donderdag, maart 29, 2007

Pick a letter

A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z

Altijd prijs!

Labels: ,

dinsdag, maart 27, 2007

Boys don't enjoy the silence

In het regelmatig weerkerende "zie keer wa een goed artikel op Stylus": zie keer wa een goed artikel op Stylus.

Daar waar de vorige keer de strijd tussen U2 en R.E.M. me aan mijn zeer bescheiden reet kon roesten, boeide een afweging Depeche Mode vs The Cure me wel meer. Kwantitatief gezien delft Depeche Mode platenkastgewijs ontegensprekelijk het onderspit: 2 tegen 9, maar met 2 albums als Singles 81-85 en Singles 86-98 is de drang dan ook minder groot nog veel bijkomende aankopen te stellen.

Op zich kan ik me dan ook niet uitspreken over enkele van de categorieën die een afweging op albumbasis maken, maar naar mijn inschatting zitten ze wel redelijk juist in hun oordeel. Wat de covers betreft, zou ik nog extra voor Depeche Mode's zaak willen pleiten met onder andere een harder "Enjoy the silence" van Failure en een geslaagde Kruder & Dorfmeister remix van "Useless".

Puur op punten zou ik geneigd zijn Depeche Mode te laten winnen, maar gevoelsmatig haalt The Cure het toch nog bij mij. Misschien dat de doorslag er ooit komt wanneer ik Dave Gahan en de zijnen live aan het werk zie. En hoe zit dat bij u zo?

DepecheTube
YouCure

Labels:

Les Nuits BotaniqueVereisten:
- rijbewijs B [check]
- degelijke kennis van het Engels [check]
- beschikbaar van 29/4 tot 10/5 of van 3/5 tot 13/5 [fail]

Too bad.

Spelen dit jaar onder andere op Les Nuits:
Cat Power - Zita Swoon - Cold War Kids - The Whitest Boy Alive - Alex Gopher - Gotan Project - Do Make Say Think - Mouse on Mars - Hooverphonic - Tom McRae - Goose - Lisa Germano

Labels: ,

zaterdag, maart 24, 2007

Yesterday I saw the fire

Labels: ,

Het Collectief Geheugen (5)

Rocket From The Crypt - On a rope

Labels: , ,

maandag, maart 19, 2007

Year Zero

De werkdag wat vroeger beëindigen, opmerken dat een kennis in extremis nog een kaart overheeft voor het uitverkochte NiN-concert van deze avond en hem dan uiteraard langs geen kanten te pakken weten krijgen. Life's little tragedies.

Wie trouwens gek is van virale marketing of zich graag verdiept in het mysterie rond het aangekondigde album "Year Zero" (release: 17 april), moet hier maar eens lezen hoe Trent Reznor de voorbije maanden zijn fanbase bezig wist te houden.

Dit zou alvast de eerste single van het te verwachten album moeten zijn: Survivalism.

Labels:

zondag, maart 18, 2007

Het Collectief Geheugen (4)

Jimi Tenor - Take me baby

Labels: , ,

zaterdag, maart 17, 2007

Wrok around the clock

Deze week werden er weer duchtig punten gesprokkeld op de overurenspaarkaart. Nog eventjes en ik ontvang een gratis t-shirt.

- Wie doet er uw werk als ge een dag verlof neemt?
- Ik, tiens.

Ouders, trots op en tegelijkertijd nog steeds bezorgd om hun werkende zoon. Soms lijkt het universum even terug in evenwicht.

Muziek!
Ik vermoed niet dat de naam Vincent Moon bij velen een belletje zal doen rinkelen. De goede man kwam hier ooit al eerder ter sprake met zijn verdienstelijk werk voor The National.

The National - Live at La Guinguette | Lit up | Daughters of the Soho riots

De man is daarnaast ook actief in andere projecten. Neem 1 camera, een stad als Parijs als decor en een hele hoop beloftevolle groepen die de "back to basics" niet schuwen en je krijgt een collectie audio/videoparels: Concert à emporter
(via)

In de categorie "Desperately counting down": "Dashboard" heeft minstens evenveel hitpotentieel als "Float on" en een clip die niet minder geniaal is. Oordeel zelf.

Labels: ,

dinsdag, maart 13, 2007

Het Collectief Geheugen (3)

Senser - Age of panic

Labels: , ,

maandag, maart 05, 2007

Het Collectief Geheugen (2)

The Breeders - Cannonball

Labels: , ,

Wikken en wegen

Nu nog in de Luisterpaal, binnenkort misschien in de platenkast:Voorts ook weer een rits releases van gerespecteerde (EitS, Alex Gopher, !!!), hippe (Tokyo Police Club, Patrick Wolf, Loney, Dear) en - mij althans - weinig bekende namen (Alabama Thunderpussy, Artefact).

Labels:

zaterdag, maart 03, 2007

Het Collectief Geheugen (1)

Nada Surf - Popular

Labels: , ,

I want the police to be notified


. . . . .

Labels: