donderdag, maart 31, 2005

Filmtastic (2)

 • Eternal Sunshine of the Spotless Mind
  Met een script van Charlie Kaufman, een Jim Carrey die nog eens mag bewijzen hoe goed hij kan acteren (zie ook Man on the Moon) en een hele hoop goeie kritieken, zat ik gebeiteld voor een aangename filmavond. Of toch niet? Op enkele momenten na (waaronder enkele scenes met Kirsten Dunst rondhuppelend in ondergoed) wist de film me op geen enkel ogenblik te ontroeren. Het is me dan ook een raadsel waarom deze film zo hoog scoort op IMDB.

 • Bad Santa
  In deze film zien we Billy Bob Thornton nog maar eens een norse, introverte man neerzetten met diep binnenin een hart van goud (speelt ie eigenlijk ooit een andere rol?). De film is best genietbaar maar ondanks de vuilbekkende kerstman blijft dit toch een klassieke feelgood christmas movie, wat niet wegneemt dat we liever deze film tijdens onze kerstdis geserveerd krijgen dan Home Fucking Alone

 • Garden State
  Maanden op voorhand rave reviews lezen blijkt niet altijd even gunstig te zijn, hoewel deze film allesbehalve een stinker was. Ik ben benieuwd wat we in de toekomst nog mogen verwachten van Zach Braff. Hoedanook, wie een script schrijft waarin ie Natalie Portman kust en het nog gedaan en geregisseerd krijgt ook, kan op mijn welgemeende respect rekenen.

 • Before Sunset
  Net als in Before Sunrise draait het in deze real-time sequel opnieuw om de gesprekken en chemistry tussen Jesse (Ethan Hawke) en Celine (Julie Delpy). Gezien het feit dat beiden 9 jaar ouder zijn en verder in het leven staan, is er in deze film begrijpelijkerwijs minder geflirt en meer realiteit ingeslopen dan in zijn voorganger. Het vuur blijft echter branden en de film heeft een zeer gepast, zij het open einde. Wie weet kunnen we ons binnen 9 jaar opnieuw aan een sequel verwachten.

 • Shrek 2
  Shrek 2 is grappig...ergens...maar ik ben vergeten in welke minuut. Ok, dat is iets te cru gesteld, Eddie Murphy is nog steeds de best acterende ezel die er is, Antonio Banderas is een welkome aanvulling als Puss in Boots en sommige scenes met Jennifer Saunders en John Cleese zijn op het randje van hilarisch, maar toch voelt Shrek 2 aan alsof de makers alles wat de eerste Shrek niet haalde in deze film gepropt hebben. Ik hou mijn hart al vast voor nummer 3

Gezien:
Eternal Sunshine of the Spotless Mind (#36)
Before Sunset (#98)

Filmtastic

De voorbije dagen heb ik heel wat films bekeken. Tijd om alles eens op een rijtje te zetten:
 • Shaun of the Dead
  Er zijn weinig komedies die me kunnen plezieren en "Shaun of the Dead" mag ik voortaan aan dit selecte lijstje toevoegen. Dawn of the Dead meets British comedy, de zombieparodie bij uitstek dus.

 • Super Size Me
  Spurlock vs McDonalds in een Moore-like documentaire die weinig nieuws te vertellen heeft

 • Shark Tale
  Animation for the bling generation. Het aantal spitsvondigheden volstaan niet om de film enigzins in de buurt te brengen van "Finding Nemo". Ik zou de film dan ook enkel aanraden aan mensen die graag een extra lange aflevering willen zien van The Fresh Prince of Bel Air

 • Saw
  Combineer de gruwel van "Se7en" met de weirdness van "Cube" en je krijgt de horrorthriller "Saw". Het acteerniveau is niet zo hoogstaand maar net als Cube is dit een zeer low budget film. Er waren geen repetities en de film werd gemaakt in 18 dagen tijd. Ondanks dit alles is deze film een van de betere in het genre.

 • The Butterfly Effect
  Tijdreizen in een film is altijd een dubbeltje op zijn kant en met iemand als Kutcher vrees je zeker het ergste maar "The Butterfly Effect" weet zich stevig overeind te houden, mede door een goed acterende Kutcher. Vergelijkingen met Donnie Darko vind ik een beetje far-fetched maar liefhebbers van de ene film zullen waarschijnlijk ook wel de andere weten te appreciëren.
  Ik zag trouwens de theatrical version (met "walk on by" einde)

Coupling Spaaractie

"Het is gewoon om te vermelden dat de eerste drie seizoenen van Coupling gespaard kunnen worden met de Standaard en dit vanaf 9 april," dixit Hellbird.

Dit alles zou voor minder dan 30 Euro verkrijgbaar moeten zijn. Natuurlijk zie ik sommigen al uitrekenen hoeveel het hen nog kost om de punten bij elkaar te verzamelen maar hoeft dat wel? Uit het reglement van een vorige spaaractie:

"Er is geen aankoopverplichting. De spaarpunten, alsook de spaarkaart mogen nagetekend worden. Alle andere vormen van reproductie zijn verboden."

En voor wie nog steeds niet bekend zou zijn met Coupling:
fragmentje
officiële site

CR @ ALP (3)

Het is exact een week geleden dat ik me met mijn computer buitenshuis begaf en aangezien ik nu toch wel al echt uitgeslapen ben, is het hoog tijd om dit ALP-topic eens af te sluiten.

Waar was ik gebleven? Zaterdag, als ik me niet vergis. Zaterdagmiddag was een schoonheidsslaapje best wel op zijn plaats en zo geschiedde dan ook. Ongelooflijk hoe een mens kan opkikkeren van zo'n hazenslaapje. En ik zou het nodig hebben want zaterdagnacht is de traditionele tooghangnacht op ALP.

Met de zomertijd in het vooruitzicht leek het ons een prima idee om een happy hour te houden tussen 2 en 3. Om de teleurstelling enigzins te compenseren zouden we dan een rondje geven. Uiteindelijk hebben we gedurende een uur gratis pinten gegeven aan de happy few die er toen nog bij waren. Aangezien we toch moesten betalen voor het aangesloten vat, konden we het even goed leegdrinken, n'est-ce pas?
In totaal werd er meer dan 100 liter bier doorgejaagd...niet slecht voor een geekfest met een 80-tal aanwezigen

Na een hele nacht achter de toog door te brengen, mij wakker houdend op een combinatie van bier, Duvel, wortelsoep en hotdogs, kon ik om half 8 eindelijk de slaapzak hitten. Net als alle aanwezigen miste ik de paasmis, oh well.

Een halve minuut te vroeg naar mijn mening (die allerlaatste file transfer, u kent dat wel) werd om klokslag 6 het netwerk uitgeschakeld. De zaal zelf was redelijk snel opgekuist, wat niet zo verwonderlijk is met een crew die zelfs nog verschillende M²'s heeft meegemaakt, en iets na achten begon de terugreis die ons wegomleggingsgewijs langsheen de Liefkenshoektunnel bracht.

Bij thuiskomst was ik nog kwiek genoeg om onmiddellijk alle pc-materiaal naar boven te sleuren en te installeren, een lange douche te nemen en vervolgens nog wat tijd achter de pc in te halen.

Foto's van het gebeuren zijn hier en hier terug te vinden (met dank aan schuur en booz). Het filmpje van CyberT valt te downloaden op A51 (sorry voor het klotesysteem). Dank aan alle aanwezigen, crew en vooral Prumpy om mij wat tijd te laten doorbrengen met zijn Seinfeld DVD's. Tot de volgende!

zaterdag, maart 26, 2005

CR @ ALP (2)

Another 4 hours of sleep en zelfs ijskoud water heeft het vermogen verloren om mij dat fresh feeling te geven. Waar zijn de tijden dat ik het weekend nog kon overleven op 4 uurtjes slaap? Man, ik word oud.

Op dit ogenblik zou ik achter de toog moeten staan maar aangezien het merendeel nog slaapt, kan ik vanaf mijn plaats alles rustig in de gaten houden. De rust zal echter van korte duur zijn want ze brengen hier zonet de koffiekoeken binnen, zie ik. Tijd dus om me naar de toog te spoeden before hell breaks loose.

vrijdag, maart 25, 2005

CR @ ALP

Goed, het heeft ongeveer een volledig jaar op zich laten wachten maar binnen minder dan 2 uur gaat onze derde Afterlife Pro lanparty van start. En zoals je kan zien, beschikken we deze keer over internet (ik bespaar jullie het lange verhaal).

Alles begon gisterenmiddag met de traditionele "sleep je pc twee verdiepingen naar beneden zonder ermee door de ruit te vliegen of de trap mee af te donderen". Daarna volgde een voorproefje van een beginnende avondspits op de ring rond Antwerpen. Bij aankomst bleek dat ik nog op tijd was voor de bestelling bij de Chinees. Ik zou het kunnen hebben over het ongelooflijke boerenhol (Zandhoven) waar ik momenteel verblijf maar mijn God, wat een hopen Chinees eten je hier voorgeschoteld krijgt.

De rest van de avond/nacht wijdde ik grotendeels aan de herdecoratie van mijn harde schijven en wat indoor gooien met een rugbybal. Na het bekijken van Shaun of the Dead waarbij ik moest opletten mijn collega's niet wakker te maken met mijn gelach, kroop ik net voor het ochtendgloren de slaapzak in.

Vier uurtjes slaap is voldoende om genoegen mee te nemen op een lanparty, ook al doen de wallen onder mijn ogen waarschijnlijk het tegendeel vermoeden (en ik verwacht dat ze dat komend weekend nog meermaals zullen doen). De tafels en stoelen stonden er al van gisteren dus in de voormiddag was het de beurt aan het stroom- en computernetwerk. Vooral het stroomgedeelte was lichtjes problematisch met een reeks stevig knallende kortsluitingen die veroorzaakt werden door een kapotte stroomkabel. In de behuizing bleken alle draden los te zitten behalve de aarding.

Met "Super Size Me" wist ik de rest van de middag te vullen waarna ik - hoe toevallig - mijn bestelling voor het frietkot mocht doorgeven. Het is nu dan ook wachten op de friet en later op de avond op het volk. Niets leukers dan meningen uit te wisselen over films, muziek, games en lesbische porno terwijl je met een frisse Duvel aan de toog staat.

donderdag, maart 24, 2005

Pukkelpop

Naar jaarlijkse gewoonte kan je voor Pukkelpop wederom 5 namen indienen die je op een van Chokris podia wil zien.

Mijn lijstje ziet er als volgt uit:
1. Pearl Jam
2. Slint
3. Modest Mouse
4. My Morning Jacket
5. Cat Power

Voor de liefhebbers (via): Slint - Live @ Reims (03/05/05)

Good morning captain

Let me in, the voice cried softly,
From outside the wooden door.
Scattered remnants of the ship could be seen in the distance,
Blood stained the icy wall of the shore.

I'm the only one left. The storm, took them all,
He managed as he tried to stand.
The tears ran down his face.
Please, it's cold.

When he woke, there was no trace of the ship.
Only the dawn was left behind by the storm.
He felt the creaking of the stairs beneath him.
That rose, from the sea, to the door.

