woensdag, december 31, 2003

Exit 2004 (5)

Net voor het dessert nog ff kunnen wegglippen voor een kleine blogpost.

Beste vrienden, het laatste uur is aangebroken...
Voor de mensen die nieuwjaar alleen doorbrengen: tomorrow is just another day.
Voor de mensen die nieuwjaar in het bijzijn van hun familie doorbrengen: vertrek zo snel mogelijk na middernacht
Voor de mensen die nieuwjaar in het bijzijn van de schoonfamilie doorbrengen: bezint eer ge begint :)
Voor de mensen die nieuwjaar in het bijzijn van vrienden doorbrengen: alles wat u zegt, kan tegen u gebruikt worden (hetzelfde geldt voor foto's)

Ik hoop dat iedereen nog een fijne nacht tegemoet gaat en als je de baan op moet, hou het dan een beetje veilig...niet in iedereen van ons schuilt er een BOB. See you back in 2004!

Parental advisory explicit nudity:

dinsdag, december 30, 2003

Exit 2003 (4)

Het heeft ff op zich laten wachten maar ik heb dan eindelijk toch mijn eindejaarslijstje op gebied van muziek afgewerkt gekregen. De voorbije dagen heb ik meer dan 40 albums , verschenen in 2003, beluisterd. Ware er niet de spijtige overlijdens van artiesten zoals Elliott Smith, Johnny Cash en Warren Zevon, het had waarlijk een mooi jaar geweest. Ziehier de heilige lijstjes:

Beste album

1. The Swords Project - Entertainment is over if you want it
2. Cat Power - You are free
3. M83 - Dead cities, red seas & lost ghosts
4. Explosions in the Sky - Earth is not a cold dead place
5. Meanwhile, back in communist Russia - My elixir, my poison

6. Moloko - Statues
7. The Decemberists - Castaways and cutouts
8. Massive Attack - 100th Window
9. My Morning Jacket - It still moves
10. Bonnie Prince Billy - Master and everyone

11. De Portables - Girls beware
12. Songs:Ohia - Magnolia Electric Co.
13. Placebo - Sleeping with ghosts
14. A Perfect Circle - The 13th step
15. Skin - Fleshwounds

16. Travis - 12 Memories
17. Azure Ray - Hold on love
18. The Mars Volta - De-loused in the comatorium
19. Nick Cave & the Bad Seeds - Nocturama
20. Elbow - A cast of thousands

Verder nog genoten van: Growing, The Sleepy Jackson, The Shins, The White Stripes, Admiral Freebee, Black Rebel Motorcycle Club, Tricky, The Strokes, Zoot Woman, Manitoba, Twilight Singers, Fireside, Belle & Sebastian, Eels en Grandaddy

Ook meer dan de moeite waard maar wegens geen "echte" albums buiten categorie:
!!! - Me and Giuliani down by the schoolyard
Ambulance Ltd - Ambulance Ltd [EP]
Pinback - Offcell
TV on the Radio - Young liars [EP]

Tegenvallers dit jaar:
Blur - Think tank >> Coxon, kom terug alstublieft!
Goldfrapp - Black cherry >> niet slecht maar de oudere sound vond ik beter
Radiohead - Hail to the thief >> uitgezonderd een paar nummers blijft het een doodsaaie cd

Beste single

1. Johnny Cash - Hurt
2. Hot Hot Heat - Bandages
3. Magnus - Summer's here
4. Moloko - Forever more
5. Outkast - Hey ya

6. Blur - Out of time
7. Placebo - The bitter end
8. Tricky - Dear God
9. Junior Senior - Move your feet
10. Missy Elliot - Pass that Dutch

"Seven nation's army" van The White Stripes heeft het niet gehaald wegens serieus beu gehoord met dank aan alle televisie- en radiostations, alsook dj's en grote mensenmassa's op fuiven. Met een lijstje van de slechtste singles ga ik niet beginnen...zo masochistisch ben ik nu ook weer niet aangelegd.

Beste videoclip
1. Sigur Ros - Untitled 1
2. Placebo - Special needs
3. Junior Senior - Move your feet
4. The White Stripes - The hardest button to button

De keuze van deze vier is gedeeltelijk te verklaren door het monopolie van RnB op alle televisiezenders...bitter weinig clips dus gezien dit jaar.

Beste concert
1. The Notwist - Lali Puna (AB, Brussel)
2. Zoot Woman - Goose (AB, Brussel)
3. Iron Maiden (Graspop, Dessel)
4. Arch Enemy (Graspop, Dessel)
5. My Morning Jacket (AB, Brussel)


Ok, dat is het zo'n beetje voor vandaag.
Feel free to comment.

Labels: , ,

zondag, december 28, 2003

Exit 2003 (3)

Een jaar vliegt altijd sneller voorbij dan je denkt en het is dan ook niet altijd even gemakkelijk om bij te houden wat er precies in een bepaald jaar gebeurd is. Dit probleem ondervond ik eens te meer toen ik vandaag op zoek wou gaan naar de films die ik in 2003 had gezien. Imdb en All Movie Guide mogen dan wel goeie en overzichtelijke databases zijn vol informatie maar ze maken altijd slechts melding van de Amerikaanse release. Bijgevolg zijn er heel wat films die gecatalogeerd zijn in 2002 maar pas in de Belgische zalen zijn gekomen in 2003. Gebaseerd op mijn wazige geheugen en verschillende lijstjes op andere sites en fora ben ik tot de volgende lijst gekomen qua beste films van 2003:

1. Finding Nemo
Pixar blijft doen waar het goed in is: vermakelijke animatiefilms maken voor jong en oud. De casting is perfect, alles ziet er piekfijn uit, er zit weer een stevige portie humor in en genoeg verwijzingen om het leuk en interessant te houden voor de oudere kijkers (onder andere verwijzingen naar "I'm the walrus" van The Beatles, "The birds" van Hitchcock, etc.). Het is trouwens ook grappig om op IMDB te lezen hoe sommige Amerikanen aanstoot nemen aan een bepaalde quote uit de film (Chum: Humans! Think they own everything! Anchor: Probably American...). Probeer hem zeker te bekijken in de Engelstalige versie...al was het enkel voor Crush the turtle \o/

2. Solaris
Ik kan niet oordelen over het vernieuwende aspect van deze remake aangezien ik de originele versie van Tarkovsky niet gezien heb. Vergeet alles wat je weet over sci-fi vooraleer je Solaris bekijkt. Deze psychologische film bevat geen ruimteschepen volgestouwd met Klingons, geen enkele Scotty die iemand opbeamt en ook geen gevechten met laserstraalpistooltjes. Dit is een trage film waar weinig in lijkt te gebeuren. Clooney bewijst nog maar eens welk een klasse-acteur hij is. De film baadt in een speciale onaardse sfeer, de decors zijn verzorigd en de prachtige muziek van Cliff Martinez maakt de film tot een waar pareltje. Solaris is een film die je helemaal niets zegt ofwel je vol verbijstering achterlaat...

3. Phone booth
Phone booth was de film die dit jaar bewees dat er nog originele scripts geschreven worden. Dat de film slechts 81 minuten duurt is veeleer een voor- dan een nadeel. Hierdoor blijft de spanning gedurende de film behouden en weet de film te boeien tot op het einde.

4. Terminator 3: Rise of the machines
Dit is hoe het zou moeten zijn, beste Wachowski broertjes: een spetterende trilogie zonder veel hype, zonder veel filosofisch gezever, zonder veel serieux en met good ol' actiescenes zonder al te veel digitale prietpraat. Schwarzenegger maakte nog snel deze film vooraleer zijn gebodybuilde reet in de gouverneurszetel te plaatsen en weet in schoonheid de Terminator-reeks af te sluiten. De film weet handig om te springen met de vaste ingredi�nten van de vorige 2 films. De actie knalt weer van het scherm en ook voor de humor is ruimschots plaats aanwezig (de zonnebril, Ahnuld die bij de ballen door het toilet wordt gesleurd,...). T3: Rise of the machines is een mooie afsluiter van een goeie actiereeks...nu, waar blijft die DVD box?!

5. About Schmidt
Jack Nicholson als oude brompot die in de knoop ligt met zichzelf en de rest van de wereld..."As good as it gets" bewees al dat hij het in zich had. Zeer amusante film...nothing more, nothing less.

Net niet goed genoeg: Gangs of New York
Prachitge film maar op het einde wordt er veel te snel en veel te veel dingen bij het verhaal gegooid...waarlijk spijtig.

Spijtig genoeg niet gezien in 2003: 28 days later, Any way the wind blows, The 25th hour
(LOTR:ROTK vermeld ik niet aangezien ik FOTR en TTT ook nog niet gezien heb)

zaterdag, december 27, 2003

Exit 2003 (2)

De vele goede voornemens ten spijt zijn er elk jaar weer talloze dingen waar we ons aan weten te ergeren. Je kan het zo gek niet bedenken of er valt wel iets op te noemen dat ons mateloos irriteert. Naast de kleine dingen zoals het eindeloos lang wachten op een volgende pint of bejaarden die hun pekinezen altijd voor je voeten gooien, zijn er elk jaar ook meer structurele tendenzen terug te vinden die in sterke mate een bron van ergernis vormen. Bij deze een overzicht van de 5 dingen waar ik me dit jaar sterk aan ge�rgerd heb (feel free om er zelf een paar toe te voegen in de comments):

1. MSN smileys

Met lede ogen hebben we als oudere internetgeneratie moeten toezien hoe het functionele en gemakkelijke ICQ volledig uit de markt werd gedrukt door MSN Messenger. De kleurboekgeneratie stond te popelen van ongeduld om de nieuwe smileys van het Mottig Stom Netwerk uit te testen en al snel bleken deze ingeburgerd te zijn bij de puberpopulatie. Hoe tieners van puber-tot-puber communiceren kan mij in principe weinig schelen maar het kan me wel schelen als ze plots hun onzinpraat verkopen op fora of irc. In plaats van de gebruikelijke smileys worden er plots te pas en te onpas letters gewoon tussen haakjes gezet in de veronderstelling dat iedereen wel weet waarover het gaat. Newsflash morons: een letter tussen een haakje is geen fucking smiley...het is gewoon een domme letter tussen haakjes. Kthxbye!

2. George W. Bush

Een klein stukje tekst uit "Asshole" van Denis Leary:
Know what I'm gonna do? I'm gonna get myself a 1967 Cadillac El Dorado Convertible, hot pink, with whaleskin hubcaps and all-leather cow interior and big brown baby seal eyes for headlights... yeah! And I'm gonna drive around in that baby at 115 miles per hour, getting 1 mile per gallon, suckin' down quarter pound cheeseburgers from McDonald's in the old-fashioned non-biodegradable styrofoam containers and when I'm done suckin' down those greaseball burgers I'm gonna wipe my mouth on the American Flag and then I'm gonna toss the styrofoam containers right out the side, and there ain't a goddamn thing anybody can do about it. You know why? Because we got the bombs, that's why
Two words: Nuclear fuckin' weapons, OK? Russia, Germany, Romania, they can have all the democracy they want...they can have a big democracy cakewalk right through the middle of Tienamen Square and it won't make a lick of difference, because we got the bombs, OK? John Wayne's not dead, he's frozen! And as soon as we find a cure for cancer, we're gonna thaw out the Duke and he's gonna be pretty pissed off. You know why? Have you ever taken a cold shower? Well, multiply that by 15 million times, that's how pissed off the Duke's gonna be.

Grappig om te zien hoe een liedje van 10 jaar geleden een mooi beeld schetst van hoe de wereld momenteel aankijkt tegen onze goeie Yankee-vrienden. Het anti-Amerikanisme leek wel een nieuwe trend te zijn het voorbije jaar...in plaats van deftig ge�nformeerd te zijn trokken mensen van allerlei slag van leer tegen alles wat ook maar naar de Stars en Stripes rook. Wat natuurlijk niet wegneemt dat er geen kritische vragen te stellen zijn bij het (wan)beleid van The Bushident. Ook al is het beeld dat we krijgen van de Amerikanen via de media gekleurd en bij momenten zeer karikaturaal, George W. is een potentieel gevaar voor de wereld. Een bommetje in het achterste van een koe rammen en aansteken kan dan wel leuk zijn op je Texaanse ranch maar het wordt zeer gevaarlijk als je de gehele wereld gaat zien als een ranch. Ik erger me dan ook mateloos aan Bush zijn ongenuanceerde en provocerende uitspraken waarbij elk spoortje van diplomatie ontbreekt. Hopelijk weten de Democraten ons te besparen van een tweede ambtstermijn voor Cowboy Dubya.

3. SMS chats

When you absolutely positively got to kill every motherfucker in the room, laat het dan een sms chatroom zijn. Elke nacht weer wordt op verschillende zenders een half scherm ingenomen door mensen die het levende bewijs zijn dat de zwakke genen niet noodzakelijk uit de genenpoel gewipt worden. Voor mijn part mogen deze mensen bij de eerste reorganisatie van ons sociaal stelsel er direct uigeflikkerd worden...er is immers geen redding meer mogelijk. Mensen die verscheidene Euro's verspillen enkel en alleen nog maar om "YOO BRUHHE FAN ALLES CA VA KET?" op hun scherm te zien, verdienen niets anders dan een pijnlijke dood.

4. Rn-fucking-b
That's right, rnb aka "urban" (we already had this discussion I think). In 2003 was er een heuse boom en er was geen enkel ontkomen aan. Elke zwarte die ook maar lichamelijk in staat was een micro vast te houden, kreeg een platencontract, werd in een cabrio gestampt en gedropt temidden van tientallen booty shakende bikinitoestanden. Alsof dat nog niet erg genoeg was, waren er ook nog de fans...type wit van buiten, zwart van binnen. Ik moet me altijd bedwingen als ik weer zo'n nozem zie afkomen doing the funny niggah walk of iets wat er voor zou moeten doorgaan...meestal lijkt het gewoon op een impressie van een stonede Herr Flick en iedereen weet hoeveel serieux die pose je oplevert. Maar vreest niet, de komst van 2004 stemt me hoopvol. Met de gigantische media exposure die het genre onderging kan de overkill niet meer te lang op zich laten wachten dus de whiggers kunnen zich maar beter zo snel mogelijk omver laten knallen vooraleer het onhip wordt.

5. Nieuwe generatie gsm's
Polyfone ringtunes, fotootjes, multiplayer games...where does it end? Het aantal snufjes die er op een gsm zijn bijgekomen zijn exponentieel gestegen, leve de vooruitgang! Maar zijn er nu echt zoveel mensen die al die snufjes nodig hebben? De Nokia N-Gage ziet er bijvoorbeeld uit als een dichtgeplooide pannekoek. How cool is that? Als er iets waar ze beter werk van zouden maken dan is het wel de levensduur van de batterijen. De lijst van mensen die een nieuwe gsm kochten omdat de batterij van hun ander toestel elke vlotte werking van het apparaat verhinderde, wordt met de dag langer. Maar nee, het is veel beter om producten met beperkte leefbaarheid te verkopen zodat je zeker bent dat je een paar jaar later weer een nieuw product kunt verkopen. Je voegt er dan nog wat extra snufjes aan toe, voert intensieve reclame om een markt die totaal onbestaande en overbodig is te cre�ren en laat de prijs natuurlijk lekker meestijgen want omdat iets extra is, is het nog niet gratis natuurlijk.

vrijdag, december 26, 2003

Exit 2003 (1)

Voor de mensen die weinig besef van tijd hebben of vergeten zijn hoe onze gregoriaanse kalender precies ineensteekt, zal het misschien een verrassing zijn maar 2003 zit er bijna op. Omdat er in deze laatste dagen weinig te beleven valt mede door volk dat verplicht is naar allerlei familiale schranspartijen te gaan en een nog schraler aanbod van deftige programma's op televisie, zal ik de laatste dagen van 2003 wijden aan een overzicht van en terugblik op 2003.

Als eerste is het misschien eens interessant om te kijken naar mijn eigen blog. Na op verschillende blogs uit te komen bij het zoeken naar lyricsfragmenten, besloot ik aan een eigen blog te beginnen. Aangezien ik toen (en nu eigenlijk nog steeds niet) geen kaas had gegeten van php ging op zoek naar een handige tool om toch aan de slag te kunnen gaan. Blogger leek het ideale middel te zijn om op eenvoudige wijze mijn ei kwijt te kunnen. Mijn eerste blogpost verscheen op 16 augustus onder de titel "It's new, it's basic, it's here". Op dat ogenblik had ik nog totaal geen idee wie er zoal langssurfte en in welken getale dus enkele dagen later gooide ik NedStat op mijn site.

Op een goeie 4 maand tijd zijn er hier 3000 mensen langs geweest. Het hoogste aantal was 62 bezoekers en het huidige all time low staat op een schamele 2 bezoekers. Van de meeste van mijn bezoekers weet ik wel wie ze zijn alhoewel er natuurlijk uitzonderingen zijn. Het geval "Clic" zal wel al meer dan genoegzaam bekend zijn maar zo heb ik nog onder andere volk op bezoek gehad van de Vlaamse Media Maatschappij (al uw ex-Missen zijn steeds welkom bij mij!) en zelfs een delegatie van de Antwerpse Gasthuiszusters (aan uw missen heb ik geen boodschap, dankuwel). Ook over de landsgrenzen heen wordt er wel eens naar deze blog gesurft...aan kop staan Nederland, de US of A en Sloveni� (hi Crpy \o/ ) maar ook exotischer landen zoals Japan, Spanje en Nieuw-Zeeland (how's them sheep, boys?). Bij deze wil ik iedereen nog eens bedanken die hier bewust of onbewust is verzeild geraakt.

Tot slot een persoonlijk overzicht van de 5 posts die ik het afgelopen jaar het leukste vond (om zelf te schrijven, de reacties die erop kwamen,...)

1. Aarschot - 14 november
2. Wake up call - 4 december
3. Donderdagavond TV-avond - 24 november
4. Clic Revisited - 16 december
5. It's shopping Jim but not as we know it - 14 september

Funny detail is dat deze week Cakeman op #musicpages begon over het feit dat ze rijstroken zouden moeten invoeren in winkelstraten. You know where you've read it first, kids!

Voor de volledigheid nog even vermelden dat het comment systeem van Blogspeak al aanwezig is sinds 10 augustus. Ik zou de mensen willen bedanken die er de voorbije maanden gebruik van gemaakt hebben...altijd leuk om wat feedback te hebben. Bij deze staan de comments weer ter beschikking om te zeggen wat jullie de 5 leukste, grappigste, interessantste en andere -ste adjectieven posts vonden van het afgelopen jaar

donderdag, december 25, 2003

Aan iedereen een leuke kerstavond!

Het is raar hoe sommige dingen op lange termijn verkeerd overgenomen worden. Welk organisatorisch genie is er ooit op het idee gekomen om 24 december kerstavond te noemen? Kerstmis kan maar 1 avond hebben en logischerwijze zou dit dan ook op dezelfde dag moeten vallen. Maar niet zo met kerstavond dus...erger nog, sommige spreken zelfs van "2e kerstdag" als het gaat over 25 december. Ik zie bijvoorbeeld niemand oudejaarsavond vieren op 30 december dus als je toch per se aan het gehele kerstcircus wil meedoen, doe het dan goed en doe het op de 25e!

Een minder foute traditie die gepaard gaat met kerstmis zijn de talloze muzieklijstprogramma's op verschillende radiozenders. Zo is er op Radio 1 de Belgische top 100 en op StuBru naar goede gewoonte de Tijdloze 100. Jaren heb ik op kerstavond aan de radio gekluisterd gezeten met pen en papier erbij om zo liedje per liedje aan de lijst toe te voegen. Als ik een stuk miste, ging ik dan snel op Teletekst kijken in een hoop een lijst te vinden met de liedjes die ik in de tussentijd gemist had. Met de jaren verminderde dit en toen het allemaal goed te volgen was op internet zeer zeker. En ook al was het quasi 8 uur non-stop deftige muziek (iets wat dezer dagen best wel een verademing is) toch begon ik me meer en meer te ergeren...aan de prachtige klassiekers die er waren uitgewipt voor een of ander onding van de Guano Apes of Limp Bizkit bijvoorbeeld, aan de manier waarop sommige liedjes onverdiend in de top 10 vastgebeiteld bleven zitten, enzovoort. Nu ben ik gewoon op het punt gekomen dat ik er niet meer naar luister: ik heb geen radio meer, heb geen zin er massa's traffic aan te hangen en ga vanavond toch gaan kwissen dus het zal me worst wezen of "Smells like teen spirit" op 1 staat of dat Luc De Vos voor de zoveelste maal op rij komt verkondigen dat zijn recentere werk veel beter is dan zijn oudere werk (tuurlijk Luc, daarom ook dat ik enkel je eerste cd's heb).

Voor de rest wens ik iedereen een vrolijk kerstfeest toe, bij voorkeur te genieten in het gezelschap van leuke vrienden of zeer rijke en vrijgevige familieleden. Moge de vrede van de Heer over u nederdalen en u voorzien van de nodige kroketten!

dinsdag, december 23, 2003

...which was nice

Zoals vorige keer vermeld, ben ik afgelopen weekend naar Center Parcs geweest en meerbepaald in "De Vossemeren" in het verre Limburg. Die provincie baadt echt in een "einde beschaving" sfeer...autostrades durven er bestaan uit 1 rijstrook in elke rijrichting, tankstations vind je er nauwelijks en aan een rondpunt waar 4 wegen samenkomen is er 1 die leidt naar Alle richtingen. Met andere woorden, blijf uit Limburg als je er niet moet zijn...it's a local place for local people.

Het verloop der zaken ging ietsje anders dan verwacht (lees: geen golfkarretjes meer te vinden en een bungalow die zich wat afzijdig hield van de andere 2 bungalows) maar desalniettemin was het een meer dan geslaagd weekend. De ambiance zat er in onze bungalow goed in waardoor het telkens al ochtend was tegen wanneer we onze slaapzak terugvonden. Het doet niet uit veel in concreto te gaan vertellen...je moet er bijgeweest zijn om te weten wat er grappig is aan siervuurwerk, schansspringen, ejaculerende penissen, een level 8 Ghoulfiend en de Duitse spoorwegen. Wegens een onverwacht grote afwezigheid van digicams en ander bewijsnemend equipment zijn er ook geen foto's maar ik kan mededelen dat ik nog steeds niet bij de kapper ben geweest.

Om deze non-post af te sluiten, zou ik nog iedereen die erbij was willen bedanken (you know who you are) maar in het bijzonder Pinka die instond voor de hele organisatie, Takeshi en singa die me voorzagen van het nodige vervoer, Wendy die ons voorzag in het nodige eten en drinken, Zwoep om fotogeniek te wezen met choco op zijn gezicht, Axel om een lieverdje te zijn, Teun voor zijn jazzy cd-collectie en last but not least Jolan en Kangoo in wiens bijzijn ik de laatste ochtend afsloot met enkele sigaren en een halve fles Chivas Regal...which was nice.

donderdag, december 18, 2003

Center Parcs

Met ingang van morgen zal er geen blog meer zijn tot en met maandag wegens een weekendje Center Parcs met een hele bende raar en geschift volk. Tot dan zal het u moeten stellen met deze foto::Voor de mensen die hem niet kennen, dit is Homeboy die een stuk in de nacht zit te moonen op de voorruit van een rijdend golfkarretje. Vermits naast Homeboy ook schuur deze keer mee is, verwachten we ons minstens aan een herhaling van dergelijke feiten

woensdag, december 17, 2003

Ouch!

Deze dag begon vandaag redelijk vroeg bij mij. Deze ochtend moest ik me bij de tandarts begeven voor de jaarlijkse controle. Ik besloot pas te ontbijten wanneer ik terug zou zijn...iets waar ik later toch redelijk wat spijt van zou krijgen. Mooi op tijd toegekomen, moest ik eerst een twintigtal minuten wachten in de wachtzaal. Niet dat er veel volk voor me was trouwens want ik was de eerste. Na een tijdje mocht ik dan toch binnen.
Na een inleidende babbel van een goed half uur, besloot de tandarts mij eindelijk onder handen te nemen. Mondje open, spiegeltje erin, eventjes rondkijken, spiegeltje eruit, mondje toe...woot, geen gaatjes! Dus nu hoefde ik enkel maar een halfuurtje meer achterover te liggen en proberen zo weinig mogelijk mijn tong zien vast te krijgen in het afzuigslangetje :)

De vreugde was echter van korte duur: "ah hier heb je toch een gaatje blijkbaar"...oh bugger! In ging de spuit en uit ging het gevoel in de linkerzijde van mijn gezicht. Sinds de ene keer dat ze eens op een open zenuw heeft liggen boren terwijl ik nog onverdoofd was, heb ik zo het gevoel dat ik nu altijd een dubbele portie krijg. Gezien het feit dat ik nogal gevoelige tanden heb, heb ik al meermaals gaatjes gehad in het verleden. Een vulling is dus twee keer niks voor mij. Het enige wat ik echt haat is het eigenlijke poetswerk. Alhoewel ik niet echt pijn voel (ik vind het gewoon serieus irritant), staat het water me dan meermaals in de ogen. Niet dat dit deze morgen opviel...het instrument waarmee water verstuift wordt in je mond bleek verkeerd afgesteld waardoor in plaats van een fijn druppelwolkje stevige liters water in mijn mond en aanliggende streken werden gespoten. Mijn voorhoofd en nek waren kletsnat in no time.

Na een half uur � drie kwartier zat de klus erop en werd ik vriendelijk verzocht 82 eurootjes neer te tellen. Eigenlijk vind ik dat behoorlijk wat geld maar ik kan me niet voorstellen dat iemand uit vrije wil graag in donkere keelgaten neerkijkt of iemand inspecteert op wat hij de voorbije 2 weken heeft gegeten. Nuja, gelukkig is het maar jaarlijks en hopelijk breng ik de volgende 12 maand weer gaatjesvrij door. Ik weet alleszins al dat ik volgend jaar preventief zwaar zal tafelen vooraleer ik op controle ga want ontbijten rond 3 uur 's middags is echt wel afzien.

dinsdag, december 16, 2003

Clic Revisited

Een van de nadelen van dit blogsysteem is dat het niet altijd even gemakkelijk is om het verloop van comments te volgen bij oudere posts zonder in het archief te gaan rommelen en daar voort te blijven discussi�ren. Gelukkig krijg ik altijd een mail die me verwittigt als er een comment bijkomt, spijtig genoeg is dit niet voorzien voor andere gebruikers van de comments. Vandaag kwamen er 2 comments bij in de zaak "Clic" waarin de diepere dingen des levens worden aangekaart. Met het oog op de gebruiksvriendelijkheid heb ik de eerste comment hieronder ff gecopy/paste (de tweede treedt de eerste gewoon bij):

"17-jarig snotkind, stel je voor":
Jullie zijn wel grappig eigenlijk, misschien had die kerel "clic" ingetikt om naar zijn vriendinnetje te zoeken op het internet, wie weet
Trouwens, de laatste keer dat ik het checkte waren de 4 dames nog geen koeien, laat staan dat ze dikke konten zouden hebben.
Is het niet jammer dat mensen, die blijkbaar niet veel zinnigs aanvangen met hun leven (lang leve euthanasie!) en daarom maar dagelijks reacties gaan geven op de geheel oninteressante commentaren van 1 of andere nobele onbekende, dat deze mensen (en de nobele onbekende zelf uiteraard) 1 van de grotere hedendaagse maatschappelijke problemen gaan stimuleren?? (jaja ik heb het wel degelijk over anorexia nervosa)
Als we deze meisjes al koeien met dikke konten gaan noemen (zelfs al is dat dan uit frustratie omdat uzelf of uw vriendin/vrouw aan overgewicht lijdt) waar zijn we dan eigenlijk mee bezig??
Jaja mensen, stuff to think about
Ik wens u alvast veel succes!
Ps: Lang leve de M-kids


1. De Google-piste
Bij het schrijven van de originele post (te interpreteren zoals u zelf wilt) was de groepsnaam verkeerd geschreven dus dat is al geen optie. Ik heb zelf wat Google-research gedaan en echt veel links naar "Klik in mijn hoofd" worden er niet weergegeven binnen het Benelux-gebied dus hoewel mijn site meestal laatste geklasseerd staat kan die soms wel eens in het oog springen ja. Het toont enkel aan dat Clic nog een lange weg te bewandelen heeft qua naambekendheid en populariteit blijkbaar.

2. De zin der dingen
Iedereen mag zelf kiezen wat hij doet in zijn vrije tijd. Kick je op tongworstelen met een krokodil, hou je van klaverbladracen op de driewieler of wil je je been amputeren, blauw verven en op de schouw zetten...fine by me. Je doet wat je wil. Dit is mijn blog, een van de dingen die ik in mijn vrije tijd doe en van mijn part heb je daar net zoveel commentaar op als op de slechte cultivatiemogelijkheden van rooie biet in de Tasmaanse vlakten. Uiteindelijk maak je altijd voor jezelf uit of iets zin heeft of niet...it's all in the eye of the beholder. Trouwens zo zinnig vond ik mijn humaniora periode nu ook weer niet...wat u?

3. Over dikke konten...
Het is u misschien ontgaan maar ik heb dus weldegelijk vermeld dat mensen met een dikke kont vaak tot zeer vaak sympathieke wezens kunnen zijn. Nogmaals, mensen die in het publieke domein treden worden gekeurd op hun uiterlijk...meer zelfs, men gaat dan nog veel kritischer te werk. Ik heb al talloze babesthreads gezien op fora waar over de minst pietluttige "afwijking" wordt getaterd. De verkeerde redenering is dan ook dat het mannelijk geslacht enkel zijn dagen wil doorbrengen met slanke babes. Iedereen met een beetje realiteitszin beseft dat dit niet waar is. Ook al wordt er wel eens naar een mooie vrouw omgekeken, bij het merendeel van de koppels zal de man nog steeds tevreden zijn als hij 's avonds met zijn lief of vrouw. in de zetel zit of in bed kruipt...hoe "mooi" of hoe "lelijk" ze er dan ook mag uitzien.
Het schoonheidsideaal dat in de media wordt tentoongespreid is gewoon een illusie...eerst was er make-up, nu is er Photoshop (mooi voorbeeldje). Dat er bakvissen en walvissen zijn die in die val lopen, is mijn fout niet. Het valt me trouwens op dat hoe knapper ze meestal zijn, hoe meer complexen ze hebben (of faken). Misschien scheelt er gewoon iets met de vrouwelijke psyche dezer dagen...maar mijn verdienste is het alleszins niet.

