maandag, januari 31, 2005

Just fu'in great

Minder dan een week tot Oilsjt Carnaval en opstaan met een motherfucker van een keelpijn. Yippie ka yey!

Gezien:
Arsenic and Old Lace
The Philadelphia Story

vrijdag, januari 28, 2005

Ego Radio 2

Zoals beloofd een tweede aflevering van Ego Radio. Ditmaal is het centrale thema mash-ups (ofte bootlegs zo u wil). Samenstelling van deze lijst leerde me dat het merendeel gebruik maakt van dezelfde artiesten dus sorry als sommige fragmenten een beetje repetitief lijken.

In deze lijst bevinden zich onder andere enkele mash-ups die destijds nog te "winnen" vielen op een van de vorige Soulwax-sites. Deze stammen trouwens uit de tijd toen er van de Flying Dewaele Brothers nog geen sprake was. Ook een nummer uit het Grey Album van DJ Danger Mouse mocht niet ontbreken. Links die handig kunnen zijn voor mensen die sommige van onderstaande nummers willen terugvinden:

DJ Danger Mouse - The grey album
Jay-Zeezer - The black and blue album
Jirob - Bootleg mixes
Klepshimi


Tracklist:
1. Laurent Garnier vs The Prodigy - Smack my big babou up
2. Beastie Boys vs Grandmaster Flash - Intergalactic
3. Nena vs Jay-Z - 99 luft problems
4. Radiohead vs The Beatles - Karma day in the life
5. Beastie Boys vs Motörhead - Intergalactic ace of spades
6. The Prodigy vs Beck - Smaxxlaws
7. Big Brovaz vs Panjabi MC - Ok
8. Electric Six vs Chic - Gay times
9. The Beatles vs Beastie Boys - Tripper trouble
10. Soulwax vs Michael Jackson - Saturday meets Billie Jean
11. Skee-Lo vs Survivor - I wish
12. Jay-Z vs The Beatles - Encore
13. M83 vs Aphex Twin vs Khia - Pussylicker

Totale speelduur: 54'10"

Hier te beluisteren.

*Nena vs Jay-Z verwijderd wegens technische problemen. Het converteren van de song blijft errors opleveren. Wie het nummer wil beluisteren, moet de Jay-Zeezer link dan maar volgen.*

Mediawatch

Afgelopen week heeft mijn televisie quasi elke dag opgestaan, wat men in mijn geval zeer uitzonderlijk mag noemen. Dingen die me zijn opgevallen of bijgebleven:

1. Top Gear zou ik zonder probleem in mijn top 10 van British comedy kunnen gooien, ook al is het een autoprogramma. In deze "Best of"-aflevering zat een reportage die ik blijkbaar in het verleden gemist had: de "koop een Porsche voor minder dan £1500"-uitdaging. Moesten mensen het ooit van plan zijn: doe het niet! (Zondagavond, 21u, BBC2, check-it-out!)

2. Dat TV1 voortaan één heet zal u wel al weten. Met veel tralalala werd vooraf aangekondigd dat de rol van de omroepsters volledig zou omgegooid worden en een nieuwe aanpak zou krijgen. Maar ligt het aan mij of roepen ze nu gewoon om vanuit een zetel? Talking 'bout a revolution!

3. Unsexy is the new sexy, zo lijkt het wel bij Woestijnvis. Nadat ze eerder al Herr Seele en Marc Reynebeau tot potente BV's wisten om te toveren, lijken ze nu hetzelfde gedaan te hebben met Rik Torfs. Eerst een pianostemmer, dan een Knack-journalist en tenslotte een professor kerkelijk recht...what's next?

4. Televisie is een redelijk reclamevrij medium als je een beetje de juiste kanalen uitkiest. Reclamevrij betekent spijtig genoeg niet noodzakelijkerwijs irritatievrij, of wat dacht u van het spotje van "De thuisploeg", dat net niet volledig naar plagiaat ruikende nieuwe programma van Rob "gebuisd rapport" Vanoudenhoven?

5. Een maand na de start van Tsunami 12-12 krijgen we nog maar eens te horen welk een recordbedrag er al ingezameld is geweest. Het moet ieder van ons ongetwijfeld een goed gevoel geven. Vooral vermits er niets meer te vernemen valt over de heropbouw in het rampgebied (journalisten brengen immers meer op in gebieden waar ze aan flarden kunnen geschoten worden) en het ons waarschijnlijk toch geen barst meer kan schelen. Hoezo cynisme?