There was a sound at the window then.
The captain stared, his breath was still.
Slowly, he turned.

From behind the edge of the windowsill,
There appeared the delicate hand of a child.
His face was flush and timid.
He stared at the captain through frightened eyes.

The captain reached for something to hold on to,
Help me, he whispered, as he rose slowly to his feet.
The boy's face went pale,
He recognized the sound.

Silently, he pulled down the shade against the shadow.
Lost in the doorstep of the empty house.

I'm trying to find my way home.

I'm sorry...
...and I miss you.

I miss you.
I've grown taller now.
I want the police to be notified.
I'll make it up to you,
I swear, I'll make it up to you.

I miss you.

maandag, maart 21, 2005

Loudly sponsored by Stella Artois

Beste,

Gefeliciteerd!

Je behoort tot de winnaars van onze wedstrijd rond de Stella Artois Music cans.

Door een computerfout werd je verkeerdelijk aangeduid als winnaar van concertcheques voor Vorst Nationaal. Deze kunnen we je spijtig genoeg niet bezorgen.

We sturen je hierbij de concertcheques voor een concert naar keuze in de Ancienne Belgique. De concertcheques zijn geldig tot eind 2005.

Have fun!


Ik heb maandagen al slechter weten te beginnen. Tot eind 2005 zullen die cheques hier al zeker niet blijven liggen. Einstürzende Neubauten, here I come!

Ik, schalkse ruiter (2)

Best blog in a while, al zeg ik het zelf. Het was leuk om te zien hoe vrienden, kennissen en anderen reageerden op deze verhalen en het was zelfs nog leuker om afgelopen weekend dezelfde verhalen bij een frisse Duvel aan de toog uit de doeken te doen. Maar ik laat jullie niet langer in spanning, hieronder vind je de oplossingen alsook een klassement.

1. Poeperkesdag

Waar: 7
Niet waar: 6

Waar - Remember kids, sometimes even CR gets lucky. Oh, en ik haalde 16 op mijn examen. Seks tijdens de examenperiode werkt dus inderdaad prestatiebevorderend.

2. The one with the crazy ex

Waar: 9
Niet waar: 4

Waar - Sindsdien ben ik trouwens nooit meer met gescheiden vrouwen meegereden of heb ik met een van hen meegedaan aan een kwis. Een kleine tip voor de mensen die ooit in een gelijkaardige situatie terecht zouden komen: een auto kan je niet achtervolgen op een bouwwerf.

3. Joy

Waar: 6
Niet waar: 7

Niet waar - Ik ben meerdere malen in het etablissement geweest (om pizza te leveren uiteraard) maar nooit heb ik iemand anders gezien dan het aanwezige personeel. Andere opmerkelijke plaatsen waar ik zoal pizza's ben gaan brengen, zijn onder andere de eroteek van een paar deuren verder en een overvolle McDonald's.

Uitslag

3/3 - Belgatom, pp, Snifferke
2/3 - inK., mz, Nuwa, Random, tx
1/3 - Andi, Drokz, Obsessed, Wim`
0/3 - Cyce

Applaus voor jezelf!

vrijdag, maart 18, 2005

Road rage

"Drivers are rude
Such attitudes
But when I show my piece
Complaints cease
Something's odd
I feel like I'm God
You stupid dumbshit goddamn MOTHERFUCKER!"

The Offspring - Bad habit

Naast het automatisch aan-/uitschakelen van de ruitenwissers en de lichten zou het ook handig zijn dat voortaan de knipperlichten automatisch worden aangezet bij wagens die vanuit stilstand afdraaien. Het zou mijn goeie humeur alsook levensduur sterk ten goede komen.

Serenity now! Hoochie mama!

donderdag, maart 17, 2005

Oxygen

Ontdekking van de week via de Luisterpaal: "Where the humans eat" van Willy Mason

Oxygen

I wanna be better than oxygen
So you can breathe when you're drowning and weak in the knees
I wanna speak louder than Ritalin
For all the children who think that they've got a disease
I wanna be cooler than t.v.
For all the kids that are wondering what they are going to be
We can be stronger than bombs
If you're singing along and you know that you really believe
We can be richer than industry
As long as we know that there's things that we don't really need
We can speak louder than ignorance
Cause we speak in silence every time our eyes meet.

On and on, and on, and on it goes
The world it just keeps spinning
Until i'm dizzy, time to breathe
So close my eyes and start again anew.

I wanna see through all the lies of society
To the reality, happiness is at stake
I wanna hold up my head with dignity
Proud of a life where to give means more than to take
I want to live beyond the modern mentality
Where paper is all that you're really taught to create
Do you remember the forgotten America?
Justice, equality, freedom to every race?
Just need to get past all the lies and hypocrisy
Make up and hair to the truth behind every face
That look around to all the people you see,
How many of them are happy and free?
I know it sounds like a dream
But it's the only thing that can get me to sleep at night
I know it's hard to believe
But it's easy to see that something here isn't right
I know the future looks dark
But it's there that the kids of today must carry the light.

On and on, and on, and on it goes
The world it just keeps spinning
Until i'm dizzy, time to breathe
So close my eyes and start again anew.

If i'm afraid to catch a dream
I'll weave your baskets and i'll float them down the river stream
Each one i weave with words i speak to carry love to your relief.

I wanna be better than oxygen
So you can breathe when you're drowning and weak in the knees
I wanna speak louder than Ritalin
For all the children who think that they've got a disease
I wanna be cooler than t.v.
For all the kids that are wondering what they are going to be
We can be stronger than bombs
If you're singing along and you know that you really believe
We can be richer than industry
As long as we know that there's things that we don't really need
We can speak louder than ignorance
Cause we speak in silence every time our eyes meet.

On and on, and on, and on it goes
The world it just keeps spinning
Until i'm dizzy, time to breathe
So close my eyes and start again anew.

dinsdag, maart 15, 2005

Grab your gravatar

A gravatar, or globally recognized avatar, is quite simply an 80×80 pixel avatar image that follows you from weblog to weblog appearing beside your name when you comment on gravatar enabled sites. Avatars help identify your posts on web forums, so why not on weblogs?
Gravatar.com


Dit esthetisch kleinigheidje viel me voor het eerst op op tx zijn blog en al snel kwam ik erachter dat het voortaan mogelijk is om gravatars te enablen in Haloscan.

Momenteel heb ik het testbeeld ingesteld als default gravatar voor mensen die geen gravatar hebben, mogelijk wijzig ik dit nog. Voor de rest acht ik het onnodig om die dingen nog verder in te krimpen dan 80 bij 80 pixels.

Enige nadeel aan het gravatarsysteem is de Amerikaanse ingesteldheid: elke gravatar moet eerst een rating meekrijgen vooraleer ie kan gebruikt worden, kwestie van geen bukkake-avatars te gebruiken op het Mickey Mouse-forum. Dit kan dus wel enkele dagen aanslepen.

*edit* Er zijn 4 soorten ratings gaande van kindvriendelijk tot de hoogste vorm van vrouw- en mensonvriendelijkheid. Aangezien ik niet zo voor censuur ben, zijn op dit ogenblik alle ratings toegelaten.

maandag, maart 14, 2005

Ik, schalkse ruiter

In tegenstelling tot Bart De Pauw waag ik me nog niet aan autobiografieën, wel leek het mij een leuk idee om eens wat op schalksruiterlijke wijze te bloggen. Het concept is ongeveer hetzelfde als het finaleconcept van De Drie Wijzen, met dit verschil dat het verhaal door slechts 1 *kuch* wijze peet verteld wordt. Aan jullie de taak om na te gaan welke van de verhalen ik uit mijn leven (waar) of duim (niet waar) gepuurd heb.

Om het voor iedereen even fair en spannend te houden, gaat het om verhalen die weinigen of zelfs niemand ter ore is gekomen. Antwoorden doe je in de comments en de oplossingen geef ik binnen een week ongeveer mee.

1. Poeperkesdag

Het eerste verhaal is niet toevallig verbonden met de Schalkse Ruiters. Kijkers herinneren zich waarschijnlijk nog de poeperkesdag, een dag waarop je sex zou mogen hebben met eender wie zonder dat dit een persoon of een relatie zou schaden. Dit verhaal speelt zich af op die enige echte poeperkesdag, iets over halfweg januari in godweet welk jaar het nu ook al weer was.

Een ex-lief van me waarmee ik nog een goeie verstandhouding had, nodigde me uit om samen met haar de verjaardag van haar beste vriendin te gaan vieren. Het was een tijdje geleden dat we elkaar gezien hadden en het zou leuk zijn om nog eens bij te praten. Het enige probleem was dat ik nog een examen later die week had. Om het tijdverlies enigzins binnen de perken te houden, zou ik 's anderendaags bij haar kunnen blokken terwijl zij naar school ging.

's Avonds zaten we met z'n drieën gezellig op cafe en vele onderwerpen passeerden de revue waaronder ook poeperkesdag, een concept dat ons net iets te belachelijk leek en al snel werd een ander onderwerp aangesneden. De avond vorderde, er werd heel wat afgelachen en afgedronken, kortom een leuke avond. Voor het slapengaan praatten we nog wat en uiteindelijk volgde er een vriendschappelijke nachtzoen...van het een kwam het ander en de rest was Kama Sutra, carré confituurkes en "op de prairie".

2. The one with the crazy ex

In een ver verleden (ik schat zo'n 6 à 7 jaar geleden) bracht ik heel wat tijd door op IRC, ik heb het nu over mijn pre-quakenet periode. Ik had contact met heel wat mensen en af en toe ging ik ook eens pint pakken met sommigen van hen. Op een bepaald ogenblik werd er een kwis georganiseerd waar we met een bende aan zouden meedoen. Aangezien ik ook in die tijd reeds over een rijbewijs maar geen wagen beschikte, ging er mij iemand komen oppikken. Die iemand was S., een gescheiden vrouw van rond de 30 met een toch wel indrukwekkend aantal van 5 kinderen. Ze doet dan ook een beetje denken aan het personage van Harriet Schulenberg uit The Green Wing.

Ergens halfweg de kwis arriveert onverwachts X, ex-man van S. in nogal beschonken en slechtgezinde stemming. S. stuurt hem weg en in alle rust kunnen we de rest van de kwis afwerken. Na de kwis staat X ons echter buiten op te wachten en gezien het feit dat ik met zijn ex-vrouw meerijd moet dat wel betekenen dat ik met haar het bed deel. Bijgevolg word ik primary target en word ik achtereenvolgens klemgereden, bedreigd, achtervolgd en nog eens bedreigd. Uiteindelijk stuift de man weg in zijn wagen en geraak ik in 1 stuk thuis. Oh, ik heb geen idee meer hoeveelste we eindigden op de kwis

3. Joy

De meeste mensen die me kennen zullen wel weten dat ik een carrière van meer dan 4.5 jaar in een pizzeria achter de rug heb. Net zoals iedereen begon ik "onderaan" en de eerste 8 maanden bestond mijn taak er dan ook grotendeels uit om rond te rijden op een knalrode scooter met vanachter een bak die erom vraagt om met sneeuwballen bekogeld te worden. Op drukke avonden was ik continu op de baan en al snel wist ik zowat elke straat liggen in Groot Aalst.

