zaterdag, januari 31, 2004

Move along people, there's nothing here to see

I'll be gone for the rest of the day...expect some posts tomorrow!

donderdag, januari 29, 2004

Interpunctie

Het zijn soms de kleinste dingen die het meeste verschil maken iets waar mensen soms wel eens aan voorbijgaan leestekens zijn daar een mooi voorbeeld van zo een volledig doorlopende tekst zonder enig teken van interpunctie kan meer dan verwarrend zijn en zelfs al zouden er geen misverstanden rijzen dan nog blijft het een onduidelijke brok tekst in een zin die eigenlijk veel meer zinnen bevat is het soms echt wel zwaar ontcijferen waar een bepaalde gedachte ontspringt en waar een bepaalde gedachte eindigt als ze al eindigt als ze al eindigt is het al een hele geruststelling want anders zit je zeker uren aan die tekst maar goed nu ben ik ff de draad kwijt o ja ik weet het weer zo'n lange oninteressante post van die CR zul je denken maar er zijn nu eenmaal problemen waar soms eens de aandacht op mag gevestigd worden niet echt heropvoeden zou wel eens de beste oplossing kunnen zijn voor dit soort van aanslagen op ons aller gepijnigde hersenen die sowieso liever naar bouncing titties kijken dan naar flarden gewauwel van een saaie zak dus gaat en verkondigt voortaan zal iedereen zijn zinnen op tijd en stond eindigen met een .

Beluisterd: Okkervil River - Down the river of golden dreams, Marduk - La grande danse macabre, Echo & the Bunnymen - Crocodiles, A Tribe Called Quest - Midnight marauders, Air - Talkie walkie, De portables - Omo twist, Spearhead - Home, Aim - Means of production

woensdag, januari 28, 2004

Chumbawamba - I get no doubt

Jawel, deze zag ik laatst in een "naar welk liedje ben je momenteel aan het luisteren"-thread staan (for the record, het liedje heet Tubthumping). Nu heb ik geen probleem met misheard lyrics - zelf ben ik er immers ooit van uitgegaan dat de eerste regel uit "Summer of 69" van Bryan Adams "I got my first real sex dream" was - maar het is kenmerkend dat je steeds meer en meer volk tegenkomt dat met moeite een liedje kent en denkt dat "House of the rising sun" bijvoorbeeld van Pink Floyd is omdat dat liedje nu eenmaal zo heet als ze het van Kazaa binnenhalen. In principe zou je de schuld kunnen geven aan diegene die het liedje geript heeft, gevolgd door de onnozelaars die het niet verbeteren en als laatste de idioten die het binnenhalen maar dat zou te gemakkelijk zijn. De conclusie die we echter moeten trekken is de volgende: sommige mensen horen gewoon niet thuis op het internet.

Willen de volgende mensen dus zo snel mogelijk een pijnlijke dood sterven:
- mensen die vinden dat spellingsregels en interpunctie overbodig zijn enkel en alleen omdat ze op het internet bezig zijn...het openen van internet explorer is geen startsignaal om plots je hersenen niet meer te gebruiken (het gebruik van IE is sowieso al een slecht idee)
- mensen die alles geloven van de mails die ze binnenkrijgen en vervolgens het hele kloteboeltje naar hun volledige adresboek doormailen (inclusief naar mij)
- mensen die rijk genoeg zijn om allerlei (nutteloze) dure dingen te kopen maar wel weken het internet zitten af te speuren op zoek naar een download van hun favoriete artiest die ze zo graag horen maar waar ze toch geen 20 Euro aan willen uitgeven
- mensen die denken dat het internet en zijn toepassingen zijn ontworpen om er een bewegende kleurboek van te maken

Laat het internet niet verzanden in een grote peutertuin, daarvoor hebben we de televisie al.
Dus denk aan uw medemens en doe het vandaag nog...verbeter het internet, begin bij jezelf!

Beluisterd: Rolling Stones - Beggars banquet, Bad Religion - The process of belief, Pulp - Different class, Looptroop - Modern day city symphony, The Herbaliser - Very mercenary, Air - 10000 Hz legend, Bright Eyes - Lifted or The story is in the soil, keep your ears to the ground

dinsdag, januari 27, 2004

Three in a row ain't bad

2004 belooft een mooi jaar te worden qua kwissen. Na al een zuivere 2 op 2 te halen, wisten we gisteren tegen onze eigen verwachtingen in opnieuw een podiumplaats te behalen. Op een algemene kwis durven we meestal wel eens tekortschieten wegens te jong maar gelukkig waren de meeste categori�en van recentere periodes. Zelfs de tweede plaats lag binnen bereik hadden mijn medeteamgenoten wat meer naar mij geluisterd (Luik! Wit! 34 of 28 in 1923!) maar mij hoor je niet klagen, het was een geslaagde avond zonder meer. Ook mijn anagram skills bleken weer hun vruchten af te werpen. Zoek maar eens de mystery guest uit volgende letters R-I-C-H-I-D-S-C-S-H-A-T-U wetende dat er nog 2 letters ontbreken. Anyway, mogen we toevoegen aan de prijzenstapel: lekkere warme handschoenen van Orangina (die gaan me prolly goed van pas komen met carnaval) en een fancy sjaal van Schweppes.

En nog meer goed nieuws...volgens mijn bronnen hebben onze favoriete meiden van Clic (zie ook dit en dit) de voorronde van Eurosong niet overleefd, which is quite a pity. Leedvermaak op dinsdag, gotta love it!

