donderdag, oktober 19, 2006

It nice

Vandaag in de krant:
Spelfout op bankbiljetten Kazachstan

ALMATY - Op de nieuwe bankbiljetten van Kazachstan staat een spelfout. Het woord bank is verkeerd geschreven.

Sacha Baron Cohen zal er vast wel om kunnen lachen, net zoals wij dat binnenkort ook kunnen met Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan. Jagshemash!

More Borat fun:
Borat site
Borat filmpjes
Borat quotes

On a sidenote: de dagen korten en de werkdagen lengen. Dit weekend zal ik een zoveelste poging ondernemen een tsunami van mini-non-events van de voorbije weken in een of meerdere posts te gieten. Fijn, nietwaar?

Labels:

donderdag, oktober 05, 2006

De-stiped

Iceke is de man! (m/v)

De goede man (m/v) heeft er mij namelijk dankzij een welgeplaatste comment aan doen herinneren dat het hoog tijd werd

1. om een "Most recent comments"-systeem te integreren in mijn blogje.
2. om u door te verwijzen naar de download (legaal! gratis!) van "Your Ghost" in de versie van 50 Foot Wave (Hersh's nieuwe groepje)

Tot slot een kleine Tubelingse vergelijking voor de vagen en tragen van geest:
Kristin Hersh - Your ghost
50 Foot Wave - Your ghost

Labels:

dinsdag, oktober 03, 2006

Timing is everything

Het leven zoals het is: Mijn overbuurmeisje die met 3 vriendinnen uit de lift stapt en de deur voor me openhoudt zodat ik met mijn bak bier en 12 rollen wc-papier kan instappen.Ah, de clichés van het alleenwonen.
Still I'm master of my domain.

Labels:

You can touch me if you like

@

Do 05/10 - Brussels Jazz Orchestra - De Spiegel, Sint-Niklaas
Za 07/10 - I Love You but I've Chosen Darkness / The Hidden Cameras / Parts & Labor - Botanique, Brussel
Za 04/11 - Cat Power - AB, Brussel
Vr 10/11 - Tool - Vorst Nationaal, Brussel
Za 18/11 - Yo La Tengo / Midlake / Espers - AB, Brussel

Onder voorbehoud:
Zo 22/10 - Junior Boys / Jel - Botanique, Brussel
Zo 29/10 - The Dears - Botanique, Brussel
Zo 12/11 - Lisa Germano / Krakow - Botanique, Brussel
Ma 20/11 - Tapes 'n' Tapes - Botanique, Brussel

Zoals u kan zien, weinig tot geen groepen uit de AB-concertkalender. Niet dat ze plotsklaps geen denderende affiches meer trekken aan de Anspachlaan, maar er is een duidelijke verschuiving merkbaar in hun programmatie. Daar waar zij er in het verleden erin slaagden stelselmatig nieuwe en beloftevolle namen naar de Club te lokken, lijkt de Botanique hierin de fakkel te hebben overgenomen. Tel daar nog eens het aantrekkelijke aanbod van de Botacarte bij en hart, ziel en portefeuille gaan dan maar al te graag langs bij onze vrienden van de Franstalige gemeenschap.

Labels:

zondag, oktober 01, 2006

Must be Radiohead

In januari 2005 bracht Bright Eyes 2 albums uit op dezelfde dag. Zoiets vroeg uiteraard om een vergelijking tussen beide. Niet geheel onterecht werd "Digital Ash in a Digital Urn" door rockjournaille aller landen met een tweede plaats bedankt. "Digital urn" was de ruimte die Conor Oberst voor zichzelf creëerde om te experimenteren met synths en elektronica. Het eindresultaat leverde enkele knappe/beklijvende songs op, temidden van een resem vergetelijke nummers, het spreekwoordelijke leergeld.

In 2000 bracht Radiohead "Kid A" uit, een statement van jewelste voor die tijd en die groep in het bijzonder. Hadden Yorke en de zijnen op datzelfde ogenblik een conventionele plaat uitgebracht, dan zou "Kid A" onmiddellijk tot tweede geschopt zijn. Dat gebeurde evenwel niet en tot het einde der dagen zal "Kid A" de hemel ingeprezen worden als de plaat die de rockmuziek het derde millennium binnenloodste. En u merkt het goed, daar heb ik het een beetje moeilijk mee. Ik wil niets afdoen aan de genialiteit en het vakmanschap van "The national anthem", "Optimistic" of "Idioteque", but the rest of it doesn't float my boat.Al bij al een lange inleiding om te zeggen dat ik me niet geheel akkoord verklaar met de nummer 1 in volgend, niettemin uiterst fijn lijstje: De 77 van 7 jaar Kindamuzik.

11 tem 1
22 tem 12
33 tem 23
44 tem 34
55 tem 45
66 tem 56
77 tem 67

Labels: