vrijdag, februari 20, 2004

Frustrating Friday

Vandaag begon redelijk vroeg voor mijn doen. Iets voor negenen werd ik wakker in een lekker zonverlichte kamer...ideaal om nog een uurtje in te liggen doezelen onderwijl luisterend naar de passerende kindercarnavalstoet. De koters hebben gelukkig niet te veel confetti aan de straatstenen verspild. Goedgeluimd stond ik op en werkte de dagelijkse routine af van ontbijten, wassen and the usual. Het humeur begon om te slaan toen ik me gereed wou maken om naar Brussel te vertrekken.

I'm a music man and I like my music wherever I can. Spijtig genoeg leek mijn discman de geest te hebben gegeven. Blijkbaar is het motortje kapot om de cd's rond te draaien en zoiets zie ik me nog niet manueel forceren. Omdat ik er absoluut mijn gedacht had opgezet niet muziekloos naar Brussel heen en weer te treinen was het tijd voor plan B: de walkman. Jawel, in deze tijden van compacte mp3-spelers is zo'n vierkantig cassetteding totaal uit de tijd maar nood breekt wet. Maar zoals het in het leven wel meermaals gaat, leidt de oplossing van het ene probleem meestal tot het ontstaan van een ander probleem. Na wat gefriemel en geschuif vond ik een schoenendoos met oude cassettebandjes in en ik bedoel terdege oud, New Kids on the Block en nog meer van dat fout spul. Het merendeel van de doos bevatte trouwens mixtapes...een welbekend begrip voor de mannelijke muziekfreaks onder ons (zie ook de film/het boek High Fidelity van Nick Hornby).
Nu is er op zich weinig mis met tapes met liedjes op zoals bijvoorbeeld "Your ghost" van Kristin Hersh, alleen is het niet type muziek wat ik wil horen wanneer ik met een walkman op de baan ben. Mijn ongeveer enige 2 cassettes die ik had met wat steviger muziek op (Therapy, Magnapop, RATM en vele anderen) waren onvindbaar...ik gok erop dat ze nog in mijn stereo-installatie zaten de dag dat ik die meegaf met het stort. Uiteindelijk moest ik het stellen met een cassette met 5 Metallica nummers op. Na die 5 nummers was het dan nog een tweetal minuten om volledig terug te spoelen en weer van vooraf aan te beginnen. Note to self: mp3-speler wat hoger op mijn verlanglijstje plaatsen.

In principe mag ik niet klagen omdat ik maar 1 dag per week op school moet zijn maar sta me toe het toch even te doen. Naar school gaan wordt meer en meer een last en aan mijn ingesteldheid ligt het alleszins niet. Terwijl in vroeger tijden de zatte West-Vlamingen zich enkel in de Club ophielden en af en toe al kruipend boven naar het toilet kwamen, vinden ze het nu noodzakelijk om boven meer dan 5 minuten halt te houden terwijl ze in hun boxershort een of ander kutstudentenlied aan het zingen zijn. Terwijl de verwarming zo hoog staat dat boterhammen quasi spontaan in toast veranderen, slaagt nog steeds de helft van het aanwezige vrouwelijke gepeupel erin om 2 uur in een niet-verlucht lokaal door te brengen met jas en sjaal aan. And last but not least...studenten die net iets voor het eind van de les willen doorgaan om zodoende nog net hun trein te halen, plaatsen zich nu liefst halverwege het lokaal en minstens halverwege de rij waarna ze in ware rambostijl al duikend en al sluipend ongezien het lokaal proberen te verlaten met minimum 5 krakende winkelzakken in hun handen. Belgi? was nog nooit zo dichtbij een Columbine-scenario...

In het station had ik dan nog eens het genoegen het perron te delen met een opeenstapeling van grijze hersendode meutes volk in alle formaten en gekleed in alle gekende grijstinten. Lagen de financiele eisen van de NMBS niet zo hoog inzake de kosten opgelopen door zelfmoordpogingen, ze zouden waarschijnlijk allemaal en masse voor de trein springen en ik zou ze zelfs nog gerust een duwtje willen geven hebben, moesten ze plots beginnen twijfelen. Sorry als ik niet al te menslievend overkom momenteel maar Brussel heeft nu soms eenmaal dat effect op mensen.


On the bright side, vanavond gaan we eens de foor afschuimen aangezien we daar toch nooit aan toekomen eenmaal de echte carnavalsdagen zijn aangebroken. Nog een prettige avond voor elk van u en ieder apart. Ajuus!

Uitgelezen: Douglas Coupland - Hey Nostradamus
Beluisterd: The Books - Thought for food, Frank Zappa - We're only in it for the money, Lambchop - Aw c'mon, Lambchop - No you c'mon, Metallica - Kill em all