vrijdag, augustus 29, 2003

Mystery pack

Vandaag moest ik op het postkantoor een pakketje gaan afhalen (vermits de facteur gisteren voor de deur stond). Ik had echter geen flauw idee van wie het kwam en wat het was. Enerzijds verwachtte ik wel een pakketje met mijn Papst fans in maar die zijn nog niet verstuurd en anderzijds was er nog mijn Amazon bestelling maar die zou pas tussen 11 en 26 september arriveren normaal gezien. Eenmaal aangekomen in het postkantoor bleek het dan toch mijn Amazon pakket te zijn dat blijkbaar via Duitsland was verstuurd. Niet slecht, betalen voor een standaard internationale verzending (die normaal dan enkele weken onder de baan is) en alles ontvagen in minder dan een week...ze hebben er daar een tevreden klant bij.

Nu onmiddellijk eens luisteren naar "F#A# oo", het album waarmee mijn Godspeed You Black Emperor collectie eindelijk compleet is. "Desperation" zal ik nog even weg moeten leggen vermits ik eerst nog "De talisman" en "Het zwarte huis" moet lezen. Zo te zien vind ik geen tijd om me te vervelen :)

donderdag, augustus 28, 2003

Dick Laurent is dead!

"Dick Laurent is dead" is een van de meest memorabele quotes uit de film die ik ongetwijfeld al het meest heb gezien in mijn leven. De film in kwestie is "Lost Highway" van David Lynch (you might remember him from films like "The Elephant Man", "Mulholland Drive" & "Twin Peaks"). Zonder al te veel te willen verklappen, naar het schijnt is de film de beschrijving van een psychogene fuga...indien u niet zo thuis bent in de wereld der moeilijke woorden: het is een rare film en sommige dingen zijn niet wat ze lijken.

Er is niet enkel de donkere sfeer die uitgaat van de beelden en de personages maar ook de muziek is subliem. Naast de vaste waarde Angelo Badalamenti zijn er ook nog passende bijdragen van onder andere Nine Inch Nails, Marilyn Manson, Rammstein en David Bowie. Volgens mijn bescheiden mening moet je deze film toch minstens 2 keer in je leven gezien hebben.

dinsdag, augustus 26, 2003

Hitchhiker's Guide to the Galaxy

Ook al ben ik een Stephen King-fan, als er ooit 1 boek is dat je moet gelezen hebben (in het Engels!) is het wel "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy" van Douglas Adams. Het is veruit het grappigste boek dat ik ooit gelezen heb. Voor diegenen die nooit tot aan een boekenwinkel of een bibliotheek geraken, het boek is volledig online te vinden en wel hier. Hieronder vind je het eerste stuk terug uit het eerste deel. Enjoy!

"Far out in the uncharted backwaters of the unfashionable end of the western spiral arm of the Galaxy lies a small unregarded yellow sun. Orbiting this at a distance of roughly ninety-two million miles is an utterly insignificant little blue green planet whose ape-descended life forms are so amazingly primitive that they still think digital watches are a pretty neat idea. This planet has - or rather had - a problem, which was this: most of the people on it were unhappy for pretty much of the time. Many solutions were suggested for this problem, but most of these were largely concerned with the movements of small green pieces of paper, which is odd because on the whole it wasn't the small green pieces of paper that were unhappy. And so the problem remained; lots of the people were mean, and most of them were miserable, even the ones with digital watches.

Many were increasingly of the opinion that they'd all made a big mistake in coming down from the trees in the first place. And some said that even the trees had been a bad move, and that no one should ever have left the oceans. And then, one Thursday, nearly two thousand years after one man
had been nailed to a tree for saying how great it would be to be nice to people for a change, one girl sitting on her own in a small cafe in Rickmansworth suddenly realized what it was that had been going wrong all this time, and she finally knew how the world could be made a good and happy place. This time it was right, it would work, and no one would have to get nailed to anything. Sadly, however, before she could get to a phone to tell anyone about it, a terribly stupid catastrophe occurred, and the idea was lost forever.

This is not her story. But it is the story of that terrible stupid catastrophe and some of its consequences."

maandag, augustus 25, 2003

Things my girlfriend and I have argued about

"Margret flooded the kitchen last week. Turned the taps on, put the plug in the sink, and utterly forgot about it (because she'd come upstairs and we'd got involved in an unrelated argument). She goes back downstairs, opens the door and - whoosh - it's Sea World. The interesting thing about this is, if I'd flooded the kitchen, it would have been a bellowing, 'You've flooded the kitchen, you idiot!' and then she'd have done that thing where I curl up in a ball, trying to protect my head, and she kicks me repeatedly in the kidneys. As it was, however, there's a shout, I run downstairs and stand for a beat in the doorway - taking in the scene, waves lapping gently at my ankles - and she turns round and roars, 'Well, help me then - can't you see I've flooded the kitchen, you idiot?'"

Dit en nog veel meer grappigs en herkenbaars op Things my girlfriend and I have argued about

zaterdag, augustus 23, 2003

CR goes Colruyt

In het kader van een evenwichtige spreiding van de huiselijke taken werd ik vandaag de baan opgestuurd om de nodige aankopen te doen. Nu in het verleden is gebleken dat boodschappen doen best wel relax kan zijn dus vol goeie moed vertrok ik naar de Colruyt...but boy, was I in for a surprise!

De meest levensnoodzakelijke dingen waren op de meest onmogelijke plaatsen gezet (scheerschuim op 10 cm van de grond en 20 cm naar achter geplaatst zodat ge het zeker niet zou vinden de eerste vier keer dat ge door die gang loopt), gele Mister Proper was plots blauwe Mister Proper geworden en de eerste bus frituurolie die ik vastpakte lekte behoorlijk. Alsof dit nog niet genoeg stress veroorzaakte, had ik nog af te rekenen met jankende koters, ruziënde echtgenoten en volk zo dom en zo lomp dat ik me afvroeg hoe ze zelfs ooit tot in de winkel geraakt worden.

Gezien deze ervaring lijkt het me beter dat ik in de toekomst een andere taak uitkies. Misschien moet ik maar eens leren strijken :)

vrijdag, augustus 22, 2003

Lan-works

Multiplayer Madness is dood...leve Afterlife! Vandaag is eindelijk de site vrijgegeven voor iets waar we al een tijdje bezig aan zijn. Van vrijdag 21 tot zondag 23 november zal de eerste Pro shrimpers lanparty doorgaan en dit in het landelijke doch gemakkelijk bereikbare Zandhoven. De lan is vooral gericht op fun en werkt met een soort van event systeem waar de funcompo's worden aangekondigd en gedurende een tweetal worden gespeeld. Takeshi is iets raars van plan met maraca's en Orbz zal er prolly ook zijn ^^

Voor de rest ga'k daar een viertal dagen aan een stuk mijn kas afdraaien dus mensen die gaan kunnen maar beter zien dat ze zich amuseren :)

De site: http://www.lan-works.be

donderdag, augustus 21, 2003

Visa

Vandaag eindelijk naar de bank geweest om mijn Visa-kaart op te halen en direct al een eerste online koop gedaan (nee, geen pornosite!). Ergens tussen 11 en 26 september mag ik me verwachten aan een pakketje van Amazon met daarin de hardcover van "Desperation" (bargain editie: $0.99 ^^ ) van Stephen King en de eerste cd van Godspeed You Black Emperor getiteld " f# a# (infinity symbol) " die ik eigenlijk nog nergens in ons belgenlandje heb kunnen vinden...schweeeeeet!

*hint* Op de site van gybe kan je bij het music gedeelte het merendeel van hun songs downen

woensdag, augustus 20, 2003

New season coming up

De zomer mag dan wel een mooie periode zijn met het zonnetje en de festivals maar muzikaal gezien liggen de toppen toch buiten dit seizoen. Binnenkort gaat er alweer een nieuw concertseizoen van start in de Ancienne Belgique en het beloven weer mooie maanden te worden: The Notwist , Lali Puna, Zoot woman, Jaga Jazzist, Grandaddy, enzovoort. De 4e november staat ondertussen al rood omcirkeld in mijn agenda want dan spelen namelijk My Morning Jacket en St. Thomas , twee van de betere hedendaagse alt countryrock bands.

My Morning Jacket bracht in '99 hun debuutalbum "The Tennessee fire" uit en doken daarmee plots op in de eindejaarslijstjes van het Nederlandse muziekmagazine "Oor". Ze werden gevraagd voor een optreden in Nederland (tot dan hadden ze zelfs nog nooit buiten Kentucky gespeeld) en sloegen ook direct aan in de rest van de Benelux. Nadien brachten ze nog het prachtige "At dawn" uit en in september wordt hun derde album gereleased. Ik heb nog maar enkel de zanger live aan het werk gezien in het voorprogramma van Kurt Wagner (Lambchop) maar het was een magisch optreden en ik kijk dan ook uit naar een optreden van Jim James met de rest van de groep. Een paar legale mp3tjes van hen:


St. Thomas heb ik vorig jaar ontdekt op het Domino festival in de AB waar ze het voorprogramma deden van Lambchop. Alhoewel St. Thomas sterk doet denken aan Neil Young en wijde prairies, het gaat hier om een Noor. Voor de liefhebbers en de nieuwsgierigen: Take a dance with me

dinsdag, augustus 19, 2003

To be continued

Het is de laatste dagen wat stiller geweest maar ik had de handen vol met het indienen van mijn eindwerk. Spijtig genoeg things got fucked en nu ben ik genoopt tot een thesisjaar waarbij ik in januari ten vroegste kan verdedigen. Hoewel toch enigszins teleurgesteld en aangeslagen heb ik beslist de rest van mijn plannen door te zetten, zijnde vrijdag cum laudum mijn examen van Financieel Beleid afleggen en vanaf volgende week actief op zoek te gaan naar een job.

En dan nu nog tijd voor wat beter nieuws: pompoen is eindelijk terug in het land. Alle bleiters zijn dus gewaarschuwd! :)

zaterdag, augustus 16, 2003

Return of the darkness

We zijn al halfweg augustus dus dra is het weer september en voor we het weten zijn de herfst en de winter alweer in het land. Om me op de donkere dagen voor te bereiden ben ik stilaan begonnen met de voorbereidingen voor een opvolger voor "In my darkest hour". Staan momenteel al op de playlist:

* Red House Painters - Medicine bottle
* Sukilove - Talking in the dark
* Sparklehorse - Eyepennies
* Zero 7 - Distractions
* Black Rebel Motorcycle Club - Head up high
* Bright Eyes - Messenger bird's song
* Okkervil River - For the captain

More songs will be announced in the near future

vrijdag, augustus 15, 2003

Okkervil River - For the captain

In de reeks "wat een mens zo allemaal legaal op het internet vindt": Okkervil River - For the captain.
De song staat al een tijdje op mijn harde schijf en weet me altijd te boeien...de zang gaat perfect samen met de tragiek in de song. Niet iedereen zal dit goed vinden maar smaken verschillen nu eenmaal. Voor diegenen die het wel goed vinden, is hier nog een kleine tip: donkere kamer, koptelefoon, maxed out volume, gesloten ogen.

Download hier
Lyrics

Officiële site
p.s. er zijn nog liedjes van hen te downen op hun site

woensdag, augustus 13, 2003

Wist je dat...

ik quasi nooit naakt slaap in de zomer...
Reden: de gedachte dat mijn kroonjuwelen zomaar zouden kunnen bestookt en bestoken worden door een meute uitgehongerde insecten gives me the creeps :)

That's all folks!

dinsdag, augustus 12, 2003

Danger danger!

There's a wild worm on the loose! Gisterenavond had ik er al last van en vandaag was het helemaal om zeep. Het gaat om de w32.blaster.worm die gebruikt maakt van een exploit in de Remote Call Procedure. Er is ondertussen al een windows patch beschikbaar en een virus removal. Om te vermijden dat je pc weer onmiddellijk afsluit vooraleer je zo ver geraakt: opstarten en dan Uitvoeren > services.msc > Remote Call Procedure rechtsklikken > Eigenschappen > Systeemherstel en daar het heropstarten van de pc afzetten.

maandag, augustus 11, 2003

2 minuutjes pauze

Zonet ff snel door de FAQ gegaan op Blogger en vastgesteld dat zij momenteel verwijzen naar third party scriptjes om comments te integreren. Momenteel test ik BlogOut...comment posten kan door te klikken op "Shout out" (ik zou het Comments noemen moest ik het tenminste kunnen aanpassen). Het ziet er nog redelijk crap uit maar het verhoogt toch wat de interactiviteit. Anywayz, back to work...don't forget to shout out ;)

*mod* Dat spul is raar genoeg verdwenen

...

Wegens het ingaan van de laatste week voor de einddatum indienen eindwerk (en een sterke werkachterstand) zal ik de komende dagen niet van mijn pc wijken en bijgevolg niet aanwezig zijn op de parkconcerten deze avond alsook niet op de Risk-partij van morgen...waarvoor mijn excuses.

zondag, augustus 10, 2003

BBQ

CR> lekker geslapen? :p
nip> hihi
nip> gaat wel
nip> heb me wel al beter gevoeld ^^
CR> ik ben kaarsrecht naar huis gereden
CR> en opgestaan zonder kater, zonder hoofdpijn en zonder nadorst
nip> lol
nip> bij mij tegenovergestelde van dat alles hihi
CR> en jij had dan nog al die Cola Light :p
nip> bah
nip> lol

De feiten: verjaardag Katrijn - bbq - aanwezigen: Katrijn, Jana, Mike (Udi), David (nippie), Glenn (Ara), Jan (zagevent) & ondergetekende - lege flessen witte wijn, Campari, Bacardi, Cola Light,...

De foto's (vlnr):
1. Katrijn, Udi (de arm), nippie, Jan, mezelf
2. Jana
3. Udi, nippie, Ara
4. Ara
5. nippie
6. Ara

De belofte: Jana gaat morgenavond iets interessants vertellen op de parkconcerten

zaterdag, augustus 09, 2003

Maella en Paella

Gisteren zijn we bij Saar haar verjaardag gaan vieren. In afwachting van de feestdis werd er eerst duchtig sangria geschonken. Nadien was het tijd voor de hoofdschotel: paella met verse mosselen en al dan niet zwangere reuzegarnalen. Als dessert waren er nog "negerin in hemd" (Peet deed weer zijn naam van chocolade-expert alle eer aan), rabarbertaart en onvermijdelijk met dit weer ijscrème. Complimenten aan de koks voor de heerlijke maaltijden en de vlotte bediening :)

Ook nog even meegeven dat de muziekkwis georganiseerd door Peet en Joery zal doorgaan op 29 augustus ten huize Hendrickx (iedereen zal nu wel al weten hoe hij/zij er moet geraken). Laat het worstelen met godvergeten groepsnamen en one hit wonders uit de jaren zeventig alvast beginnen.

vrijdag, augustus 08, 2003

Breedband

Vandaag voor de zoveelste keer mijn internetfactuur in de bus gehad. Ooit was er een tijd dat ik dit met een zekere vreugde tegemoet zag maar nu niet meer. Wat is er dan veranderd op die tijd? Welnu, we spreken het jaar 1998 en zoon Van Roijen besluit niet alleen met zijn moeizaam bijeengespaarde centjes een computer te kopen maar ook nog eens een internetverbinding te nemen. De wereld lag aan mijn voeten en er viel zoveel te ontdekken. Het was de tijd van onbeperkt surfen alhoewel er officieus al enige beperkingen waren.

Vijf jaar later blijft er niet veel meer over van de breedbanddroom. Al een hele tijd geldt de limiet van 10 gig per glijdende maand, de gebruiker heeft geen inspraak over het volume dat hij wil uploaden, de downloadsnelheid is van 10 Mbit teruggebracht naar 4 Mbit, de uploadsnelheid is huilen met de pet op , sommige poorten worden nog steeds geblokt, de prijzen zijn omhoog gegaan terwijl de service verminderde...leve de vooruitgang! Ondertussen wordt er continu geadverteerd, gepubliceerd en gesmeekt achter nieuwe klanten die men probeert te lokken met gratis installaties en kortingscheques. Wat hun services betreft slagen ze er enkel in onnodige services uit te vinden in de hoop dat er naïevelingen zijn die er voor gaan betalen. Perfecte voorbeelden daarvan zijn hun anti-virusdienst en hun nieuw aangekondigde Gamezone-project. Ik kijk dan ook uit naar de dag dat Telenet een waardige concurrent krijgt want de huidige situatie makes me a sad panda :(