Anyway, uw comment heeft mij aangenaam verrast. Net op het ogenblik dat ik de mensheid totaal wou opgeven...blijkbaar zijn niet alle 17-jarigen continu aan het sms'en met hun whiggervriendjes en zijn er nog gasten bij met oog voor de diepere dingen des levens. Respect!

maandag, december 15, 2003

Het nieuws nieuwe stijl

Het is al een tijdje dat beide omroepen VRT en VTM hun nieuws onder handen hebben genomen en het nieuws "nieuwe stijl" brengen. Bij deze "nieuwe stijl" denkt men nogal vaak aan de toevoeging van nutteloze reportages over non-events zoals een persconferentie van Beyonce of regionaal nieuws in de marge zoals vandaag "de gluurstrook". In Limburg durven ze blijkbaar zonder schroom idiote voorstellen te lanceren. Zo wil men in Sint-Truiden aan de "Chaussee d'Amour" een rijstrook reserveren voor het drive-by windowshoppen bij de plaatselijke bordelen ter verhoging van de verkeersveiligheid. Que?
Het reserveren van de speciale strook zou het aantal kop-staart aanrijdingen moeten verminderen, zo sprak een plaatselijk CD&V bestuurder. Jawel, de katholieken zijn daar nogal progressief ingesteld precies. Hun conservatieve denkbeelden zouden nochtans een veel betere oplossing kunnen bieden: dat ze meneer pastoor maar eens opnieuw met de fiets de baan op laten gaan...kan hij rustig kijken zonder dat hij verkeersproblemen veroorzaakt.

Laatst was ik getuige van een ander markant feit in de berichtgeving. In het VTM nieuws werd gewaarschuwd dat de volgende beelden niet voor gevoelige kijkers waren. Wat we te zien kregen, waren een stel uitgelaten jagers/stropers die met een zekere baseballbat-precisie zeehondjes zaten dood te knuffelen. Het ging er nogal bloederig aan toe dus een waarschuwing mijns inziens was wel op zijn plaats. Anderzijds stel ik wel vast dat zonder gene of waarschuwing beelden worden getoond van allerlei gewonde en hevige bloedende personen of verminkte lijken bij aanslagen, natuurrampen en ongevallen waar dit vroeger niet het geval was. Zijn de mensen dan al zo afgestompt dat er geen waarschuwingen meer nodig zijn of is het om het onbewuste onveiligheids- en angstgevoel aan te wakkeren? You tell me.

Ladies and gentlemen, we got 'em!

Inderdaad, de foto's van ons weekendje Baarle van vorige week staan online.
Wout was zo vriendelijk ze allemaal te hosten en overal ook een regeltje commentaar bij te geven...bij gevolg ben ik dan ook niet verantwoordelijk voor mogelijke flauwe witzen. Hier staan ze.
Mensen die me niet kennen of zouden herkennen: ik ben degene met het ontspoorde kapsel, sexy hemd en welgeschapen reukorgaan.

En om nog een beetje duiding te geven bij het hele gebeuren:
- Zaterdagmorgen om 9u vertrokken bij Peet met 2 wagens met in wagen 1 Saar, Peet, Bart en Lore en in wagen 2 Jos, Wout en mezelve. Na het nemen van enkele alternatieve routes en een occasioneel partijtje spookrijden kwamen we tegen half 11 ongeveer aan in Baarle. In afwachting van ons middageten deden we eerst nog een bierproefje met als gevolg dat ik een medaille kreeg van "Biervorst".
- In de namiddag volgde een wandeling door Baarle-Hertog en Baarle-Nassau. Baarle-Hertog is een Belgisch dorp in Nederland en Baarle-Nassau zijn de Nederlandse enclaves binnen Baarle-Hertog...pretty fucked up situation: landsgrenzen die door het midden van de straat lopen of op een bepaalde plaats zelfs door de voordeur lopen (met langs beide kanten een bel, huisnummer en een andere familie). Vroeger was er zelfs een cafe waar de grens door het midden liep. Om middernacht sloot dan het Nederlandse deel en ze gingen dan gewoon aan de andere (Belgische) kant van het cafe zitten...hopelijk lagen de toog en het toilet langs de goeie kant :)
- Na de wandeling kwamen Tom en Chrystl aan en gingen we weer naar binnen toe. Na wat kaarten, dobbelen en iets speciaals met hamertjes kregen we dan ons avondeten. In de tussentijd kwamen we te weten dat Lore niet zwanger is (blijven oefenen Bart) en wisten Wout en ik al een kladversie klaar te stomen voor Bart zijnen vrijgezellenavond...be afraid, be very afraid!
- Nadien ging het richting hotel waar we de avond in alle rust doorbrachten met een bierspel en wat gekaart. Too bad dat de bar al zo vroeg gesloten was met zo'n dorstig weer.
- Zondagmorgen ontbeten en gezwommen (merendeel ging gaan wandelen) en op de baan naar huis nog even Turnhout aangedaan met zijn grote markt met gratis parking (al is het wel wat zoeken om erop te geraken met de wagen). Achteraf nog in de Irish pub binnengeweest met Wout en Jos. Je mag zeggen wat je wil maar ik heb nog geen enkele slechte Irish pub geweten: goed eten en drinken, soms wat interessants van sport op een groot scherm en de muziek is meestal ook verre van slecht.

Anyway, het was niet meteen het wildste weekend out maar we hebben ons toch goed geamuseerd...and that what's life is all about!

*mod* temporary stuff - ignore if possible*
link.avi
sNc

vrijdag, december 12, 2003

Theme from discotheque

Kriek
Gisteren was het onze tweede deelname aan de muziekkwis in de Onzekere Tijd en we zijn goed op weg om er traditioneel onze tweede te eindigen. Met een score van 113 op 120 op de laatste reeksen konden we niet echt spreken van een wanprestatie. De overwinning werd dan ook zuiver verloren op de mystery guest. Tijdens de kwis werden in totaal 5 tips gegeven ivm de persoon die gezocht werd. De eerste tip was een uitnodiging van George Bush sr. aan de persoon in kwestie voor een celebrity golftornooi, de tweede was een aardrijkskundige vraag ivm Antwerpen, de derde was het feit dat hij 4 vrouwen had gehad, de vierde en de vijfde hadden ze per ongeluk van volgorde verwisseld (het ene was een streepje Limp Bizkit "my way or the highway" en het andere was de song "Young at heart"). Aangezien we de tweede vraag volledig verkeerd hadden (Schoten != Hoboken), was het dus onnozel zoeken op mogelijke personen en hun connecties met de tips.
Nu, het is niet dat we rouwig zijn om een tweede plaats. De eersten bleken een waardebon te krijgen voor een etentje en wie wil er nu zoiets als je ook een fles Liefmans Kriek van anderhalve liter kunt winnen. Damn, I love those alcohol related prizes!
Joyride is van '91...in your face Peet! :)

R&B dancing
Wie dacht dat de vrouwelijke emancipatiebeweging de laatste jaren was verschrompeld tot enkele pseudo-rebelse artikels in de Flair moet dringend eens zijn kop uit het zand halen. Niets is minder waar, beste vrienden! De was, de plas en de strijk mogen dan nog wel tot het takenpakket van de vrouw behoren, de meer aandachtige man zal al gemerkt hebben dat dit een puur afleidingsmaneuver is. De ware strijd is al lang gestreden en beslecht in het nadeel van het zwakke geslacht wat moest het sommige simpeler zielen ontgaan zijn tot op heden nog steeds het mannelijk geslacht is. Het geheime wapen: RnB (eigenlijk heet het urban maar geen kat die er een reet om geeft blijkbaar).
Een noot RnB en geen enkele vrouwelijke kont staat meer stil op de dansvloer. Daar waar wij mannen vroeger vooral enkel werden ingeschakeld voor het zwaardere werk, wordt nu van ons verwacht dat we op elke yo-kreet uit de bol gaan. Newsflash dames: white men can't dance! Als de onderkant al meewil, zitten we nog steeds met twee armen die enkel in staat zijn tot het vasthouden van pinten en hefbewegingen zijn niet onmiddellijk gekend als de meest vlotte dansbewegingen. Dus alstublieft, geef ons toch een paar nummers per avond waar we gezellig op kunnen rondhossen...geezers need excitement too!

and pounding techno music
Een streep techno gaat er momenten best wel in bij mij maar wat Van Biesen afgelopen nacht voor mijn kiezen schoof was me toch wat te taai. Techno is zoveel meer dan een monotone beat...spijtig genoeg vond DJ Jan het niet nodig om dit te bewijzen. Gedurende 5 minuten de bass beetje bij beetje wegmoffelen om dan nadien de knop terug vollen bak open te draaien. Kom kom Jan, dat kan wel wat origineler. De flitsen "Grey day" van Zoot Woman en "On a ragga tip" van SL2 toonden aan dat het inderdaad beter kon maar daar bleef het dan ook bij...too bad.

Niettemin wou ik nog de gastvrouwen Katrijn en Jana bedanken voor een ondanks alles toch wel amusante avond. "Flow" zal het wel zonder mij moeten doen...ik ben dan gaan kwissen.

donderdag, december 11, 2003

Overnet

Type: eDonkey variant
Includes: 1 trojan en meer dan 100 spywarebestanden

Leve p2p-software!

Shaking that ass!

De dag is nog niet halfweg of hij kan al niet meer kapot voor mij. De knappe dames van Azure Ray hebben besloten begin volgend jaar nogmaals naar Europa te komen en er zijn 2 data voorzien voor Belgische optredens. Het eerste optreden zou plaats hebben op 21 januari in Brussel (AB of Botanique hoogstwaarschijnlijk) en het tweede optreden is gepland voor 12 februari ergens in Belgi� (vermoedelijk een zaal zoals de 4AD, Cactusclub of Nijdrop). Sinds hun optreden als voorprogramma van The Good Life en Bright Eyes in de Botanique (vorig jaar?) hebben ze mijn hart gestolen en ik ben dan ook van plan ze deze keer weer te gaan bekijken. Van zodra er meer info is vrijgegeven over locatie en prijs, vind je het hier terug.
Mensen die de groep niet kennen, vinden hier en hier wat meer info alsook enkele geluidsfragmenten.

Vanavond gaan we voor de tweede maal meedoen aan de muziekkwis van caf� De Onzekere Tijd in Gent. De eerste keer werden we ei zo na eerste dus hopelijk lukt het vanavond wel. Er valt wel te hopen dat er net weer een reeks bij is over de huidige hitlijsten, daar wisten we vorige keer immers maar 2 van de 20 punten te scoren...iets waar we eigenlijk trots op zouden zijn ware het niet dat we de punten wel konden gebruiken.
Achteraf ga ik me nog op vraag van Katrijn in het Gentse nachtleven storten op het Culture/Beats event van de mensen van Germania. Veel Culture zal er niet meer zijn tegen wanneer ik arriveer maar des te meer Beats...de ideale tijd dus om nog eens de nodige calorie�n te verbranden by shaking my ass.

Iets wat me meteen bij mijn laatste stukje brengt: mijn moeder ontdekte gisteren na de wekelijkse wasbeurt dat ik een "Takeshi" had gedaan, zij het met een boxershort in plaats van met een jeansbroek. Enig rekenwerk leerde mij dat het naar grote waarschijnlijkheid de boxer betrof die ik zondagmorgen aanhad toen ik op de hotelkamer van mijn bed naar de badkamer ging terwijl er 3 man (Jos/Wout/Chrystl) op stond te kijken. Me silly? Never!

woensdag, december 10, 2003

The Big Lebowski

Sinds 1998 is er een nieuwe standaard voor coolness, zijn naam is The Dude. Jeffrey Lebowski (Jeff Bridges) gaat door het leven als een werkloze gekleed in een kamerjas en laat zich The Dude/His Dudeness/Duder/El Duderino noemen. Zijn dagen vult hij met het roken van jointjes en het bowlen met zijn makkers Walter (John Goodman) en Donny (Steve Buscemi). Zijn luie gezapige leventje neemt een plotse wending wanneer hij op een bepaalde dag met zijn hoofd in zijn eigen toiletpot geduwd wordt en een Chinees op zijn tapijt pist. Het verlies van zijn kostbare tapijt stemt The Dude droevig en hij gaat dan ook op zoek naar de andere (schatrijke) Jeffrey Lebowski in de hoop zijn geleden schade vergoed te zien. Kort na de ontmoeting tussen beide Lebowski's wordt de vrouw van de miljonaire Lebowski ontvoerd. The Dude wordt ingeschakeld om de ontvoering tot een goed einde te brengen maar de dingen blijken gecompliceerder te zijn dan aanvankelijk gedacht.
De broertjes Coen zijn goed op dreef in deze komedie: een gehandicapte miljonair, een verwaande porno-actrice, een geflipte Vietnamveteraan, een ultrafeministische kunstenares, een acteur met een ijzeren long, een perverse Jesus, Duitse nihilisten en een afgerichte fret...het zit er allemaal in zonder geforceerd te lijken. Dit is zonder twijfel een comedy classic, je kan deze film keer op keer bekijken en hij blijft entertainend en grappig...dus kijken maar!
THE BIG LEBOWSKI vanavond Ka2, 21u05

dinsdag, december 09, 2003

My house is your house and your house is mine

Ishkur's Guide to Electronic Music

Disclaimer: This guide is a non-technical, irreverent critique of electronic dance music. Its purpose is to entertain before it informs. I suppose it could be used as a credited resource or educational primer, but that's not recommended since I made most of it up. Several biases here are celebrated lavishly, because downcasting people for their taste in music is close-minded. Except if their taste in music sucks.

Sommige zullen bovenstaande link misschien wel herkennen vermits die al ongetwijfeld op verschillende fora zal gepost zijn. Het duurt wel ff om alles door te nemen maar de tekstjes zijn soms meer dan de moeite waard alsook sommige van de muziekfragmenten. Zo zijn er onder andere de cultklassiekers "Face down ass up" (House>Booty) en "Ass 'n' titties" (Breakbeat>Ghetto tech), stupid dance mixes van Mike Oldfield, A-Ha, Bryan Adams en Don Henley en er is natuurlijk ook Belgisch bekend volk terug te vinden zoals Lords of Acid, Channel X en Praga Khan (alledrie de groepen zijn opgebouwd rond Maurice Engelen en Olivier Adams).

Om in de house sfeer te blijven, deze vooravond is er op Nederland 1 om 17u10 een overzicht van House in Holland met o.m. 2Unlimited (de eerste bezetting met Anita "nice hooters" Doth), DJ Paul Elstak en Junkie XL.
Ander muzikaal tv-gedoe: om iets na middernacht (0u20) zal er op BBC2 een docu te zien die de relatie nagaat tussen de wapenverheerlijking in de rap en het wapengebruik bij de Amerikaanse jeugd...benieuwd welke conclusies er getrokken worden. Het feit dat handwapens nogal vrijelijk beschikbaar zijn in de VS durft men af en toe wel eens over het hoofd te zien in zulke reportages. Afwachten dus...

maandag, december 08, 2003

Er is geen bal op de tv...

Het is weer een paar daagjes kalmer geweest. Afgelopen weekend naar Baarle-Hertog/Nassau geweest en gisterenavond toen ik thuiskwam, bleek mijn blogsite niet bereikbaar. De berichtgeving over Baarle laat ik nog ff achterwege...eerst wachten tot de foto's online zijn.

Gisterenavond was ik nogal moe en dacht ik me even voor de tv te zetten maar dat was van korte duur. Blijkbaar was het nationale royaltydag ofzo. Van de eerste 6 zenders die ik passeerde, waren er 5 bezig met berichtgeving over Flip en Matil of over Maxima...nooit te weinig sprookjesvoer voor het monarchistisch aanbiddende klootjesvolk. Niet dat ik in se iets tegen respectieve vorstenhuizen heb (god behoede ons van President Verhofstadt) maar om het nogal plat uit te drukken: hunne kak is ook bruin.
Maxima had blijkbaar een kindje gebaard. Vraag me niet welk geslacht want het enige wat ik eigenlijk te zien kreeg waren Nederlanders die het toch "oh zo eeeeeeeeeeeenig" vonden en het feit dat de prinses haar benen had gespreid was volgens hen wel zeker "een feessie waard" (lees: 3 pilsies en een duivelse kater the day after).
In de berichtgeving over ons eigenste vorstenhuis zag ik Flip en Matil met de koters een boswandeling maken en spontaan schoot "Het loze visschertje" door mijn hoofd. Ze liepen erbij als Engelse jagers ergens halfweg de jaren '30 van vorige eeuw...adel en vrijetijdskledij, het blijft een ramp.
Uiteindelijk heb ik dan maar een paar afleveringen van Red Dwarf op mijn pc bekeken en voor vanavond zit er waarschijnlijk weer niet veel anders op...buiten Little Britain (23u00, BBC2) heeft die oude beeldbuis vanavond maar weinig te bieden. Misschien maar goed dat het kijk- en luistergeld is afgeschaft...

*mod* 1 pint voor den Elen

vrijdag, december 05, 2003

Grrrrrreat!

Amores Perros

De Mexicaanse Tarantino, zo wordt Alejandro Gonz�lez I��rritu veelal genoemd...een vergelijking die me toch net iets te mank loopt. Misschien interessant om eerst eens met de gelijkenissen te beginnen: geweld is een wezenlijk onderdeel van de film, de film is niet chronologisch opgebouwd, verschillende verhaallijnen die los van elkaar staan worden op een bepaald punt bijeengebracht en uiteindelijk zie je alles mooi ineenvallen. En daar houden alle vergelijkingen ongeveer wel op..."Amores Perros" bevat een zekere rauwheid die je in weinig films tegenkomt.
Als ik me goed laten inlichten heb, betekent "amores perros" iets als "love's a bitch". De 3 verhalen die in deze film aan bod komen draaien allemaal rond dit thema. Het eerste verhaal vertelt over Octavio en Susana. Susana is de vrouw van Octavio's broer, Ramiro. Ramiro behandelt zijn vrouw slecht en Octavio probeert zich in al zijn verliefdheid over haar te ontfermen. Zo stopt hij haar geld toe dat hij wint met hondengevechten en beraamt hij een plan om tesamen met haar weg te vluchten. Het tweede verhaal gaat over Daniel en Valeria. Daniel is getrouwd, heeft 2 kinderen en heeft een verhouding met fotomodel Valeria. Hij besluit van zijn vrouw weg te gaan en gaat samenwonen met Valeria. Hun relatie komt echter zwaar onder druk te staan wanneer Valeria een zwaar auto-ongeval krijgt. Het derde verhaalt handelt over El Chivo, een oud-revolutionair die in de gevangenis heeft gezeten en nu zijn leven doorbrengt als zwerver. Door zijn verleden heeft hij nooit zijn dochter gekend en dit gemis blijft dan ook aan hem knagen. Veel meer ga ik van de storyline niet verklappen, je moet de film maar zelf bekijken hiervoor.
Als laatste wil ik nogmaals waarschuwen voor de rauwheid van de film. Het is totaal niet overbodig dat in het begin van de film de mededeling "No dogs were harmed during the making of this film" over het scherm rolt...de hondengevechten in de film zijn levensecht en het is dan ook niet verwonderlijk dat vele dierenrechtengroeperingen begonnen te stijgeren bij de beelden. Deze film is zeker geen lichte brok om te verweren (ik had achteraf een beetje een gelijkaardig gevoel als na het bekijken van Requiem for a Dream) maar het is de moeite waard.

Almost Famous

Dit is een aanrader voor iedereen die van muziek houdt. De film is een "coming of age" verhaal van de 15-jarige William Miller die de kans krijgt te schrijven voor Rolling Stone Magazine en zo het hele land doorreist met de doorbrekende groep Stillwater. De film is van de hand van Cameron Crowe die grote naam maakte met de films Jerry Maguire en Vanilla Sky. Het verhaal is eveneens van zijn hand en is redelijk autobiografisch. Crowe begon op 15-jarige leeftijd te schrijven voor Rolling Stone en ging mee op toernee met onder andere Led Zeppelin en The Allman Brothers Band. De groep Stillwater is dan ook grotendeels op deze 2 groepen geinspireerd en waarschijnlijk zelf iets meer op Led Zeppelin (er heeft wel een groep Stillwater bestaan in de jaren '70 maar zij hadden geen bezwaar tegen het gebruik van hun naam voor de film).
De begaafde William Miller (Patrick Dugit) erft de platencollectie over van zijn zus wanneer die het huis verlaat en van dan af aan neemt zijn liefde voor muziek exponentieel toe. Hij begint artikels en recensies te schrijven en komt in contact met Lester Bangs, een oude rot in het vak, van wie hij enkele dingen leert. Op een bepaald ogenblik wil hij Black Sabbath interviewen maar de toegang tot het optreden wordt hem ontzegd. In zijn pogingen om binnen te geraken leert hij Penny Lane (Kate Hudson) en enkele van haar vriendinnen kennen. Uiteindelijk weet hij via Stillwater binnen te geraken en besluit hen te interviewen. Het contact verloopt vlot en de band nodigt hem uit om hen te volgen. Zeer tegen de zin van zijn moeder (wederom een sublieme Francess McDormand) gaat hij mee op toernee en wordt ingelijfd als reporter bij Rolling Stone. Tijdens de toernee spelen zich heel wat herkenbare soms op het Spinal Tap-achitge taferelen af en Miller is er steeds bij als toeschouwer (en ook als journalist). Het algemene beeld dat geschetst wordt is dat van een rockgroep die net als zovelen in de early seventies de verkeerde kant opgaat qua gedrag en attitude (iets waar de punkbeweging later tegen inging).
Zelfs voor iemand die niet zo volledig into music is, zou deze film meer dan genietbaar moeten zijn. Kate Hudson en Patrick Dugit weten de film zeer goed te dragen, de film kent geen enkel dood moment en er zijn meer dan genoeg humoristische momenten (zie bijvoorbeeld de vliegtuigscene). Maar er is natuurlijk ook de muziek: Simon & Garfunkel, The Who, David Bowie,.... . Deze film staat dan volgens mij ook terecht in de Top 250 rated movies of all-time op IMDB en de volgende keer dat ik nog eens een top 10 samenstel van mijn meest favoriete films zou deze er misschien wel eens bij kunnen zijn.

donderdag, december 04, 2003

Wake up call

9u00: wekker loopt af
9u01: gsm gaat

me: (probeert wakker te klinken) Goeiemorgen met Danny
x: Goeiemorgen, u spreekt met *insert x's name* van het promo team van Roularta
me: (kreunt inwendig)
x: Kent u het weekblad Trends?
me: Ja
x: Leest u het regelmatig?
me: Nee
x: Momenteel loopt er een promotie-actie van het tijdschrift Trends *blablabla* 100 Euro ipv 240 *yaddayaddaya* eerste exemplaar volgende week in de bus met overschrijving *funiculi funicula* mogen wij uw naam noteren op de lijst?
me: Nee, dank u
x: Mogen we soms weten om welke reden u niet verkiest in te gaan op ons aanbod
me: Sorry maar ik heb daar het geld niet voor
x: Ok bedankt, nog een goeie dag verder
*klik*

Dit zou een gewoon telefoontje kunnen zijn om een artikel aan de man te brengen, zij het dat de personen die meestal zoiets proberen uitgaan van enkele verkeerde opvattingen.

