donderdag, juli 31, 2003

The pleasure of learning new music

Broken Social Scene...u heeft er waarschijnlijk nog nooit van gehoord, ikzelf had er een paar dagen geleden ook nog nooit van gehoord. Maar toen was er plots een post op het shrimpforum van wipeout (cool weird dude) die achter lyrics vroeg van een liedje van Broken Social Scene...dus hulpvaardig als ik was ff snel rondgesnuffeld op het web en ook maar direct zelf wat binnengehaald van hen. En jawel, Broken Social Scene is spek naar mijn bek...stevige indie rock met hier en daar een poppy hook.

Voor de mensen die het zelf ook allemaal eens willen ontdekken en beleven: hier vind je hun site en kan je ook hun laatste album "You forgot it in people" beluisteren (zij het spijtig genoeg wel enkel in Real Audio). En om af te sluiten geef ik nog de lyrics mee van "Anthem for a 17 year old girl", het liedje waar het allemaal rond begon:

"used to be one of the rotten ones and I loved you for that
now you're all gone, put your makeup on and you're not coming back
bleaching your teeth, smiling flash, talking trash, under your breath (under my window)
park that car, drop that phone, sleep on the floor, dream about me"

woensdag, juli 30, 2003

It's pink and it's here

Jawel, de foto's van het Spel zonder Grenzen zijn er...ze staan op Kevin zijn webspace (hierzo). Aangezien ik meestal vergeet om foto's die van mij online staan ergens op te slaan, heb ik dat nu eens niet gedaan en heb ze ook direct gemirrored op mijn eigen webspace...dus dezelfde foto's staan ook nog eens hier. Bemerk mijn coole "twist"-move op een der foto's :)

En omdat ik nogal inspiratieloos ben vandaag, ga ik het even "onverwachts" hebben over Radje (eeuwige faam en glorie zal hem te beurte vallen nu ik zijn naam genoemd heb). De jongeheer had me immers gevraagd eens iets over hem te schrijven en daarnet heb ik hem afgescheept met de belofte dat ik morgen iets over hem zou schrijven. Wat valt er nu te schrijven over Rad? Wel, ik heb deze week ontdekt dat hij een persoon is die niet kan vertrouwd worden...zo heeft hij vorig jaar op een expansion pack van Baldur's Gate geboden op het koopjesforum om nadien nooit meer van zich te laten horen. Foei Rad!

Voor de rest is Rad gekend als een der spamgeiten van #spelletjesgarnaal, was hij ooit in een periode dat er geen newsposts werden gedaan gerecruteerd als newsposter voor dod.be en is hij mijn meest favoriete pispaal in oAo. Hij is een beetje als de jonge Dovram maar dan zonder de nifty hairdo, sexy sik en de grenzeloze elfenfascinatie. In fact, he's very adorable...

That's enough boring stuff for today
p.s. Rad, you owe me some beers ^^

dinsdag, juli 29, 2003

Fitter happier more productive

Fitter, happier, more productive
Comfortable
Not drinking too much
Regular exercise at the gym

Even kort samengevat hoe mijn leven er zou kunnen uitzien moest ik iets meer karakter en zelfdiscipline hebben. Ondanks het feit dat ik al mijn online verantwoordelijkheden zowat heb afgezworen en ook het gamen sterk geminderd heb, is er mijn levenskwaliteit nog niet echt op vooruit gegaan. Het feit dat ik nu dagelijks vele uren klop voor mijn eindwerk achter de pc heeft hier natuurlijk wel iets mee te maken maar toch...het valt niet mee me volledig los te maken van de online wereld die ik rond me opgebouwd heb de voorbije jaren.

Maar toch, er is hoop...ik heb nog een paar duizenden bladzijden ontspanningslectuur die op me liggen wachten (Clive Barker en Stephen King) en met de aankondiging van deel 5 van de Donkere Toren cyclus zal er binnenkort wel nog een paar duizenden bladzijden bijkomen. Voorts heb ik nog mijn koersfiets staan die toch nog minstens eenmaal deze zomer zal moeten buitenkomen of hij begaat een stille zelfmoord... . Langs de andere kant wenkt dan weer het web: ik zou heel graag wat kunstjes leren in Photoshop en programmeren in php lijkt me ook wel wat. Wie weet waag ik misschien zelfs nog de stap naar C (of C++)...en dan heb ik het nog niet over mijn groeiende interesse voor hardware, casemodding en Linux.

Maar zoals gezegd, dat is allemaal nabije (en minder nabije) toekomstmuziek. Eerst moet ik nog mijn eindwerk afwerken, iets wat stilaan een ware calvarietocht is geworden. Zo heb ik gisteren ongeveer 10 uur non-stop zitten programmeren waarvan een aanzienlijk deel weer uitging naar bug squishing. Na een afmattende dag besloot ik dan maar even te ontspannen en dat ging wonderwel zeer goed met een Austin Powers filmpje...alhoewel dit wel ten dele zal gelegen hebben aan de présence van Elizabeth Hurley *very shaggadelic, baby*

Ik ga mijn blogpost voor vandaag hier maar bij laten want ik zit weer tijd te rekken zodat ik niet zou moeten programmeren. Karakter en zelfdiscipline...I wish I was a bit more gifted. So it's back off to work...in the meantime: behave!

zondag, juli 27, 2003

Hiep hiep...schaamlip!

Jawel beste vrienden, het is zondag en ik ben geradbraakt. Sportief doen kan de gezondheid zware schade toebrengen. Deze middag heb ik deelgenomen aan het enige echte Spel zonder Grenzen van Wichelen. De martelingen die ik ondergaan heb, staan mooi te lezen in dit tekstbestand. Waarheidsgetrouw dien ik wel te vermelden dat de 2e proef werd afgeschaft door een probleem met de technische haalbaarheid van de proef. Maar alle andere "zwaar fysieke" proeven werden behouden.

Bij aankomst bleek ik gebombardeerd te zijn tot teamkapitein en niet kapitein van zomaar een team, maar wel van "De roze zjieslasjkes". Onze tenue bestond uit roze tshirts (*rrrr*) met op de achterkant een "zjieslasj" bevestigd. Wegens een matige opkomst hadden we het maar tegen 3 andere teams op te nemen maar toch werd het nog lekker competitief...al was het maar om beter proberen te scoren als onze naaste concurrenten van "De gele zjieslasjkes". Na 5 proeven en een rode draad-spel eindigden we op een mooie eerste plaats wat ons 2 zuipkaarten en een beker opleverde. Ik zou bij deze nogmaals mijn ploegmakkers en -makkerinnen willen bedanken (Peet, Saar, Wout, Julie en here Mertens), al onze tegenstanders en Lieve die zo vriendelijk was om op onze spullen te letten (en ook een beetje te supporteren).

En nu terug naar de zetel :)

zaterdag, juli 26, 2003

Yeah

Today I'm having a special post...it's not that special really except for the fact that it's in English. I promised my old teammates from oAo to make a post that they would understand...and since I'm unable to speak Slovenian and the Slovenian are unable to understand French (although you never know, Crappy has special powers) this post is in English.

I started playing DoD again for the first time in weeks this week after viewing the movie made by Yeah. It's not that his movie is uberleet but it has some nice kills and I was dying to get some nice kills myself too ;) Anyway, it took me some minutes before hitting anything head on but after that things became better again. But don't get your hopes up too high...I'm still staying with my decision to quit playing online on a regular base. Things are more relaxed now the way they are (not mentioning the school work). But I still love you all so maybe that one day in the future when oAo is back on track I play along now and then (or maybe with lover...who knows).