woensdag, augustus 06, 2003

The King

Een tijdje geleden had ik het over de stapels boeken die nog op mij liggen te wachten om gelezen te worden. Dit weer is er eigenlijk ideaal voor om ergens in een hoekje schaduw te kruipen met een lekker boek alhoewel ik nog steeds met eindwerkverplichtingen zit. Maar gezien het feit dat het momenteel 37° (!!!) graden is hier op kamer denk ik er toch aan mij beneden ergens te installeren met "De Talisman", een samenwerking tussen Stephen King en Peter Straub. Ik heb het boek al eens gelezen enkele jaren geleden maar er is nu eenmaal een vervolg opgekomen dus leest het gemakkelijker als ik nog eens vooraan begin.

Hetzelfde zal mij binnenkort te wachten staan als deel 5 uitkomt van de Donkere Toren cyclus, "Wolves of the Calla". Ter gelegenheid daarvan heeft King het eerste deel wat bijgewerkt en er zo'n 10% aan toegevoegd. Probleem is dat ze waarschijnlijk enkel nog de oude versie hebben liggen in de bib. Overigens wacht ik met de aankoop van alle delen totdat de reeks volledig is, wat volgens de site gepland is voor november 2004 (deel 6 komt uit in de zomer van 2004). Ook zal ik ze waarschijnlijk onmiddellijk in het Engels kopen vermits de oorspronkelijke taal toch altijd beter leest en het verhaal meer tot zijn recht komt. In afwachting van deze heuglijke gebeurtenissen heb ik maar wat rondgesurfd op Amazon en vond daar wel een zeer uniek aanbod, zijnde de hardcover versie van Desperation voor de prijs van 0.99 dollar. Dat wordt dus een dezer dagen hengelen naar de Visa des moeder :)

Voor de mensen die zouden beslissen Desperation te lezen, lees ook zeker "The Regulators" van Richard Bachman. Bachman is een pseudoniem van King en beide verhalen zijn grotendeels opgebouwd uit dezelfde personages. De verhalen spelen zich niet voor of naeen af maar eerder in een parallel universum...freaky shit dus :)

dinsdag, augustus 05, 2003

Hot hotter hottest

Heet...ik ben het, jij bent het, iedereen is het dezer dagen. Al een paar weken worden we voorzien van een hoog aantal graden en dit is aan vanalles te merken. Het nieuws zit vol met berichten over bosbranden, ozonwaarschuwingen en files richting kust. De warmte veroorzaakt niet enkel last voor mens en natuur...ook elektrische apparaten hebben het zwaar te verduren.

Zo weigerde gisteren mijn router dienst. Vermits het nog een redelijk nieuw apparaat is en er bij onze vorige router ook een soortgelijk probleem was, vermoedden we dat het aan de warmte ligt. Wat rondvraag op het HW forum leek dit vermoeden te bevestigen. Een ander probleemkind is mijn oude pc waar mijn broer nu soms wat op gamet. Na een tijdje spelen loopt die ook meestal vast maar mijn broer heeft daar nu een tijdelijke oplossing voor gevonden. Hij heeft het paneel van de case eraf gehaald en is beneden de ventilator gaan pikken. Bijgevolg ligt die ventilator hier nu schuin op de grond, gericht op zijn case, en tot nu toe is hij nog niet vastgelopen. Het is niet de meest gewone casekoeling but at least it works :)

Voor de rest wens ik iedereen een aangename siesta toe ergens in de schaduw...da's alleszins iets wat ik zou doen moest ik de tijd en de mogelijkheid hebben. Voor diegenen die per se de zon willen opzoeken: vergeet niet te smeren en onthou dat het toch vooral de witte stukken zijn die het lekkerst zijn :p

maandag, augustus 04, 2003

De komkommers...

Zoals iedereen weet valt er in de zomer meestal weinig nieuws te rapen en dat is dan ook meestal te merken aan de shitload aan faits divers die dan in de nieuwsuitzendingen opduiken. Moest er geen logootje in beeld prijken, men zou onmiddellijk aannemen dat men naar de regionale televisie aan het kijken is. Wat ik gisteren zag, vond ik toch wel zeer opmerkelijk.

Een man deed in zijn vrije tijd iets met vliegtuigjes, hij had zelf zoveel vrije tijd dat hij zijn eigen vliegtuigjes bouwde. Zo had hij voor zijn recentste model een speciale kit gekocht in Australië. Eenmaal het pakket aangekomen was hij in zijn schuurtje onmiddellijk aan de slag gegaan. Het bleek een heel karwei te zijn om het vliegtuig in elkaar te krijgen maar na 6 maand was het eindelijk zo ver: zijn vliegtuig zat eindelijk in elkaar. Maar toen begonnen de problemen pas...
Ten eerste was de opening van zijn schuur niet groot genoeg om het gevaarte naar buiten te krijgen. Ten tweede was hij nog eens zo slim geweest om bijna vlak voor de uitgang van zijn schuur een hele mooie, grote vijver aan te leggen. Ten derde bleek zelfs dat het baantje van zijn oprit naast zijn huis te smal was om het gevaarte weg te krijgen. Sorry, maar deze mens is wel heel dom...hij was zelfs zo dom dat hij er nog zelf mee zat te lachen (iets wat hem iets sympathieker leek te maken maar niettegenstaande nog steeds dom). Het feit dat zoiets in het nieuws opduikt in komkommertijd kan ik nog enigszins begrijpen maar waarom het 2 dagen naeen in het nieuws zat ontgaat me volledig.

Gelukkig zijn er nog bij uitzondering eens programma's met enige inhoud. Zo kwam ik gisteren toevallig nog eens terecht op Zomergasten op Nederland 3, een avondvullend programma met 1 gast die allerhande beeldfragmenten bespreekt en erover discussieert met de presentator. Zo had ik het genoegen een fragment te zien uit de jaren stillekes tussen de 2 heren filosofen Foucault en Chomsky. Het straalde een zekere "Jazz Club" feel uit maar had toch een zekere inhoud. Ik kijk alvast uit naar de volgende afleveringen van Zomergasten met onder andere Paul De Leeuw.

zondag, augustus 03, 2003

CD Extra

Vandaag was ik nog eens door mijn cd-collectie aan het snuffelen toen ik plots "Memories for my sweetheart the drunk" van Jeff Buckley tegenkwam. Omdat het al een hele tijd geleden was dat die nog eens had opgelegen, zwierde ik hem in mijn cd-drive...om hem een half uur later er onbeluisterd weer terug uit te halen. De cd bevat immers multimedia-content waardoor het onmogelijk is om de cd gewoon via Winamp of WMP af te spelen. Eerst moet je allerhande dingen installeren om naderhand vast te stellen dat je voortdurend een error krijgt en bijgevolg geen noot muziek te horen krijgt...damn frustrerend!

De cd is uit 1998 en het zou me verwonderen dat ze toen al zo sterk bezig waren met antikopieermaatregelen. Maar toch werpt het vragen op...zeker als je kijkt naar de maatregelen die heden ten dage getroffen worden. In principe moet een schijfje aan allerlei voorwaarden en regels voldoen vooraleer het een cd mag genoemd worden maar dezer dagen springt de platenindustrie daar nogal losbandig mee om. Gevolg: cd's die onafspeelbaar zijn op pc, in de auto of soms zelfs gewoon op oudere modellen van cdspelers.

Damn, nu merk ik ook plots dat mijn cd "Complete b-sides" van Pixies niet afspeelbaar is op pc...buiten de 2 "enhanced" liedjes. En dan vragen de bonobo's van de platenmaatschappijen zich af waarom mp3 zo populair is...

zaterdag, augustus 02, 2003

Rangers lead the way!

Ik weet nog goed de tijd dat ik net Telenet DoD admin was geworden. Het was de tijd van beta 3.1 en de server wemelde bijwijlen van de nadebuggers. Op een dag had ik een conflict met Quaker omdat hij sommige beslissingen van mij betwijfelde en hij daar nogal fel over doorging. Om alles bij te leggen hadden we een gesprek met Dis erbij waarmee de plooien weer glad werden gestreken.

Quaker was de dod communty binnengekomen als Miller, clanleader van 2nd Rangers Bataljon. Na een tijdje hield de clan op te bestaan en Miller werd Quaker (naar de dialoog uit Band of Brothers waar Guarnere zegt dat Cpt. Winters een Quaker is). Op zeer korte tijd wist hij zich een kwalijke reputatie op te bouwen op het DoD forum en werd door iedereen scheef bekeken. Na een tijd was het zo erg dat alles wat Quaker zei automatisch werd afgebroken...

Een paar dagen na ons conflict en bijhorend gesprek begon het hem te dagen. Hij zag in dat hij verkeerd bezig was en wou opnieuw beginnen. Hij begon zich in te spannen voor de community, kreeg wat krediet van enkele anciens en wist stilaan respect op te bouwen. Uiteindelijk schopte hij het tot admin en raakte binnen in SoG. Toen hij 2nd opnieuw oprichtte maar dit keer als funclan waren er heel wat gevestigde waarden die erbij wouden.

Vandaag las ik op het forum dat Quaker ermee stopt omwille van een paar redenen. In het verleden heeft hij mij meermaals bedankt voor hoe ik hem geholpen en gesteund heb. Nu is het mijn tijd om hem te bedanken: Quaker, ik ben trots op wat ge allemaal bereikt hebt de laatste maanden...hoe ge u de laatste maanden hebt opgewerkt van het uitschot van de community tot een respectabel speler, mapper en admin. Dit is niet alleen de verdienste van mij of Dis of van alle anderen die u gesteund hebben maar vooral van uzelf. Respect en moge real life u minstens evenveel kansen bieden!

vrijdag, augustus 01, 2003

De ochtendstond...

Vandaag is het vrijdag en tijd voor mijn eerste "reunie" met vroegere klasgenoten vanop EHSAL. Ik heb ze eigenlijk nog maar een maand geleden voor het laatst gezien op school maar het is het gedacht dat telt natuurlijk :) Concluderend uit de mail die is rondgestuurd zal er niet bijster veel volk aanwezig zijn maar ge kent mijn motto - kwaliteit boven kwantiteit.

Het enige ambetante dat er voor mij aan vasthangt kan samengevat worden in 1 woord: mo-bi-li-teit. Ik heb namelijk al een paar jaar mijn rijbewijs maar heb geen eigen auto...een beetje belachelijk ook want ik heb de auto hoogstens 1x om de maand of om de 2 maand eens nodig. Dus vorige week heb ik dan op officiële wijze aanvraag ingediend bij mijn ouders om de auto te kunnen gebruiken en dat was allemaal geen probleem...tot gisterenavond. Mijn vader werkt deze week uitzonderlijk van 6u tot 14u en wat nog uitzonderlijker is, is dat het gisteren van 6u tot 16u was en er werd hem gevraagd vandaag hetzelfde te doen (ziet u de bui al hangen?). Zonder er echt over na te denken heeft mijn pa dus gezegd dat het geen probleem was. Op zich allemaal geen probleem ware het niet dat ik tussen 17u en 18u verwacht wordt in het verre Sint-Katelijne-Waver en mij daarvoor moet begeven in de avondspits rond Brussel, plus nog eens bijkomend de werken tussen Affligem en Groot-Bijgaarden moet trotseren.

Inventief als we zijn is de volgende oplossing uit de bus gekomen: deze morgen om half 5 opstaan (toch om 2u in mijn bed gekropen...op tijd gaan slapen, weetwel), mijn vader naar zijn werk gaan brengen, mijn moeder naar haar werk brengen en dan zien zij wel dat ze thuisgeraken. The sacrifices! En dan heb ik het nog niet over het feit dat ik als plichtsbewuste Bob de lading alcohol tot een wettelijk maximum moet beperken. Om de pijn wat te verzachten ben ik nog maar snel een paar cd's en dvd's gaan kopen (u dacht toch niet dat enkel vrouwen aan koopwoede lijden?).
De gelukkigen zijn:
. Interpol - Turn on the bright lights (belofte nagekomen)
. The Mars Volta - De-loused in the comatorium (een nadere bespreking volgt een dezer dagen wel)
. American History X
. Donnie Brasco
. What's eating Gilbert Grape

Enjoy the weekend peepz!