6. Man Bijt Hond en serieuze onderwerpen, het zal nooit wat worden. Gisteren werd de bevrijding van Auschwitz gevierd en omdat er toch genoeg joden zijn die voor de camera kunnen gehaald worden, had men besloten om in de plaats een Getuige van Jehova zijn verhaal te laten doen. Zelfs een getuigenis van de laatste uit een generatie circusclowns overgebleven Auschwitz-overlevende zou me nog serener en minder beledigend hebben geleken.

7. Geleerd uit De Rode Loper: Han-mmmmbopthefuckup-son bestaat nog steeds en wat nog erger is, de broertjes brengen nog steeds platen uit. There is no God!

Note to self (and Nuwa, just in case): morgenavond video programmeren voor 2e aflevering Het Eiland en The Philadelphia Story (TCM)

donderdag, januari 27, 2005

M/NM

Music related:

Non-music related:
 • In de reeks "Murphy still trying to piss me off":
  - Ruimschoots tijdig arriveren in de AB om vast te stellen dat ik nergens op de guestlist ben terug te vinden. Ik kan met mijn verhaal terecht op de voicemail van de contactpersoon van het platenlabel. Gelukkig kwam die een half uur later toe en op het papier in zijn handen stond ik wel zeer duidelijk bovenaan de lijst. Toch nog op tijd binnengeraakt voor Ghinzu dus, evenwel voorprogramma Vedett gemist.
  - Mijn broer was zo vriendelijk mij te droppen aan de AB in wat zijn eerste ritje door Brussel Centrum was. 's Avonds bleken de tunnels echter gesloten en had hij de grootste moeite zijn weg te vinden. Bovendien was zijn gsm-batterij ongeveer af. Na een klein uur in de kou te staan, ben ik dan maar de Anspachlaan afgejogd om hem ergens aan de Zuid terug te vinden. Wat niet wegneemt dat ik zeer dankbaar was dat ie me wou komen halen op dat late uur.

 • Zweedse wetenschappers die onderzoek deden naar mondhygiëne, bekeken de biologische effecten van de tongzoen en kwamen daarbij tot een schokkende conclusie. Tijdens een enkele toenzoen worden zowat 40.000 parasieten en zo'n 250 verschillende bacteriesoorten uitgewisseld. Daarnaast verwisselt er 0,7 gram eiwitten, 0,45 gram vet en 0,19 gram overige organische stoffen van eigenaar.
  Bron: De Standaard


  Weinig schokkends buiten die "toenzoen" in mijn ogen. They're not scaring me off! Silly scientists!

woensdag, januari 26, 2005

Waldorf @ AB Club


Met hun "A Late Night with..."-formule geven ze in de Ancienne Belgique al een tijdje minder bekende groepen de kans de aandacht te trekken van nieuwsgierige concertgangers. De groep Waldorf stond daar afgelopen woensdag niet zomaar naar kijk- en hoorlustigen te lonken, ze kwamen namelijk hun debuutalbum live voorstellen.

Na een korte commerciële mededeling begonnen de Waldorfianen aan hun ding en dat rock hun ding is, mocht uitvoerig blijken. Gitaargewijs ging het er zeer toegewijd aan toe en ook de drummer wist van welk hout drumstokjes te maken. Vanwymeersch bleek beter van stem dan van bindtekst voorzien maar wie heeft er nood aan bindteksten als je de muziek ook kan laten spreken.

Het merendeel van de songs kwam logischerwijs uit hun debuutalbum en de nummers werden nogal shuffle-gewijs gespeeld, niettegenstaande dat "Killing time" gevolgd werd door "Mama said" en "Catch 24". Halverwege kwamen we nog onze favoriet "I didn't know what I was searching for" tegen.

"Maggots", dat nog voorafgegaan werd door een uitstekend "Try to stop", mocht net als op het album de set afsluiten en voor een laatste keer liet men de gitaren nog eens stevig aan de leiband trekken. Als toegift kregen we nog de vergeten Beatles-song "Hey bulldog" geserveerd.

Conclusie: veel highs en weinig lows van een groep die doordrongen is van Vlaamse bescheidenheid. Wat de groep op plaat kan, kan het live nog beter. U moet zelf maar weten welke van de twee u het gemakkelijkst te pakken krijgt.

Labels: ,

Ghinzu @ AB


Wegens onvoorziene problemen moesten we het voorprogramma Vedett missen. Maar weet dus dat er een Franse band is met dezelfde naam als een bier van de brouwerij Duvel Moortgat. Vedett was echter de reden niet dat de zaal was uitverkocht, Ghinzu was dat wel.

Nadat alle instrumenten waren opgesteld en afgeregeld werd het doek naar beneden gelaten, iets wat eerder uitzonderlijk kan genoemd worden. De spanning die in de lucht hing, nam dan ook sterk toe en het gejoel barstte al snel los toen de Star Wars Imperial March door de boxen begon te dreunen. Het doek ging omhoog en daar stonden ze dan, alle leden van Ghinzu, mooi in het pak gestoken en met een "Planet of the Apes"-masker op het hoofd.

Onmiddellijk werd ingezet met een stevige versie van "Blow" en in een korte rustpauze tijdens de song gingen de lichten uit om enkele seconden later weer in volle sterkte aan te floepen terwijl de leden zonder masker de song in alle hevigheid verderzetten. Hoewel ze op dit vroege ogenblik de zaal ongeveer al in hun zak hadden, was dit geen reden om gas terug te nemen.

"High voltage queen" werd ook stevig genoeg gespeeld en gevolgd door het groovy "Dragon". Net zoals op het album vormden "Jet sex" en "Cockpit inferno" een mooi geheel. "The dragster-wave" werd in een lichtjes ander jasje gestoken en de meute ging helemaal uit het dak op de tonen van "Do you read me". Daarna kregen we "Dracula cowboy" nog voor de kiezen en met een lange versie van "Mine" werd de reguliere set afgesloten.

Voor het eerste bisnummer van de avond werd Ghinzu bijgestaan door David van Soldout die samen met de "warriors" ter plaatse een electro-mix maakte van "Mine". De rest van de bisnummers leek 1 langgerekt nummer waarin we "21st century crooners", "Electronic jacuzzi", "Dolly Fisher" en "Til you faint" herkenden. Spijtig genoeg verwaterde de set hierdoor een beetje maar tegen wanneer de laatste klanken van "Til you faint" door de boxen joegen, was alles al vergeten en vergeven. John Stargasm ging op zijn keyboard staan en zag dat de zaal aan zijn voeten lag.

De songs en de présence hebben ze al. Het enige wat Ghinzu nu nog nodig heeft, is een groter podium.


Setlist:

* Intro
* Blow
* High voltage queen
* Dragon
* Jet sex
* Cockpit inferno
* The dragster-wave
* Do you read me
* Dracula cowboy
* Mine

* Mine (met David van Soldout)
* 21st century crooners
* Electronic jacuzzi
* Dolly Fisher
* Til you faint

Labels: ,

Allemaal Smintjes zijn fout

Seriously, I'm not planning on turning this thing into a daytime job. Maar aangezien ik de heer Smint nog steeds dankbaar ben voor een uitwisselingsproject dat teruggaat tot op een der laatste M²'s, heb ik er me toch even aangezet. De vorige leek me eerder ludiek, deze lijkt me eerder bedoeld om het Vlaamse bloglandschap in kaart te brengen.

Welke zijn je 5 favoriete Belgische blogs (uitleg mag)

In alfabetische volgorde:

Acku: eerder een verzameling van zijn schrijfsels op het Shrimpforum dan een blog. Soit, Bavo doet dat heus niet slecht. Ik hoop hem dan ook nog een pint in de handen te kunnen stoppen met komende carnaval.
Voor verbetering vatbaar: archivering lijkt soms nog wat buggy

Fuckhedz: Jef Pober is een mens met smaak .(bevestigende punt)
Voor verbetering vatbaar: lay-out is wat kaaltjes (just nitpicking here)

Smintjes: fueling my browser since fuck knows how long. Zeer geapprecieerd mediawatcher met een lichte voorkeur voor de Medialaan en uiteraard ook een goeie muzieksmaak
Voor verbetering vatbaar: regelmatiger posten (didn't see that one coming, were you?)

Eervolle vermeldingen:
Nuwanda (en nu van de eerste keer de juiste link): blogt voornamelijk over strips dus kijk zeker even als dat uw ding is.
Voor verbetering vatbaar: zou soms net iets minder hard zijn best mogen doen om continu grappen uit zijn toetsenbord te wringen

Tx: over het algemeen deftig leesvoer
Voor verbetering vatbaar: spot-on observaties die soms in iets te langdradig uitgewerkte gedachten verdwijnen

Welke Belgische blogs vind je inhoudelijk of qua schrijfstijl maar niks maar bezoek je om de één of andere reden toch regelmatig?

Om eerlijk te zijn geen enkele. Mijn tijd spendeer ik liever aan andere onnuttige dingen.

Volgens de traditie mag ik dit stokje op mijn beurt aan enkele andere mensen doorgeven maar ik heb besloten dit niet te doen. Ik ben niet de persoon om kettingbrieven door te sturen en ik ben van plan dat principe ook aan te houden als het op bloggen aankomt (ik vermoed dat er toch nog wel meer van dit soort posts zullen volgen in de toekomst). Wie wil, mag dit stokje verder van me overnemen...gelieve wel te laten weten in de comments waar het te lezen valt.

maandag, januari 24, 2005

Jolene

Sinds episode 1 van Ego Radio de lucht inging, heb ik nogal wat vragen gekregen in verband met sommige songs. Vooral de Dolly Parton klassieker die The White Stripes brengen is zeer gegeerd. Het is echter slecht geweten dat deze song hier gratis (en legaal!) te downen valt.

Voor de rest heb ik weer de smaak te pakken gekregen van het mixtapen en soortgelijke activiteiten. Vanaf heden tot bericht van wijziging zal ik elke week in de periode tussen vrijdag en zondag een nieuwe aflevering van Ego Radio online zetten. De volgende is voor vrijdagmiddag gepland.

vrijdag, januari 21, 2005

A tasty burger

Als er iets is wat de film Super Size Me (nummer 419 op mijn to-see lijst) ons wil bijbrengen, dan is het wel dat fastfood onze gezondheid ernstige schade kan toebrengen. Ongezonde eetgewoontes maken het er ook niet beter op. En toch zijn er nog steeds mensen die het noodlot blijven tarten.

Zo is Takeru Kobayashi al jaren de trotse bezitter van het record hotdogs eten: 53 stuks op 12 minuten en gezien het aantal gratis hotdogs hem dat oplevert, ziet het er niet naar uit dat hij de komende jaren ongetraind aan een wedstrijdtafel komt te zitten. Gelukkig zijn er ook andere uitdagingen in het leven, zoals de grootste hamburger ter wereld opeten in 3 uur tijd.Dit fijne exemplaat hamburger bevat maar liefst 6 pond aan vlees en is goed voor een totaal gewicht van 11 pond (1 pond = 0.45 kilogram). Vooraleer u eraan begint, kan u best even met uw dokter overleggen:

What does this massive meal do to your body? According to our nutrient analysis, it might kill you. It delivers 10 times the Daily Value (DV) of fat -- enough to trigger a heart attack if you have a bad ticker, studies show. Second, it wallops you with seven times the Tolerable Upper Intake Level (UL) of sodium, which can make you lethargic. Third, getting 15 times the DV of protein will dehydrate you, since excreting it requires copious urination. Finally, you'll get twice the UL of iron and five times the DV of vitamin C. At higher doses, this combination can produce fatal shock; but in this case, maybe you'll just throw up.

Ondanks vele pogingen van competitieve eters is deze week een lichtgewicht studente met de eer gaan lopen...which is quite impressive.


Urgh, soms voel je dat je tekst niet wil vlotten en vandaag is blijkbaar zo'n dag dus om deze saaie brok onbenulligheid enigzins te compenseren, bied ik u aan dé hamburgerdialoog.

Vincent Vega: And you know what they call a-a-a Quarter Pounder with cheese in Paris?
Jules: They don't call it a Quarter Pounder with cheese?
Vincent Vega: No man, they got the metric system. They wouldn't know what the fuck a Quarter Pounder is.
Jules: Then what do they call it?
Vincent Vega: They call it a "Royale" with cheese.

Ego Radio 1

Het moest er ooit eens van komen. Nadat Jef Pober gisteren zijn 20e Studio Fuckhedz online gooide, heb ik ook maar besloten om mij op het radiobloggen te werpen.

