vrijdag, juli 30, 2004

And now for something completely different...

Ik heb altijd al een zekere walging en tevens fascinatie gehad voor marketingbobo's en dit vind ik dan ook een interessant artikel.

Beluisterd:
Marilyn Manson - Antichrist superstar
The Church - Under the milky way (zie Donnie Darko)(L)

donderdag, juli 29, 2004

And it keeps on getting better...

My Morning Jacket (homepage) is ondertussen ook toegevoegd aan het lijstje artiesten die hun toestemming geven hun live concerten online te centraliseren en te verspreiden via het Live Music Archive.

Groepen die ongetwijfeld de moeite waard zijn:
- ...And You Will Know Us By The Trail of Dead (download)
- Billy Bragg (download)
- Calexico (download)
- Cowboy Junkies (download)
- Damien Rice (download)
- Explosions in the Sky (download)
- Fugazi (download)
- G Love & Special Sauce (download)
- Godspeed You Black Emperor (download)
- Grateful Dead (download)
- Hank Williams III (download)
- Michael Franti & Spearhead (download)
- Mogwai (download)
- Mountain Goats (download)
- My Morning Jacket (download)
- Pinback (download)
- Spoon (download)
- Tenacious D (download)
- Toad the Wet Sprocket (download)
- Xiu Xiu (download)
- Zwan (download)

Ideaal dus voor de mensen die niet weten aan wat hun volumeblokken te spenderen. De eerste die me een lijstje van de beste 10 optredens van Grateful Dead geeft betaal ik een bak Duvel.

Beluisterd:
My Morning Jacket - The Tennessee fire
Liv Kristine - In the heart of Juliet (L)(mp3)

World Championship Snooker 2004

Die spanning, die vloeiende combinaties, die perfecte balcontrole, dat groene tapijt...dat moet wel snooker zijn. Haal je mooiste vlinderdasje maar uit de kast want hier is de nieuwste telg uit de World Championship Snooker reeks. Is de plaatselijke snookerhall te ver of te rokerig voor je of wil je eerst nog wat lessen krijgen over hoe je het best aan zo’n break van 147 begint dan zit je goed met dit spel.

Be the ball!
Iedereen die zelf al eens aan een snookertafel heeft gestaan, weet ongetwijfeld dat het er op televisie allemaal veel gemakkelijker uitziet dan het in werkelijkheid is. Hetzelfde geldt voor dit spel. Ook al hoef je je geen zorgen te maken over zweterige handjes, bevende ledematen of de lenigheid waarmee je languit op de tafel gaat liggen en toch nog 1 voet aan de grond moet houden, het spel is zoveel meer dan enkel een paar ballen in de pocket te spelen. Al snel zul je in het spel merken dat er maar 1 bal telt en dat is de witte. Wie de cue ball beheerst, beheerst het spel. En wie de cue ball beheerst, zal al heel wat uurtjes oefenen achter de rug hebben.


Tot zover een kleine voorpublicatie uit mijn review van World Championship Snooker 2004, binnenkort te lezen op Gamesplanet.

Niet dat ik plan gamesreviewer te worden maar ik was nu eenmaal de enige snookerliefhebber die ze vonden. Ik hoop dat hetzelfde gebeurt als Playboy: The Mansion uitkomt.

Beluisterd:
Elliott - False cathedrals
Aphex Twin - Popcorn (original)

woensdag, juli 28, 2004

A Fast one

Playing doubles badminton is very much like making love to a beautiful woman: you team up with your partner, get behind her, let her do all the work for most of the time, wait 'til she screams to finish the job and you're done in 5 minutes.

Tot zover mijn Swiss Toni imitatie.

Beluisterd:
The Beta Band - Hot Shots II
Goose - Cool, she's cool(mp3)

dinsdag, juli 27, 2004

A Rollins on the wry

- I had done this long tour with the band, made a record and then struck out by myself going across the continent doing talking shows and I ended up in Zurich, Switzerland, with like no money and a plane ticket and I had to rely on our band promotor, a guy named Rob, a Dutch guy, who put together this thoroughly horrible indie tour...we all starved to death. And some of you've been on the road in those kind of bad tours, we have a great time but it's kind of like an avant-garde camping trip where you, every day you starve but you have a great time and you come back "that was the best man!" and ten years later you're like "yeah man, those were the days, you know, when the shit was real". When everyone leaves the room you go "what a piece of shit that tour was". Business class fucking rocks but when everybody asks, "no man, I rather sleep on the floor man...keeping it real." -

Henry Rollins doet het niet slecht als spoken-word performer.

En dan nog een boodschap van algemeen nut waarop men mij niet te vaak zal betrappen: kijk vrijdagavond naar VTM! Om 21u zenden ze immers de briljante tragikomedie Man on the Moon uit waarin Jim Carrey de rol van zijn leven neerzet als Andy Kaufman. Quality time bij de rood-geel-groenen...profiteer ervan terwijl je kan!

*edit* Speciaal voor inK.:
- As Susan's best friend I am to you a bit like Australia.
- Australia?
- Very distant, largely uninhabitable and with areas of great danger.
- Oh right, I see. I thought it was about having a lot of convicts.
- I was trying to say, Steve, that there are very few areas of me where you can go in safety.
- Good, very delicate way of putting of it. You mean I can visit your Sydney or your Melbourne but I'm not welcome in your Bush.
Coupling, vanavond 23u10, Canvas

Gezien:
#101 - Mononoke-hime
Beluisterd:
The Jesus & Mary Chain - Stoned & dethroned
A.F.I. - Sing the sorrow
Killing Joke - Love like blood (L)
Bad Religion - Broken (L)

zondag, juli 25, 2004

De ligfiets

Gisterenmiddag toen ik naar het zwembad reed, had ik er bijna nog eentje voor mijn wielen: een ligfietser! Ik heb eigenlijk nooit het enthousiasme gesnapt van die mensen alhoewel ik vermoed dat ze net zoals mensen met getunede Lada's (ze zijn al even zeldzaam) dezelfde vastberadenheid hebben anderen te overtuigen van de schoonheid en rijvaardigheid van hun vehikel.

De ligfiets is een zetel op wielen die speciaal ontworpen is om zich in volle snelheid in een wagenflank te boren, een beetje zoals een Booster maar dan zonder de aandrijving en het stoere imago (dat recht evenredig is met de geluidsproductie)...het ideale voertuig in ons drukke Belgische verkeer me dunkt.

Helaas wordt er veel te weinig aandacht besteed aan het potentieel van de ligfiets. Stel je voor, de Tour de France 2005 op de ligfiets...wedden dat Ullrich met gemak Armstrong verslaat?

Gezien:
#109 - Lola rennt
Beluisterd:
Al Green - Call me
Genius/GZA - Liquid swords
Nine Inch Nails - Closer (L)
The Clash - The guns of Brixton (L)

vrijdag, juli 23, 2004

Pop quiz, hotshot!

Name that videoclip!

001
002
003
004
005
006
007
008
009
010
011
012
013
014
015
016
017
018
019
020
021
022
023
024
025
026
027
028
029
030

*edit* Mensen die het niet kunnen laten van te spieken, hier staan de oplossingen. Bekijken op eigen risico!

Beluisterd:
Lou Reed - Transformer
At The Drive-In - Invalid litter dept. (L)(mp3)

Gratis ende voor niets...

Deze links heb ik van verschillende bronnen maar voornamelijk van deze:. Alles zou zo goed als legaal moeten zijn of gebeuren met toestemming van de artiest in kwestie.

Bootlegs:
- Billy Bragg (1)
- Calexico (1)
- Cowboy Junkies (1)
- Explosions in the Sky (1)
- Fleetwood Mac (1)
- Franz Ferdinand (1)
- Godspeed You Black Emperor (1)
- Hank Williams III (1)
- Interpol (1)
- Iron & Wine (1) (2)
- Mogwai (coming soon)
- Mountain Goats (1)
- Neutral Milk Hotel (1)
- Smashing Pumpkins (1)
- Various (1) (2)

B-sides, rarities & other stuff:
- Elliott Smith (1)
- Rilo Kiley (1)

Spoken word:
- Noam Chomsky (1)

En alsof dit jullie netwerkkabeltjes nog niet warm genoeg laat lopen, kunnen filmliefhebbers de legendarische Night of the Living Dead in zijn volledigheid downloaden.

Beluisterd:
Parliament - Mothership connection
Echo & the Bunnymen - The killing moon (L)

donderdag, juli 22, 2004

The need to feed

Eindelijk heb ik de fijne geneugten van RSS feeds ontdekt. Ik meende dat er een extension was voor Firefox maar ik vind hem niet direct. Bijgevolg werk ik nu met SharpReader en het lijkt me zeer gemakkelijk in gebruik.

Een korte babbel voor diegenen die niet zo goed weten waar het om gaat...RSS feeds zijn xml bestanden waarin normalerwijs info zit over content op een site. Met behulp van een RSS aggregator kan je die feeds lezen (SharpReader is zo'n aggregator voor Windows). Het voordeel van RSS feeds is dat je onmiddellijk kan zien welke informatie/posts zijn toegevoegd aan een site. Je hoeft dus geen 10 keer per dag een site te bezoeken waar nog niets is bijgekomen. Afhankelijk van de RSS feed instellingen krijg je de verkorte of volledige inhoud te zien van de posts.

Er bestaat eigenlijk al maanden een RSS feed van mijn blog zonder dat ik het wist. Bij deze staat die ook eindelijk aangeduid in de rechterzijde, net boven de archieflinks.

Oh, en als iemand nog goeie rss feeds weet, aarzel dan niet om die te doorgeven.

Gezien:
#37 - The pianist
Beluisterd:
Xiu Xiu - Fabulous muscles
The Motors - Airport (L)

woensdag, juli 21, 2004

CR @ Dour Festival

Dour

La Plaine de la Machine à Feu is de plaats waar het Dour Festival dit jaar voor de 16e keer doorging. Dour ligt tussen Mons en Quievrain, een streek die voornamelijk gekend is door zijn mijnbouwverleden (de Borinage) en zijn "zwaarbewolkt, afwachten"-duivenweer. Speciaal voor mij echter pakten ze zaterdag uit met een subtropisch weertje. Van bij mijn aankomst tot een stuk in de nacht kon ik rustig in bloot bovenlijf rondlopen.

Het festival

Dour profileert zich als een alternatief festival en dat is niet enkel te merken aan de muziekkeuzes. In tegenstelling tot zijn Vlaamse tegenhangers gaat het er op Dour zeer tolerant en losjes aan toe. Plastic flessen zijn toegelaten op de wei. Van rugzakcontroles heb ik niets gemerkt. En ook al kwam ik toe op een rustig ogenblik, binnengeraken lijkt me veel sneller te gaan dan bijvoorbeeld op Werchter: je hebt een tent met allerlei verschillende loketten waar je je ticket inruilt voor een bandje, je hebt een tent waar ze je bandje dichtknijpen en uiteindelijk kan je gewoon de wei oplopen.
Democratisch heeft ook een heel andere mening in Wallonië dan in Vlaanderen. Voor 10 bonnetjes betaal je 8 Euro waarbij je 2 bonnetjes nodig hebt voor een gewone consumptie (een pintje, een 25cl flesje frisdrank of een 0,5l flesje water). De bonnetjes zijn trouwens zowel voor drinken als voor eten geldig...sit back and learn, Clear Channel.

De mensen

Dour telt meer freaks en hippies dan Werchter, Pukkelpop of Graspop maar laat dat je niet tegenhouden van te gaan. Voor de weinigen tegen wie ik het de laatste dagen nog niet verkondigd zou hebben ("de kinderen gaan naar Werchter, de babes gaan naar Dour"), het knapste vrouwvolk op een Belgische festivalweide vind je dus op Dour en bij het hete weer van afgelopen weekend zag het er nog zoveel beter uit...en ik heb het niet over 14-jarige "geile sloeries".

De podia
De meer dan 200 geboekte artiesten (waarvan slechts 5 annulaties) staan verspreid over 4 tenten en 2 gewone podia. De loopafstand tussen de verschillende podia is beperkt en echt veel opstoppingen waren er niet. De podia:
- Clubcircuit Marquee (CCM)
- Eclectic Dance Hall (EDH)
- The Magic Tent (TMT)
- Red Frequency Stage (RFS)
- The Last Arena (TLA)
- La Petite Maison Dans La Prairie (LPM)

De optredens
- Svinkels (TLA): een paar nummers van meegepikt terwijl ik de wei een beetje aan het verkennen was. Franse rap klinkt altijd net iets grappiger dan de Engelse variant, vooral live dan ("Fais de bruit!"). Rappen konden ze wel, dat bewezen ze toen ze hun eigen versie deden van "Gimme some more" van Busta Rhymes. -7-
- Bollock Brothers (EDH): de naam kwam me vaag bekend voor en uiteindelijk bleek ik (en ongetwijfeld iedereen) er een liedje van te kennen, namelijk "Harley David (Son of a Bitch)". Buiten een zwaarzwaarlijvige keyboardspeler, een gitarist die leek te zijn weggelopên uit een death metal band op jaren en een zanger die ondanks de hitte stand bleef houden in zijn geruit kostuum was er weinig speciaal aan. -6,5-
- Street Trash (TLA): iets teveel rap om nu-metal genoemd te worden, iets teveel onverstaanbaar Frans om te snappen waarover het allemaal ging. -6-
- Shai Hulud (EDH): New Yorkse hardcore-band. Optreden viel best mee, zij het vanop afstand want in de moshpit ging het er mij iets te gevaarlijk aan toe en dan heb ik het niet over cirkeltjes lopen en wat gepogo maar het zwaardere werk zoals windmills en spinkicks (voorbeeldjes). -7-
- To Rococo Rot (TMT): To Rococo Rot speelt niet de meest dansbare elektronica en dat is ongeveer het enige wat je hen kan verwijten. Knappe set van deze instrumentalisten. -8-
- Zu (CCM): ik dacht even wat jazzy muziek te gaan ontdekken tussen To Rococo Rot en Lali Puna door. Spijtig genoeg was het de meest dissonante en irritante jazz die ik ooit al gehoord heb met dan nog eens een stevige metal op de drums. Het "geen spek voor mijn bek"-argument was dan ook meer van toepassing. -4-
- Lali Puna (TMT): ik had ze al eens een prachtige set weten spelen in het voorprogramma van The Notwist en deze keer brachten ze het er niet slechter van af. Laat je niet om de tuin leiden door het rustig karakter op hun albums, live valt er meer dan genoeg te beleven. -8-
- Explosions in the Sky (TMT): EITS is live nog meer dan op plaat een zondvloed die je tegen de muur smakt. Wederom een sterk optreden en dat had ook de rest van het publiek in de gaten, het applaus leek maar niet te stoppen. -8,5-
- Karate (CCM): ik had de indruk dat Karate beter werd tijdens het optreden, misschien omdat ze naar het einde toe in mijn ogen bekendere nummers begonnen te spelen (Caffeine, Diazopam). Niettemin degelijk optreden van Geoff Farina en de zijnen. -7,5-
- Pinback (TMT): van bij de eerste tonen wist ik weer waarom Pinback een van mijn favoriete groepen is: melodieuze zang en sublieme pop. Het werd een blij weerzien met hun oudere nummers en ook de nieuwe nummers van hun uit te komen album wisten niet teleur te stellen. Het werd ze dan ook vergeven dat ze "June" niet speelden. -9-
- Aereogramme (CCM): het was even verschieten toen ik de reus zag in het midden van het podium maar de zanger bleek de iets tengerder persoon te zijn aan de rechterzijde. Aereogramme deed waar ze goed in zijn: het brengen van zoetgevooisde zang gevolgd door een stevige portie rockende noise. -7,5-
- Girls in Hawaii (RFS): ik ken ze nog maar sinds kort maar het was ondertussen al de derde keer dat ze op Dour mochten aantreden. Het verrassingseffect was er een beetje af aangezien ik ze nog op Werchter had gezien met dezelfde set en ook sommige Walen rond mij werkten mij danig op de zenuwen (behalve het meisje dat tegen mij stond aan te dansen, uiteraard) wat het geheel tot een iets mindere ervaring maakte. Rond mij viel daar echter heel weinig van te merken: eender welke kant ik opkeek, zag ik een bewegende, springende, zingende en roepende massa...the crowd went bananas. -7,5-
- Dani Siciliani (EDH): de enige referentie die ik van haar had was de Matthew Herbert Band en dat was voldoende voor mij om eens langs te gaan. Spijtig genoeg was wegens verschuivingen in het programma het optreden quasi gedaan toen ik in de tent toekwam. -7,5-
- Fifty Foot Combo (CCM): opzwepende instrumentale rock waarbij het publiek op vakkundige wijze bespeeld wordt. Ga ze bekijken wanneer je de kans krijgt want Fifty Foot Combo is ambiance verzekerd. -8-
- Hermanos Inglesos (EDH): een van de slechtere "2 Many DJs"-kloons. Ik heb welgeteld 1 goeie overgang gehoord en de rest van de tijd probeerde men tevergeefs de Dewaele broertjes na te apen. Misschien moeten ze zich toch tot trouwfeesten beperken. -4-
- 2 Many DJs (TLA): lang geleden dat ik ze nog aan het werk gezien had en het deed deugd dat ze meer draaiden dan enkel hun "klassiekers". Ik kan er niet aan doen maar ik heb mezelve een been uitgedanst. -7-
- Bytecon (CCM): Belgische beats, goed genoeg om mij nog wakker en op de been te houden. -6,5-
- Adam Sky (CCM): indien je je ooit hebt afgevraagd wat er geworden is van Adamski (remember "Killer" met Seal), de man heet dus voortaan Adam Sky en draait nog steeds plaatjes. Zijn eerste nummer van de set was een dance-versie van "Cosmic dancer" van T-Rex en dat volstond niet om mij nog veel langer aan de gang te houden. Juist daarna heb ik dan ook mijn spreekwoordelijke "schup" afgekuist. -6-

De laatste loodjes
Vermits de optredens op hun einde liepen om 5u 's morgens en de pendelbussen (maandagmorgen uitgezonderd) pas vanaf 9u30 reden werd het een lange en vermoeiende wandeling naar Saint-Ghislain station. Vooral na een uur werd het pijnlijk stappen toen zich een blein ter grootte van 2 Euro op mijn hiel vormde. Na 2 uur non-stop stappen bereikte ik het station waarna ik een uur stil mocht zitten op de trein, een tiental meters mocht afleggen om over te stappen, nog eens een half uur op de trein zitten en tenslotte een kwartier stappen om via de bakker thuis aan te komen. Bij deze laat ik weten af te zien van eender welke deelname aan de beruchte dodentocht...I already had my share of pain.


Beluisterd:
Patti Smith - Horses
David Bowie - Lodger
Mirah - Cold, cold water (L)(mp3)
Warren G & Nate Dogg - Regulate (L)

dinsdag, juli 20, 2004

Bloggers bloggen bloggers na

Dit kleinigheidje heb ik opgepikt van tx en hij had het weer ergens anders opgepikt. Je neemt gewoon de IMDB top 250 lijst over en je duidt aan welke films je al dan niet gezien hebt.

Hier is mijn lijstje en ik schaam me uiteraard meer dan diep dat ik sommige klassiekers nog niet gezien heb.

Beluisterd:
Stevie Wonder - Songs in the key of life
Buckshot LeFonque - Another day (L)

maandag, juli 19, 2004

De week in flashback

Waarschuwing: kleine opsomming van de dingen die ik vorige week zoal gedaan heb. Geen verplichting om te lezen.

Maandag
Middagje bezig gezeten aan de foto's van Festival De Mart: verwijderen, selecteren, bijwerken (repeat). 's Avonds voor de eerste keer dit jaar naar de parkconcerten geweest in het stadspark. Iets na tienen nadat de muziek was uitgevallen en de regendruppels zwaartekrachtsgewijs naar beneden kwamen gevallen, zijn we dan maar naar 't stad vertrokken. Nog een paar cafeetjes gedaan en dan naar huis.

Dinsdag
Na een paar uurtjes slaap mocht ik er al vroeg uit want in de ochtend/middag ging ik een bezoekje brengen aan wat volk in Bredene. En wat gebeurt er nadat je de hele rit naar Oostende hebt afgelegd? Je komt bekend volk tegen aan de tramhalte in Oostende.
Wegens het aanhoudende kutweer was ik zonder deftig zwem/strandgerief afgereisd. En natuurlijk moest het na een uurtje regen perfect zomerweer worden: blauwe hemel, geen wolkje te bekennen en de zon die zonder medelijden op me inbeukte. Ideaal om mijn melkkleurige borstkas wat te laten bruinen dacht ik en ik deed dus mijn t-shirt uit en legde die over mijn gezicht. Een stevige portie straling later had ik echter nog steeds een witte bast maar wel een roodgekleurd hoofd...just my luck.
Terug in Aalst had ik nog net de tijd om wat spaghetti naar binnen te slaan vooraleer ik moest gaan kwissen in het nabijgelegen Jeugdhuis Terlinden. De kwis viel goed mee en we kaapten de eerste plaats weg. De prijzen waren niet veel soeps maar we kregen gelukkig ook nog een gratis kaart voor de BBQ.

Woensdag
Hoe graag ik ook had uitgeslapen, om 8 uur sleepte ik me voor alle zekerheid uit mijn bed. Ze gingen die dag immers mijn nieuw mobo en bijhorende ram leveren maar ze hadden geen exact uur opgegeven. Nadat ze het rond een uur of 10 geleverd hadden, kroop ik maar voor een paar uur terug onder de wol. Daardoor was ik 's avonds wakker en fit genoeg voor ons wekelijks badmintonpartijtje.

Donderdag
Wederom redelijk vroeg opgestaan zodat ik in de voormiddag nog een beetje kon prutsen aan mijn pc. 's Middags vertrok ik naar Leuven voor een meeting met de Musicpages en Gamesplanet crew. Verwacht je binnenkort aan een review van World Championship Snooker 2004 door ondergetekende.
's Avonds was het tijd voor gezelschapsspellekes bij Jos. Na kort overleg besloten we het fantastische Munchkin te spelen. We hebben ons zo kreupel gelachen (de Duck of Doom, de Wannabe Vampire,...) dat we binnenkort waarschijnlijk gezamenlijk de expansions gaan aankopen.

Vrijdag
Nogmaals een dagje dat voornamelijk diende om wat slaap in te halen. En wat aan de pc prullen uiteraard.

Zaterdag
Vroeg uit de veren voor een speciaal bezoek aan Wallonië: Dour Festival. Vermits de optredens tot 5u 's morgens duren en de pendelbussen naar het station pas rijden vanaf 9u30 werd het zondagmorgen een lange wandeling naar het station van Saint-Ghislain.
(Verslag over Dour zal voor morgen zijn...sorry Hyrrix)

Zondag
Om 6u de trein in Saint-Ghislain kunnen nemen en om 8u 's morgens thuis binnengestrompeld met verse koffiekoeken van bij de bakker. Uiteindelijk er om 9u ingekropen en geslapen tot 16u. Na een klein ontbijt en een doucheke naar JH Terlinden vertrokken om te BBQ'en tesamen met enkele vrienden en medekwissers. 's Avonds heb ik nog naar Confessions of a dangerous mind gekeken, het regiedebuut van George Clooney dat spijtig genoeg niet het niveau haalt van vergelijkbare films.

Deze week ga ik het wat rustiger aandoen, denk ik.

Beluisterd:
Noordkaap - Avanti!
Luka Bloom - I need love (L)(original)

En de jacht is weer open!

BRUSSEL - Dina Tersago (25) en Mathias Coppens (26) hebben de afgelopen weken besloten een punt te zetten achter hun relatie. Ze waren bijna drie jaar samen. Dat hebben de twee maandag in een gezamenlijke mededeling bekendgemaakt.

