donderdag, januari 25, 2007

En voor de rest

 • is de job nog even boeiend en het leven even saai.
  Workaholic? You tell me.

 • is er goed nieuws voor mensen met of zonder televisie, zijnde respectievelijk u en mij. Vanaf zondag begint immers een nieuw seizoen van Top Gear. Return of the hamster!


 • sukkel ik meer en meer met het me integraal uit te drukken in het Nederlands, due to the sheer abundance of mails, articles and conversations in English with which I'm confronted on a daily basis. Mijn excuses ende apologies.

 • is gezond eten belangrijk, maar zijn kratjes mandarines van 2,5kg net iets teveel voor een vrijgezel. Welgekomen vitaminen niettemin.

 • - bemerk het toeval der oplijsting - heb ik mijn uiterste best gedaan om het wonderlijke concept der WC-literatuur te introduceren in mijn eigenste leefwereld, maar het lukt me niet. Tips zijn altijd welkom

 • moet ik dringend werk maken van een ergonomische werkplek thuis. Ik muis al een paar dagen links vermits de rechterpols zich wel heel pijnlijk weet te manifesteren deze week. En ja, dat staat volledig los van eender welke vetzakkerij die men zou kunnen insinueren op basis van mijn dual screen setup, mijn grote voorraden toiletpaper en mijn vermeende - grotendeels lesbische - pornocollectie.

 • mag u altijd dit interessant artikel lezen, mocht u nog wat tijd over hebben.
  It’s about the music, stupid. Not so fast, my friend. Dozens, even hundreds, of companies with small staffs and low overheads are working to ensure independent music’s online visibility. These behind-the-scenes string-pullers, with industry connections and promotional savvy, are behind much of that “blog buzz” that you’re probably sick of hearing about. Which is why we sent Eric Harvey to find out how these companies are changing the way music is being promoted.

Labels: , ,

dinsdag, januari 23, 2007

Like they do on the Discovery Channel

Naar goede gewoonte moest ik er weer minstens eentje over het hoofd zien:
 • Grinderman - Grinderman (5 maart)
  Site - Space

Labels:

maandag, januari 22, 2007

Re: releases

Deels ter aanvulling op deze post en deels omdat ik zelf al een lijstje aan het aanleggen was: good news for people who love good news!

Labels:

woensdag, januari 10, 2007

Le nouveau western

Internet, DVD of - wie weet - televisie... gewoon zien dat je deze niet mist: Deadwood.Labels:

dinsdag, januari 09, 2007

Communist pigs

Man aangevallen door horde varkens

Ze zien er meestal niet zo uit, maar varkens kunnen best agressief zijn. Dat ondervond een medewerker van een boerderij in Norfolk dit weekend. Hij belandde in het ziekenhuis nadat hij belaagd werd door een groep varkens.
De 51-jarige man was aan het werk op de boerderij Heggatt Hall in het Engelse Horstead (Norfolk) toen hij rond 11.30 uur plots aangevallen werd door de dieren. Volgens een woordvoerder van politie viel de man, waarna een zeug zich op hem stortte.

,,Blijkbaar kwamen de andere varkens de zeug ter hulp'', zegt de politie. ,,De man liep builen, blauwe plekken en een hoofwonde op, maar hij is niet in levensgevaar.''
Animal Farm iemand?

maandag, januari 08, 2007

Best of 2006 - Albums

"At your age people expect you to be calm, dignified and sober.
Disappoint them."

Het stond te lezen op een kaartje dat me op oudejaar overhandigd werd, en laten we zeggen dat ik de opdracht diezelfde avond al uiterst succesvol wist te volbrengen. Maar goed, nu dat alle alcohol en de allereerste werkweek van 2007 verteerd zijn (dinsdagmorgen was uitermate pijnlijk), kan ik best nog even de laatste pagina van vorig jaar afsluiten.

1. Yo La Tengo - I am not afraid of you and I will beat your ass
Het album bevestigde wat de titel al deed vermoeden: zelfzeker en niet van plan ons ongeslagen achter te laten. Met "I am not afraid of you and I will beat your ass" breit Yo La Tengo een krachtig statement aan hun reeds uitgebreide repertoire. De bende van Kaplan haalt alles en vanalles uit de kast: falsettofunk op "Mr Tough", moerasrock op "The room got heavy", garagerock op "Watch out for me Ronny",... "I am not afraid of you and I will beat your ass" is het muzikale equivalent van de Titty Twister: "If they don't have it, you don't want it!"
mp3s

2. Joanna Newsom - Ys
Joanna Newsom schopte het met deze plaat van toverheks tot sprookjeself. Concept is een vies woord voor deze onovertroffen inspanning om vijfenvijftig minuten muziek en inhoud in 5 netjes gedoseerde songs te gieten. En was ik iets kunstzinniger, dan kon ik vast ook heel veel mooie dingen vertellen over de albumhoes.
Emily 1 2

3. The Dresden Dolls - Yes, Virginia
Wat mij betreft zijn The Dresden Dolls de sterkste en meest zelfrelativerende wind die de laatste jaren doorheen het huidige muzieklandschap wist te waaien. Tongue-in-cheek teksten, enkele psychopatische trekjes en een snuifje decadentie die de groep een zeker je-ne-sais-quoi geven. Het album is over de hele lijn niet even sterk, maar de magie en lust waarmee beide leden zich op de muziek werpen maakt veel goed.
Sing / Backstabber (de DIY-versie)

4. Cat Power - The greatest
Chan Marshall verkaste van de slaapkamer naar de living en kreeg een hoop fijne muzikanten op de koffie. In het verleden mocht ze dan wel al enkele keren stevig in de touwen gehangen hebben, deze plaat en aansluitende tour hebben bewezen dat deze jongedame meer dan ooit stevig op haar benen staat.
The greatest / Lived in bars

5. Tool - 10,000 days
Altijd hetzelfde met die fuckers van Tool: beetje alternatief doen, continu van melodie en ritme veranderen for the sake of it en dan nog wat cryptische teksten uitkramen. Zeg niet dat we uw mening niet gerespecteerd hebben, maar naar onze bescheiden mening poepten Maynard en de zijnen weer een aardig schijfje bijeen. Onze cd-speler ruikt er nog altijd naar. De fuckers!
Wings for Marie part 2

6. Isobell Campbell & Mark Lanegan - Ballad of the broken seas
De talloze vergelijkingen ga ik niet meer maken, u kent genoeg man-vrouw koppels die deze 2 zijn voorafgegaan, maar ook hier geldt dat 1 plus 1 veel meer dan is dan 3 goeie songs.
Ramblin' man

7. Midlake - The trials of Van Occupanther
Midlake is als bruisend water, een vertrouwde smaak maar toch genoeg prikkelend om als fris waargenomen te worden. Als je dorstig bent, neem dan zeker een goeie slok van dit goedje. Dit smaakt naar meer.
Young bride

8. Sophia - Technology won't save us - Pace
We zouden niet op een losgeslagen bootje willen zitten wanneer de eerste song van Sophias laatste album losbarst. "Technology won't save us" bevat echter meer dan indrukwekkende donderwolken. Robin Proper-Sheppard bewijst nogmaals een goeie plaat in zich te hebben en 2006 was het jaar waarin wij er getuige mochten van zijn.
Pace

9. Ghostface Killah - Fishscale
We nemen het u niet kwalijk als u rapmuziek vies vindt, alle liedjes voor u hetzelfde lijken en er voor u geen kunst aan is om wat coole termen aan elkaar te lullen. Ghostface is evenwel niet zomaar een luller, maar wel eminence grise - en in onze achting een van de bekwaamste leden - van de beruchte Wu-Tang Clan. Wanneer Tony Starks spreekt, luisteren we. Die titel van champ mag ie van ons gerust in zijn zak steken. Comeback of the ironman!
Back like that / DnB version

10. Mogwai - Mr. beast
Hard, zacht, luid, gitaren. Mogwai slaat en zalft naar goede gewoonte. Geen wonder dat er geen monsters meer de kop durven opsteken in Loch Ness.
Glasgow megasnake

Spijtigste afwezige: "Nux Vomica" van The Veils (onbegrijpelijkerwijs onbesproken op AMG). Pas de laatste week van 2006 opgepikt en nu al reeds een constante in mijn velerlei muziekspelers. U merkt het: ook buiten dit lijstje valt er nog veel moois te ontdekken. Uw tips zijn ook steeds welkom.

Labels: ,

maandag, januari 01, 2007

2007U hoort nog van me... maar nu even niet.

Labels: