dit jaar grotere belangen op het spel staan, wordt er gekozen voor een moderner en sexy'er imago. Het zal fris aan de vis zijn maar no pain, no gain. Gekozen werd voor een kort zwart rokje (zo'n ombind-ding), een wit truitje en een zwarte gilet met daarboven natuurlijk mijn superzachte en -comfortabele "vellefrak". Op tetn-vlak is er weinig veranderd, mijn rondingen worden ook dit jaar weer gevormd door 2 handdoekjes op artisanale wijze aan te brengen in een geelgekleurde beha.

Schmink & Accessoires
De beige nagellak met glitters wordt dit jaar aan de kant geschoven en vervangen door knalrode nagellak. Mijn gezicht zal van de nodige "fonds" en "teins" en "fond de teins" voorzien worden alsook wat kleur, mascara en meer van die vrouwencosmetica-toestanden waarvoor menig knaaggedierte het leven heeft gelaten. Naar aloude gewoonte zijn oorringen en piercings niet aan mij besteed...hetzelfde geldt voor valse nagels en valse wimpers. Boa's verliezen te snel hun pluimen om er echt in te investeren. Mijn recent gewonnen Orangine-handschoentjes daarentegen kunnen nog wel van pas komen.

Planning
Zondagmiddag: stoet
Zondagavond - Maandagmorgen: markt en omliggende straten en etablissementen
Maandagavond - Dinsdagmorgen: markt en omliggende straten en etablissementen
Dinsdagmorgen (8u.): Ontbijt bij Ineke
Dinsdagmiddag: Voil jeanetten stoet
Dinsdagavond - ...: Popverbranding

Waarschuwing: Alle posts tussen morgen en woensdag aanstaande kunnen mogelijk bestaan uit oncoherente lappen tekst, dronkemansgebrabbel en stukken tekst met een slecht leesbaarheidsgehalte voor iedereen die niet bekend is met het Oilsjterse dialect.

vrijdag, februari 20, 2004

Frustrating Friday

Vandaag begon redelijk vroeg voor mijn doen. Iets voor negenen werd ik wakker in een lekker zonverlichte kamer...ideaal om nog een uurtje in te liggen doezelen onderwijl luisterend naar de passerende kindercarnavalstoet. De koters hebben gelukkig niet te veel confetti aan de straatstenen verspild. Goedgeluimd stond ik op en werkte de dagelijkse routine af van ontbijten, wassen and the usual. Het humeur begon om te slaan toen ik me gereed wou maken om naar Brussel te vertrekken.

I'm a music man and I like my music wherever I can. Spijtig genoeg leek mijn discman de geest te hebben gegeven. Blijkbaar is het motortje kapot om de cd's rond te draaien en zoiets zie ik me nog niet manueel forceren. Omdat ik er absoluut mijn gedacht had opgezet niet muziekloos naar Brussel heen en weer te treinen was het tijd voor plan B: de walkman. Jawel, in deze tijden van compacte mp3-spelers is zo'n vierkantig cassetteding totaal uit de tijd maar nood breekt wet. Maar zoals het in het leven wel meermaals gaat, leidt de oplossing van het ene probleem meestal tot het ontstaan van een ander probleem. Na wat gefriemel en geschuif vond ik een schoenendoos met oude cassettebandjes in en ik bedoel terdege oud, New Kids on the Block en nog meer van dat fout spul. Het merendeel van de doos bevatte trouwens mixtapes...een welbekend begrip voor de mannelijke muziekfreaks onder ons (zie ook de film/het boek High Fidelity van Nick Hornby).
Nu is er op zich weinig mis met tapes met liedjes op zoals bijvoorbeeld "Your ghost" van Kristin Hersh, alleen is het niet type muziek wat ik wil horen wanneer ik met een walkman op de baan ben. Mijn ongeveer enige 2 cassettes die ik had met wat steviger muziek op (Therapy, Magnapop, RATM en vele anderen) waren onvindbaar...ik gok erop dat ze nog in mijn stereo-installatie zaten de dag dat ik die meegaf met het stort. Uiteindelijk moest ik het stellen met een cassette met 5 Metallica nummers op. Na die 5 nummers was het dan nog een tweetal minuten om volledig terug te spoelen en weer van vooraf aan te beginnen. Note to self: mp3-speler wat hoger op mijn verlanglijstje plaatsen.

In principe mag ik niet klagen omdat ik maar 1 dag per week op school moet zijn maar sta me toe het toch even te doen. Naar school gaan wordt meer en meer een last en aan mijn ingesteldheid ligt het alleszins niet. Terwijl in vroeger tijden de zatte West-Vlamingen zich enkel in de Club ophielden en af en toe al kruipend boven naar het toilet kwamen, vinden ze het nu noodzakelijk om boven meer dan 5 minuten halt te houden terwijl ze in hun boxershort een of ander kutstudentenlied aan het zingen zijn. Terwijl de verwarming zo hoog staat dat boterhammen quasi spontaan in toast veranderen, slaagt nog steeds de helft van het aanwezige vrouwelijke gepeupel erin om 2 uur in een niet-verlucht lokaal door te brengen met jas en sjaal aan. And last but not least...studenten die net iets voor het eind van de les willen doorgaan om zodoende nog net hun trein te halen, plaatsen zich nu liefst halverwege het lokaal en minstens halverwege de rij waarna ze in ware rambostijl al duikend en al sluipend ongezien het lokaal proberen te verlaten met minimum 5 krakende winkelzakken in hun handen. Belgi? was nog nooit zo dichtbij een Columbine-scenario...

In het station had ik dan nog eens het genoegen het perron te delen met een opeenstapeling van grijze hersendode meutes volk in alle formaten en gekleed in alle gekende grijstinten. Lagen de financiele eisen van de NMBS niet zo hoog inzake de kosten opgelopen door zelfmoordpogingen, ze zouden waarschijnlijk allemaal en masse voor de trein springen en ik zou ze zelfs nog gerust een duwtje willen geven hebben, moesten ze plots beginnen twijfelen. Sorry als ik niet al te menslievend overkom momenteel maar Brussel heeft nu soms eenmaal dat effect op mensen.


On the bright side, vanavond gaan we eens de foor afschuimen aangezien we daar toch nooit aan toekomen eenmaal de echte carnavalsdagen zijn aangebroken. Nog een prettige avond voor elk van u en ieder apart. Ajuus!

Uitgelezen: Douglas Coupland - Hey Nostradamus
Beluisterd: The Books - Thought for food, Frank Zappa - We're only in it for the money, Lambchop - Aw c'mon, Lambchop - No you c'mon, Metallica - Kill em all

donderdag, februari 19, 2004

Internet Explorer zuigt!

Laat het nogmaals geweten zijn: IE zuigt!

Zonet werd ik erop gewezen dat mijn blog gedeeltelijk wordt afgeknipt, hoelang dit al aan de hand is weet ik niet. For no apparent reason weigert IE tekst weer te geven die lager staat dan het Nedstat-icoontje in mijn sidebar. Nu zijn er 2 mogelijkheden: ik doe er iets aan of jullie doen er iets aan.

Vriendelijk als ik ben, heb ik er zelf al iets aan gedaan en het Nedstat-icoontje helemaal onderaan de pagina geplaatst. Dit neemt niet weg dat jullie zelf nog iets kunnen doen, namelijk een deftige browser gebruiken:

Firefox 0.8
Opera 7.23

Doe het niet voor mij maar doe het tenminste voor jezelf. Met Opera heb ik geen ervaring maar dat hoeft ook niet want ik ben een tevreden gebruiker van Mozilla. Indien nodig wil ik dus gerust wel wat technische feedback geven inzake Firefox (het vroegere Firebird)

Voor de mensen die al surfen met Mozilla of Opera: move along people, there's nothing here to see!

Over vroeger en nu

Oude en minder oude mensen durven wel eens te zeggen dat het vroeger beter was. Ondergetekende zelf vormt geen uitzondering op die regel...vroeger was het beter en ok, ik sluit niet uit dat misschien in het vroeger voor het vroeger nog beter was maar aangezien ik daar geen herinneringen aan heb, houd ik het erop dat het vroeger beter was. Maar het spreekt voor zich dat sommige tijden beter zijn dan andere (geboorteplaatsen ook trouwens maar laten we er voor de gemakkelijkheid vanuit gaan dat we de gedachtegang verderzetten met onze Westeuropese oogkleppen op).

Ik kan er niet aan doen maar het lijkt me heerlijk om heden 12 jaar te zijn. Hier volgt een kort lijstje met redenen dat gemakkelijk nog verder kan uitgebreid worden:
1. Volgens je eigen normen is "rnb" het enige en tegelijk ook beste muziekgenre dat er ooit is geweest.
2. Zonder Britney Spears en Justin Timberlake was de popmuziek nooit uitgevonden.
3. Alles wat je leuk vindt, komt in de hitlijsten terecht: K3, M Kids, Clic,...
4. Je hoeft niks van spelling te kennen om iets te schrijven.
5. Je hoeft niet tot na 10u op te blijven om bloot op tv te zien.
6. Alles wat op tv komt, is speciaal op jou afgestemd: geen moeilijke woorden, geen moeilijke vragen, geen moeilijke puzzels en geen moeilijke grappen. En als je het niet snapt, herhalen ze het toch meestal nog eens.
7. 12 is de ideale leeftijd om een nieuwe gsm te krijgen
8. Wat er ook verkeerd gaat, het is altijd de schuld van je ouders
9. Je ouders zijn verplicht zakgeld te geven of je daagt hen voor de rechtbank
10. Scholen die niet gemengd zijn, vormen een absolute minderheid.
11. Volgend jaar mag je eindelijk beginnen uitgaan
12. Het merendeel van je vriendinnetjes heeft volgend jaar de borsten van een 16-jarige

Ter info nog even vermelden dat ik het internet niet afspeur op zoek naar foto's van 13-jarigen...ik zit gewoon enkel veel op irc :)

Ontvangen: Concertticket Lambchop, AB Brussel 21 maart
Beluisterd: Cake - Comfort eagle, Fountains of Wayne - Utopia Parkway, Garbage - Garbage, David Holmes - Bow down to the exit sign, Grant Lee Buffalo - Jubilee, The Cure - MTV Unplugged, Otis Redding - Otis Blue: Otis Redding sings Soul

woensdag, februari 18, 2004

CR goes multiplayer: Part 4 - RuLeMode

Schwein Hunden bloedde dood in de begindagen van DoD beta 2.0 . De nieuwe beta was een grote stap voorwaarts en onvermijdelijk een beetje wennen (invoeren van recoil, prone-animaties, machine gunner,...) maar na enkele dagen liep het weer als een trein. De leukste nieuwigheid was ongetwijfeld het invoeren van het mes en de spade...niks bevredigender dan iemand de hele tijd achter na te zitten met een spade in de hand. Mijn allereerste spadekill ooit is inmiddels al meer dan berucht en de eerste persoon die deze vernedering te beurt viel was niemand minder dan onze geliefde pompoen...velen zouden nog volgen.
Hoewel we met sH vooral op +18-jarigen mikten om mee samen te spelen, kwamen we meer dan goed overeen met RLM. Vermits RuLeMode rond die periode een deel van hun actieve members verloren en wij er geen meer hadden, leek het het ideale moment om samen te gaan. Het nieuwe RLM was geboren!

Op Obs en mij na, was RLM een jonge bende en er werd dan ook danig wat afgegrapt en afgezeverd. De tijden die we toen op irc doorbrachten zijn ondertussen nog legendarischer dan onze belevenissen tijdens de wars: de leuke uurtjes met onze kwisbot, de verkoop van klazoid zijn zus en het maken van een promo-filmpje voor de nationale ploeg "Team Belgium".