Puntje 1: Er zijn 2 categorie�n studenten: de kapitaalkrachtigen en de niet-kapitaalkrachtigen. De eerste soort laat zijn abonnement meestal door zijn ouders betalen. De tweede soort probeert hetzelfde doch heeft meer kans op falen.

Puntje 2: Studenten lezen doorgaans magazines zoals Humo en degenen die te hypocriet zijn om de Playboy te kopen, nemen dan de Che, Menzo, P Magazine of dergelijke boekjes met veel tetn, enkele dure wagens en "spraakmakende" interviews in. Studentes wenden zich in het slechtste geval tot de Flair ofzo. Een occasionele enkeling leest de Knack en dan nog meestal omdat men op zoek is naar een anderstalig artikel want voor de rest is dat blad zo droog als een scheet in de Sahara.

Puntje 3: Studenten die kiezen voor een richting handelsingenieur hebben niet noodzakelijk een specifieke interesse in economie. Indien ze dit wel hebben, is het zwaar de vraag of ze deze interesse behouden na de cursussen micro-economie, macro-economie, internationale economie en godweet welke andere cursussen economie ik de voorbije jaren nog onder mijn neus heb geschoven gekregen.

Puntje 4: Niemand die niet en gefortuneerd en bedrijfsleider en ouder dan 50 jaar is, heeft interesse in artikels over de rentestijgingen op de markt van Boliviaanse berggeiten, aankondigingen van vetgesponsorde golftornooien, advertenties van Jaguar of Rolex en foto's van de zoveelste receptie met grijzende KMO kaderleden.

Puntje 5: Om 9 uur 's morgens ligt een student in zijn bed. De maatschappij verwacht zelfs dat we dan in ons bed liggen. Buiten een vroege les waar absenties worden gepakt is er geen enkel geldig excuus om voor de middag uit bed te komen. Studenten voor de middag storen is dus niet enkel een zware inbreuk op de Universele Rechten van de Student maar tevens een bewuste aanslag op onze kwetsbare mentale en fysieke gezondheid.

Puntje 6: Studenten die om 9 uur 's morgens wakker klinken aan de telefoon zijn allesbehalve wakker...in het meest positieve geval hebben ze geen kater.

Puntje 7: Ik ben veel te goed voor deze wereld...de eerstvolgende die er misbruik van probeert te maken, betaalt mij een pint

woensdag, december 03, 2003

The new look

Het kon niet uitblijven...na de kleurboekovergang van Windows 98 naar Windows XP heeft Microsoft besloten om na al die jaren ook eens de layout van Hotmail te veranderen (mijn account is al 6 jaar oud btw). Onwaarschijnlijk zal het visuele weer een of andere onzichtbare evolutie moeten ondersteunen die aan mijn opmerkingsvermogen voorbijgaat. Sommige icoontjes zijn van plaats veranderd, andere zijn wat kleiner geworden...geen onoverkomelijk probleem om aan te wennen. Extra handigheid is zelfs dat je de linkerkolom met je folders kan verbergen. Daar tegenover staat natuurlijk dat er aan de rechterzijde een megagroot en ronduit lelijk msn afbeelding staat die langs geen kant te verwijderen valt. Gelukkig ben ik al lang geen die hard Hotmail gebruiker meer. Ik gebruik die account nog ongeveer enkel als spambox en ik ben zeker niet de enige...zo filtert Hotmail dagelijks meer dan 2,4 miljard spammails! (bron)

En nu we het toch over nieuwigheden hebben...met enige trots kan ik mededelen dat ik, eigenaar van 2 linkerhanden, dit mooie speeltje vandaag operationeel heb gekregen. Niet enkel brengt de plaatsing van deze fancontroller mij een stap dichter bij het bereiken van total geekness (i r t3h pwn!), het zorgt er tevens voor dat mijn extra casefans eindelijk op een aanvaardbaar geluidsniveau draaien. Bijgevolg kan ik in theorie mijn pc 24/7 aan laten staan zonder daarbij mijzelf of mijn huisgenoten te storen in hun dag/nachtrust.
Met de aankoop van deze fancontroller sluit ik ook meteen het hoofdstuk "Hardware" voor een tijdje af totdat er opnieuw genoeg fondsen beschikbaar zijn - enkele harde schijven en een dvdwriter zouden nog handig zijn...en een TFT...en een webcam...en misschien een window in mijn zijpaneel...en een CCFL...en...
U zal dus wel nog een hele poos gespaard blijven van de nodige tech talk. Ain't that nice...

* Addendum voor de minder technische lezers*
Met casefans bedoel ik dus de 3 extra ventilators die ik een tijdje geleden in mijn computerkast heb gestoken. Met behulp van de fancontroller kan ik de snelheid regelen van deze ventilators en bijgevolg ook de geluidsproductie ervan (hoe trager ze draaien, hoe minder lawaai ze maken).

dinsdag, december 02, 2003

Fun-boring-cool

Gisterenavond bekeken op de Beeb op aanraden van Icelord: Little Britain, een nieuwe show vol korte sketches. Het was de eerste aflevering en ik moet zeggen dat er best wel grappige dingen inzaten (alleen al het pakje van de "town gay" Daffyd was lachen)...een serie om in de gaten te houden dus.
Little Britain: elke maandagavond om 23u op BBC2

Deze middag heb ik een honderdtal pagina's gelezen in de Delphi 5 Developer's guide met als doel er wat informatie uit te puren die ik zou kunnen gebruiken voor mijn thesis (jep, ik ben totaal opnieuw begonnen met mijn tekst op te stellen dus geen verdediging in januari). Ook al stoppen de schrijvers van die handboeken regelmatig verwijzingen in hun voorbeelden naar humoristische reeksen of films, het blijft maar duf materiaal om te lezen. Een uitspraak zoals "Doh!" in een variabele steken is niet iets wat ervoor zorgt dat je je vervuld van genot op de volgende pagina's stort.

Ter ontspanning dan maar ff mijn vaste webstekken afgegaan waarbij ik bij Smintjes las over de Top 100 Albums of the 1990s van Pitchforkmedia.com. Het is de eerste keer dat ik echt eens rondgekeken heb op Pitchfork. Ik wist van het bestaan maar was er eigenlijk nog nooit naartoe gesurfd. Groot was mijn verbazing toen bleek dat de site uitpulkte met info over allerlei groepen die ik de voorbije jaren op eigen houtje via het internet had leren kennen...feels like coming home. Bij deze staat die dan ook gebookmarked in de CR Towers. Bezoekers kunnen zich altijd wenden tot de links aan de rechterzijde van hun scherm (en rechts is waar uw duim links staat!).

maandag, december 01, 2003

Cleaning out my closet

Kuisen wordt niet meteen beschouwd als de meest mannelijke taak in het huishouden maar soms breekt nood eenmaal wet. Teneinde niet overwoekerd te worden door allerlei ongedierte ben ik er vandaag tegenaan gevlogen met een goedgevulde emmer vol warm water en een zeemvel (plumeaus zijn voor mietjes)...ongelooflijk hoe snel water zwart kan kleuren :)
Vrouwen zullen vast zeggen dat er niets moeilijk is aan kuisen. Ladies, I beg to differ. Sommige mensen kunnen zich niet voorstellen hoe origineel en creatief ik moet zijn om alle rondslingerende stapels kranten, papier, tijdschriften en dergelijke meer weg te proppen in een of andere kast of lade. En naarmate de kasten en lades voller en voller komen te zitten, des te moeilijker het wordt om alles weg te stoppen. Ik zie me dan ook genoodzaakt binnenkort eens mijn kasten en lades deftig uit te mesten vooraleer er weer een kast doorzakt. Benieuwd welke antiquiten er nu weer zullen opduiken...