Naam: Ego Radio
Concept: 13 songs rond een bepaald thema, genre of tijdsperiode
Regelmaat: onbepaald, take it as it comes dus
Hoe het werkt: de link opent een Flashspeler waarmee je zelf kan bepalen naar wat je luistert
Tip: voor een vlotte overgang van de liedjes vink je best de crossfader aan

Beluister Ego Radio 1

Tracklist:
1. Cat Power - Wonderwall (Oasis)
2. Snow Patrol - Teenage kicks (Undertones)
3. Ben Gibbard - Complicated (Avril Lavigne)
4. Royal City - Is this it? (The Strokes)
5. Gus - Don't fear the reaper (Blue Oyster Cult)
6. Sebadoh - Cold as ice (Foreigner)
7. Eels - Damn, I wish I was your lover (Sophie B. Hawkins)
8. Soulwax - Wouldn't it be good (Nik Kershaw)
9. Tori Amos - Lovesong (The Cure)
10. The Dismemberment Plan - Crush (Jennifer Paige)
11. The White Stripes - Jolene (Dolly Parton)
12. Joseph Arthur - There is a light that never goes out (The Smiths)
13. Marilyn Manson - Suicide is painless (MASH)

Totale speelduur: 49'34"

donderdag, januari 20, 2005

The legend of Miyuki

Time to get all lapino on your ass!
Anderhalve week geleden door mijn broer in huis gehaald als eerste stap in zijn huisje-tuintje-beestje plan. De pup was toen 6 weken oud. Momenteel hebben we hem al semi-potty-trained gekregen. Semi aangezien er hier en daar nog wel eens een hoopje of plasje durft te liggen, iets waar we trouwens helemaal niet Sam Gooris over gaan doen. Soms is ie nog wel iets te actief naar mijn zin, wat u mag interpreteren als 'die keren dat ie met zijn tanden in mijn broek of been hangt'. Maar dat is nu eenmaal inherent aan het leven als een puppysitter. Met goudvissen heb je daar minder last van.

maandag, januari 17, 2005

Pop quiz, hotshot! (2bis)

Deze post lijkt ongeveer in de vergetelheid beland te zijn dus duikel ik hem nog eens op. Wie wil, kan de oplossingen hier bekijken.

Clip 1 *
Clip 2
Clip 3 *
Clip 4
Clip 5 *
Clip 6
Clip 7 *
Clip 8 *
Clip 9 *
Clip 10 *
Clip 11
Clip 12
Clip 13
Clip 14
Clip 15
Clip 16
Clip 17
Clip 18 *
Clip 19
Clip 20 *

Tot slot nog een kleine boodschap voor inK. (met de groeten van seppe)

Gelezen:
Nick Hornby - High Fidelity

vrijdag, januari 14, 2005

Moet er nog 1212 zijn?

Alle liefdadigheid op een stokje, de single "Geef een teken" overstijgt zonder moeite alle Levenslijnpogingen als het aankomt op "utter music-for-charity crap". Enkel Band Aid 20 doet nog "beter".

Gelezen:
John Irving - The Cider House Rules

woensdag, januari 12, 2005

Het stokje

Blijkbaar ben ik toch een wezenlijk onderdeel van de Belgische blogosfeer. De heer Smintjes was zo vriendelijk mij enigzins piramidaal-estafette-gewijs het stokje door te geven. Een gegeven stok mag men niet uit de muil laten vallen, so here goes:

1. Wat is de totale grootte van de muziekbestanden op je PC?

Momenteel bedraagt dit zo'n 30 GB (albums + bootlegs) hoewel ik nog een deel van mijn collectie moet digitaliseren. Daarnaast heb ik nog een hoop "grijs materiaal" dat stelselmatig wordt doorgenomen, gekeurd en overgeheveld naar de "witte" lijst.

2. Wat is je laatst gekochte cd?

Eén is geen en zo koop ik quasi altijd meerdere cd's tegelijk.
IRL: David Bowie - Low, Black Rebel Motorcycle Club - Take them on, on your own
Online: Julie Doiron - Goodnight nobody, Migala - Arde, Thalia Zedek - Trust not in whom without some touch of madness

3. Wat is letterlijk je laatst gespeelde nummer alvorens je dit bericht las?

Esthero - Heaven sent
Loungy nummer dat in vroeger tijden af en toe passeerde in MTV's "Alternative Nation" (waar zijn de tijden...)

4. Geef vier nummers die je vaak beluistert of die veel voor je betekenen.

Ik vlieg continu door mijn albums en nummers dus hou ik het maar op 4 nummers die mij van enige betekenis zijn.

1. Nick Cave & the Bad Seeds - The mercy seat
Nick Cave leerde ik pas kennen rond mijn 17e-18e (merci Pitah) maar al redelijk snel ploegde ik me door z'n repertoire. "The mercy seat" is in mijn ogen nog steeds dé Cave song. Cave's paradepaardjes, moord en religie, zijn op sublieme wijze verwerkt in deze song die van begin tot einde knettert.
2. Nine Inch Nails - The perfect drug
Liefde is geen kaartspel en Trent weet dat maar al te goed in woorden te vatten. Vooral het kale einde weet kippevel op mijn armen te toveren.
3. Pinback - June
In mijn ogen een van de beste songs van Pinback, de groep die me in het indie-wereldje binnenzoog.
4. Bright Eyes - Haligh, haligh, a lie, haligh
Luddevudde, wanhoop, verraad...deze song loopt over van emotie en bijt zich een weg naar je hart. Tevens een van mijn eerste ontdekkingen in indie-land destijds.

5. Aan welke drie mensen geef je het stokje door, en waarom?

De kring van bloggers die ik volg en die met muziek bezig zijn, is beperkt. Edoch, de uitverkoren zijn de volgende:
Als mede-redactielid verdient Razorwolf er wel eentje op voorwaarde dat er minstens 1 niet-punkrockliedje instaat (I kid, I kid). Tweede op het lijstje is Sine Metu omdat ze weet dat de 8's heus niet zo slecht waren op muzikaal gebied. Last but not least bied ik het stokje aan aan mijn waarde vriend Nuwanda omdat U2 nu eenmaal onvermijdelijk is in zulke lijstjes en ik ken niemand die beter geplaatst is dan hem om zoiets erin te gooien.

De stokjesmensen zal ik nog ter aansporing een mail sturen. Bedankt aan de top van de piramide, bedankt aan Smintjes en bedankt voor uw aaaaaaaaaaaandacht!

maandag, januari 10, 2005

And it's 1 for the money

Op de website van TV1 staat het verhaal achter en de filosofie van de nieuwe naam. Uit een lijst van 800 namen, voorgesteld door interne medewerkers en externe partners, werden een aantal namen geselecteerd die sterke associaties oproepen met verbondenheid, maar ook met leiderschap, kwaliteit en vertrouwen. Die criteria blijven immers heel belangrijk in alles wat het net doet. De selectie werd zorgvuldig getest in marktonderzoek en zo is de nieuwe naam uit de bus gekomen: één. Een natuurlijke evolutie die betrouwbaarheid onderstreept ("de beste, de eerste, de referentie") en symbolische waarde heeft ("één zijn, één worden").

Bron: De Standaard


Marketingbobo's, ze blijven me verbazen met hun spitsvondigheden. Als ze nu nog een "Zet 'm op 1"-campagne gaan opstarten, breekt mijn klomp helemaal.

Ze hebben natuurlijk wel het voordeel dat ongeveer elk televisietoestel in Vlaanderen TV1 op de eerste post heeft staan. Voor alle zekerheid zal ik maar de programmatie van mijn zenders meegeven. Wie weet zijn er nog zenders die ideeën krijgen.

1. TV1; 2. Ketnet/Canvas; 3. BBC1; 4. BBC2; 5. Ned1; 6. Ned2; 7. Ned3; 8. JIM; 9. MTV; 10. TMF; 11. Kanaal 3 (regionaal); 12. CNBC; 13. CNN; 14. BBC World: 15. VT4; 16. VTM; 17. Ka2; 18. La Une; 19. La Deux; 20. TCM

(en ja, ik kan tot 99 zenders programmeren maar ik zie niet in waarom ik dat zou doen...zelfs van dit lijstje spendeer ik 80% van mijn tv-tijd op 20% van deze zenders)

zondag, januari 09, 2005

De Slegte dingen des levens

Het lijkt veel langer maar nieuwjaar ligt nog maar net een week achter de rug. Ik had met andere woorden nog een goed excuus om mezelf wat cadeau te doen. En sinds kort kan dat aan een zeer schappelijke prijs. Aalst beschikt namelijk voortaan over een De Slegte, wat voor de meeste mensen wel een gekend begrip zal zijn.

Na het nodige gebuk, gekronkel en geblader stapte ik buiten met volgende boeken:
 • Marquis de Sade - 120 Days of Sodom and Other Writings
  Ondanks zijn ouderdom staat dit boek nog steeds bekend als het standaardwerk van perversie. Dat verdient wel een nader onderzoek, me dunkt.

 • Nick Hornby - High Fidelity
  Life is music and music is life. Het boek bij uitstek voor de literaire liefhebbers van lijstjes en mix-cd's. De film kan ik trouwens zeer warm aanbevelen en net zoals "Animal Farm" (zie ietsje lager) is dit boek ook te vinden in een De Slegte uitgave.

 • Milan Kundera - De grap
  The unbearable lightness of being (zie ook de film) hadden ze spijtig genoeg niet staan. "De grap" en "Het boek van de lach en vergetelheid" stonden er wel en na een kleine bestudering van de achterflap en staat van het boek viel de keuze op "De grap".

 • George Orwell - Animal Farm
  Het Russische communisme was een kinderboerderij, jawel. Deze bondige klassieker is echt de moeite waard, zelfs zonder de achtergrond te kennen bij het verhaal. "All animals are equal but some animals are more equal than others." (dit is trouwens een eigen uitgave van De Slegte en bijgevolg in nieuwstaat te koop voor nog geen 6 Euro)

 • Mario Puzo - The Last Don
  De vraag is of je het werk van een schrijver dat je niet kent in chronologische volgorde moet ontdekken of op een compleet willekeurige wijze. Bij Puzo is het tweede geval van toepassing. Puzo is gekend als schrijver van The Godfather reeks, veel meer uitleg hoeft daar niet bij denk ik (ook al heb ik zelf de boeken nog niet gelezen en de films nog niet gezien...trying to work on that though).

 • Irvine Welsh - Filth
  Wie Welsh zegt, zegt Trainspotting. Het zou me verwonderen dat dit boek teleurstelt.

 • Alexander Werth - Rusland in oorlog 1941-1945
  Dit lijvig boek trok mijn aandacht door de omslagkaft die er nogal verfomfaaid uitzag. Het boek is echter in perfecte staat en 1100 pagina's goed gedocumenteerde geschiedenis is een koopje voor 9 Euro.

Het ziet er dus niet naar uit dat ik zonder leesvoer zal vallen eenmaal ik "The Cider House Rules" heb uitgelezen (met dank aan Belgatom). Prijskaartje van dit alles bedroeg slechts 37 Euro, which is nice.

Gezien: The treasure of the Sierra Madre (met dank aan Nuwanda - het was inderdaad top 100 materiaal)

vrijdag, januari 07, 2005

Op de arbeidsmarkt, in dit tranendal

Ben ik nu echt te kieskeurig als ik niet voor een van onderstaande bedrijven wil werken?

"U verkoopt kleine bureel artikelen aan de telefoon. U werkt voltijds of deeltijds. Optie tot een vast contract. U heeft een Hollandse tongval. Dit noodzakelijk omdat u naar bedrijven belt in Nederland."

Hollandse tongval? Wat dacht je van verzorgd Nederlands te praten?

"U staat in voor de kwaliteitscontrole van verschillende producten. U hebt een sterk concentratievermogen en kan verzorgd tewerk gaan."

Moest er ook nog maar enige aanwijzing zijn om welke producten het gaat...

"We zijn op zoek naar goede productiearbeiders die in het vlees willen werken!"

Charcuterie, de modellenwereld of de porno-industrie? Het ene vlees is het andere niet, laat dat duidelijk zijn.

donderdag, januari 06, 2005

De broekzakbeller

Rond de kerstperiode van vorig jaar (of iets meer dan anderhalve week geleden, zo u wil) zijn er in verschillende landen lijstjes opgesteld: muzieklijstjes, boekenlijstjes, filmlijstjes, lijstjeslijstjes,...

Een der lijstjes waar menig mens zijn inspraak inkreeg was "Het mooiste woord" oftewel de vraag welk woord rolt het lekkerst uit je mond in je eigen moerstaal. Het grappige was dat de Nederlanders kozen voor "liefde" terwijl de Vlaming koos voor het woord "goesting". Blijkbaar weet onze Bourgondische aard zich perfect te manifesteren in ons taalgevoel. Deze week echter hoorde ik op het Nederlandse journaal een relatief nieuw woord dat ongelooflijk goed in de mond ligt en nog goed klinkt ook: de broekzakbeller.

De meerderheid van de gsm-gebruikers zal wel al in contact gekomen zijn met broekzakbellers. In het verleden heeft men mij tot scha en schande zelfs meermaals op mijn broekzakbellerij gewezen. Broekzakbellerij zijn de hijgtelefoons zonder gehijg en perverse bedoelingen. Broekzakbellerij doet zich voor wanneer je mensen per ongeluk en zonder dat je het zelf beseft, opbelt en vervolgens laat genieten van de stilzwijgendheid van je broekzak, eventueel aangevuld met wat achtergrondgeluid.