Niettemin werd er ook nog DoD gespeeld. Op nationaal gebied wisten we tesamen met onze naaste concurrenten van V3X ("Veni, Vidi, Vici") de leiding te behouden op de Shrimpwars ladder maar daar zou later nog verandering in komen met de komst van Legion. In de paasvakantie die toen aanbrak (anno 2002), beleefden we ons hoogtepunt. Elke dag werkten we een war af tegen gereputeerde en gerespecteerde clans uit de Europese DoD-scene, waarvan we er verschillende ook wisten te winnen. Een van die wars die nog het best in het geheugen ligt, was de war tegen TWR ("The White Rose"). We waren sterk aan het spelen en stevenden op een overwinning af totdat Spine tot ieders verbijstering besloot de laatste vlag van TWR in te nemen. Deze (on)tactische zet leverde ons een nipte nederlaag op en er werd danig wat afgevloekt en afgescholden. Gelukkig voor hem zou hij nooit meer dezelfde fout maken...zeker niet nadat ik dit wist te maken. De vakantie werd in schoonheid afgesloten met een wedstrijd tegen de toenmalige wereldkampioen Sie Kommen - France. Hannibal en de zijnen hadden zoals verwacht weinig problemen met ons maar dat kon de pret niet drukken.

Na die paasvakantie viel het weer wat stil. In eigen land ging het niet meer zo vlot sinds de komst van Xth ("Legion") dat voortkwam uit de clan Exclamation Rulez ("!R"). Zij zouden later hoge ogen gooien op Europees niveau en gedurende het verdere bestaan van RLM hebben we er slechts 1 maal een oefenwedstrijdje tegen kunnen winnen op de map overlord.
Er kwam weer wat beweging in de clan naar aanloop van de Jolt league waarbij we als enige Belgische clan in 1e divisie uitkwamen. De eerste wedstrijd werd overtuigend gewonnen maar nadien ging het week na week slechter. Na een paar weken barstte de bom tijdens een trainingsessie. Hoewel er weinig sprake was van ruzie, ging ieder zijn eigen weg: Klazoid ging naar Xth, backdraft naar SaH, Matziti naar TWR, Spine naar CyS. De overgeblevenen lastten een (tijdelijke of definitieve) pauze in op clangebied. RuLeMode disabled!

To be continued...

*mod* De Multiplayer Chronicles zijn een beetje opgekuist dus neem gerust een kijkje. Je mag het me altijd laten weten als je ergens een fout vindt of als ik ergens iets vergeten ben.

Beluisterd: Poole - Among whom we shine, Piano Magic - Writers without home, Hangedup - Hangedup, New Order - 20 years of New Order, James Brown - Sex machine, Arch Enemy - Wages of sin, Einsturzende Neubauten - Strategies against architecture III

dinsdag, februari 17, 2004

Als we maar gezond zijn...

Op het ritme van "Intimiteit" van Van Het Groenewoud: "immuniteit, geen medicatie". Ik weet niet wie ik precies moet danken aangezien mijn ouders nogal redelijk snel ziek vallen maar het aantal keren dat ik ziek ben geweest, is echt wel op 1 hand te tellen. Zo zie je maar, niets gezonder dan in de winter in t-shirt rond te lopen :)

Gisterenavond zouden we normaal gezien gaan kwissen zijn in de Onzekere Tijd, moest onze ploeg niet plots gehalveerd zijn door ziekte. Nu houden we wel van een uitdaging maar zelfs grote breinen als Sjannie en mezelve zagen het niet zitten om met slechts 2 man uit te pakken. Het feit dat we beiden geen ruk van sport kennen, heeft daar gedeeltelijk mee te maken. Niet dat we zo professioneel zijn dat we elk onze eigen specialiteit op kwisgebied hebben en daar op autoritaire wijze mee omgaan...het is eerder dat we nogal redelijk complementair zijn. De andere 3 moeten dus steeds mijn algeheel gebrek aan sportkennis zien te compenseren. Ik heb nooit echt de sport in het algemeen gevolgd en bijgevolg blijft daar ook zeer weinig van hangen op enkele speciale gebeurtenissen na die meestal wel ergens in het collectief sportgeheugen zijn blijven hangen. Voor het merendeel betreft het beelden en momenten en geen cijfers of uitslagen...David Platt die tegen de Belgen scoorde in de verlenging op het WK in Itali?, Senna die zich doodrijdt in de Tamburello bocht op het circuit van Imola, etcetera. Jullie kunnen me dan ook een groot plezier doen door me een paar links te geven naar sites waar redelijk wat historische sportfeiten op terug te vinden zijn.

Aan de zieken onder ons maar toch nog ietsje meer aan de zieken uit onzer Aalsterse regio: mogen we allen hopen op een snel en spoedige beterschap uwentwege!

Beluisterd: Rolling Stones - Aftermath, Television - Marquee moon, The Marsalis Family - A jazz celebration, VA - Flirt, Beastie Boys - Paul's Boutique, Codeine - Frigid stars, Hefner - The fidelity wars, Llorca - New comer, Mono - Formica blues

zondag, februari 15, 2004

Just another...

Gisteren ben ik op het middaguur uit mijn bed geduikeld. Niet dat ik er veel zin in had maar we gingen nu eenmaal gaan zwemmen om kwart na 1. Ter plaatse aangekomen bleek echter dat het zwembad ontoegankelijk was wegens interscholencompetitie...algemene opluchting bij ieder van ons.

