vrijdag, februari 27, 2004

Het Weer

Classic Leugenpaleis time!
Haal de politievedette uit de Westvlaamse letter-omelette: "tis butn witse van de sniw, wi!"

Soit, het weer dus. Naar het schijnt is het van alle tijden dat mensen conversaties aansnijden door over het weer te beginnen lullen: te warm, te koud, te nat, te droog, te winderig...je zou je eigenlijk gaan afvragen waarom er hier eigenlijk nog uberhaupt volk woont. Ik denk dat we het weer van vandaag kunnen catalogeren onder "te wit".

Deze morgen toen ik naar beneden ging, straalde mij een ongeziene helderheid tegemoet. Bijna was ik een van de eerste personen die het slachtoffer van sneeuwblindheid was geworden in zijn eigen keuken. Zowel de straat als de tuin lagen onder een dik pak sneeuw. Nu kan alles er wel mooi gaan uitzien eenmaal onder een laagje sneeuw maar van zodra het begint te dooien is het om zeep. Bijgevolg mocht ik mij toen ik naar school ging voor die paar wekelijkse uurtjes bezigheidstherapie opnieuw door sloten bruine en zwarte drab werken. Bovendien moest ik ten allen tijde oppassen niet op mijn gat te gaan, ten eerste omdat ik niet echt gepast schoeisel heb voor deze omstandigheden en ten tweede omdat er nu eenmaal geen eskimo of kunstschaatser in mij schuilgaat. Maar ik ben er uiteindelijk geraakt...and there was much rejoicing \o/

Ik ben benieuwd wat er deze nacht weer uit de lucht gaat komen vallen...hopelijk geen dode zeehondjes.

Beluisterd: DJ Shadow - Endtroducing, Godspeed You Black Emperor - Live @ NYC 1999, Led Zeppelin - How the west was won, Pink Floyd - Animals, 4 Hero - 2 pages, Nick Cave & the Bad Seeds - No more shall we part, My Morning Jacket - The Tennessee fire, Iron Maiden - Brave new world

Godspeed You Black Emperor - Live @ NYC 1999: 1. 3rd part; 2. Monheim; 3. Gathering storm; 4. John Hughes; 5. Blaise Bailey Finnegan III; 6. The sad mafioso