Over zo'n periode kom je natuurlijk bij heel wat mensen en raar volk over de vloer. Zo was het dan ook niet ongewoon dat we soms een pizza moesten binnensteken in een van de huisjes van plezier langs de Gentsesteenweg.

Bij een van die leveringen trof ik de dames van dienst die niet van dienst waren aan in een kamertje waarin ze rustig naar televisie aan het kijken waren. Alles was business as usual, ik rekende af en een van de dames betaalde. Net op het ogenblik dat ik het kamertje buiten ging, kwam er een man met een zeer voldane blik de trap afgestapt. Zijn gelaat veranderde echter snel van uitdrukking toen ie me herkende en het hoeft dan ook niet gezegd dat ie vliegensvlug buiten was en al van de "discrete" parking verdwenen was tegen de tijd dat ik mijn helm had opgezet.

Ziezo, dat zijn de 3 verhalen. Was de eerste poeperkesdag effectief een poeperkesdag? Had ik volgens sommige opvliegende mensen sex met hun ex-vrouw door met hen mee te rijden? En ken ik iemand die thuis serieus naast de pot pist? Antwoorden kan in de comments.

(Sorry, momenteel geen tijd om na te lezen. Eventuele fouten worden er vannacht uitgehaald.)

vrijdag, maart 11, 2005

The Arcade Fire live

Voor wie alvast een voorproefje wil van wat hem/haar te wachten staat op 13 mei als ie naar The Arcade Fire gaat kijken in de Botanique, kan vanavond om half 9 de webcast volgen van hun optreden in De Melkweg op Fabchannel. (wederom via LHB)

Van de oudere webcasts kan ik alvast die van Snow Patrol aanbevelen.

Late Night with CR (2)

"Hallo met Danny..."

Divine intervention by Pitah!

De komst van The Arcade Fire naar Les Nuits Botanique was eindelijk bevestigd en we wouden kost wat kost een Bright Eyes-scenario vermijden (ikzelf ging toen aan de haal met het laatste online verkrijgbare ticket). De tickets zijn dan ook spreekwoordelijk in de sjakosj.

Bij mijn rentree in de infosessie zit de rest er nog even verveeld bij (I can't blame them) en ik neem rustig terug plaats. Na nog wat meer gegeeuw en gegaap - alsof je echt bezig bent met het imago van een interimkantoor als je aan werk wil geraken - is het eindelijk tijd voor het testgedeelte. In afwachting van de resultaten en het persoonlijk gesprek mogen we nog wat rondsurfen op het wijde web, op voorwaarde dat we geen spelletjes spelen of xxx-sites bezoeken...mmkay.

Na het gesprek waaruit blijkt dat ik nog maar eens moet wachten tot mijn dossier wordt doorgestuurd, verder behandeld en ik door het bedrijf gecontacteerd wordt, trek ik de Nieuwstraat in voor wat male window-shopping (lees als: alles wat niet met kleren, schoenen en parfum te maken heeft). De vernieuwde Inno blijkt voortaan een Mediamarkt-filiaal te huisvesten en ik besluit maar eens een kijkje te gaan nemen, ook al valt er van koopjes minder te genieten als je niets koopt.

Tijdens het eten van mijn tagliatelli lees ik nog wat verder in Sade, al moet ik toegeven dat de pasta vlotter naar binnen glijdt. Ik zit dan ook nog niet echt in het verhaal maar wel in de voorbesprekingen ("The 120 days of Sodom" begint pas op pagina 263) waar een hele hap filosofie bij komt kijken.

Wat doe je als je gratis naar een groep wil gaan kijken? Zorgen dat je op de guestlist van het voorprogramma terechtkomt natuurlijk. Rogue Wave was de groep die ik wou zien en John Wayne Shot Me waren de sympathieke mensen die me binnen kregen (ik wou hen uiteraard ook wel aan het werk zien). Het werd een zeer gezellig en intiem concert en ik was dan ook zeer blij dat ik erbij kon zijn (+ nog eens 2 setlists bij in mijn collectie).

Hieronder vind je de beter geslaagde foto's, er was nu eenmaal een sobere verlichting en ik wou de mood niet breken met mijn cameraflash. De filmpjes zullen ook wel duidelijk maken dat een digicam geen videocam is, maar zo heb je tenminste een kleine indruk van het gebeuren. En het verslag vind je hier natuurlijk.

John Wayne Shot Me


Rogue Wave


Kicking the heart out (9.46MB)
Sewn up (13.8MB)
Every moment (7.23MB)

Btw, tips voor het trekken van concertfoto's zijn altijd welkom. One day I hope to stop being rubbish.

Emancipatie is...

Emancipatie is...
de IKEA-handleiding met vrouwen in!

Kan er iemand die Zweden nog eens die videoclip laten zien van Benny Benassi? Bij de Gamma kunnen ze misschien ook een zelfde campagne voeren, kwestie dat Luc Wyns eindelijk op een deftige manier zijn boterham leert te verdienen.

donderdag, maart 10, 2005

Late Night with CR

Waarom voor de verandering eens geen blogpost op het einde van de dag?

De ochtendstond had langverwachte cd's in de mond. Vorige week besloot ik nog eens te corresponderen met onze Spaanse vrienden van Acuarela en uit de gebrekkige tekst kon ik opmaken dat ook zending nummer 2 al geruime tijd vertrokken was, wat ons voor de tweede keer tot de conclusie bracht dat we de muzieksmaak van de gemiddelde postbode sterk onderschat hadden. Maar goed, derde keer goede keer!

