maandag, mei 14, 2007

Life

Deze morgen ben ik tot de vaststelling gekomen dat de komende anderhalve week volgestouwd zit met dag-, avond- en randactiviteiten, dat ik vervolgens voor een weekje naar Wales trek en tegen wanneer ik goed en wel terug in het land ben me een week opleiding te wachten staat in Bristol.

Ik zie u graag terug rond 9 juni.

Labels:

zaterdag, mei 12, 2007

Het Collectief Geheugen (12)

Sugarcubes - Hit

Labels: , ,

woensdag, mei 09, 2007

Gangsta rap in Vlaanderen

Keeping it real!
Rapper Kaye Styles veroordeeld tot 3 maand cel

De Leuvense correctionele rechtbank heeft woensdag Kaye Styles veroordeeld tot 3 maand gevangenisstraf voor de heling van een gsm. Omdat de rapper niet op de zitting van de rechtbank kwam opdagen, gebeurde de veroordeling bij verstek. Hij kan dus nog verzet aantekenen tegen zijn veroordeling.

Bron

zaterdag, mei 05, 2007

Het Collectief Geheugen (11)

Ash - Goldfinger

Labels: , ,

woensdag, mei 02, 2007

Namedropping (1)

Annuals
Neem een folkpopskelet, injecteer het met het non-conformistische geluid van Arcade Fire, de pop sense van The Flaming Lips, een gevoel voor harmonie en symphonie zoals Sufjan Stevens en je komt in de buurt van wat de jonge Annuals, opgebouwd rond fromtman Adam Baker, zoal neerpoten. Hier en daar zelfs een lichte hint Bright Eyes, maar dan zonder te aanstellerig te klinken.

Apostle of Hustle
Een van de zijprojecten van Broken Social Scene die zichzelf omschrijven als Ry Cooder meets Yo La Tengo meets Roy Orbison. En wie ben ik om ze tegen te spreken?

Asobi Seksu
Laat je niet misleiden door de Oriƫntaalse groepsnaam, Asobi Seksu is een New Yorkse band die het nobel plan heeft opgevat het comateuze shoegazing genre opnieuw wat kleur en leven in te blazen, en met verve. Minder dream dan Blonde Redhead en meer pop dan My Bloody Valentine, geen al te slechte combinatie als u het ons vraagt.

Beirut
Album "Gulag Orkestar" mocht op heel wat bijval rekenen in 2006 wegens een geslaagde kruisbestuiving van folkrock, mariachi, klezmer en Balkaninvloeden. De band werkt momenteel in de studio aan een opvolger. Wie hier wel pap van lust, kan ik ten allen tijde Devotchka aanraden.

Briertone
Dat er een 16 Horsepower-cover op hun MySpace-pagina staat, is allesbehalve een verrassing. Zelfs zonder extra tip is het wel duidelijk waar Briertone de mosterd gaan halen is. Banjo's en bijbelse teksten, meer hoeft dat soms niet te zijn.

Catfish Haven
Catfish Haven is een bende Amerikaanse soulrockers die klinken als CCR meets Motown, of Drive-By Truckers meets The Magic Numbers zo u wil.

Cloud Cult
Craig Minowa, eco-warrior, runt zijn eigen platenlabel Earthology Records vanop zijn bioboerderij. Verwacht echter geen belegen hippiegebleir van zijn kant. De ene keer serveert hij twisted folkrock, genre Okkervil River, de andere keer popsongs die doen denken aan Snow Patrol, en zo zijn er nog wel een paar vaatjes waar Craig en de zijnen succesvol uit weten te tappen.

Datarock
Het Noorse Datarock bewijst dat discopunk niet synoniem hoeft te staan voor hyperkinetische danspasjes of cowbells. Daarnaast beschikken ze ook over een gezonde portie 80's nostalgie, zie ook de vette knipoog naar Revenge of the Nerds in onderstaande clip.

De Novo Dahl
Hoewel afkomstig van Nashville, Tennessee, klinkt De Novo Dahl op en top Brits. Hun tragere nummers hangen ergens tussen Bowie en Suede, maar het zijn vooral de up-tempo nummers waarmee ze weten te charmeren. Perfect voer voor fans van de jeugdige Supergrass-sound: fris, springerig en opgewekt.

Dirty on Purpose
Ik herhaal even wat ik in 2005 al eens zei: lekkere noise/dreampop die fans van onder andere Yo La Tengo en The Jesus & Mary Chain zou moeten bekoren.

Deel 2 vanaf volgende week hier online

Labels: , ,