De rest van de dag heb ik voornamelijk binnenskamers doorgebracht. Er zijn namelijk heel wat plekken te mijden op een zaterdag en zeker als die zaterdag in het teken staat van Valentijn. Als vrijgezel is het zeer gemakkelijk een standpunt in te nemen ten opzichte van Valentijn: commerci?le uitbuiting, kuddegedrag, bende onder-de-sloef liggerds etcetera. Niet dat ik het mensen kwalijk neem dat ze iets willen doen, het zijn eerder de mensen die voelen dat ze iets moeten doen waar ik me aan stoor. Maar bij uitzondering is valentijn dit jaar wel de moeite waard, zelfs voor ons vrijgezellen. Voor de gelegenheid hebben de mensen van Excellent Online immers een dubbele compilatie online gegooid, bestaande uit 25 legale mp3s van de betere onbekende groepen...dus verwen jezelf en haal ze hier af.

Wegens het feit dat Fons mijn plaats innam op de kwis in Rumst (zie het kwisoverzicht) kon ik gisterenavond rustig gaan pintelieren op de traktatie van verscheidene Akabe-mensen in JH Ypsilon. Op al die jaren is er weinig veranderd in den Ypsilon...enkel de bediening lijkt er trager en trager te worden met de jaren (ongeacht of er 10, 1 of geen mensen voor u staan). Er zit nog altijd ongeveer even weinig volk, de geluidsbegrenzer deed zijn werk weer meer dan behoorlijk waardoor de muziek minimum een twintigtal keer is uitgevallen en naar aloude gewoonte werden de allerlaatste drankbonnetjes ingeruild voor pakjes chips en Duvels. De combinatie van bier, Duvel, chips, cola en een paar tassen melk wist mijn maag niet uit evenwicht te brengen. Opdracht volbracht dus...ik ben meer dan klaar voor carnaval. Bring it on!

Beluisterd: Plump DJs - Eargasm, Burzum - Filosofem, Camden - Miscellaneous, Metallica - Garage days re-revisited, Slow riot for New Zero Kanada, Nine Inch Nails - The fragile, The Clash - London calling, T-Rex - Electric warrior, Red Hot Chili Peppers - Californication, Oscar Peterson Trio - At the Stratford Shakespearean Festival, Shirley Bassey - The greatest hits: This is my life

Paraskavedekatriaphobia

Je zal er maar last van hebben...iedereen zal het ongetwijfeld wel weten maar voor alle volledigheid nog even vermelden dat paraskavedekatriaphobia de term is voor mensen die lijden aan een vrijdag de 13e fobie (voor nog meer leuke fobie?n zie de Phobia List). Uiteraard stelt deze dag zeer weinig voor voor de mentaal gezonde personen onder ons. Als we nog iets hoeven te vrezen van een vrijdag de 13e dan is het veeleer een triljoenste vervolg op de film "Friday the 13th". Qua creepyness moest ik het vrijdag stellen met een treinconductrice die wel zeer sprekend op Chucky leek en de mysterieuze verdwijning van de volledige schoolbibliotheek. Laatstgenoemde bleek inmiddels verhuisd te zijn naar het nieuwe EHSAL 3 alwaar een ware zee van ruimte en stilte werd gecre?erd waarnaast de vroegere bib bij in het niets valt (bib is nu minstens even groot als de breakruimte en heeft zelfs een zeer classy spiraaltrap).

Vrijdagavond dan was het tijd voor ons lang aangekondige etentje bij Naxos. In totaal waren we met niet minder dan 20 man (in willekeurige volgorde: Wout & Julie, Peet & Saar, Tom & Chrystle, Bart & Lore, Sam & Lieve, An & Sjannie, Koen G. & Hilde, Jos, Ineke, Kristel, Mertens, Kevin en ondergetekende) waardoor de zaak meer dan gevuld was en de kassa naderhand ook. Nadien was het tijd voor een kleine tussenstop bij Sam & Lieve waarna we nog met enkelen om de avond af te ronden naar JH Dido trokken voor een carnavalsfuif van de voetbalploeg van 't Koerken, alwaar de portie alcohol in mijn aderen nog sterk werd opgedreven. Puur training voor carnaval uiteraard!

donderdag, februari 12, 2004

Streng maar rechtvaardig

Na het lezen van dit bericht gisteren viel het me te binnen dat ik sinds mijn herinstallatie van Windows van voorbije maandag nog steeds met een unpatched versie zat. Dat is nu zo leuk aan Windows...je installeert het en op de tijd dat je alle patches binnengehaald en ge?nstalleerd hebt, kan je computer wederom naar de zak zijn. Nu houd ik me niet meer bezig met het patchen van allerlei lekken en bugs in Outlook en IE vermits ik ze toch niet meer gebruik, maar ik kon natuurlijk moeilijk rond de installatie van Service Pack 1. Dit pakket van zo'n 30 MB zou volgens de site 1,5 uur nodig hebben via een klassieke 56k modem en 3 minuten met een T1-lijn...niet dat je er op kan voortgaan. Mijn kabellijntje deed er meer dan een half uur over om alles binnen te trekken, plus nog eens een bijkomend halfuur om de rest van de installatieprocedure af te werken. In de tussentijd besloot ik nog maar wat rond te zappen.

Het moet gezegd, geen enkele keer heb ik "De rechtvaardige rechters" beluisterd toen het op de radio liep dus daar kan ik me niet over uitspreken. Ik vermoed dat het toch wel ietwat de moeite zal geweest zijn of het zou me een compleet raadsel zijn waarom de Canvas crew besloten heeft er een televisie-versie van te maken. Anderzijds heb ik misschien een te hoge dunk van de beleidsvoerders bij 's lands meerwaardezender. Het televisieprogramma "De rechtvaardige rechters" is zoals een hondendrol in de keuken van een driesterrenrestaurant: het hoort er niet thuis, het stinkt en degene die het binnengebracht heeft, zouden ze op staande voet moeten buitengooien.

