woensdag, september 29, 2004

Blur

All quiet on the job front mogen we wel zeggen, ook al ben ik niet zo actief aan het solliciteren. Ik krijg nogal de raad om op meerdere paarden tegelijk te wedden maar momenteel focus ik me liever op de dingen die me interesseren dan een zoveelste ambtenarenjob. In de tussentijd weet ik mij vooral bezig te houden op w3schools voor het herhalen en bijschaven van de nodige kennis. Vandaag heb ik echter besloten de dagelijkse studie te laten varen en mijn kleerkast eens uit te ruimen.

Een kleerkast uitmesten is op zich niet moeilijk, namelijk alles wat niet meer past eruitgooien. Nu ligt het met mijn collectie t-shirts iets gevoeliger aangezien het merendeel bestaat uit t-shirts van bands, festivals, fuiven en allerhande zaken waarmee een mens een zekere emotionele band heeft. Ook al kan ik sommige niet meer dragen wegens te klein of te versleten, weiger ik er momenteel afstand van te doen. De textielen afvalberg zal deze keer dan ook beperkt blijven.Beluisterd:
Velvet Revolver - Contraband
Belle & Sebastian - Expectations [L]

dinsdag, september 28, 2004

Counting Crows must die!

Pop star Mandy Moore is helping twins Mary-Kate and Ashley Olsen realise their pop star dreams by helping them record a new album.

Moore, one of the sisters' closest pals, has been encouraging the Olsens to record an album for years, and now she's planning on hitting the studio with them.

The singer has also roped in pal Adam Duritz, of Counting Crows, to help the twins record a few rock tracks after he stepped in to give Moore's music a rockier sound during her most recent recording sessions.

Bron: Ireland On-Line

Beluisterd:
Godspeed You Black Emperor - Lift your skinny fists like antennas to heaven
The Postal Service - Against all odds [L][clip][original]

TMF Awards pronostiek (5)

Mocht het iemand nog enigzins boeien, hier is het laatste deel van mijn pronostiekje voor de TMF Awards.

Beste dance nationaal

Genomineerden:
Milk Inc.
Kate Ryan
Sylver
Junior Jack

And the winner is: Junior Jack

Kate Ryan is goed op weg de Helmut Lotti van de Belgische dance te worden dankzij een cover/hits-verhouding van 1:1. Bravo Kate, ooit kan je misschien zelf eens een nummer maken. Aangezien ik niet kon kiezen tussen Milk Inc. en Sylver op muzikaal-verdienstelijk vlak en ik, wanneer ik me op nog subjectiever vlak zou begeven, zou moeten toegeven dat ik absoluut geen "nee" zou zeggen tegen een bed and breakfast met beide frontdames, heb ik besloten de easy way out te nemen en te kiezen voor Junior Jack. Ook al kon "Da hype" mij niet volledig bekoren (een Cure fan hoeft niet per se alles met Robert Smith goed te vinden), opvolger "Stupidisco" gaat er nog steeds meer dan vlot in. Mijn reputatie verplicht mij te linken naar de bijhorende videoclip die alom geprezen wordt voor de prachtige choreografie (en ook wel een beetje voor de worstelende babes in bikini die elkaar bespringen en uitkleden).

Beste dance internationaal

Genomineerden:
Special D
Tiesto
Faithless
Freestylers

And the winner is: Freestylers

Dat de aanwezigheid van al dan niet schaars aangeklede borsten in videoclips zouden kunnen verdoezelen dat een nummer absoluut kut is (no pun intended), is een foute veronderstelling. Special D kan er van meespreken (net als DJ Frank ft. Vick Krishna trouwens, maar dit terzijde). Tijsje doet het een pak beter maar was zo onverstandig die flikkers van een Kane te redden van een stille dood...wrong move tranceboy. Faithless mag stilaan eens uit een ander vaatje gaan tappen want het begint wat tegen te steken. On the plus side, Duracell is van plan hun nieuwe lijn batterijen naar Maxi Jazz te vernoemen. Heren die wel de award in de wacht mogen slepen met mijn toestemming zijn de heren van Freestylers die ongeacht welk genre ze in de mix smijten wel altijd een dansplaat uit de mouw weten te schudden. Oh, en wederom een clipje.

Beste rap/R&B nationaal

Genomineerden:
Leki
Starflam
't Hof van Commerce
Brahim

And the winner is: Starflam

Urban mag dan nog altijd zeer hot zijn, op enkele singles na heeft het genre mij nog niet echt weten te bekoren en al zeker niet op nationaal niveau dus schrap Leki en Brahim maar. Het wordt dus kiezen tussen het Luiks en het Izegems, twee talen die voor de gemiddelde Vlaming op z'n minst gezegd niet zo verstaanbaar zijn. Ondanks mijn hechtere band met het Izegems verkies ik toch de malfrats vermits goeie rap met een boodschap net iets moeilijker te brengen is dan goeie rap om een feestje mee te bouwen.

Beste rap/R&B internationaal

Genomineerden:
Black Eyed Peas
N*E*R*D
Usher
D-12/Eminem

And the winner is: D-12/Eminem

Dit is een duidelijk uitgemaakte zaak. Eminem is de persoon die de wereld deed vergeten dat rap een Afro-American onderonsje is. En in tegenstelling tot de meeste rappers is zelfrelativering en -spot MM en zijn dirty dozen clubje niet vreemd...which is rare. So big it up for M!

Gezien:
#11 - Citizen Kane
Beluisterd:
White Magic - Through the sun door
Interpol - NYC [L]

Sex. Unconditional sex.

Tonight's episode: Unconditional sex
(Vervolg op Faithless)

Preview

The Wisdom of Jeff: "I'm not bad. I've never been bad... I'm fairly new to mild naughtiness."

Canvas, vanavond 23u50.

Beluisterd:
The Streets - A grand don't come for free
Tracy Chapman - Fast car [L]

zaterdag, september 25, 2004

Clichés

Wie dacht dat bloggen een zwaar en creatief proces was: juist, maar niet altijd. Soms kan je het ook houden bij het simpelweg copy/pasten van iets en in vandaags post gaat het om enkele leuke of herkenbare zaken die zich afspelen in het hele man-vrouw gebeuren, die ik synthesegewijs uit een mailtje pluk dat deze week mijn mailbox kwam binnengevlogen.

* De verjaardag, trouwdag en moederdag moeten niet telkens een eindeloze speurtocht naar dat ene, perfecte cadeautje zijn.

* Mannen zijn bang voor het huwelijk, onder meer omdat getrouwde vrouwen onmiddellijk hun haar afknippen en je dan een leven lang aan die rattenkop vastzit.

* Als ie jeukt, wordt er gekrabd. Da's de aard van het beestje.

* Ik ben in vorm. Dat buikje hoort bij die vorm.

* Als jullie je niet kleden als de meisjes op de H&M posters, verwacht van ons dan niet dat we op welke slijmbal van tv gaan lijken.

* Soms denken we gewoon niet aan jullie. Leer ermee omgaan.

* Stille hints begrijpen we niet. Duidelijke al helemaal niet.

Now that's what I call "low cost blogging". Morgen valt hier misschien iets geïnspireerder materiaal terug te vinden, wie weet.

Beluisterd:
Feist - Let it die
The Sea and Cake - The Sea and Cake
The Killers - Somebody told me [L]
JoJo - Leave (get out) [L]

donderdag, september 23, 2004

The owls are not what they seem

Afgelopen week zag ik een trailer voor een nieuwe reeks op Canvas, getiteld Carnivale (vrijdagavond 21u50). Mijn aandacht zou waarschijnlijk niet zozeer getrokken geweest zijn, moest de eerste persoon die in beeld kwam me niet zeer bekend voor de geest komen. Het ging namelijk om niemand minder dan Michael J. Anderson. En wie mag dat dan wel wezen, zal je je ongetwijfeld afvragen.

Michael is een dwerg (weet ik veel hoe je zo'n mensen politiek correct noemt) en niet zomaar een dwerg. Michael is namelijk de dansende dwerg die achterstevoren praat in de sublieme reeks "Twin Peaks". Spijtig genoeg heb ik destijds enkele cruciale afleveringen gemist van het tweede seizoen en blijkt dat seizoen nog steeds niet te zijn uitgebracht op DVD.

Bij deze doe ik dan ook een oproep aan Jo Nachtergaele: beste Jo, stop met tijd, geld en televisietijd te verprutsen en haal nog eens een paar kwaliteitsvolle series uit de VTM/Ka2 archieven zoals Twin Peaks en The Stand.Beluisterd:
Bebel Gilberto - Bebel Gilberto
Angelo Badalamenti/Julee Cruise - Twin Peaks theme

CR's Tool Belt (2) - UltraFXP

Programma: UltraFXP
Categorie: File transfer
Platform: Windows
Gebruik: Freeware

Omschrijving:
UltraFXP is een FTP/FXP programma waarmee je gemakkelijk bestanden kan down- en uploaden van en naar een ftp-server. Ook is het mogelijk om bestanden van de ene ftp-server naar de andere over te zetten. Het programma is sterk vergelijkbaar met het populaire FlashFXP.

Screenshots (click to enlarge):


Officiële site: http://www.ultrafxp.com
Download hier:
lokale mirror

Beluisterd:
Beastie Boys - To the 5 boroughs
André Hazes - Een beetje verliefd [L]

woensdag, september 22, 2004

En dan nu de hoofdpunten...

Voor wie het nieuws niet zo goed volgt: ons land verkeert in een nationale crisis omdat de Duitsers in tegenstelling tot '40-'45 ermee dreigen zich terug te trekken uit ons land. En ook al wist Verhofstadt zijn regering tot nu toe nog redelijk goed onder controle te houden, met z'n wagen lukte dat minder goed. Buiten oorlogstijd kan je je dus als nieuwsredactie geen vettere kop voorstellen dan zoiets om het nieuws mee te openen. Het VTM-nieuws opent echter met -hou u vast- Lindsey fucking Pfaff die haar huwelijksreis moest afbreken wegens orkaan Jeanne. Hebben ze daar nog journalisten zitten aan de Medialaan of komt iedereen van Dag Allemaal en TV Story daar gewoon bijklussen in het zwart?


On a side note, in mijn ogen 's lands beste kwaliteitskrant heeft momenteel een actie lopen waarbij je nog tot en met 5 oktober kan inschrijven op een online abonnement van 6 weken voor de quasi voor-niets prijs van 6 Euro. Get it while you can.

Beluisterd:
Born Heller - Born Heller
Blur - No distance left to run [L]

dinsdag, september 21, 2004

Voor ik vergeet

Tonight's episode: "Faithless"
Opgelet, dit is het eerste deel van een langere episode. De aflevering van volgende week "Unconditional sex" is het vervolg op deze aflevering.

Preview

The Wisdom of Jeff: "When God made the arse, he didn't say, 'Hey, it's just your basic hinge, let's knock off early.' He said, 'Behold ye angels, I have created the arse. Throughout the ages to come, men and women shall grab hold of these, and shout my name.'"

Canvas, vanavond 00u05 (videovoer voor de werkmensen dus)

Beluisterd:
Magnetic Fields - I
Spinvis - Voor ik vergeet [L]

10 things I forgot to post

Met dit doorbreken van het stilzwijgen op mijn blog verlies ik mijn god-status bij eyeless, so be it.

1. School's out for summer! School's out forever!
Donderdag was het plechtige proclamatie waarbij ik mijn voorlopig diploma in ontvangst mocht nemen...which was nice.

2. Bureaucratie in de 21e eeuw
Bespaar je de wandeling naar je plaatselijke VDAB-kantoor als je je wil inschrijven als werkzoekende. Het enige wat ze doen is je ter plekke naar de site van de VDAB sturen om je in te schrijven. Tot zo ver de bureaucratische behulpzaamheid.

3. Aalst Rockt voor de laatste keer?
Zaterdag was het derde editie van Aalst Rockt en het zag er allesbehalve goed uit voor de toekomst van het festival, niet geheel onlogisch als je de boel organiseert in de Oktoberhallen in Wieze en je legt geen pendelbussen in. Ik schat dat er zo'n 500 man in totaal was, wat toch zo'n 1500 man minder was dan waarop de organisatie had gehoopt.

4. Jasper kan nie mee olé olé
Redelijk uniek mag het genoemd worden. Jasper Steverlinck die optreedt tussen 2 metal-optredens in (Imperia en Leaves' Eyes) en niet naar huis wordt gefloten of met bier wordt bekogeld. Moraal van het verhaal: metalfans zijn mietjes.

5. Hey ho, let's go!
Het 10 kleine negers verhaal gaat spijtig genoeg ook op voor punklegendes. Na het wegvallen van Joey Ramone (lymfekanker), Dee Dee Ramone (overdosis) en zeer recentelijk Johnny Ramone (prostaatkanker) is de Ramones-familie al sterk uitgedund. Marky Ramone is gelukkig nog altijd alive and kicking en weet nog steeds stevig op een drumvel te meppen, zo bleek tijdens zijn optreden met The Misfits die in Wieze hun enige Belgische optreden gaven. Met het optreden kregen we 3 bands voor de prijs van 1: The Misfits (Jerry Only), The Ramones (Mary Ramone) en Black Flag (Dez Cadena). Het optreden was meer dan de moeite waard met onder andere nummers zoals "Die die my darling", "Rise above", "Blitzkrieg bop" en enkele covers.

6. The man is back
En de man in dit geval is Louis Theroux, veruit mijn meest favoriete reportagemaker. Spijtig genoeg zijn het afleveringen die ik al gezien heb, hopelijk als opwarming voor nieuwe aflevering hoewel het wel leuk is sommige reportages terug te zien. Komend weekend wordt de aflevering heruitgezonden waarin Louis Theroux probeert te doorgronden wie Michael Jackson is en nogal in onaardig contact met diens vader komt (Canvas, zondagavond 21u).

7. Spraakmakers met Lou Reed
Hoewel ik een slopend weekend achter de rug had, wou ik speciaal deze aflevering meepikken met Lou Reed. Gelukkige van dienst was Joël De Ceulaer (volgens mijn research journalist bij Knack) hoewel je die "gelukkige" met een korrel zout moet nemen vermits Lou Reed niet de gemakkelijkste is wanneer het op interviews aankomt. In dit interview koos ik echter resoluut voor de kant van Reed want Joël bakte er niets van. De man drukte zich uit in arty farty muzikale mijmeringen die je eerder verwacht in een uitzending van Republica, iets waar Lou (en ik) begrijpelijkerwijs de wenkbrauwen bij fronsten. Joël, beste man, je bent een oetlul!

8. Updated
Volgende bestanden zijn aangepast aan de actualiteit: het kwisoverzicht en mijn gigs history

9. Ter info
Als je graag je eigen gratis .info domeinnaam wil, kan je tijdelijk hier terecht. Na registratie kan je tot 25(!) .info domeinnamen laten registreren zonder een eurofrank te hoeven betalen.

Domeinnamen die ik ondertussen al de mijne kan noemen:
* www.childeroland.info > verwijst door naar www.childeroland.be dat zolang de nieuwe site er niet is doorverwijst naar mijn pandora-site
* www.buizenaakt.info > de enige echte BuizeNAAKT site (merchandising van de enige echte BuizeNAAKT handdoeken volgt later)
* www.djthefluff.info > love him or hate him...reken mij maar bij de haters
* www.bandlinks.info > al gereserveerd voor een hoogstwaarschijnlijk aanwezig onderdeel op mijn nieuwe site
* www.stephen-king.info > de bedoeling lijkt me duidelijk, de uitwerking zal echter nog een tijdje op zich laten wachten
* www.axelslaapt.info > momenteel nog ongebruikt maar puur voor chantage bedoeld
* www.shrimplosers.info > een ideetje van ecko. dat waarschijnlijk in de toekomst nog verder zal uitgewerkt worden

10. The end
Voor wie nog niet genoeg gelezen heeft, heb ik nog 2 aardige pdf-files klaarstaan:
* het volledige 9/11 rapport (585 pagina's)
* iTunes - How Copyright, Contract, and Technology Shape the Business of Digital Media - A Case Study (100 pagina's)

Beluisterd:
Patti Smith - Trampin'
Snow Patrol - Final straw
David Bowie - The man who sold the world
Nick Cave & the Bad Seeds - The carny [L]
The Ramones - Blitzkrieg bop [L]
Black Rebel Motorcycle Club - Love burns [L]