To please Yh: my team member Yeah has made a short movie with some nice sniper kills from oAo wars. It's 56.9 Mb big and you can find it here .

vrijdag, juli 25, 2003

Vrijdag Grijsdag

Weinig beleefd vandaag, weinig te vertellen ook maar om de sfeer erin te houden: een opgewekte noot

Veel plezier aan de mensen op de Gentse Feesten, ondanks het regenweer en de aanwezigheid van "marginalen".

donderdag, juli 24, 2003

Mp3 voor 12

[sprookjes-mode]Er was eens...een dag dat ik per ongeluk op een site terechtkwam.

Dit was niet zomaar een site, beste blog-lezertjes...nee, het was een site met een totaal nieuw concept. Het concept gaat als volgt: een zekere Joris Gillet spoorde regelmatig het wondere web af op zoek naar legale mp3s (jawel, dit is geen sprookje) en besloot er een compilatie van te maken. Vriendelijk als hij was, besloot hij de mensheid in te lichten van zijn wonderlijke vondsten. Maar daar hield het niet bij op...hij ontwierp ook elke keer een leuk hoesje zodat iedereen mooi zijn eigen compilatie-cdtje kon maken en versieren.[/sprookjes-mode]


Voor degenen die er nog nooit van gehoord hebben, de doe-het-zelf cd's van Mp3 voor 12 zitten momenteel aan hun 12e release...deze keer gaat het om voornamelijk Nederlandse groepen die nooit eerder verschenen nummers zomaar gratis ter beschikking stellen (oa. Spinvis) en ook Das Pop en Donna Summer staan in het rijtje.


Voorts wil ik nog meegeven dat er heel wat groepen zijn die in de voorbije releases zijn opgedoken die later bij een breder publiek bekend zijn geraakt (bv. Aerogramme, Fischerspooner, Interpol, The Liars). De stijlen gaan van pure americana naar indie rock naar experimentele elektronica... De vorige albums staan ook nog allemaal op de site, lees: de downloadlinks staan er nog maar deze kunnen in enkele gevallen gebroken zijn. Als je een bepaalde song niet kunt vinden, mag je me altijd contacteren...de kans bestaat dat ik het wel heb.


De link naar de mp3 voor 12 cd's vind u aan de rechterzijde van uw scherm, tenzij u het ondersteboven hebt opgesteld dan staat het uiteraard aan de linkerkant. Ook nog toegevoegd is de link naar Epitonic, een van de gekendere sites vol legale mp3s. Download away peepz!

woensdag, juli 23, 2003

The good, the bad & the ugly

The good

Heb ff wat geklooid met mijn instellingen en het archief blijkt nu eindelijk te werken. Blijkbaar was er een probleem dat ondanks mijn aanpassingen hij gewoon op mijn rootfolder achter de archiefpagina's bleef zoeken en niet in mijn archief-subfolder. Gemakkelijkheidshalve heb ik dus maar mijn archief-subfolder verwijderd en alles gewoon op mijn rootfolder gezwierd. Eind goed al goed!

The bad

Gezien het belang van het welslagen van mijn eindwerk heb ik met pijn in het hart besloten vrijdag niet naar de Gentse Feesten te gaan. In het verleden is immers al een paar keer gebleken dat een nachtje doordoen op een stevige portie alcohol niet zo bevorderlijk is voor mijn werklust. Volgende meeting hoop ik wel weer bij te zijn...al was het maar omdat Sloefke mij nog een pint moet :)

The ugly

Akkoord, zijn neefje Goldie is nog iets lelijker maar voor de vlotte gang van zaken laten we deze even buiten beschouwing. Ons aller Tricky heeft namelijk sinds kort een nieuw album uit, genaamd "Vulnerable". Een uitstekende plaat met daarop 2 ongewone covers: "The lovecats" van The Cure en "Dear God" van XTC...beide geserveerd op een iets donkerder en laidback wijze als de originele versies. Iedereen tweemaal per week aanraden een album te kopen is een beetje teveel van het goeie dus bij deze ga ik dat ook niet doen...maar probeer het album zeker eens out te checken

dinsdag, juli 22, 2003

Bugs bugs bugs

6u13 ~ CR vs FC De Zeikmuggen: 6-0
Tot zover het sportoverzicht...