Het programma is zo goed voorbereid dat het panel de helft van de tijd op hun blad moet zoeken naar de grappen, de andere helft van de tijd zijn ze bezig na te gaan wanneer het hun tijd is om hun lijntjes af te rammelen. Alle situaties zijn "getelefoneerd", flauw en voorspelbaar en het publiek zit zo schaapachtig mee te lachen dat je zou vermoeden dat er op massale wijze verdovende substanties gebruikt zijn waarvan zelfs Keef zou zeggen: "Wow, this shit is heavy!". Dit is gewoon HT&D met een doorzichtig meerwaardepapiertje erom heen. Jaja pdw, kijk nog maar eens goed wat er op de doos staat..."Handle with care - Box full of shit". Afvoeren die handel! Streng maar rechtvaardig!

Beluisterd: ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead - Source tags & codes, The Cure - Show, The Posies - Frosting on the beater, Wilco - Yankee Hotel Foxtrot, Smashing Pumpkins - Siamese dream, Daft Punk - Discovery, Miles Davis - Kind of blue, Julie Doiron - Heart and crime, In The Nursery - Asphalt, Finch - What it is to burn, Metallica - Metallica (The black album), Godspeed You Black Emperor - Live @ Antwerp (2000)

GYBE - Live @ Antwerp (2000): 1. Intro; 2. Moya; 3. Monheim; 4. World police; 5. John Hughes; 6.Gathering storm; 7. 3rd part; 8. Dead Methany; 9. Blaise Bailey Finnegan III

woensdag, februari 11, 2004

Oef...

Liedjes schrijven is niet altijd even gemakkelijk schijnt het. Er zijn liedjes die in een ruk geschreven worden, gewoon direct met potlood op papier, hupsa van de eerste keer erop en alles lijkt perfect in elkaar te passen. Daarentegen zijn er ook liedjes waar dagen, weken of maanden aan gesleuteld worden maar die uiteindelijk toch een zeker je-ne-sais-quoi missen. Hetzelfde kan van blogs gezegd worden met dit verschil dat ik geen dagen, weken of maanden heb om aan zo'n post te werken...akkoord, er zijn wel eens posts waar ik enkele dagen over doe but you get the point.

Bijgevolg hou ik het bij de korte mededeling dat Gert Verhulst ooit een simpele omroeper was, dat het enige programma dat ik ooit op de Franse televisie bekeek Club Dorothee was, dat ik toendertijd als kleine snotter een crush had op de bruinharige vriendin van diezelfde Dorothee, dat ik walg van de huidige DBZ-Pokemon-etcetera krijs-evolutie-gadgets-toestanden, dat Ghost in the Shell daarentegen een pracht van een animefilm is met een meer dan prachtige en rustgevende soundtrack, dat er ook een spinoff is daarvan genaamd Ghost in the Shell - Stand Alone Complex, dat ik van laatstgenoemde de voorbij dagen de eerste 8 episodes heb bekeken en het meer dan spijtig vind dat ik de overige 18 niet ter mijner beschikking heb, dat ik van plan ben zo snel mogelijk Spirited Away te bekijken (lees: binnen dit en 2 weken), dat ik eigenlijk veel eerder op het idee had moeten komen om op deze manier te posten, dat ik al heel veel bijzinnen heb gebruikt waardoor ik nu wel stilaan aan de laatste zal mogen beginnen en dat ik morgen nog wel zal posten naar welke muziek ik vandaag zoal geluisterd heb omdat ik momenteel dringend naar het toilet moet. Dankuvriendelijkentotmorgen!

*update* Er is zonet een trailer uitgebracht van de film Innocence wat niet meer is dan een opvolger van de eerste Ghost in the Shell film

dinsdag, februari 10, 2004

Once again...tetn!

Deze mocht ik jullie niet onthouden...Met dank aan spees om ons attent te maken op het bestaan van deze uiterst geslaagde foto.

P.S. 3e blogpost van de dag...don't forget to scroll down mofos

Round up pt.2 - What else?

Vrijdag heb ik de laatste bladzijde omgeslaan in Kurt Vonnegut's "Slaughterhouse 5" dat het verhaal vertelt van Billy Pilgrim, optometrist, tijdsreiziger en prisoner of war in WWII. De tekst was vlot leesbaar en de 180 bladzijden gingen er dan ook snel door. Ik vond het zeer knap van Vonnegut de manier waarop hij de avonturen van Pilgrim weet te verweven met zijn eigen ervaringen en herinneringen uit de oorlog. Er valt heel wat tussen de regels door te lezen dus laat je niet misleiden door de korte droge vertelstijl vanuit Pilgrims standpunt. Het volgende boek waarop mijn blik nu rust is "Hey Nostradamus" van Douglas Coupland maar daar zal ik waarschijnlijk pas volgende week in kunnen beginnen.

Zaterdag en zondag vielen in de categorie "je stierlijk vervelen enkel en alleen omdat je totaal geen zin hebt in alles wat je ook maar zou kunnen doen"...uiteindelijk dan maar besloten wat filmpjes te bekijken. Zaterdagavond begon met The Italian Job. Product placement mag dan wel een vies ding zijn maar de film had alles wat een goeie actiefilm nodig heeft: mooie auto's (I'm a sucker for Minis), knap volk (*hartje* Charlize Theron) en pittige actiescenes. Mark Wahlberg bewijst trouwens dat sommige mensen uit de muziekwereld weldegelijk talent hebben om te acteren...eat your heart out, Britney!
Later op de avond was het de beurt aan Traffic, een film waar ik op voorhand mijn zinnen had opgezet maar die me achteraf toch tegenviel. Raar genoeg kan ik niets specifiek aanhalen waarom het me weinig boeide. Aan Benicio Del Toro zal het alleszins niet gelegen hebben...door de jaren heen ben ik hem meer en meer gaan appreci?ren en in deze prent vind ik hem ook weer ijzersterk spelen. Suggesties waarom je de film goed of slecht vindt, zijn dus altijd welkom.