zaterdag, september 18, 2004

NIN mode activated

The perfect drug
~~~~~~~~~~~~~~~~

I got my head, but my head is unraveling
Can't keep control, can't keep track of where it's traveling
I got my heart but my heart is no good
And you're the only one that's understood

I come along but I don't know where you're taking me
I shouldn't go but you're reaching, dragging, shaking me
Turn off the sun, pull the stars from the sky
The more I give to you, the more I die

And I want you
And I want you
And I want you
And I want you

You are the perfect drug, the perfect drug, the perfect drug
You are the perfect drug, the perfect drug, the perfect drug

You make me hard, when I'm all soft inside
I see the truth, when I'm all stupid eyed
The arrow goes straight through my heart
Without you everything just falls apart

My blood wants to say hello to you
My feelings want to get inside of you
My soul is so afraid to realize
How very little there is left of me

And I want you
And I want you
And I want you
And I want you

You are the perfect drug, the perfect drug, the perfect drug
You are the perfect drug, the perfect drug, the perfect drug
You are the perfect drug, the perfect drug, the perfect drug
You are the perfect drug, the perfect drug, the perfect drug
You are the perfect drug, the perfect drug, the perfect drug
You are the perfect drug, the perfect drug, the perfect drug

You are the perfect drug, the perfect drug, the perfect drug
You are the perfect drug, the perfect drug, the perfect drug
You are the perfect drug, the drug, the perfect drug

Take me, if you want
Take me, if you want
Take me, if you want
Take me, if you want

Without you, without you everything falls apart
Without you, it's not as much fun to pick up the pieces
Without you, without you everything falls apart
Without you, it's not as much fun to pick up the pieces
It's not as much fun to pick up the pieces
It's not as much fun to pick up the pieces
Without you, without you everything falls apart
Without you, it's not as much fun to pick up the pieces

[QuickTime|Windows Media|Real]

Burn [QuickTime|Windows Media|Real]
Closer [QuickTime|Windows Media|Real]
Deep [QuickTime|Windows Media]
Down in it [QuickTime|Windows Media|Real]
Gave up [QuickTime|Windows Media|Real]
Happiness in slavery [QuickTime|Windows Media|Real]
Head like a hole [QuickTime|Windows Media|Real]
Hurt (live) [QuickTime|Windows Media|Real]
Into the void [QuickTime|Windows Media|Real]
March of the pigs [QuickTime|Windows Media|Real]
Pinion [QuickTime|Windows Media|Real]
Starfuckers, Inc. [QuickTime|Windows Media|Real]
The frail/The wretched (live) [QuickTime|Windows Media|Real]
Wish [QuickTime|Windows Media|Real]
Wish (live) [QuickTime|Windows Media|Real]

Beluisterd:
Nine Inch Nails - The fragile
Johnny Cash - Hurt [L][original]

vrijdag, september 17, 2004

Zomaar

1. Ga naar de googlebar van je browser (of naar Google als je een inferieure browser hebt)

2. Sluit de ogen en ram willekeurig op enkele alfanumerieke toetsen.

3. Draai 2 keer rond op je bureaustoel.

4. Delete de eerste letter, dan de laatste letter, opnieuw de eerste letter, enzovoort totdat je nog 3 tekens overhoudt.

5. Voeg ".jpg" toe aan de 3 tekens en laat Google zijn werk doen.

6. Post de eerste foto die je tegenkomt.


pdu.jpg

Beluisterd:
Po' Girl - Po' Girl
Manic Street Preachers - Motorcycle emptiness [L]

donderdag, september 16, 2004

TMF Awards pronostiek (4)

Beste rock nationaal

Genomineerden:
Soulwax
Nailpin
Janez Detd.
Zornik

And the winner is: Janez Detd.

De Belgisch rockscene is zoveel groter, rijker en uitgebreider dan deze 4 bands maar goed, here we go. Soulwax heeft jaren stilgelegen maar is recent met nieuw werk op de proppen gekomen. "Any minute now" (de single) klinkt niet slecht maar over de cd heb ik al heel wat gemengde reacties gehoord. Nailpin is a total waste of everything for everyone. Tijdje geleden dat ik ondertussen nog iets gehoord heb van Janez Detd. maar aangezien het een hele poos geleden is dat ik Bram nog een chocomelkske heb zien komen leegslurpen in de Cosa vermoed ik dat ze wel druk in de weer zijn. Zornik: zie eerder. Vermits vriendjespolitiek me ook niet vreemd is, stem ik voor Janez Detd. ook al zal de award hoogstwaarschijnlijk naar Zornik gaan.

Beste rock internationaal

Genomineerden:
Evanescence
The Rasmus
Linkin Park
Muse

And the winner is: Linkin Park

Dit wordt weer zo'n best of the worst keuze. Een nu metal band met aan het hoofd een semi-goth wijf, blijkbaar verkoopt het. The Rasmus komt uit het land der 1000 meren...which is nice, genoeg plaatsen om een lijk te dumpen. Linkin Park krijgt mijn stem omdat ik het Muse niet gun. Argumenteren kan soms zo simpel zijn.

Beste DJ nationaal

Genomineerden:
2 Many DJs
Marco Bailey
DJ Wout
Buscemi

And the winner is: 2 Many DJs

Ik ben zowat op mijn 16 gestopt met het hele DJ-gebeuren te volgen. Toendertijd waren er tenminste nog deejays met ronkende namen zoals Phi Phi, T.C. en The Fly. Dezer dagen moet je het doen met DJ Frank, Fons en Flipe bij wijze van spreken.

Volgens velen zouden de Dewaele broertjes al wat eerder mogen gestopt hebben en ik ben niet de enige die ze verantwoordelijk acht voor een hele reeks minderwaardige 2MD-klonen. Maar los daarvan is hun platenkeuze op sommige ogenblikken subliem en het blijft catchy muziek. Marco Bailey roept bij mij herinneringen op van schoolgangen uit lang vervlogen tijden waar we tijdens de leswisselingen doorliepen, gezamenlijk het deuntje van Sniff fluitend. Verder ken ik niets van de mans kunsten. Ongeveer hetzelfde geldt voor DJ Wout die als ik het goed voor heb de broek draagt in Sylver. Latin house en aanverwanten zijn nooit mijn meug geweest dus helaas pindakaas, Dirk Swartenbroeckx aka Buscemi.

Beste DJ internationaal

Genomineerden:
Tiesto
Roger Sanchez
Armin Van Buuren
Paul Van Dyk

And the winner is: Tiesto

Kan je het een mens kwalijk nemen dat ie soms stemt op de bekendste namen? Het web krioelt van de DJ livesets en ik weet dat Van Buuren en Van Dyk zeer populair zijn in dat wereldje. Ik heb echter noch zin noch bandbreedte om al die dingen te gaan beluisteren. Sanchez ken ik nog van zijn hitje "Another chance" maar de rest van dat album stelde maar weinig voor en dat was dan nog gemaakt op een ogenblik dat ie hoger stond aangeschreven dan nu. Nee, geef me dan maar Tiesto ook al is die nogal not done in redelijk wat kringen. Zijn graad van commerciële trance zal me aan mijn reet roesten.

Beluisterd:
The Arcade Fire - Funeral
Placebo - Burger Queen Francais [L]

De snelle zap

1. Bijna dacht ik dat Obs zijn wens in vervulling was gegaan en VT4 een volledig programma had gewijd aan borsten (tetn zo u wil). Spijtig genoeg betrof het slechts een deel uit een docu-soap over de Miss Belgian Beauty verkiezing. Borsten zijn mijn ding, docu-soaps niet.