Van veel nachtrust was er weer geen sprake dankzij een stapeltje opstandige bloedzuigers. Het maatschappelijk probleem van insecten wordt zwaar onderschat...in tegenstelling tot een paar nachtvluchten is het hele land slachtoffer van deze nachtelijke relschoppers. Indien we het kostenplaatje zouden maken van alle mensen die wakker worden gehouden door insecten nacht na nacht...het werkverzuim om de gemiste slaap in te halen, de arbeids- en verkeersongevallen veroorzaakt door vermoeidheid, de mentale weerbaarheid die volledig wegvalt, zelfs de daling van het geboortecijfer en ga zo maar verder. Het wordt dringend tijd dat de regering hier eens werk van maakt. Ik eis dat alle insecten manu militari uit het land worden gezet, er moeten strengere controles komen en huiselijke schade ten gevolge van het gooien met zware voorwerpen moet terugbetaald worden. Politici, doe het nu en doe het snel want wij liggen er al veel te lang van wakker!

On a more informative note: er is momenteel nog een probleempje met mijn archief...damn bugs!

maandag, juli 21, 2003

Turn on the bright lights

De afgelopen dagen weer uitgebreid naar "Turn on the bright lights" van Interpol geluisterd en vastbesloten hem een dezer op legale wijze aan te schaffen (wie zei er ook weer dat mp3s de cdverkoop schaden?). Voor degenen die Interpol niet kennen: ze zijn een band uit New York en worden geklasseerd onder indie rock/post-punk. De stem van de zanger lijkt sprekend op die van Ian Curtis (Joy Division) en ze worden dan ook regelmatig met Joy Division vergeleken. Ook worden er nog vergelijkingen gemaakt met The Cure, Echo & the Bunnymen, Bauhaus en Sonic Youth...niet van de minste dus. En wonderwel slaagt Interpol erin niet als een goedkope kopie te klinken...ik zou zelfs meer zeggen, hun debuutalbum is een dijk van een plaat met prachtsongs als PDA en NYC (jawel, legaal downloadable). Moest u liever de waardering van een meer gevestigde naam willen: "Turn on the bright lights" krijgt op allmusic.com 4.5 van de 5 sterren.


*hint* Op de site van de Free Record Shop staat dat hun cd maar 11.99 Euro kost. Kopen die handel dus!

U was weer geweldig dit weekend...

Het was zo lang geleden dat ik er niet bij stil had gestaan dat een happy hour meer een last dan een zegen is. Zo bleek alweer zaterdagmorgen toen ik om 11 uur met barstende hoofdpijn werd wakker gebeld...dit terwijl ik eigenlijk om 10 uur al zou vertrekken naar Smoking Cube ofwel kortweg Scube. Al katerend dan maar al mijn spullen bijeengeraapt en vertrokken.
Een lanparty is niet echt de ideale plaats om te ontnuchteren maar na een paar zware uren is het me toch gelukt. Meegedaan aan de cs 2on2 compo tesamen met Katrijn, niks gewonnen maar ons toch goed geamuseerd. In de tetrinet compo ging het iets beter. Eerste match tegen Katrien/princesje verloren met 5-3 na 2-0 te hebben voorgestaan (naderhand bleken de regels veranderd te zijn, best of 5 ipv best of 9). Tweede matchke was tegen Punkplantje en ging redelijk goed op hoewel ik het ook tegen deze jonkvrouwelijke schoonheid moest afleggen in de score. Derde wedstrijd was iemand die mijn wedstrijd tegen punkplantje had gevolgd en daaruit besloten had dat ik geen goeie partij was voor hem/haar. Gevolg: gewonnen met forfaitscore. Laatste wedstrijdje was tegen Joce...het ging vlotter dan verwacht en gewonnen met 3-1. Niet dat het me veel verder bracht in de compo maar wederom goed geamuseerd. En als we het over amusement hebben: Orbz geïntroduceerd op Scube en veel plezier mee gehad. Voor de 3e keer op rij was Scube pure fun...until the next time dudes!

