zondag, april 29, 2007

It's a sin

Slip me into pink latex hotpants and call me Bumboy , maar vermoedelijk ga ik in augustus naar de Pet Shop Boys kijken op de Lokerse Feesten.

Vergeet de kitscherigheid van een "Go West", en merk hoeveel degelijke klassiekers de PSB over de jaren heen verzameld hebben:
Rent, Being boring, Hello spaceboy, West end girls, It's a sin, Suburbia, Always on my mind, Heart, Domino dancing, Left to my own devices, What have I done to deserve this, Where the streets have no name, en ga zo maar verder

[Even teruglinkend naar de O Sole Wio post, iemand enig idee of "Rent" in de versie van De Portables ergens te vinden is?]

Zita Swoon is ook bevestigd, maar nog niet terug te vinden in de programmatie, maar reken me die avond ook maar onder de aanwezigen.

Labels: , ,

Het Collectief Geheugen (10)

Porno For Pyros - Pets

Labels: , ,

zaterdag, april 28, 2007

28

Labels:

vrijdag, april 27, 2007

O Sole Wio

Zo'n 7 jaar geleden pikte ik op een Duystere avond de single "Zoen x" op van Wio, wat me toendertijd bijna onmiddellijk tot de impulsieve daad bracht materiaal van de man aan te kopen via zijn labelsite. Er zijn gekke dingen en goeie beslissingen, en die aankoop was niet enkel het eerst- maar vooral ook het laatstgenoemde. Voor elk seizoen staan er wel een paar pracht van popnummers op, en hoewel het album op jaarbasis geen al te hoge rotatie kent in mijn playlist, grijp ik bij elke eerste weldadige lentezonnenbui met plezier naar een van zijn songs.i'm a wizard without tricks nor spells
i can't even hide a thing from myself
there's a point they call "of no return"
and why don't you learn not to get UV-burned?
why don't you learn not to get burned by the sun?

oh summer I love you like beer
i just cannot find any alcohol here
there's a point they call "of no return"
and why don't you learn not to get UV-burned?
why don't you learn not to get burned by the sun?

the lisrener is passive
the seeer always first
and i see the girls in their miniskirts

Labels: ,

woensdag, april 25, 2007

Mouse in the house

Niet dat u er veel van kan merken daar zo zittend achter uw scherm, maar sta me toe even zwaar uit de bol te gaan: Modest Mouse komt op 14 juni in mijn aanwezigheid, en misschien ook in de uwe, de AB Box platspelen.Veel meer hoeft daarover niet gezegd te worden. Gratis pinten bij mij te bekomen zolang de geldbuidel strekt. Aanbod ook geldig op 14 mei.

Myspace: Modest Mouse | The Veils
Site: Modest Mouse | The Veils

Modest Mouse - Steam engenius


The Veils - Advice for young mothers to be

Labels: ,

dinsdag, april 24, 2007

Domino enzo

Het volk morde op de AB-site, maar uiteindelijk bleek er toch een Domino-site te zijn. Zij het karig en weinig prestigieus uitgewerkt. Het enige wat de site een beetje kan redden, zijn de videobeelden.

Za 14/4:
Gemist:
The Strange Death Of Liberal England (onderweg)
Fennesz (wagen parkeren)
Gezien:
Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra & Tra-la-la Band

De opstelling en aankleding was kaal, koel en kil; een raar contrast met het "mothership" Godspeed You! Black Emperor dat zich in vroeger tijden in volledige duisternis hulde tijdens concerten en enkel de muziek en de projecties tot de massa liet spreken. Silver Mt. Zion doet dan ook al een tijdje zijn eigen ding. Deze avond zouden er verschillende nieuwe songs gespeeld worden. Met onder andere "Blind, blind, blind" en "One million died to make this sound" gaat de groep verder op het elan van "Horses in the sky": opbouwende mantra's die laag per laag met instrumentatie worden aangevuld om vervolgens na een climax uit te doven tot een hypnotiserende slotzang.

Kippenvel. Merg en been. En af en toe een portie extase.
Mooi zo.

Domino - Dag 4 @ Wannabes

Wo 18/4:
Gemist:
Ned Colette (wagen parkeren)
Gezien:
Joanna Newsom

Setlist: Bridges and balloons / Emily / Monkey & bear / The book of right-on / Inflammatory writ / Sawdust & diamonds / This side of the blue / Only skin / Ca' the yowes to the Knowes / Peach, plum, pear / Clam, crab, cockle, cowrie /*bis*/ Sadie / Cosmia

Centraal op het podium stond de grote harp met daarachter het kleine meisje, haar handen golvend over de snaren. In tegenstelling tot op plaat liet Newsom zich niet bijstaan door een volledig orkest, maar werd de klus geklaard met het met een pinkoog benoemde The Ys Street Band. Vocaal stond dit trio niet altijd even sterk, maar op muzikaal gebied moest er niet ondergedaan worden voor de rijke orkestratie van het album.

Daar waar in vroeger tijden Joannas stem menig muziekliefhebber wegjoeg, heeft haar knerpende en snerpende geluid ondertussen een draagzamer en warmer timbre gekregen waardoor zowel haar vocale als lyrieke vermogen extra in de verf wordt gezet. Vele en moeilijke woorden om te zeggen dat het een zeer prachtig concert was (herhaaldelijke heren kon men de spelden en bekertjes horen vallen) en Joanna niet minder dan grappig en innemend was. Call me a believer.

Domino - Dag 8 @ Wannabes

Nog een laatste tip voor de AB: als jullie dan toch per se de staanplaatsen willen beperken door extra tribunes te plaatsen, laten we er dan teminste voor zorgen dat de jonge deernes die voor me staan flauwvallen in plaats van die ouwere, zwaardere en minder sexy vent.

Labels: ,

maandag, april 23, 2007

MAX your blog

Labels:

zondag, april 22, 2007

Het lijden van de moderne man

Evolutie komt in kleine stapjes. De dag dat ik alleen ging wonen, was een kleine stap voor de mensheid maar een grote voor mezelf. Bij het koken kan je weinig verkeerd doen, zo bleek al snel, en indien het echt fout ging, hadden we nog plan C, F, P1 en P2 als backup (Chinees, Friet, Pita en Pizza, nvCR). De enige taak die we nog aan het ouderlijk huis toevertrouwden, was de was en de strijk. Omwille van economische, ecologische en facilitaire redenen. En ook wel een beetje omdat het gemakkelijker was zo.

Alle mooie liedjes kennen echter hun einde en zo werden afgelopen dinsdag in mijn afwezigheid een wasmachine en een droogkast binnengerold. Van dezelfde gelegenheid maakte mijn moeder gebruik om met de beste bedoelingen haar hygiënenormen door te voeren in mijn appartement. Ik bespaar u de talrijke verhalen van woede, hysterie en paniek tijdens nachtelijke en ochtendlijke zoektochten naar reservebatterijen, specifieke boeken en cd's, headphone jacks, etcetera. Van een Trojaans paard gesproken.

En daar stopt het drama niet. Na gisteren nog een broodnodige verlengkabel en een totaal onhippe strijkplank in huis te halen, beloofde vandaag een nieuw hoofdstuk in mijn leven te worden. Eentje waarvan het eerste blad volledig door Murphy ingepalmd zou worden.

De wasmachine diende eerst anderhalf uur test te draaien en zoals het nieuwe apparatuur betaamt, ging dat van een leien dakje. Een tevreden mens in wording, zo stond ik daar in de badkamer, ook al werd de beëindiging van het programma afgesloten met iets wat verdacht veel op een ringtune leek. De eerste lading handdoeken ging de machine in. Waspoeder, wasverzachter, deur dicht, programma intoetsen. Easy peasy.

Mijn prille geluk duurde welgeteld 12 minuten. Een onheilspellend geluid klonk uit de badkamer en een error message sierde het display: "LE". De handleiding maakte ons niet veel wijzer. Er scheelt iets met de wereld wanneer handleidingen van wasmachines hoogstens 4 pagina's beslaan, me dunkt. De tweede keer ging het nochtans van de eerste keer, u kent dat verschijnsel wel.

Bij de droogkast ging het echter volledig verkeerd. De zekering vloog eruit. En opnieuw. En opnieuw. En wat blijkt? De enige zekering die mijn droogkast kan trekken, is die van de slaapkamer EN mijn verlengkabel is net een halve meter te kort om het tot daar te halen. Dat komt ervan als je in de winkel staat te twijfelen tussen 3 meter en 5 meter. Volgend weekend leest u hier ongetwijfeld hoeveel stoom er uit een strijkijzer dient te komen om mijn pijngrens te overschrijden. Stay tuned!
Kleine wasjes, grote wasjes
moeten we voortaan zelf gaan doen
Error message raaien
de droogkast wil het ook niet doen

Labels:

Het Collectief Geheugen (9)

Brad - The day brings

Labels: , ,

maandag, april 16, 2007

Music @ Monday

Zomer in Montmartre met The Shins: The Shins @ Concerts à emporter
Tracklist: Gone for good // Turn on me // Turn a square // The past and pending // Australia

Man, wat ben ik plots zo jaloers. Het wordt dringend tijd dat ik mijn zomers balkon openstel voor de internationale indierockscene.

* * *

Luisterpaal pimping: CocoRosie! 65daysofstatic! Bright Eyes! The Go Find! Blonde Redhead! Nine Inch Nails!

* * *

Na Sonic Youth (Daydream nation), Lou Reed (Berlin) en Slint (Spiderland), krijgen we nu ook in eigen land te maken met het fenomeen van de classic album tours. Niemnad minder dan de vetkuif van Alex Callier trekt het land rond met een herdenkingsmis van debuutplaat "A new stereophonic sound spectacular" uit - wat gaat de tijd snel - 1997. Er was nog geen -phonic, geen Geike en Sint-Niklaas was onbedoeld het centrum van de Vlaamse triphop. De jaren '90 waren een gekke tijd.

Groepen die ik graag in originele bezetting op de baan zou zien gaan met een van hun meesterwerkjes, ik som maar snel wat op:
  • At The Drive-In - Relationship of command

  • Blur - Parklife

  • Godspeed You Black Emperor - F#A# oo

  • Interpol - Turn on the bright lights

  • Metallica - Kill 'em all

  • Modest Mouse - The moon and Antarctica

  • The Smashing Pumpkins - Mellon collie & the infinite sadness

Dat de Schuur daar eens werk van maakt en ik dien persoonlijk zijn zaligheidsverklaring in bij het Vaticaan.

* * *

En tot slot, maak kennis met The Airfields:
We'd like to tell you that we write our songs in an abandoned airplane hangar, just to account for all the echoing, but that would be very untrue and a little fanciful.

Labels: ,

zondag, april 15, 2007

Het Collectief Geheugen (8)

Fastball - The way

Labels: , ,

maandag, april 09, 2007

Het Collectief Geheugen (7)

Lush - Ladykillers

Labels: , ,

donderdag, april 05, 2007

Load up on guns...

1. The man who sold the world
2. Territorial pissings
3. Plateau
4. Where did you sleep last night
5. Heart-shaped box
6. You know you're right
7. Breed
8. Scentless apprentice
9. Tourette's
10. Lithium
11. Polly
12. Aneurysm
13. Frances Farmer will have her revenge on Seattle

Have a blast!
(gun intended)

Labels: ,

woensdag, april 04, 2007

Quizas quizas"Medulla" was me iets te experimenteel naar mijn zin, misschien zelfs rommel (kaka ligt soms in het verlengde van kakafonie), echt veel tijd had ik toendertijd niet om in de plaat te investeren. Ondanks al haar vorige werk dat ik sterk tot hevig wist te appreciëren, kwam Björk wat op mijn muzikale achterplan terecht. Het dient echter gezegd dat het artwork van het te verwachten "Volta" mijn nieuwsgierigheid weer danig weet te prikkelen. Afwachten, 7 mei zou het nieuwe album in de winkels moeten liggen.

Om de een of andere reden heb ik trouwens continu de indruk een aantal belangrijke releases uit het oog te verliezen. Zo zal Black Rebel Motorcycle Club 30 april hun vierde langspeler op de wereld loslaten onder de titel "Baby 81". Een eerste song, Weapon of Choice, valt reeds te beluisteren op hun Myspace-pagina, alsook op hun website waar je daarnaast ook nog "666 Conducer" terugvindt.

Nick Cave weet dan weer te vertellen dat hij in juli de studio intrekt voor een nieuw Bad Seeds-album. Waar hij dat doet? Hierzo, voorlaatste zin.

Wie net als ik niet aanwezig kan zijn op het concert van The Shins (nu vrijdag in de Botanique), kan zich in beperkte mate troosten met live-opnames van hen in Boston zo'n 2 weken terug via het uiterst fijne Bradley's Almanac.

En tenslotte kunnen we het niet nalaten de Luisterpaal nog eens aan te halen: Mintzkov, Modest Mouse, Kings of Leon, CocoRosie, Zita Swoon, ... u moet er maar eens rondklikken. Dankzij Ibrahim Ferrer hoeft de verwarming deze nacht alvast niet meer aan. De zomer, ik ben er weer helemaal klaar voor.

Labels:

zondag, april 01, 2007

Mo money mo albumsHet zwarte vakje zijnde het nieuwe Modest Mouse-album dat nergens (meer) in Gent te vinden was. Soit, leve de fiscus en z'n terugbetalingen!

Labels:

Het Collectief Geheugen (6)

Buffalo Tom - Taillights fade

Labels: , ,