Ten voormiddagtijde begaf ik me al treinende Brusselwaarts. Aan het interimkantoor, waar ik dankzij het nodige gekuier en een bezoekje aan de nabijgelegen Waterstone's stipt op tijd arriveerde, werd ik geconfronteerd met een gesloten deur. Een afspraak maken om 13u als het kantoor pas opent om half 2...how very convenient. Ik besloot dan maar te doen wat een echte man in zo'n situatie doet: een warme chocomelk gaan drinken aan de overkant van de straat.

Twee uur op de klok en de infosessie wordt eindelijk in gang geschoten met een presentatie. Begrafenissen, examens, kwissen, bioscoopbezoekjes, you name it...mijn gsm gaat onherroepelijk uit. Maar niet nu...maar ik hoef me geen zorgen te maken want er is toch niemand die me zou kunnen bellen. Hmm, hoor ik daar mijn gsm rinkelen? Zou het? Tijd om ons "sorry, het ligt echt niet aan mij"-gezicht nog eens bovenhalen. Ik kijk snel en zie dat het een onbekend nummer is. Bekend onbekend of onbekend onbekend? Een bedrijf/interimkantoor dat ik gecontacteerd heb of niemand die ik ken? Opnemen of afleggen?

"Hallo met Danny..."

Deel 2 volgt in de middageditie

[Btom, if you're reading this and I know you do: 5 euro korting bij Waterstone's op de nieuwe Murakami (hardcover) en 3 oudere voor de prijs van 2 (paperbacks). Spijtig genoeg ben ik er wegens budget restraints, maar ook omdat de kaften zo klinisch wit/grijs waren (het zou niet mooi staan naast die mini-pockets van Norwegian Wood, met geen enkele onder de arm naar buiten gegaan]

woensdag, maart 09, 2005

Rogue Wave & John Wayne Shot Me @ Botanique

Of het de kleinste zaal in België is, laten we in het midden, maar wat ons betreft is de Rotonde in de Botanique alleszins de gezelligste zaal: een ultramini-amfitheater met een hoog kampvuurgehalte.

Voorgerecht van dienst waren de jongens en meisjes van John Wayne Shot Me, indie-pop/fun uit het Hollandse vuistje. Speciaal voor het metropole Brussel had Thijs van den Broek zijn beste Frans vanonder het stof gehaald, wat tijdens de set voor de nodige hilariteit zorgde. Zo ontstond er op een bepaald ogenblik enigzins de verwarring dat Bud Spencer een fan van de groep was.

Er werd wel wat meer afgedold, gegrapt en gespeeld tijdens het optreden. Zo zong drummer Geert "Downer" terwijl ie rustig de zaal rondstapte en er zelfs even bij ging zitten. Zo simpel en tegelijk zo betoverend, we zouden bijna stiekem gaan hopen dat ze nooit in grotere zalen zouden spelen.

Na John Wayne Shot Me was het de beurt aan Rogue Wave, de groep rond Zack Rogue, die we in onze fichenbak ergens tussen Elliot Smith en The Shins zouden plaatsen. Na het eind van deze toernee duiken ze opnieuw de studio in voor de opvolger van hun debuutalbum "Out of the Shadows" dat in 2004 door Sub Pop werd opgevist en heruitgebracht. Tijdens de set werd er dan ook afgewisseld tussen oud en nieuw materiaal.

In een sobere belichting werkte de band een knappe set af. Zo liep "Seasick on land" mooi over in "Kicking the heart out" en brachten ze hun eigen versie van Nirvana-klassieker "On a plain". De hele tijd werd er met veel plezier en overtuiging gespeeld, ongeacht wie op welk instrument speelde (de drummer die met de gitarist van plaats verandert , u kent dat wel).

Met hetzelfde gemak waarmee de drummer van John Wayne Shot Me zich eerder in het publiek had begeven, begaf iemand uit het publiek zich na "On a plain" op het podium en bleef een minuutje met Zack praten, tot verbazing van de bandleden en het publiek. "There was a small language barrier," verklaarde Zack en droeg de volgende song op aan Eva.

Tot grote tevredenheid van het publiek werd de bisronde ingezet met "Nourishment nation", gevolgd door de Buddy Holly-klassieker "Everyday" (Zack: "You do know Buddy Holly, don't you?" waarna ie een stukje uit de Weezer-song zong). Tot slot werd er afgerond met het nummer "Tender man".

John Wayne Shot Me en Rogue Wave vormden het ideale recept voor een geslaagde avond in de categorie "klein maar fijn". De afwezigen hadden ongelijk zoals dat heet.

Setlist:

John Wayne Shot Me
* 8-bit semtex boy
* Speakers are microphones
* The rise of incorporated modular technology
* Ctrl-alt-del
* Do as Dan did
* Let sleeping monsters sleep
* Downer
* Intercontinental machines
* The purple hearted youth club
* Swimming song
* Cynical cheerleaders
* Official anthem for Bud
* When the vampires come
* Ammerzoden
* To watch the vultures and think of Komarov

Rogue Wave
* You
* Falcon settles me
* My will
* Postage stamp world
* Seasick on land
* Kicking the heart out
* Publish
* Sewn up
* Perfect
* Every moment
* Loves lost
* Catform
* On a plain
* Endless shovel

* Nourishment nation
* Everyday
* Tender man

Labels: ,

maandag, maart 07, 2005

Het is nooit te laat

...om de Humo buiten te kieperen.'Wij hebben nooit voorbehoedsmiddelen gebruikt: we hebben de natuur haar gang laten gaan.' Stephanie Planckaert, zestien, zwanger en zorgeloos: 'In mijn hoofd is er alleen nog plaats voor dat kind.'

Microgriep

Wegens een microgriepje heb ik het afgelopen weekend voornamelijk in bed doorgebracht en zo af en toe ook voor televisie. En daar viel tot mijn eigen verbazing soms nog iets leuks te zien ook.

Popquiz a Go-go (vrijdag Ned3,19u55)

Ik weet niet of het aan de Nederlanders hun idee van gezelligheid ligt, maar dit is een sobere muziekkwis in een gewoon café...en het werkt. De kwis is niet te moeilijk, is gevarieerd opgesteld en aangevuld met interessante info en leuke clips. Bovendien heeft het niets van de geforceerdheid waar ik me soms aan stoor in "Met het mes op tafel".

Halleluja (vrijdag één, 20u10)

Als ik u zeg dat de enige computer die in beeld kwam een Apple iBook was, dan weet u wel hoe doordeweeks deze Vlaamse reeks is. Niettemin mag Hilde De Baerdemaker altijd eens op mijn schoot komen zitten.

PaPaul live (vrijdag Ned3, 20u25)

Ik raad niemand dit programma aan, zelf hou ik het ook meestal niet te lang uit, maar het is een hele verademing om soms in een flits de oude Paul De Leeuw nog even aan het werk te zien.

De Thuisploeg (vrijdag één, 21u15)

Het was de eerste maal dat ik het programma een blik waardig gunde aangezien me vorige week te laat ter ore was gekomen dat enkele vrienden ende medekwissers van me het tot in de finale hadden geschopt (kudos to Sam, Bert en Lieve). Ondanks de aanwezigheid van Roleplaying Rob een genietbare kwis, misschien onderneem ik zelf wel eens een poging in een van de komende weken.

Raymann is laat (vrijdag Ned3, 23u05)

Allemaal heel leuk, Jörgen, maar wanneer komt "The Comedy Factory" terug?

De bovenste plank (zondag één, 19u45)

Het zoveelste herkauwen van beeldmateriaal uit "De leukste eeuw", "Het leukste uit de leukste eeuw" en alle andere leukste leuke BRTN/VRT/TV1-programma's waarbij steeds dezelfde kleine collectie humorfilmpjes tot treurens toe worden herhaald. De 2 minuten vers materiaal met stand-up comedy van Vlaamse bodem is dan ook een schrale troost.

Het Geslacht De Pauw (zondag één, 20u15)

Het is de tweede uitzending (tevens tweede keer op rij) dat ik van dit seizoen Het Geslacht meepik en ik moet zeggen dat het programma nog maar weinig van zijn charme verloren heeft. Het merendeel van de scenes en dialogen zijn redelijk voorspelbaar maar niettemin is alles zeer genietbaar. Ik vrees echter dat ze met de karikaturen die ze gecreëerd hebben niet al te veel seizoenen meer zullen kunnen draaien. Vooral het personage van Tom is wat mij betreft al lang over houdbaarheidsdatum.

Studio Sport (zondag Ned2, 20u15)

Ik hou van sportprogramma's, echt waar, zolang ze maar niet op een van onze Vlaamse zenders draaien. Dat wil nog niet zeggen dat je me mee wil op een sportkwis uiteraard.

Never Mind the Buzzcocks (zondag BBC2, 22u)

Geen idee of het een nieuw seizoen betreft maar ik had deze aflevering alleszins nog niet gezien. In het panel van Phil zat Kenzie, een jonge snaak uit Blazing Squad (Blazing who? my thoughts exactly), en ik moet zeggen dat mijn beeldbuis niet meer zo vacuüm is getrokken sinds de laatste keer "Big Boobs" Betty haar leegheid op de televisie kwam tentoonspreiden.

Hij wist iedereen te verzekeren dat hij alle melodieën kende in de intro-ronde maar hij had nog nooit gehoord van "Turn on, tune in & cop out" van Freakpower (aka Fatboy Slim) en nog erger werd het toen Mark Lamarr na de tweede intro de eerste 2 strofen zong van "House of the rising sun", zelfs de titel en uitvoerder verklapte en Kenzie er nog steeds bijzat als een kleuter die niet weet hoe hij een vierkant blokje in een cirkelvormig gaatje moet passen.

De "identity parade" dan maar waar eindelijk de kale zwarte met de hypnotiserende blik (de legendarische No.5) bij naam werd genoemd: Athelstan. Hoewel Lamarr opmerkte dat Athelstan al jaren ongeveer wekelijks de rij kwam opvullen, deed Kenzie er nog meer dan een minuut over om hem als oplossing uit te sluiten.

Kenzie: "Do you think I'm being awkward?"
Lamarr: "No, I think you're being retarded, which is not the same as being awkward."

Het hoogtepunt volgde echter in de finale bij het aanvullen van de lyrics. Eerst was er "There is a house in New Orleans..." en na een minuut stilte van Kenzie besloot Lamarr maar door te gaan naar de volgende lijn die blijkbaar uit een song van Blazing Squad kwam. Na welgeteld 5 foute antwoorden en alweer een minuut stilte wist ie eindelijk de lijn volgend op "oh, oh, oh, oh, oh, let's party, oh, oh, oh, oh, oh" juist te beantwoorden. Leve de muziekindustrie!

Help (zondag BBC2, 22u30)

Paul "The Fast Show" Whitehouse komt met zo'n 25 verschillende typetjes over de vloer bij de psychiater. Hier bloeit opnieuw iets moois.

Gezien:
Dr. Strangelove or How I learned to stop worrying and love the bomb (#16)

vrijdag, maart 04, 2005

De vloek van de collectie

Met een beetje geluk (en wat tijd) kan ik vandaag de laatste stap in het digitaliseren van mijn muziekcollectie afronden. Ik dien enkel nog mijn verzameling compilaties op pc te zetten en net als mijn collectie cd singles is die even bont, kleurrijk en voor de buitenstaander onverklaarbaar raar samengesteld (Afrekening-, Rockgarden- en Tijdloze 100-cd's zitten broederlijk naast de allereerste Thunderdome-exemplaren).