Dit stond laatst bij ons op het forum te lezen:
Hey,

Mag ik jullie even misbruiken? Om de ??n of andere reden heb ik in mijn gedacht dat jullie redelijk veel op het internet zitten. Wij zijn hier voor telefacts redelijk dringend op zoek naar mensen die internet-verslaafd zijn. Geen freaks, hoe herkenbaarder hoe beter, maar w?l mensen die uren voor de pc spenderen, al chattend, of surfend of wat dan ook, en die daar sociale activiteiten voor laten.

Mochten jullie weten hoe ik best zulke mensen op het spoor kom, zou ik het heel erg appreci?ren mocht je me even op weg willen helpen.


Gisteren was het dus zover...geen freaks in Telefacts, wel de alomgekende clich?'s. Ik heb het begin van de reportage gemist maar gezien de figuren die erin meededen, vermoed ik dat Stryker (projectleider van The Third Reich) niet voldeed. Een puisterige werkloze die zijn dagen vulde met het spelen van Counterstrike, een vrouw die haar huishouden verwaarloosde door haar "chatverslaving" (ongetwijfeld msn of chat.to.be gepeupel...irc is enkel voor de 1337 people als onszelve natuurlijk) en een koppel dat al jaren niet meer tesamen heeft gegeten...herkenbaar: ja, vernieuwend: nee. Ik snap zelfs al lang niet meer waarom dit soort reportages gedraaid worden...altijd maar dezelfde clich?'s over and over and over again. Wat is de waarde van het in stand houden van clich?'s? Mensen die een onveiligheidsgevoel worden aangepraat een zekerheid aanreiken in deze duistere tijden? Het klootjesvolk versuft genoeg houden in de hoop dat ze maar blijven consumeren? Goed mogelijk want onmiddellijk daarna was het tijd voor een paar commerci?le boodschappen. Gelukkig was het wekelijkse Comedy hour op BBC2 aangebroken: Never mind the Buzzcocks, Coupling en Room 101. Zap!

Er was een tijd dat het vertrek van Sean Hughes in "Never mind the Buzzcocks" de verwachting schiep dat het programma nooit meer hetzelfde zou zijn, een beetje vergelijkbaar met het vertrek van Angus Deayton in "Have I got news for you" na zijn schandaal met een prostituee. Maar het moet gezegd, nog nooit is het gezegde "ander en beter" meer van toepassing geweest...out goes Sean Hughes, in comes Bill Bailey. Het combo Lamarr-Bailey is het perfecte bewijs dat tweelingen niet noodzakelijk ontstaan bij de geboorte...ze zijn elkaars humoristische complementairen. Het aantal grappen en grollen ligt soms zo hoog dat ondertiteling geen overbodige luxe is. Als je maar 1 programma op de week zou mogen bekijken, dan zou het dit moeten zijn. Humor komt nu eenmaal zoals goeie coke...puur en onversneden!

Beluisterd: Pink Floyd - The division bell, Nick Cave & the Bad Seeds - The firstborn is dead

Round up pt.1 - What happened?

Previously on my blog:
"Windows installeren met behoud van de huidige bestandsstructuur"

Het weekend had ik op vrijdag blijkbaar iets te wild ingezet. Vrijdagavond in de Cosa blijven hangen met de rest van de vrijgezellen en de Mertens. Tot mijn verbazing was mijn nogal flexibele bioritme in de war en bracht ik de rest van het weekend grotendeels vermoeid en versuft door. Nuja, de verkoudheden en ziektes razen hier door de familie dus ik vermoed dat het daar gedeeltelijk aan ligt. Er hoeft dus niet gevreesd te worden voor carnaval...ik zal er de volle 3 dagen staan.

Zondagavond besloot mijn broer eens te experimenteren met de tv-out functie van zijn videokaart en in navolging van hem besloot ik gisteren hetzelfde te doen. Na het bijwerken van mijn drivers en het installeren van TV Tool, leek het er naar uit te zien dat alles in orde ging komen maar een onoplettendheid later was daar geen sprake meer van. Zonder de mogelijkheid alles terug te zetten, zat ik met totaal verkeerde beeldscherminstellingen in no time (primaire monitor op tv-scherm, tv-scherm bleef zwart, verlenging van het bureaublad op mijn monitor, geen enkel venster te verkrijgen op mijn monitor). Van de gevolgen bent u ondertussen wel al op de hoogte...de rest van de dag mocht ik doorbrengen met het herinstalleren van drivers, applicaties en patches. Enige voordeel is dat mijn codecproblemen met wmv-bestanden eindelijk weer van de baan zijn...always look on the bright side of life en zo. Verdere experimenten met mijn tv-out zijn voor onbepaalde duur opgeschort :)

maandag, februari 09, 2004

Things got fucked up

"Windows installeren met behoud van de huidige bestandsstructuur"

Kwestie dat u weet waarmee ik zoal mijn maandagmiddag gevuld heb.

vrijdag, februari 06, 2004

De financi´┐Żle pijngrens

Vandaag dacht ik het spel Divine Divinity in budgetversie te gaan kopen in de Fnac in Brussel (geen kat die me mist in "Wereldbeelden en economie"). Spijtig genoeg was het nergens te vinden. Dat is dan weer geld gespaard dacht ik maar dat was dan buiten de cd-afdeling gerekend.

The Who - Tommy
Leonard Cohen - Ten new songs
Black Rebel Motorcycle Club - B.R.M.C.
Cat Stevens - Tea for the tillerman
Lambchop - Aw cmon
Lambchop - No you cmon

Totaal: 48.34 Euro

Een koopje natuurlijk maar niettemin weer een stapje dichter bij de financi´┐Żle pijngrens. Speaking of which...TV1 nu, Geslacht De Pauw!

Beluisterd: Spinvis - Spinvis, The The - Soul mining, Underworld - Everything, everything, Roni Size/Reprazent - In the mode, Black Rebel Motorcycle Club - B.R.M.C.

donderdag, februari 05, 2004

En ik spring, spring, spring...in moinen string!