Vandaag lekker uitgeslapen, kwestie van wat slaaptekort weg te werken, en zometeen nog ff mijn buit van afgelopen weekend bekijken. Voor de rest nog even mededelen dat ik deze avond de parkconcerten oversla...eindwerk deadline is coming near!

vrijdag, juli 18, 2003

Blog mania

Ik vroeg deze week ff wat info over blog progs en plots begint iedereen met zijn eigen blog. Bende dieven! :)
Nuja, de Witch is een toffe aardbei dus die heb ik maar direct gelinkt *hint*

The daily report

Gematigd zeeklimaat my ass! Deze nacht weer onnoemelijke keren liggen draaien en woelen . Regen, donder, bliksem, hagel, sneeuw...het maakt me allemaal niet uit, als mijn kamertemperatuur maar onder de 25° zakt voor middernacht.

Staan vandaag op de to-do list:

  • Programmeren (yuk!)

  • Happy-hour in JH Terlinden

  • Instuifke bij Tom en Chrystle


donderdag, juli 17, 2003

Bright Eyes

Niet de Sinatra-hit, wel de prachtige indie-groep van wonderkind Connor Oberst. De kerel stichtte al op zijn 14 zijn eigen recordlabel, bracht 2 albums uit met zijn groepje Commander Venus en ging na de split solo verder onder de naam Bright Eyes (soms ook bezig met zijn iets meer politiek getinte zijproject Desaparecidos). Ik heb al 1 keer de kans gehad hem live aan het werk te zien en reken maar op kippevel.

Messenger Bird's Song

The kitchen is cold but the coffee is warm. The sun is coming up. The day has just begun and you are already bored. You're bored of cheering me up, bored of calming me down, bored of drying my eyes. But there once was a time when you were the one. You were the blue of the sky. You came after the storm. You were the switch on the wall in the dark of the hall that I'm still fumbling for because I'm lost in the black. I don't know where I am. I have my arms stretched out in front and I'm calling your name just as loud as I can. And I know there are things of which we will never speak. And the questions can't be answered easily, but I want it to be easy. So just nod your head if the plans have changed. Shake it, love, if they've stayed the same. Smile at me and I will stay. Start to cry, and I'll go away. Just please, don't leave me guessing. So you made me come. Then you sent me away like a messenger bird. So I circled the earth, blown away in the wind, but I always returned with some new little song. Some sad story to tell of a brief love affair with a girl I compared to you and she failed. You said you don't want me to beg. Then said get down on your knees, because you knew that I would if I'd do any good satisfying your needs. And I know all about those things we cannot speak. And just so you know, well, they don't bother me. So you don't have to be worried. Just nod your head if the plans have changed. Shake it, love, if they stayed the same. Smile at me and I will stay. Start to cry and I'll go away. Just please don't leave me guessing. Please, don't leave me waiting.

woensdag, juli 16, 2003

It's new, it's basic, it's here

.It's new
Na meer dan een jaar heb ik de Dragonsworn clanpage nog eens geupdate (lees: offline gehaald). Tijd om weer wat aandacht op te eisen voor mijn eigen persoontje en leefwereld.

.It's basic
Momenteel heb ik niet de tijd en de kennis om een deftig webproject op mijn eentje uit de grond te stampen dus wordt het dit weblogspul voor een tijdje. Alles is nog maar net geinstalleerd dus echt veel heb ik nog niet veranderd aan de template...things will get better eventually :)

.It's here
Enjoy!