Wat me is opgevallen bij dit hele "enter disc and rip to mp3"-gedoe is niet alleen hoeveel albums ik heb maar ook het aantal dat ik nauwelijks opleg, ondanks het feit dat ik niet meteen van oordeel ben dat er zich slechte albums in mijn collectie bevinden.

Het is nogal logisch dat hoe groter je collectie is, hoe moeilijker het wordt om te onthouden waar en wanneer je het album gekocht hebt, in welk jaar het is uitgebracht en hoe precies dat zevende nummer heet op de plaat. Ik bevind me dan ook al een hele tijd in de situatie waar ik mijn collectie noch chronologisch (te veel opzoekwerk), noch autobiografisch (zie High Fidelity) kan sorteren.

De grootste vloek is echter dat hoe meer albums je hebt, hoe minder je er beluistert. De meeste albums verdwijnen na de initiële intensieve luisterperiode in het rek of op de stapel en worden zelden nog van onder het stof gehaald. Vooral bij artiesten waar ik al meerdere albums van heb, durft dit frequent te gebeuren. Wanneer ik dan eens terug grijp naar een artiest zal ik dan ook meestal bij dezelfde albums uitkomen.

Een voorbeeldje met de sterkst vertegenwoordigde artiesten in mijn collectie:
Nick Cave & the Bad Seeds (9): "Let Love In", "Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus"
The Cure (9): "Staring at the Sea", "Disintegration", "Wish"
The Doors (9): "In Concert", "L.A. Woman", "The Doors"

Shuffle zou dat patroon kunnen breken ware het niet dat ik veeleer een album- dan een songluisteraar ben (exhibit A). Maar sinds gisteren zijn al mijn problemen definitief van de baan. Mag ik u het magnifieke Album List for Winamp voorstellen?

Screenshot

Album List doet exact wat het pretendeert te doen: het maakt een lijst aan van de albums in de door jou aangeduide directories en het laat bovendien toe om shuffle toe te passen op volledige albums en is in staat bepaalde informatie uit de ID3-tags weer te geven (aantal tracks, jaar). Sorteren kan je uiteraard via path, artist name en directory name maar ook op aantal tracks, jaartal of de lengte van het album. En het maakt zelfs niet uit hoe hip of onhip je bent want de plugin werkt in Winamp 2.05 en alles wat erachter is gekomen. Plugin of the year!

donderdag, maart 03, 2005

The Green Wing

From the award-winning team behind Smack the Pony comes Green Wing, the new comedy series that’s part soap opera, part drama - but all surreal and innovative.

Set in a hospital, despite a general lack of medical attention, Green Wing follows new surgical registrar Dr Caroline Todd (Tamsin Greig) through her first day at work and beyond, starting out as she means to go on - dishevelled and under-deodorised having spent the night in her car.

Among the bizarre cast of characters, who are the good guys and who are the bad guys - and what sort of Guy is Guy Secretan (Stephen Mangan), the smooth talking anaesthetist?

Even as her first day draws to a messy conclusion, Dr Todd intends to find out.
Het spotje dat ik gisteren zag, zag er veelbelovend uit en met volk uit ronkende reeksen als Smack the Pony en Black Books kunnen de verwachtingen enkel hoog liggen.

The Green Wing, Canvas vanavond 23u40

woensdag, maart 02, 2005

B stands for Beatles...and Bootlegs

Heilige huisjes zijn er om omver gestampt te worden en heilige albums zijn er om in de mix gegooid te worden: Revolver van The Beatles mag rollebollen met bekende en minder bekende nummers op CCC: Revolved

Nog maar eens via het wonderlijke LHB.

Oh jolly

Telenet opent het pretparkseizoen, en u kan er als eerste bij zijn.
Op 26 maart houdt Telenet zijn grote klantendag in Plopsaland.

* toegang tot het park en tot alle attracties
* optredens in de grote tent
* fotosessies met Plop en andere kindervedetten
* grimeurs en kleurrijke ballonnen
* twee concerten van Spring
* de Studio 100-parade
* een leuk cadeautje voor iedereen

Zoveel pret voor slechts 15 euro in plaats van 21 euro per persoon.
Er is gratis parking voorzien en het park blijft speciaal voor u langer open, van 9 tot 19 uur.
Zet de lente feestelijk in en reserveer nu uw kaarten voor de exclusieve Telenet-klantendag. Aarzel niet, het aantal kaarten is beperkt.


Op dagen als deze kan men zich enkel gelukkig prijzen met een provider die zoveel moeite doet voor zijn klanten *kuch* upload omhoog *hoest*.

Meest interessante blogfeit van de afgelopen dagen: CR herontdekt de <hr> tag
Afgelopen weekend op IRC:

[00:29] Prumpy> oe, sec
[00:30] Prumpy> buikscene in alien :)
[00:30] CR|away> THE JOHN HURT MOMENT!
[00:30] CR|away> "there are some places you just don't expect a head"

God, I miss Coupling

De kwispagina is voor de verandering nog eens gewopdeetet (of geüpdatet zo u wil). Ondanks onze 3e plaats is het volgens Google nog altijd All your base are belong to us, Hemiksem.
Dit heb ik eindelijk online gekregen:
Bright Eyes + Rilo Kiley - 21/02/05 - Botanique, Brussel
The Mars Volta - 22/02/05 - AB, Brussel

Gezien:
The Big Sleep (#115)