Carnaval komt steeds dichter en dichterbij. Jawel, nog 17 nachtjes slapen en het is weer zover...3 dagen feest ofte "cafeke in, cafeke oit". Er zijn jaren geweest dat het tot zondagmorgen van de bewuste dag zelf duurde vooraleer ik wat in de stemming was maar dit jaar heb ik er echt wel al een tijdje zin in. Tijd om nog eens in de panties, bh en dergelijke meer te kruipen en voluit uit de bol te gaan "int gat van de mert".

De laatste jaren gooit men steeds iets voor carnaval een flash-animatie online van de soon-to-be carnavalshit. Een van de vorige edities was dit nog het liedje gebaseerd op de Ketchup song ("hij is een voil janet, geen valse trees maar een echte fier flaneirend op de groeite mert") en dit jaar gaat het naast de eeuwenoude klassiekers allemaal te doen zijn op een aangepaste versie van "Spring". Dames en heren, mag ik u voorstellen de carnavalshit van 2004: String

Beluisterd: My Morning Jacket - It still moves, Hot Hot Heat - Make up the breakdown, The Decemberists - Castaways and cutouts, El-P - Fantastic damage, Metallica - ...and justice for all, The Beatles - Revolver, Pink Floyd - The wall, God Lives Underwater - Life in the so-called space age, Bob Dylan - The times they are a-changin'

woensdag, februari 04, 2004

De Swa en de smurfin

Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik Chris Dusauchoit veel liever op radio hoor dan hem bezig te zien op televisie. Niet dat hij het er slecht vanaf brengt maar ik ben nu eenmaal groter liefhebber van French Quiz dan van bijvoorbeeld Dierenkliniek. Gisterenavond kwam ik terecht bij Palavra waarin hij de generatiekloof probeert te overbruggen (of zo heb ik het alleszins ooit eens vernomen in een perstekst ofzo). Onderwerp van de avond was "het internet" en zijn sociale facetten. Programma's in het verleden wisten meestal de bal op verschillende vlakken mis te slaan dus uit pure interesse hoef ik die programma's niet meer te volgen...ik kwam er dan ook eigenlijk toevallig op terecht omdat er op irc een discussie bezig was of smurfin (vroeger welgekend op #sg en omstreken) al dan niet in het programma zat

Ze zat er inderdaad in maar ik heb ze niet meer aan het woord gehoord want het was al tijd voor een paar andere gesprekspartners. Zo gaat dat tegenwoordig in de infotainment-wereld, 2 woorden per gast en tijd voor het volgende onderwerp. De Swa leek dan ook op momenten verdwaald te lopen in het format van het programma maar professioneel als hij is, wist hij steeds tijdig de juiste zetel te vinden om plaats te nemen en het volgende onderwerp aan te snijden.

Zo nam hij plaats op een zetel tussen 2 oudere personen in. Aan zijn linkerzijde zat een 53-jarige man die moderator was op een of ander chatkanaal en zelfs al chattenderwijs aan een vriendin was geraakt. Aan zijn rechterzijde zat een 64-jarige alleenstaande vrouw die zich al op voorhand had voorgenomen geen strobreed toe te geven in de discussie, er zou anders weer duchtig in het dorp over haar geroddeld worden. Ooit had ze eens het woord "internet" laten vallen bij haar vriendinnen van het borduurclubje en al snel werd ze met de nodige scha en schande opgezadeld omdat ze haar ook maar met enige asociale activiteiten zou bezighouden. Tijdens de discussie bleef ze dan ook vasthouden aan het feit dat het internet enkel liegen en bedriegen is en dat de wereld zonder internet al slecht genoeg is...oude vrouwtjes die thuis hele dagen uit hun ruit zitten te staren nemen nu eenmaal slecht nieuws op als waren ze een spons. De brave man kreeg spijtig genoeg de tijd niet om veel uitleg te doen maar gelukkig werd zijn lijdensweg be?indigd na een goeie minuut want het was alweer tijd voor een ander onderwerp.

Tussendoor was er altijd wat duiding van een licentiate communicatie die gelukkig het een en ander wist te relativeren. Bovendien was haar hemd uiterst communicatief ingesteld waarvoor dank. Wat daarentegen iemand anders op een verhoogje zat te doen met een micro en hoofdtelefoon als ware het een verslaggeefster bij de Superbowl (dan nog wel uit de tijd dat er geen blote borsten en scheurende textiel aan te pas kwam), is me een compleet raadsel. Het zal alleszins wel weer in een groter kader passen dat de intellectuele kijker volledig ontgaat.

Het laatste onderwerpje dat aan bod kwam (pc banking) dreef wederom op de tegenstelling tussen conservatief en progressief. Een vrouw uit de 70-plus categorie vond dat er wel leuker dingen waren om zich te ontspannen zoals bijvoorbeeld schilderen. Haar tegenstanders probeerden haar te overtuigen dat een computer meer dan een ontspanningsmiddel was maar dat bleek voor dovemansoren bestemd...en gelukkig maar. Sommige mensen horen nu eenmaal niet thuis achter een pc, net zoals men sommige mensen ook beter hun videorecorder, gsm of wagen zou ontnemen. Maar dat is dan weer een ander verhaal...

Beluisterd: Nick Cave & the Bad Seeds - No more shall we part, Gomez - In our gun, Metal Molly - The golden country, Pixies - Bossanova, Therapy? - Troublegum, Fischerspooner - #, Gang of Four - Entertainment

dinsdag, februari 03, 2004

A song to pass the time...

schuur> lol @ stubru
schuur> een kippen lied!
schuur> kippen rule de wereld
ChildeRoland> Psycho chicken van The Fools?
schuur> indeed
ChildeRoland> classic :)
ChildeRoland> ik heb een kippenversie van In the mood van Glenn Miller
ChildeRoland> ff zien of die nog online staat

En jawel, die staat nog steeds online...ooit nog gebruikt om mijn woorden in een discussie kracht bij te zetten op het Telenet forum (don't ask). Dus zowel voor de mensen die het nog nooit gehoord hebben, alsook degenen die het in maanden niet meer gehoord hebben: In the mood, alstublieft.