Bron: De Standaard

Beluisterd:
Pinback - Pinback
Iggy Pop - The passenger (L)

vrijdag, juli 16, 2004

CR @ Festival De Mart, Herentals (2)

The human mind works in mysterious ways. Bijgevolg lukt het me niet meer om in detail afgelopen zondag te beschrijven, moest er enigszins iemand zijn die er nog op zit te wachten. Laten we het dan maar via de gemakkelijkste manier doen...

Maple's Lawn: 6.5
The Dallas Explosion: 6.5
Satellite City: 7
Mint: 7
Daan: 9
Gabriel Rios: 8
Flip Kowlier: 7.5
Vive La Fete: 7

Voor de rest was het een hele belevenis eens in de front- en backstage te mogen vertoeven. Het dient wel gezegd dat het duurde tot het optreden van Daan vooraleer ik genoeg zelfvertrouwen bij elkaar had geschraapt om mij te mengen met het iets professioneler journaille...nooit geweten hoe imponerend zo'n professionele camera van dichtbij kan zijn. In het begin bleef ik ook steeds ongeveer op dezelfde plaats staan om niet teveel de anderen voor de voeten te lopen. Naarmate de avond vorderde, kwam daar gelukkig wat verandering in en op het einde heb ik het podium wel vanuit zowat alle verschillende hoeken gezien.

In de backstage area heb ik me maar tweemaal gewaagd. Beide keren was mijn timing nogal slecht gekozen waardoor ik nogal wat volk voor de voeten ging lopen en uit voorzorg begaf ik me maar terug naar de frontstage vooraleer ik een of ander kritiek apparaat zou ontregelen/uitschakelen/beschadigen.

Het zal wel nog een tijdje duren vooraleer ik een volwaardig member of press ben maar in de tussentijd ben ik meer dan gelukkig met de aanbiedingen die ik krijg want wie het kleine niet begeert, is het grote niet weerd.

Beluisterd:
The Strokes - Is this it?
Karate - Bed is in the ocean
Aereogramme - Sleep and release
Smashing Pumpkins - Live @ Reading (20-08-95) (mp3)
Korn - A.D.I.D.A.S. (L)
Aphex Twin - Come to daddy
Apocalyptica - Path
The Easybeats - Friday on my mind (L)

donderdag, juli 15, 2004

In case you didn't notice...

Mijn blog blaast vandaag zijn eerste verjaardagskaarsje uit: 282 posts and counting! Ik zou vooral mezelve willen bedanken (zonder mij zou dit nooit gelukt zijn) en natuurlijk ook alle andere mensen die ik vergeten ben. Tot morgen!

woensdag, juli 14, 2004

CR @ Festival De Mart, Herentals (1)

If you think this is me showing off you're damn right!

Ik ben me er bewust van dat er sommige wazige foto's van Vive La Fete bijstaan maar ik denk dat de Els Pynoo-fans onder jullie daar weinig problemen mee zullen hebben.

Voorts ligt de mindere kwaliteit van sommige foto's niet aan het toestel maar enkel aan de totaal onervaren beginneling achter de knoppen, zijnde ikzelve. Ik heb me namelijk nog maar 1 keer door de Duitse handleiding heengewerkt en het was de eerste keer dat ik bewegende objecten voor mijn fotografische oog kreeg geschoven.

*edit* Bericht aan alle smalbanders en fossiele surfers: de foto's zijn ter uwer gemak vervangen door thumbnails.

Beluisterd:
Fastbacks - Zucker
Blonde Redhead - Melody of certain damaged lemons
Oasis - Fuckin' in the bushes (L)
Bright Eyes - Lover I don't have to love (L)(mp3)

zaterdag, juli 10, 2004

A hard man...

A hard man's cut
VOOR NA

A hard man's song
Barry Beatmaster - Benny's gay bar

A hard man's cover
Snuff - Wannabe

A hard man's mix
Nick Foster - Intergalactic ace of spades

Beluisterd:
Teenage Fanclub & Jad Fair - Words of wisdom and hope
Modest Mouse - The world at large (L)

donderdag, juli 08, 2004

Festivalitis

De kogel is door de kerk en de zelfmoordterrorist op de bus, morgen ga ik achter een ticket voor Dour, België's meest alternatieve en over het hoofd geziene festival. Net als met Werchter beperk ik me enkel tot de muzikale hoogdag, zijnde in dit geval zaterdag, niettegenstaande het feit dat 4 dagen Dour slechts een democratische 62 Euro kost (kijk Herman, dat noemen we pas democratisch).

Het programma ziet er zo ongeveer uit. Als je denkt dat het programma volstaat met onbekende groepjes dan heb je volkomen gelijk. Zelf ken ik ook nog niet de helft van de artiesten die er staan. Maar van diegenen die er staan en die ik wel ken, kan ik enkel veronderstellen dat het fingerlicking goed zal zijn.

In het begin van de middag ga ik waarschijnlijk een beetje punk en hardcore gaan meepikken in de Eclectic Dance Hall (Bollock Brothers, Shai Hulud). Later wordt het pendelen tussen de Magic Tent en de Clubcircuit Marquee voor een toch wel ongeëvenaard rijtje sterke groepen: To Rococo Rot - Zu - Lali Puna - Hitch - Explosions in the Sky - Karate - Pinback - Aereogramme - Girls in Hawaii(?). Na dit alles ben ik aan geen podium meer gebonden en pik ik mee waar ik op dat ogenblik zin in heb: Sly & Robbie, Fifty Foot Combo, Mondo Generator (zie QOTSA),...

Maar dat zijn dus plannen voor volgend weekend. Dit weekend staat het festival De Mart in Herentals op het programma met onder andere Satellite City (groep rond Pascal Deweze van Metal Molly, Sukilove, Chitlin Fooks, ea.), Mint, Gabriel Rios, Flip Kowlier, Vive La Fete en Discobar Galaxie. Spijtig genoeg heeft Girls in Hawaii afgezegd wegens een gebroken elleboog bij hun bassist...on the plus side, ze worden vervangen door niemand minder dan de enige echte Daan. Verslag en foto's (indien gelukt) volgen ergens na het weekend.

En tot slot, over verslagen gesproken...Bjorn heeft zijn verslag afgewerkt over Werchter. Mijn eigen bijdrage zijnde Werchter zondag is identiek hetzelfde als die op mijn blog buiten het stukje over Zornik dat ik maar iets gematigder (licht positief zelfs) gemaakt heb. Je kan het hier rustig nalezen.

En nog een linkje voor de pitah: mijn Supergrass review

*edit*


Beluisterd:
The Grateful Dead - American beauty
The Buzzcocks - Ever fallen in love (L)

Upgrade your internet

Redelijk uniek mag ik het noemen. De eerste keer in jaren dat Telenet een wijziging aanbrengt aan hun abonnement in het voordeel van de klant. Voortaan kunnen we allemaal uploaden aan de volle 192kbps (maximum 24 kilobyte per seconde dus), wat maar liefst een verhoging is van 50%. Spijtig genoeg is 192kbps nog steeds tweemaal niets als je wat grotere bestanden wil doorsturen maar laten we nu niet te zeer de negativist uithangen...of toch wel?

Het dient namelijk gezegd dat deze maatregel er niet zomaar kwam. Deze beslissing werd niet genomen op basis van technologische vernieuwingen of als tegemoetkoming aan de verzuchtingen van de klant, maak je maar geen illusies op dat vlak. Ook al mogen de talrijke Telenet reclamefilmpjes/folders je proberen te overtuigen van het feit dat ze de enige echte breedbandprovider zijn, we hebben dit allemaal te danken aan de ADSL-providers.

Het is trouwens leuk om te zien hoe ze deze verhoging doorvoeren. PUB briefde zijn gebruikers 2 dagen eerder dan Telenet zijn klanten. Telenet moffelt het in zijn nieuwsbrief een beetje weg onder de promo-babbel van hun GameZone. Gebruikers worden verondersteld zelf de wijziging aan te passen. Wat gaan ze doen als Expressnet eraankomt? Alle klanten opdragen zelf hun straat open te breken en de kabel de laatste 2 meter zelf binnen te trekken?


Ander minder gerelateerd nieuws: onderstaande is in het bezit van een gmail-adres. Om een of andere reden is er een ware hype ontstaan rond Google hun mailboxinitiatief. Blijkbaar moest ik enkel mijn ogen openen bij mijn Blogger dashboard om er eentje te bemachtigen. Ik zou begot niet weten wanneer of hoe ik aan invites geraak om gmail accounts weg te geven maar als het zo ver is laat ik het wel weten. Hoe ik ze dan ga verdelen weet ik ook nog niet precies maar mensen die mij sexual pleasures willen verschaffen hebben uiteraard een streepje voor.

Beluisterd:
Lali Puna - Tridecoder
Maestro Echoplex - My eyes are disconnected from my head is disconnected from my body (mp3)

woensdag, juli 07, 2004

Post-Werchter berichtgeving

1. Herman Schueremans zegt dat een 4-dagenfestival volgend jaar opnieuw mogelijk is op voorwaarde dat hij de affiche voor donderdag "gevuld" krijgt. Ik gok erop dat ie wederom een grotere naam weet te strikken voor donderdag en nog een paar commerciëler dingen ter opvulling. En achteraf weer lekker de inkomsten van de combi-tickets binnenrijven...

2. Medewerkers van het Rode Kruis vinden dat het festival te lang duurt. Talloze campinggasten en hulpverleners zijn na enkele dagen de uitputting nabij. De campings zijn niet voorzien op zo'n "langdurig" massaal verblijf en de accommodaties laten te wensen over. Het feit dat er dit jaar niet veel meer interventies nodig waren was te wijten aan het mindere weer. De verantwoordelijke voor het Rode Kruis liet met een zekere Dr. Beaucourt vastberadenheid weten dat de Schuer mocht doen wat hij wou maar dat hij eerst voorbij hem moest geraken. Het Rode Kruis tegen het geld...wedden dat het geld wint?

3. Ongelooflijk maar waar maar in de verscheidene reportages die ik al gezien heb, zijn er nog steeds heel veel mensen die naar Werchter gaan voor de sfeer. Kan er mij iemand eens uitleggen wat er sfeervol is aan 4 dagen door te brengen tussen bergen afval en etensresten voor een schandalig hoog bedrag?

4. Zondag gezien op de wei: 14-jarige meisjes die t-shirts droegen met opschriften zoals "Geile sloerie". Mag ik terecht geshockeerd en gedegouteerd zijn of ben ik gewoon de conservatieve zak aan het uithangen?

Beluisterd:
Talib Kweli - Quality
Doves - Catch the sun (L)

vrijdag, juli 02, 2004

CR @ Werchter

Zondagmorgen, de eerste stappen op de wei en onmiddellijk die vertrouwde geur/stank die je tegemoet waait...sommige dingen veranderen nooit. Als het echter van 2001 geleden is dat je nog de wei betreden hebt, veranderen sommige dingen natuurlijk wel. Een deel van de bomen is verwijderd intussen (nieuwe zijn al aangeplant), van 1 centrale geluidstoren op de mainstage is men naar 3 geluidsconstructies gegaan, de Pyramid Marquee staat nu meer parallel met de mainstage, enzovoort.


Blog reageert nogal slecht op tables dus mijn excuses voor deze crappy jpg van een spreadsheet

CR's spoorboekje

- Danko Jones
- Girls in Hawaii
- Zornik
- Starsailor
- Tortoise
- Wilco
- Pixies
- N*E*R*D
- Air
- El Tattoo Del Tigre

Niet gezien:
- Sioen: met enkele mensen afgesproken aan de mainstage. Je dacht toch niet dat ik voor mijn plezier naar Zornik ging luisteren?
- Roy Paci & Aretuska: hun streaming vanop Pinkpop heb ik na welgeteld 10 minuten afgezet. Totale desinteresse.
- Lamb: in het verleden al tweemaal gezien en in mijn ogen een groep die beter tot zijn recht komt in de tent dan out in the open
- PJ Harvey: ik had me voorgenomen om naar Wilco te kijken. Sorry, Polly Jean!
- Jasper Steverlinck: ik heb het zo niet voor Jaspertje. De jongen heeft een goeie stem maar ontbeert elk gevoel van soul en ballen (bijvoorbeeld "Life on Mars"). Oh, en had ik al gezegd dat hij net tegenover de Pixies geprogrammeerd stond?
- Placebo: al driemaal aan het werk gezien en ik wou N*E*R*D wel eens zien
- 2 Many DJs: El Tattoo Del Tigre verslaat met gemak een zoveelste openluchtfuif

De optredens

1. Danko Jones - Goeiemorgen morgen

Opener zijn op de laatste dag van een festival is niet de meest dankbare taak. Zelfs al weten de campinggangers zich tijdig uit hun slaapzak te hijsen en zich naar de festivalweide te slepen, eens ter plaatse gaat het merendeel er toch weer bij liggen als een zonnebadende potvis op een Noordzeestrand. Indien mogelijk wordt er dan ook een iets luidere act geboekt, dit jaar in de vorm van Danko Jones.

Met een ochtendhumeur kan je maar beter uit de buurt blijven van Danko Jones. Het volume ging voluit en zelf brulde de man ook wat af, al was het maar om de slapende festivalgangers in de omliggende campings op de zenuwen te werken. De man kweet zich dus meer dan goed van zijn taak. Spijtig genoeg gingen zijn James Hetfield-imitaties een beetje vervelen en ook zijn bindteksten mocht hij soms achterwege laten.

2. Girls in Hawaii - De zing is fantastique

Ze zijn jong, ze zijn Waals en ze zijn goed op weg om de hardstwerkende groep in ons Belgenlandje te worden. Ik kende ze enkel van naam en ik moet zeggen dat ik sterk onder de indruk was van hun optreden. Vanaf de eerste (Vlaamse) woorden wisten ze het publiek op hun hand te krijgen. Vol enthousiasme brachten ze hun set en zelfs zonder enige aanmoediging van hun kant gingen de handjes vele keren de lucht in. Geen enkele keer viel het stil en ondanks hun jonge leeftijd maakten ze een zeer ervaren indruk. Als bisnummer kregen we nog een hilarisch en overheerlijk instrumentaal nummer. Girls in Hawaii is een band om in de gaten te houden.

3. Zornik - Muse extra light

Waarschuwing: niet voor Zornik-fans.
Als ik over 1 ding wil discussiëren in verband met Zornik dan is het enkel hoe je janet precies schrijft. Elke minuut zonder Koen Buyse is een goeie minuut in mijn ogen en naar die normen viel het concert nog wel mee, ook al moesten we het in de plaats wel met heel wat "wat Muse kan, kunnen wij ook"-gitaarvervelerij doen. Blijkbaar zijn ze nog altijd niet uit hun imitatieperiode. En alsof hun muziek nog niet ongeïnspireerd genoeg was, wist Koen ook geen enkele deftige bindtekst uit zijn ongeschminkte botten te slaan. Berichtje aan de gitarist: knalroze kostuums zijn zo 20e eeuws! (zie David Byrne, T/W 1997)

4. Starsailor - Silence is easy, Starsailor is better

Op cd kampt Starsailor een beetje met het Stereophonics-probleem: geen slechte nummers maar de stem gaat nogal snel vervelen. Live viel daar echter weinig van te merken. De set bevatte genoeg variatie tussen steviger en zachter nummers waardoor het niet ging vervelen. De show eindigde zelfs met een waar hoogtepunt: eerst was er "Silence is easy" met een stukje "Bad" van U2 en tot slot zong en speelde James Walsh op zijn eentje "Where the streets have no name".

5. Tortoise - Marimba power

Ongetwijfeld de "moeilijkste" groep die dit jaar op Werchter geprogrammeerd stond. Niettemin was hun optreden meer dan de moeite waard. Iedereen die er geen probleem mee heeft dat een melodielijn plots verdwijnt tussen enkele chaotischer variaties in om enkele minuten later weer op te duiken, zal hier wel van genoten hebben. Het was ook zeer indrukwekkend te zien hoe goed John McEntire en de zijnen op elkaar ingespeeld zijn: ettelijke minuten synchroon zij aan zij marimba of face-to-face drums spelen is geen sinecure.

6. Wilco - Een gemiste kans

Ik had me op voorhand voorgenomen Wilco zeker te gaan bekijken. Tijdens het optreden moest ik me spijtig voornemen het hele optreden uit te kijken. De hele tijd leek het alsof er iets scheelde met het geluid, de zang kwam er soms met moeite door, ik had geen flauw idee waar de bindteksten op sloegen en de noise op het einde van sommige nummers haalde er echt wel de vaart uit. Ik denk niet dat ze met dit optreden veel fans hebben bijgewonnen.

7. Pixies - Wave of jubilation

Wie om kwart voor 7 in de tent stond te kijken naar Jaspertje was goed gek. Op het hoofdpodium stond immers een brok muziekgeschiedenis, een zware brok zelfs aan het postuur van de leden te zien. De Pixies deden precies wat van hen verwacht werd. De machine was goed op dreef en ongeveer alle hits werden uit de kast gehaald. En ja, echt veel praatten ze niet tussendoor maar wie maalt er om eigenlijk? Hoogtepunt voor mij was "Vamos" waar Joey en Frank een klein misverstandje hadden, zeer tot vreugde van Kim Deal. Net niet super maar niettemin redelijk onvergetelijk.

8. N*E*R*D - Everybody jump

N*E*R*D weet als geen ander goeie aanstekelijke pop te maken. Vraag het maar aan de vele artiesten uit het hedendaags popwereldje die hits scoorden dankzij de Neptunes touch. Op Pinkpop wisten ze op overtuigende wijze het hoofdpodium plat te spelen, de Pyramid Marquee gevuld krijgen was dus een fluitje van een cent. De tent stond letterlijk en figuurlijk op springen. Het hele optreden lang werd er gesprongen, gezongen, geshaket en gewuifd. Afsluiters "She wants to move" en "Lapdance" zetten de tent helemaal op zijn kop. Niet het meest hoogstaande optreden maar wel een van de sfeervolste.

9. Air - Moon safari

Dit was een van de concerten waar ik naar uitkeek en niet zonder reden. Het optreden van Air was één lange moon safari. Weg waren de pijnlijke voeten en de vermoeide benen, weg was de zwaartekracht...een uur lang viel er enkel te zweven op hun hemelse klanken. Ze hoefden zelfs "All I need" niet van stal te halen om de hele tent in vervoering te brengen. Beste concert van de dag!

10. El Tattoo Del Tigre - Fiesta? Si señor!

In 2000 ging ik uit pure nieuwsgierigheid kijken bij het toen mysterieuze gezelschap El Tattoo Del Tigre. Sindsdien ga ik geen mambo meer uit de weg. El Tattoo Del Tigre is een groep hors categorie. Wat ooit begon als een grap is een goedgeoliede lean mean mambo machine vol humor en erotische moves. Voor een feestje zit je dus altijd goed bij deze tijgers. En zo kwam er dus mambo-gewijs een einde aan een redelijk geslaagde Werchterzondag...

CR's top 3 optredens

1. Air
2. Pixies
3. Girls in Hawaii


Beluisterd:
Modest Mouse - Good news for people who love bad news
Sun Kil Moon - Ghosts of the great highway
2 Many DJs - As heard on Radio Soulwax pt.9 (additional link)
The Cure - The Cure
UFO - Doctor doctor (L)
Elastica - Waking up(L)
Royal City - Is this it? (L)(O)(mp3)
Buffalo Tom - Summer (L)

donderdag, juli 01, 2004

Almost there

16 Databaseconcepten en -tools
16 Energie-economie
11 Financieel beleid
13 Financiële planning en controle
14 Fiscaal recht
14 Geschiedenis vd sociale en economische leerstelsels
16 Informatica management tools
12 Intellectuele rechten in de onderneming
12 Management game II
14 Personeelsbeleid
14 Software-engineering
15 Wereldbeelden en economie

Percentage: 71 (*0.8)
Eindwerk: / (*0.2)

Nu nog eindwerk afwerken en verdedigen in september. En u?

Beluisterd:
James Iha - Let it come down
Rheingold - Dreiklangsdimensionen (lyrics)

Bowie @ rest

De man met twee ogen, geboren als David Jones, moet noodgedwongen afzien van zijn optreden op de Werchterse weide komende zondag. Na een snelle revalidatie van het lekstok-incident kreeg Bowie last van zijn zenuwen (spierzenuwen, that is). Al zijn Europse optredens van de komende weken zijn dus afgelast waaronder ook Werchter.

Langs de ene kant is dit zeer spijtig want ik had de man graag nog eens aan het werk gezien (T/W '97 is al zo lang geleden). Langs de andere kant ben ik blij dat de Pixies er nog steeds zullen zijn...ik zou niet graag een tweede "Blur"- (Pukkelpop '97) of "Pearl Jam"-annulatie (Rock Werchter 2000) willen meemaken.

Bij de organisatie van Werchter zijn ze blijkbaar niet zo onder de indruk van de annulatie. Daar staat immers het volgende te lezen:
"Wie enkel voor David Bowie een dagticket had gekocht, raden wij aan dat ticket aan vrienden of kennisen meteen door te verkopen die nog op zoek zijn naar een kaart. Ongetwijfeld zijn er onder hen die zeer zeker Wilco, Starsailor, Lamb, PJ Harvey, NERD, Air, Pixies of Placebo en zoveel straffe anderen aan het werk willen zien!"

Laten we eens overlopen wat de mogelijke gevolgen zijn van deze annulatie:
1. De organisatie gaat op zoek naar een vervanger
Een waardige vervanger boeken op minder dan een week tijd bij de start van de festivalzomer is niet onmogelijk, wel quasi onmogelijk.
2. De organisatie gaat niet op zoek naar een vervanger
In dit geval gaat men wat creatief omspringen met tijdstabellen wat de dingen er niet noodzakelijk beter op maakt, rekening houdende met eventuele overlappingen.

En dan zijn er nog enkele variaties mogelijk: groepen die een langere set mogen spelen, groepen die tweemaal optreden tijdens het festival (zoals Moby en Live enkele jaren terug) al dan niet met de nodige verschuivingen tot gevolg. Benieuwd hoe de ouwe Schuer dit gaat aanpakken...

Beluisterd:
Red Stars Theory - Life in a bubble can be beautiful
Michael Penn - No myth (lyrics)

You wake me up before you go-go

Ziezo, de eerste 6 maand van 2004 zitten er al op. Gisteren heb ik dat met een paar vrienden op gepaste wijze gevierd in het stadspark van Aalst met een als picknick ingekleed feestje: pannenkoeken, sandwiches, koekjes, brownies, broodpudding, bier, wijn, whisky, sangria, enzovoort. De dag is spijtig genoeg voorbij gevlogen...het had gerust nog wat langer mogen duren.

Vandaag startte de dag echter minder vredig. Ondergetekende heeft anderhalve week geleden een digicam besteld (Canon Powershot A75) bij het Duitse top-foto en vandaag zou ik deze in mijn bezit hebben maar dat was buiten Mr. Taxipost gerekend. Vijfenveertig ongeduldige seconden zijn niet genoeg om iemand wakker te bellen, te verwachten dat ie uit zijn bed springt en met meer dan een boxershort aan 2 verdiepingen naar beneden rent om met een goedgeluimd "Goeiemorgen" de deur te openen...I'm not that athletic! Bijgevolg mag ik morgen dus 20km ver rijden om mijn pakje te gaan ophalen. Hooray for Taxipost!

Beluisterd:
Röyksopp - Melody A.M.
Pink Floyd - Meddle
Yello - Oh yeah
Michael Sembello - Maniac (lyrics)