2. Beeld ik het me nu in of heeft Lynn Wesenbeek aan haar gezicht laten werken?

3. "De slimste mens ter wereld" is een zoveel mooier en aangenamer programma met Greet Op De Beeck in het panel. Is er iemand die wat meer info heeft over deze blonde verschijning?

4. Canvas trekt nog meer dan voorheen de kaart van de Britse humor. Op dinsdag hadden we al Coupling en daar komt nu ook nog Big Train bij op woensdagavond en Little Britain op donderdagavond.Beluisterd:
Kanye West - The college dropout
Schneider TM - The light 3000 [L][original]

woensdag, september 15, 2004

TMF Awards pronostiek (3)

Beste live nationaal

Genomineerden:
Clouseau
Zornik
Flip Kowlier
Novastar

And the winner is: Flip Kowlier

"Hoezo" van Clouseau was een van mijn allereerste muziekcassettes ooit en tot op heden kan ik waarschijnlijk zonder probleem nog alle teksten meezingen. Blijkbaar ben ik niet alleen, anders zouden de broertjes Wauters het Sportpaleis niet verschillende keren uitverkocht hebben. Maar enkel op basis daarvan vind ik niet dat de Vlaamse mini-versie van de Rolling Stones een award verdienen. Wat Zornik betreft, zie x aantal andere posts omtrent Koen Buyse en zijn roze groepsmakkers op deze blog: te wisselvallig repertoire om mee uit te pakken. Flip Kowlier daarentegen heeft deze zomer met verve de culturele ambassadeur van West-Vlaanderen uitgehangen. Flip kwam, zag en overwon. Novastar is niet slecht maar biedt live te weinig spektakelwaarde om aanspraak te maken op deze titel.

Beste live internationaal

Genomineerden:
N*E*R*D
The Rasmus
Muse
Faithless

And the winner is: N*E*R*D

N*E*R*D wist deze zomer op menig festival te bewijzen dat pop en commercieel niet noodzakelijk slecht zijn. Ondergetekende stond erbij en kon onmogelijk stilstaan. Veel slechter is het gesteld met de Finse vogels van The Rasmus. Mijn bloed kookt nog steeds wanneer ik terugdenk aan hoe The Rasmus live het prachtige "Play dead" van Bjork op gewetenloze wijze wisten te verkrachten. Moge een uiterst lange en pijnlijke dood hun deel worden. Over Muse ga ik voor de verandering eens kort zijn: Muse is overrated, zwaar overrated. En tot slot zijn er nog de Duracell-springers van Faithless. Als je Faithless 1 keer live hebt gezien, heb je ze voor altijd gezien. Jaja, God is a DJ en wij komen allemaal one en doe er in de bissen nog maar eens "Salva mea" bovenop...thank you, move along.

Beste pop nationaal

Genomineerden:
Clouseau
Natalia
Belle Perez
Gene Thomas

And the winner is: Belle Perez

Moesten de broertjes Wauters niet voortdurend op televisie komen dan zouden we ze ongeveer catalogeren onder "has-beens". Weet je wat, laten we dat gewoon maar doen. Natalia heeft als Idool-coryfee een stevige machine achter haar staan. Goed voor haar maar ik heb het zo niet voor hits op automatische piloot. Vervolgens is er la belle Belle. Latino chicks zijn niet mijn ding behalve als ze Belle Perez noemen. Het maakt me niet uit wat ze zingt, als ze maar haar lijf blijft bewegen. Hey, het vlees is zwak! Tot slot is er nog Gene Thomas die zich van irritante X-session peet ontpopte tot de irritante ex-X-session peet die nu solo is gegaan en zijn vlees op plaatsen steekt waar het niet zou mogen. Gelukkig voor hem zal hij langer blijven leven dan de zanger van The Rasmus, prioriteiten weetwel.

Beste pop internationaal

Genomineerden:
Britney Spears
Blue
Anastacia
Sugababes

And the winner is: Britney Spears

Britney verdient dit te winnen, ongeacht de maat van borsten die ze draagt op het ogenblik van de bekendmaking. Is er eigenlijk nog iemand die zich kan of wil herinneren hoe de popwereld eruitzag in het pre-Britney tijdperk? Blue da ba dee da ba da...boys bands zijn zo 1999. Wederom geen prijs voor Anastacia maar het kan altijd erger natuurlijk, borstkanker enzo. En dan zijn er nog de Sugababes, zo'n beetje de extra light versie van de All Saints maar dan zonder sex appeal, de Appleton zusjes en een stabiele groepsbezetting. Winnen zullen ze niet doen maar niet getreurd dames, jullie stonden dit jaar op Werchter en dat was al veel meer dan jullie verdienden.

Beluisterd:
Dead Kennedys - Give me convenience or give me death
The Stranglers - No more heroes (L)

dinsdag, september 14, 2004

De nieuwste quiz

Stel, je bent Bruno Wyndaele. Je hebt een naar Vlaamse normen succesvolle late night talkshow en je schudt net een nieuw idee voor een kwis uit je pen. Aan die kwis wordt echter serieus tegen je zin gesleuteld om het om te vormen tot wat we nu kennen als "De slimste mens ter wereld". Bovendien wordt je vrouw nog eens buitengebonjourd tijdens een van de producties voor Woestijnvis. Als gevolg van deze twee voorvallen besluit je het veelgeprezen scoutsgroepje te verlaten. Na een tijd richt je een nieuw productiehuis op (De Filistijnen) en maak je een nieuw programma dat zowel talkshow- als kwiselementen bevat. Resultaat: "De nieuwste quiz", voortaan op zaterdagavond te bekijken op TV1.

"De nieuwste quiz" is een kwis over nieuwsfeiten, zij het het soort nieuwsfeiten met gebrek aan nieuws en gebrek aan feiten dat zo eigen is aan de geroemde "nieuws nieuwe stijl". Wat de TV1 catalogeert onder nieuws zou ik eerder catalogeren onder faits divers, maar ik dwaal af. Zoals gezegd is het programma een combinatie van talkshow en quiz.

Mensen die me kennen, weten dat mijn moeder in Nederland is geboren. Dientengevolge heb ik daar dan ook familie wonen. Ik kom er af en toe ook nog wel eens en meen te mogen zeggen dat Nederlanders allesbehalve irritante mensen zijn, uitgezonderd 3 bepaalde groepen: festivalgangers, voetbalfans en Rick De Leeuw.

Rick De Leeuw mag het programma aftrappen met een klein gesprekje vooraf met elk van de kandidaten. Het feit dat hij niet ondertiteld wordt, doet vermoeden dat niemand een zak geeft om wat ie uitkraamt. Telkens wanneer er een kandidaat afvalt, wordt ie er opnieuw bijgesleurd om bij de ongelukkige even te peilen naar hun emotionele toestand. Het dient niet gezegd dat dit uiterst oninteressante televisie oplevert maar wat zou het ook, we hebben het hier over een programma dat volgt op "FC De Kampioenen".

In de aflevering van vorige zaterdag deden mee: Tobback junior (Bruno voor de vrienden) die gelukkig voor hem een iets hogere aaibaarheidsfactor heeft dan zijn vader; Kristel, mijn meest favoriete en spijtig genoeg de meest zwangere K uit K3; en tot slot populisme met een zwarte gordel, "senator" Jean-Marie De Decker. De Decker kwam om te winnen en om Tobback te vernederen. Uiteindelijk wist hij in geen van beide opzetten te slagen maar daar maalde hij niet om. Wie zonder weerwoord holle politieke slogans kan lanceren in een drukbekeken zaterdagavondprogramma heeft altijd gewonnen, nietwaar?

De kwis zelf stelt niet zo veel voor, ongeveer de helft van de tijd is men bezig de puntenstand op te noemen. Ik vermoed zelfs dat de kwis speciaal zo geschreven is dat het er toch enigzins vernieuwend en uniek uitziet. De verdienste van die "doofpot" in de finale ontging me trouwens volledig en dan dat tierlantijntje met die nieuwskoppen...als je per se een aapje achter de toetsen wil die in realtime tekst ingeeft, Bruno, kies dan tenminste een aapje dat het zonder spelfouten kan.

Moraal van het verhaal: alweer een reden om geen televisie te kijken.

Beluisterd:
Nina Nastasia - Dogs
Chicane - Saltwater

Enjoy while you can

Ondanks de niet-aankondiging van vorige week vermoed ik dat de fans onder jullie wel zullen gezien hebben hoe de laatste aflevering van het tweede seizoen van Coupling eindigde.

Voor degenen die het gemist hebben: "The end of the line"

Vandaag beginnen we aan het derde seizoen en spijtig genoeg het laatste seizoen met Jeff (hoewel hij in het vierde seizoen nog even in lichtjes gewijzigde vorm terugkeert). Geniet er dus van zolang het kan.

Tonight's episode: "Split"

Preview

The wisdom of Jeff: "Women remember, Steve. It's like they've got minds of their own."

Canvas, 23u50

Beluisterd:
The Wrens - Secaucus
Iron & Wine - Our endless numbered days
Fischerspooner - The 15th (L)(Real|WMP|QT)(original)
The Dresden Dolls - Coin-operated boy (L)

zaterdag, september 11, 2004

TMF Awards pronostiek (2)

Beste zanger nationaal

Genomineerden:
Koen Wauters
Jasper Steverlinck
Koen Buyse
Joost Zweegers

And the winner is: Joost Zweegers

Koen Wauters is altijd al redelijk beperkt geweest qua zangtalent. Bovendien is het allang duidelijk dat Clouseau het meer van televisieprésence moet hebben de laatste jaren dan van goeie nummers ("Vanbinnen" anyone?). Jasper Steverlinck heeft een godenstem. Spijtig genoeg zingt hij met de passie van een keukenvod. Koen Buyse kan ook redelijk wat tonen aan maar zijn stem is niet gevarieerd genoeg om me lang genoeg te kunnen boeien. Zweegers tot slot mag soms dan wel eens zagen, de man kan gelukkig ook goed zingen. Zelf zou ik dus voor Zweegers kiezen maar ik vermoed dat de populariteit van Zornik stokken in de wielen zal steken.

Beste zanger internationaal

Genomineerd:
Usher
Marco Borsato
Robbie Williams
Justin Timberlake

And the winner is: Robbie Williams

Usher schmusher bis: nummer one to the three in een rnb dozijn. Marco Borsato maakt nog steeds muziek dus laten we hem niet te veel aanmoedigen met prijzen of we zitten er voor altijd mee opgescheept. De beslissing van de tweestrijd Robbie vs Justin zal ongetwijfeld vallen in het bakvissencontingent van de stemmers. Voorzover ik me kan inleven in een puberende 13jarige kEiLeUkUh meid vermoed ik dat Justin net iets hoger staat op de ladder van hotness en bijgevolg ook op zanggebied. Mijn 25-jarige ik daarentegen geniet meer van de entertainmentskwaliteiten van Robbie Williams. I hope this doesn't affect my street cred!

Beste zangeres nationaal

Genomineerden:
Natalia
Kate Ryan
Sarah Bettens
Belle Perez

And the winner is: Natalia

Ik heb niks gezien van het Idool-avontuur van Natalia en dien me dus te baseren op de 2 singles die ik van haar ken en het geluid dat tot in onze tuin waaide toen ze deze zomer in Aalst optrad. Op basis daarvan meen ik toch te concluderen dat ze een zeer krachtige stem heeft waarmee ze heel wat genres en toonaarden aankan. Dit in tegenstelling tot Kate Ryan waar ik me niet over uitspreek zolang ze geen eigen single uitbrengt. Sinds "Almost happy" is zelfs de scoutsmens in mij de stem van Sarah Bettens beugeraakt...legt uzelf maar een grappige link tussen lesbiennes en muziek zonder ballen. Tot slot is er nog Belle Perez over wiens zangtalent ik me niet ga uitspreken omdat ik binnen de kortste keren toch teveel lichaamsdelen zou opnoemen. Maar ze kan dus ook zingen.

Beste zangeres internationaal

Genomineerden:
Britney Spears
Christina Aguilera
Anastacia
Avril Lavigne

And the winner is: Christina Aguilera

Britney moet het vooral van de grooves en de productie hebben (Slave 4U, Toxic,...) en uiteraard ook van rondvliegende lichaamsdelen. Haar zang is echter beperkt. Christina Aguilera heeft de voorbije jaren zo hard mogelijk geprobeerd het stoute en lelijke eendje uit te hangen waardoor de mensen minder op de zang zijn gaan letten. Maar neem het van mij aan, ons Christina kan er wat van. Wie er ook wat van kan is Anastacia die een nogal soulgetinte stem heeft. Bij haar ontbreken echter de ballen soms waardoor ze volgens mijn mening Christina moet laten voorgaan. En dan last and certainly least: miss Lavigne. Meer uitleg hoeft daar niet bij denk ik.

Meest belovend nationaal

Genomineerden:
Leki
Nailpin
Silverene
Gabriel Rios

And the winner is: Gabriel Rios

Als ik me niet vergis, is deze categorie vorig jaar gewonnen door Brahim so don't get your hopes up. Leki is beloftevol omdat ze het zusje is van Ya Kid K. Veel meer referenties zijn er niet maar dat hoeft ook niet als je de zus bent van een van de grootste (en kortstondigste) hitmachines uit de Belgische muziekgeschiedenis. Nailpin is poppunkpop extra light oftewel harde gitarenmuziek voor 5-jarigen. Silverene staat geklasseerd onder onnodige Fleetwood Mac covers met bijhorende debiele clip. Gabriel Rios zou normaal dus met beide vingers in de neus moeten kunnen winnen.

Meest veelbelovend internationaal

Genomineerden:
Maroon 5
Franz Ferdinand
Jamelia
Christina Milian

And the winner is: Franz Ferdinand

Maroon 5 had de single "This love" en bij mijn weten verder niks...1 grijsgedraaide hit mag dan wel voer zijn voor grote porties promotalk vanuit de industrie, belovend is het alleszins niet in mijn ogen. Franz Ferdinand is nu al ongeveer uitgeroepen tot groep van het jaar en gelukkig komt het einde van het jaar steeds dichterbij want het begint een beetje te erg te worden. Franz Ferdinand is goed, laat dat gezegd zijn, maar niet super. Het is dus afwachten wat de toekomst brengt maar ik kijk er alleszins naar uit. Jamelia is belovend in die mate dat sommige van haar songs geschreven worden door Chris Martin van Coldplay. Voor Christina Milian tenslotte kwam er Google aan te pas. Ik had er nog niets van gehoord en ik vermoed dat dit ook zo zal blijven in de toekomst.

Beluisterd:
Rogue Wave - Out of the shadow
Anne Clark - Sleeper in Metropolis (L)

vrijdag, september 10, 2004

CR's Photo Blog - The StandBeluisterd:
Rilo Kiley - More adventurous
Ocean Colour Scene - The day we caught the train (L)

TMF Awards pronostiek (1)

Beste video nationaal

Genomineerden:
Zornik - Scared of yourself
Novastar - When the lights come down
Leki - Crazy
Jasper Steverlinck - It must be love

And the winner is: Zornik - Scared of yourself

Noem me brainwashed, het kan ook moeilijk anders gezien de hevige roulatie van de Zornik-clip, maar Zornik heeft in mijn ogen de beste clip van de 4. Aangezien zelfs Frank Focketyn de vorige clip niet kon redden van Novastar hoef ik niet te zeggen wat voor een gedrochten Joost Zweegers zoal loslaat op clipkijkend Vlaanderen. Had Leki een memorabele clip uitgebracht, had ik het me nog wel herinnerd...wat dus niet het geval was. En tot slot ons Jaspertje met zijn overbodige Madness-cover. Die kerel straalt evenveel opwinding uit als een pot augurken en van zijn clips moeten we ook niet veel meer verwachten.

Beste video internationaal

Genomineerden:
D12 - My band
Black Eyed Peas - Shut up
N*E*R*D - She wants to move
Britney Spears - Toxic

And the winner is: Britney Spears - Toxic

De clips van Black Eyed Peas zijn niet zo speciaal en ik weet niet uit welke longlist de genomineerden gekozen zijn maar ik denk wel dat deze plaats beter kon ingevuld worden. "She wants to move" van N*E*R*D is een aanstekelijke song maar moet het clipsgewijs met iets minder stellen. Je kan natuurlijk moeilijk voor elke song een "Lapdance" maken. Blijven dus nog over: D12 en Britney Spears. Ik denk dat het wel duidelijk is wie van de 2 zal winnen. Ondanks de leuke tongue-in-cheek van D12 moeten ze het ongetwijfeld afleggen tegen Britney. "Toxic" heeft Britney in hostessenpakje, Britney in een strak zwart pakje, Britney in een weinig verhullend diamantenpakje,...de rode draad doorheen de clip lijkt me dan ook overduidelijk: Britney in sexy pakjes.

Beste album nationaal

Genomineerden:
Novastar - Another lonely soul
Jasper Steverlinck - Songs of innocence
Zornik - One armed bandit
Flip Kowlier - In de fik

And the winner is: Flip Kowlier - In de fik

Hoewel Novastar misschien net iets sterker uit de hoek komt dan Tom Helsen op single-gebied zijn zijn mindere songs zuiver gezaag en dat motn we hier niet. Jasper Steverlinck stond dit jaar al op T/W Classic en volgend jaar ongetwijfeld op Rimpelrock...muziek voor bomma's van hun ideale kleinzoon. Zornik is bij wijlen in staat een catchy single te maken ("Scared of yourself", zie ook Beste video nationaal) maar als de eindbalans moet opgemaakt worden wegen hun betere songs nog steeds niet op tegen de zeurderige ("Goodbye" bijvoorbeeld). Gezien hun populariteit vermoed ik echter dat het TMF-publiek ze deze award wel zal toekennen ten koste van mijn favoriete West-Vlaming, Flip Kowlier. Fluppe verbaasde vriend en vijand met zijn "Ocharme ik" en bewees met "In de fik" dat hij gerust in staat was om nog meer uit zijn mouw te schudden.

Beste album internationaal

Genomineerden:
N*E*R*D - Fly or die
Black Eyed Peas - Elephunk
Usher - Connections
Avril Lavigne - Under my skin

And the winner is: Black Eyed Peas - Elephunk

Dat ze Girls in Hawaii schielijk over het hoofd zien op nationaal gebied kan ik nog enigzins begrijpen maar hoe ze in godsnaam op internationaal gebied aan dit triestig lijstje komen is me een ongekend raadsel. Soit, laten we maar bespreken wat er te bespreken valt.

"Fly or die" weegt veel te licht (zeker in vergelijking met "In search of...") om deze titel te pakken. Gezien hun doorgang op Werchter zou N*E*R*D eventueel wel nog een kans maken bij het TMF-publiek. Black Eyed Peas heeft dit jaar onder andere in ons landje bewezen dat ze weldegelijk wat te bieden hebben. Met hun album wisten ze van de underground door te breken naar de mainstream en de toevoeging van zangeres Fergie heeft hen zeker geen windeieren gelegd. Ik gok er dan ook op dat ze deze award in de wacht zullen slepen. Usher schmusher...buiten de single "Yeah" heb ik die niet veel weten presteren. Het lijkt me dan ook zeer onwaarschijnlijk dat hij potten gaat breken. Tot slot is er nog ons Avril die van skater girl stilaan doorgroeit naar een soort Alanis Morrissette in de tijd dat die nog niet over spiritualiteit zat te wauwelen. Een evenaring van "Complicated" zit er echter niet in momenteel dus ik denk dat er weinig kans is op een happy ending.

Beluisterd:
R.E.M. - MTV Unplugged 2 (download)
The Good Life - Album of the year
Baby Bird - You're gorgeous (L)
Foo Fighters - Everlong (acoustic) (L)(mp3)

Film film film *updated*

3 dingen over films:

1. Vanavond op Canvas: One Flew over the Cuckoo's Nest, een Nicholson-klassieker van formaat. Zeker de moeite waard om (opnieuw) te bekijken.

2. Ik heb mijn lijstje van de IMDB top 250 aangepast. Ziehier de nieuwe lijst.

3. Dinsdagavond ben ik in de Studioskoop in Gent naar de enige echte "Shichinin no samurai" (dat zich laat vertalen als "Seven Samurai") gaan zien. Wegens het 50-jarig bestaan van de film is deze opnieuw in de zalen gebracht en zo'n kans wou ik niet aan mijn neus laten voorbijgaan, wetende dat deze film momenteel de 5e plaats inneemt in de IMDB Top 250.

Het verhaal speelt zich af in het 16de eeuwse Japan waar een dorp dat jaarlijks door bandieten wordt aangevallen, besluit om samurai in te huren om hun dorp te verdedigen. Enkele dorpelingen worden op pad gestuurd en keren na een tijd terug met 7 samurai. Hoewel de dorpelingen in het begin nogal achterdochtig zijn ten opzichte van de samurai, weten deze na een tijd toch hun vertrouwen te winnen. Nadat de nodige voorbereidingen worden getroffen, krijgen we in het laatste deel van de film uitvoerig de belegering van het dorp te zien.

Voor wie het verhaal enigzins bekend in de oren klinkt, 6 jaar na het verschijnen van deze film werd er een Amerikaanse western-versie van gemaakt. Titel van deze bekende cowboyfilm: "The Magnificent Seven".

"Shichinin no samurai" staat gekend als een van de allereerste actiefilms, iets wat moeilijk te vergelijken valt met onze huidge definitie van een actiefilm (spectaculaire achtervolgingen, ontploffingen, hyperactieve camera's,...). Niettemin heeft deze film niets van zijn pracht verloren door de jaren heen. Het verhaal is tijdloos, de personages zijn goed uitgewerkt, er is een perfecte mix van actie, drama en humr (you gotta love Kikuchiyo) en geen enkele keer in de meer dan 200 minuten gaat deze film vervelen. Deze film verdient meer dan terecht een plaats in het rijtje der filmklassiekers.

*edit* I'm a lucky bastard. Blijkbaar heb ik de laatste voorstelling meegemaakt in de Studioskoop. Volgens Cinebel draait de film nog enkel in de Limelight in Kortrijk.

Gezien:
#5 - Shichinin no samurai
Beluisterd:
Morrissey - You are the quarry
Midnight Oil - Beds are burning (L)

woensdag, september 08, 2004

Het seizoen is weer geopend

En meer bepaald het kwisseizoen. Niet dat we meedoen in kwiscompetities maar in de zomer wordt er al sneller een BBQ dan een kwis georganiseerd dus als we nog wat onnodige kennis willen opdoen en tentoonspreiden dan gebeurt dit buiten de zomermaanden.

Afgelopen zaterdag trokken mijn vrienden naar Hofstade voor de jaarlijkse scoutskwis alwaar zij in mijn afwezigheid wederom zouden strijden voor een goedgevulde bierkorf. Spijtig genoeg strandden ze op een onterechte tweede plaats. Het fijne van die onterechtheid ging me deze avond nog volledig uit de doeken gedaan worden tijdens het badmintonnen maar het zou met een zeer bedenkelijke beslissing van de jury te maken hebben (zie onderstaande conversatie).

CR: oh, bierkorf gewonnen?
Peet: nee
Peet: alleen de eerste
Peet: :(
CR: miljaar
Peet: ja, vooral omdat we dus eigelijk gewonnen hadden eee
Peet: volgens hen was het ene Fons Brechtenbach wiens BR Van Branteghem had gebroken
Peet: terwijl wij Fons Brydenbach hadden geantwoord
Peet: het juiste, trouwens
Peet: maja
CR: idd, Brechtenbach is geen naam om records te verbreken
Peet: vwalla
Peet: fons brechtenbach bestaat volgens het internet zelfs niet
Peet: :-)
Peet: maar als gij hem eens vermeldt op uwen blog, dan wel!
Peet: :-)

Het kwisoverzicht is ondertussen weer wat aangepast met de toevoeging van enkele komende kwissen. Van zodra er meer info beschikbaar is, komen daar ongetwijfeld nog de kwis in de Safir en de retemoeilijke kwis in Lokeren bij.

Volders is trouwens weer opnieuw van start gegaan met een nieuwe reeks van zijn moeilijke maar daarom niet minder succesvolle muziekkwis. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op Muziekquiz.be.

Tot slot vermits ik toch over kwissen en alcoholische prijzen bezig ben: een fles anderhalve liter Liefmans Kriek...Jos, zegt u dat iets?

Beluisterd:
Dire Straits - On the night
Deftones - Be quiet and drive (far away) (L)

Fanboy alert

INTERPOL
ABBox staand, Tickets 16.00 Euro
maandag, 13 dec 2004, 20:00 , Organisatie AB

link
Interpol site

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
GIRLS IN HAWAII // Support: Austin Lace
JH Nijdrop, Tickets 9.00 Euro
vrijdag, 29 oktober, 20:00, Organisatie JH Nijdrop

link
Girls in Hawaii site
Austin Lace site

Beluisterd:
Jolie Holland - Escondida
Steely Dan - Do it again (L)

dinsdag, september 07, 2004

Drumroll!

Gisterenavond ben ik om half 9 doodmoe, suf van de hitte en nogal teleurgesteld in mijn bed gekropen. Hoe meer ik terugkeek op de gebeurtenissen van de dag, hoe meer ik me bekocht voelde.

Ik kan iedereen echter geruststellen: mission accomplished, zij het op de minst flatterende manier. De jury vond dat mijn thesis te weinig diepgang bevatte en een te beschrijvend karakter had. Omdat ze mij echter niet wouden tegenhouden, hebben ze besloten mij net de helft te geven. Dat dit niet meteen een resultaat is waarvan een mens gaat dartelen en zeker niet na een mondelinge verdediging die in mijn ogen bevredigend was verlopen, moge duidelijk zijn. Het is een beetje alsof je aan het oorlogsfront oog in oog komt te staan met je vijand waarop die vervolgens meedeelt dat ie je wel sympathiek genoeg vindt om enkel de benen van onder je lijf te schieten zodat je toch nog levend thuisgeraakt. Anyway, that was pride messin' with my mind.

De voorbije nacht bood meer slaap en meer geruststellende gedachten dan de voorbije weken. Vandaag gaat het dus al stukken beter. Vandaag is een nieuwe dag, een nieuw begin, de start van een nieuw hoofdstuk in mijn leven *insert pathos*. Tot u spreekt voortaan een trots handelsingenieur. Op naar de arbeidsmarkt!

Beluisterd:
Wire - 154
Calexico - Service & repair (L)(mp3)

maandag, september 06, 2004

Day of days

Geachte heer Van Roijen

De verdediging van uw eindwerk is vastgesteld op 06-09-2004 van 14.30 uur tot 15.30 uur in lokaal 5215.

Samenstelling van de beoordelingscommissie:

Derde jurylid: de heer Claude Doom
Voorzitter: mevrouw Marina Vervaeke
Verslaggever: de heer Marc Andries
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Morituri te salutant!
I'm going in.


Beluisterd:
Radiohead - OK computer
McLusky - To gell with good intentions L)

zondag, september 05, 2004

Verlengd wegens dinges

Ondanks de gmail-inflatie van de voorbije 2 weken (sommige nieuwe leden hebben zelf al meer dan 10 accounts kunnen weggeven) wordt mijn gmail-wedstrijd met enkele dagen verlengd. Mensen die in aanmerking willen komen voor die gmail-account kunnen nog tot en met woensdagnacht originele of zelfgeschreven spam-a-like mailtjes sturen naar ChildeRoland@gmail.com.

Deze tijdsverlenging volgt enigzins uit het feit dat ik nog in blijde verwachting ben van sommige mensen hun inzending en anderzijds ook omdat ik me in volle rust wil voorbereiden op wat er mij morgen te wachten staat (maar morgen meer daarover).

Gelezen:
Tom Robbins - Another roadside attraction (EN)
Michael Marshall Smith - Only forward (EN)

Beluisterd:
Sigur Ros - ( )
Alice Cooper - Poison (L)

zaterdag, september 04, 2004

CR's Photo Blog - TV on the RadioBeluisterd:
Tom McRae - Tom McRae
Pearl Jam - I am mine (L)

donderdag, september 02, 2004

Google powah!

Gisteren heb ik nog maar eens te horen gekregen dat er volk terechtkomt op mijn blog nadat ze hun eigen naam ingaven in Google. Time to pimp the system!

An - Adriaan - Bieke - Bjorn - Chrystle - Christophe - Diane - Dieter - Evy - Erik - Farah - Fons - Gisele - Gerard - Hilde - Hans - Ine - Ian - Joke - Joris - Katrien - Kurt - Leen - Lucas - Mieke - Maurice - Nina - Nick - Oona - Olivier - Pat - Pieter - Quinn - Quentin - Rebecca - Ronny - Sarah - Stef - Tine - Thomas - Uma - Udi - Vanessa - Vincent - Wendy - Wouter - Xanne - Xavier - Yana - Yves - Zoë - Zoran

Aelbrecht - Bliki - Capiau - Deman - Eerdekens - Filliers - Gevaert - Hendriks - Impens - Jacobs - Kestens - Lejeune - Moens - Nollaerts - Ooms - Pieters - Quisquater - Raveel - Segers - Tanghe - Uytendale - Vranckx - Wauters - Xing - Yusef - Zeebroek

Beluisterd:
Blackheart Procession & Solbakken - In the fishtank 11
dEUS - Instant street (L)

woensdag, september 01, 2004

CR's Photo Blog - Collectie 2004-2005Beluisterd:
The Album Leaf - In a safe place
Kate Bush - Running up that hill (L)

NEStalgia

"He wanted a character that was to Sega what Mickey Mouse was to Disney. He wanted a character that would put Sega ahead of Nintendo.

He got exactly that."

Onlangs ben ik op volgend artikel gestoten dat het ontstaan van Sonic schetst.

De testimonial die aan de rechterkant staat, klopt enigzins. Destijds had ik een NES en er was geen enkel spel op de Sega dat me echt wist te overtuigen dat Sega beter was. Enkel "Sonic: the Hedgehog" deed me twijfelen. Ik heb echter nooit de overstap naar Sega gemaakt.

Je mag leuteren over graphics, repetitiviteit en AI zoveel je wil maar de leukste spellen heb ik toendertijd op mijn NES gespeeld: Super Mario Bros, Teenage Mutant Ninja Turtles, Battle of Olympus, Megaman, Double Dragon II en vele anderen.

Achteraf gezien heb ik eigenlijk wel een beetje spijt dat ik mijn NES enkele jaren terug heb weggegeven aan mijn neefje en nichtje. Nuja, misschien moet ik me nog eens bezighouden met emulators zoals NEStron en MAME.

Gezien:
#168 - Hotaru no haka
Beluisterd:
Beck - Sea change
TV on the Radio - Staring at the sun (L)(mp3)