Mensen die nog kippenversies weten van liedjes, feel free to share them with the rest of us!

Beluisterd: El Tattoo Del Tigre - El Tattoo Del Tigre, Bob Marley - Legend, Karate - The bed is in the ocean, A.F.I. - Sing the sorrow, Eels - Beautiful freak, Live - Throwing copper, Pearl Jam - Riot act

maandag, februari 02, 2004

Een gegeven paard...

Het kon een fles champagne zijn, het mocht een verhoging van de uploadsnelheid, extra webruimte of enkele gratis volumeblokken zijn maar uiteindelijk wordt mijn trouwheid als Telenet-klant beloond met een jaar gratis Telenet Internet Anti-Virus. Juicht ende zingt, de komende 365 dagen mag ik dus van een van de meest overbodige diensten van Telenet gebruik maken.

Waarom overbodig? Wel, ik weet nu eenmaal in welke attachments die ondingen zich meestal verstoppen, ik beschik over een goed anti-virus programma dat steeds up to date blijft en wat ook niet onbelangrijk is, ik gebruik Mozilla Thunderbird als mailclient (en Firebird als browser). Enerzijds versta ik wel dat virusprogramma's steeds op achtervolgen aangewezen zijn en altijd een stapje achter zitten op de virussen, maar anderzijds snap ik niet hoe je geld durft te vragen voor een dienst die geen enkele garantie biedt op een veilige mailbox. Vermits ze immers dezelfde virusdefinities gebruiken als die van de reguliere anti-virus programma's en ze niet aansprakelijk kunnen gesteld worden voor eventuele problemen/schade ten gevolge van een virus, vind ik het een zeer goedkope manier van oplichting. Er zijn immers genoeg goedkopere (of gratis) alternatieven voor handen.

Het enige wat de activatie van hun Anti-Virus me eigenlijk oplevert, is dat ik met een zekere achterdocht de facturaties van de komende maanden afwacht. Had ik maar een fles champagne gewonnen...

Uitgelezen: Nick Hornby - How to be good (EN)
Beluisterd: The Who - Quadrophenia, Metallica - Ride the lightning, Sackville - These last songs, 16 Horsepower - Hoarse, The Sheila Divine - Where have my countrymen gone, Marilyn Manson - Antichrist superstar, Supergrass - In it for the money, Azure Ray - Burn and shiver, Radiohead - Hail to the thief, Telefon Tel Aviv - Fahrenheit fair enough, Groove Armada - Goodbye country (Hello nightclub)

zondag, februari 01, 2004

The paintrain is here

1 februari 2004 zal de geschiedenis ingaan als de dag dat Reebok ons de 5e aflevering bezorgde van Terry Tate, Office Linebacker.

Episode 5: Sensitivity training

Ter inleiding voor diegenen die niet gekend zijn met Terry Tate of de mensen die de vorige afleveringen nog eens willen bekijken (tip: gewoon op HD opslaan):

Episode 1: Terry's world
Episode 2: Draft day
Episode 3: Vacation
Episode 4: OSPN

That's pain messing with yo mind baby! Woot woot!

Ass n titties!

Donderdagavond kwam ik al zappend nog eens voorbij "De Rode Loper", de Dag Allemaal van de televisieprogramma's, met de immer vrolijk lachende Martine "mijn wallen staan er vandaag weer steviger op dan mijn borsten" Prenen. Altijd leuk om eens te zien hoe het met de groten der aarde en de kleinen van geest gaat. Aan bod kwam Jan Bardi die nog steeds prat gaat op zijn internationale faam en glorie maar veeleer onder de categorie has-beens thuishoort. Ik vermoed dat jeugdige lezertjes zelfs niet weten over wie ik het heb (Jan Bardi was laatst op nationale televisie te zien begin jaren '90 met zijn eigen show getiteld "Ongelooflijk maar Bardi").
Om zichzelf terug aan de man te brengen in ons eigenste landje wist Jan een samenwerking met de formitastische M Kids uit de brand te slepen. Voortaan zullen ze een reeks optredens geven onder de naam "The magic M Kids & Jan Bardi". Het pubertrio deed zeer euforisch over deze samenwerking, net zoals ze over alles euforisch deden tijdens het interview. Voorts hadden ze te weinig naar K3 gekeken want in tegenstelling tot laatstgenoemde brachten de jongedames hun "we zijn jong en cool en 3 grote hartsvriendinnen"-nummertje veel te geforceerd. Nuja, ze hebben nog tijd genoeg om het te leren, het is niet dat ze met een kritisch publiek te maken hebben.

Van Beyonc? kwamen we te weten dat zij voortaan het uithangbord zal zijn voor Tommy Hilfiger-kledij...u kent het wel, het kledingmerk dat veelal in veel te hoog geprijsd blauw, wit en knalrood de woorden "snob coming through" adverteert. Mensen die nu in zichzelf zeggen "oef, gelukkig draag ik Scapa": de kleur verandert, de boodschap blijft! Om terug te keren naar de chanteuse in kwestie, men had haar beter als uithangkont gekozen. Zelfs J Lo zit wat mager in het vlees in vergelijking met de booty van La Knowles. Ik snap dan ook niet waarom ze de ene maal in hot pants verschijnt (voor alle duidelijkheid: ik heb het over een bepaald soort kledij, niet te verwarren met de alom aanwezige seksuele ondertoon in mijn conversaties) en de andere maal verbiedt om haar achterste te filmen. Nuja, de vrouwelijke impuls om te pas en onpas met complexen uit te pakken zal er wel voor iets tussenzitten...