Om broekzakbellerij te vermijden, kan je enkele stappen ondernemen:
- Stap 1: zorg ervoor dat je je gsm niet bij je hebt
- Stap 2: indien je je gsm wel bij je hebt, zet dan de toetsenblokkering aan
- Stap 3: moet je nogal veel handelingen doen die mogelijk je toetsenblokkering ongedaan maken, zorg er dan voor dat je eigen nummer als eerste in je telefoonboek is opgenomen (gemakkelijkheidshalve door een opeenvolging van vele a's)

Het in gebruik nemen van deze handige regels zal ervoor zorgen dat je broekzakbellerij sterk zal afnemen, je minder geld kwijt bent aan broekzakgesprekken en de mensen voortaan wat vriendelijker reageren als je ze aan de lijn krijgt.

Gezien: Donnie Darko

maandag, januari 03, 2005

Must see TV!

Dark. Darker. Darko.Vanavond op Ned 2 om 23u20: Donnie Darko

Als je hem nog niet hebt gezien: kijken.
Als je hem al hebt gezien: kijken.
Als je niet kan kijken: opnemen en later bekijken.
Als je niet kan opnemen: stoppen met excuses te verzinnen en kijken!

zondag, januari 02, 2005

Pop quiz, hotshot! (2)

Another round of name that videoclip. Enjoy!

Clip 1 *
Clip 2
Clip 3 *
Clip 4
Clip 5 *
Clip 6
Clip 7 *
Clip 8 *
Clip 9 *
Clip 10 *
Clip 11
Clip 12
Clip 13
Clip 14
Clip 15
Clip 16
Clip 17
Clip 18 *
Clip 19
Clip 20 *

* = juist geraden in comments
Hint: 1 groep komt tweemaal voor.

Still alive in 2k5

Nieuwjaarsbezoekjes, gelukkig zijn ze uitgestorven. Ik mag er niet aan denken hoe gebroken ik me anders zou gevoeld hebben. Nu had ik enkel af te rekenen met een mistig hoofd. De voordeur bereikt om kwart na 10 in de voormiddag en een eerste voet uit mijn bed gezet om half 8 's avonds...de term "stevig feestje" is wel op z'n plaats denk ik. Sta me toe u allen welkom te heten in 2005 en het beste te wensen voor komend jaar.

De wishlist voor komend jaar is niet al te sterk verschillend van vorig jaar: een goede gezondheid, intellectuele verruiming, de drievuldigheid werk-auto-geld, datgene wat sommigen omschrijven als "veel beukgenot" (sic) en door anderen gespecifieerd wordt als "een deftig lief met dikke tetn", laat ik het zelf wat meer vrouwelijke aanwezigheid in mijn leven noemen. Nieuw op het lijstje is het "mijn thuis is waar ik alleen woon"-gevoel.

Het lijstje van goede voornemens is quasi oneindig en minstens even quasi onhaalbaar. God ja, een mens heeft nu eenmaal uitdagingen nodig. Een van die dingen dat nog net binnen mijn mogelijkheden ligt, is de voortzetting van mijn IMDB Top 250 project. Tijd dat ik mijn lidkaart van de videotheek eens vanonder het stof haal. Met een gemiddelde van 1 film per week zou ik tegen het einde van 2005 minstens 52 entries uit mijn lijstje mogen wegschrappen.

Tot slot nog enkele muzikale kadootjes om het jaar op gang te trekken.

* Bob Dylan
* Damien Rice
* Erlend Øye
* Fountains of Wayne
* Girls in Hawaii
* Ian Brown
* Kings of Convenience
* Sonic Youth
* Sufjan Stevens
* The Arcade Fire
* The Decemberists
* Zumpano

* Vanalles

KVRX Live performances Archive:
* American Analog Set
* Arab Strap
* Broken Social Scene
* Cat Power
* The Delgados
* Devendra Banhart
* The Early Day Miners
* El-P & Aesop Rock
* Explosions in the Sky
* The Futureheads
* High Llamas
* I Am The World Trade Center
* Idlewild
* Knife in the Water
* M. Ward
* Magnetic Fields
* Modest Mouse
* Mojave 3
* Nina Nastasia
* Of Montreal
* Okkervil River
* The Sea and Cake
* Sebadoh
* Super Furry Animals
* Xiu Xiu

Transmission 3000 (download aan 3k spijtig genoeg):
* At the Drive-In
* Blonde Redhead
* Drive like Jehu
* Explosions in the Sky
* Fugazi
* Get Up Kids
* Girls Against Boys
* Rocket from the Crypt
* Shellac
* Slint

Voor meer info over de groepen, zie AMG