Beluisterd: The Mars Volta - De-loused in the comatorium, dEUS - In a bar under the sea, Nick Cave & the Bad Seeds - The best of Nick Cave & the Bad Seeds (bonus cd), Death Cab for Cutie - The photo album, Snoop Doggy Dogg - Doggystyle

maandag, januari 26, 2004

Allo Allo

Ligt het aan mij of zijn het enkel Walen die problemen hebben met het intoetsen van telefoonnummers? Op een periode van zo'n 6 jaar bereikbaarheid per gsm kan ik me geen enkel gesprek voor de geest halen waar ik een nederlandstalig iemand aan de lijn had die verkeerd verbonden was. Elke keer ik oppak bij een vreemd nummer weerklinkt langs de andere kant een stem die vraagt naar een Jean-Marie, Antoine, Marie-Jo of Gisele. Meestal klinkt er al een lichte twijfel in hun stem van bij de eerste letter die ze uitspreken. Je zou bijna gaan vermoeden dat ze willekeurig of geblinddoekt hun nummers intoetsen. Dringend tijd dus om het communautair gezever te stoppen en bijkomend geld te gaan investeren in het Waalse onderwijs. Dank bij voorbaat.

Beluisterd: The Gathering - Nighttime birds, Cliff Martinez - Solarist OST, Arch Enemy - Burning bridges, Nancy Sinatra, Elvis Costello & the Attractions - This year's model, VA - Prayers from hell: White gospel and sinner's blues, 1927-1940

zondag, januari 25, 2004

Fawlty Titties: Don't mention the war!

Vandaag is het zondag...z-z-z-zondag...en we zijn goed uit-ge-sla-pen! En u bekij-ijkt, b-b-be-kij-ijkt mijn dagelijkse blog! Ja-ja mijn dagelijkse blog!

Soms kan een mens toch terug verlangen naar het goeie ouwe Leugenpaleis op StuBru. Er is natuurlijk nadien het Peulengaleis in de plaats gekomen maar eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het beste er toch af is. Akkoord, Petrick en Jehaaaan hebben al meer voor de populariteit van het Limburgs gedaan dan Jos Ghijsen, Gerty Christoffels, Dana Winner en Steve Stevaert tesamen maar daarbuiten zijn er nog maar weinig sketches en personages die de frisheid en absurditeit uitstralen van de eerste reeksen (Koken met Jezus! Kelly de porno-actrice! De vetzakken!). Bart Peeters mag zich dan als een vis in een vat Tripel voelen wanneer hij in de huid kruipt van Jos Bosmans, de show mocht al een tijdje afgevoerd worden van mij. Ook de Gamma-nichten zijn al meer dan uitgemolken, niettegenstaande dat de toevoeging van Warre Borgmans en Adriaan Van Den Hoof op trotinet in den beginne mij nog wel een spontane glimlach op de lippen wist te toveren.

Ondertussen heeft pdw zijn meest recentste schepsel al een paar weken op de natie losgelaten: De vloek van Vlimovost. Nu en dan heb ik al eens een stuk gezien en het spijt me Patrick maar het komt er niet van. Je mag dan wel bij hoog en laag beweren dat Vlaanderen niet klaar is voor je stijl van humor maar als reeksen zoals Big train, The fast show en Little Britain wel aanslaan bij de Vlaamse populatie en jouw creaties niet dan wordt het tijd dat je eens de juiste conclusies gaat trekken. Misschien kun je je beter tot het columnwerk beperken en mensen zoveel mogelijk de weg tonen naar de Britse topseries in plaats van zelf hardnekkig te proberen de grote Vlaamse humorvernieuwer uit te hangen.

Als laatste zou ik nog de aandacht willen vestigen op het volgende feit: de BBC heeft een reeks en voting lopen voor Britain's best sitcom. De top 10 waaruit gekozen kan worden is: Blackadder, Dad's Army, Fawlty Towers, Good Life, One Foot in the Grave, Only Fools and Horses, Open All Hours, Porridge, Vicar of Dibley en last but not least Yes Minister. Deze top 10 is samengesteld aan de hand van votes het voorbije jaar op de BBC-website (de lijst van 11 tot 100 vind je er ook terug). Elke zaterdagavond zal een persoon het pleidooi voeren voor een van de sitcoms, gevolgd door wat zou moeten doorgaan als de beste of bekendste aflevering van die reeks. Gisteren was het de beurt aan Fawlty Towers, de enige reeks die in mijn ogen de nummer 1 plaats zou mogen bekleden (over de andere plaatsen zou ik dagen moeten wikken en wegen). Uiteraard was de aflevering na afloop die van "dze Germans"...ik ben de tel kwijt hoeveel ik die aflevering al gezien heb maar het blijft gewoon briljant (net als de overige 11 afleveringen). Mensen die de zaterdagavond de komende weken thuis zouden doorbrengen, weten dus wat te doen (en voor de anderen is er nog steeds het staaltje techniek dat we de videorecorder noemen).

Beluisterd: Cat Power - You are free, Bonnie Prince Billy - Master and everyone, Lambchop - Is a woman, Amon Tobin - Out from out where

zaterdag, januari 24, 2004

Warning: Geektalk

Gisteren had ik betere dingen te doen dan bloggen, namelijk mezelf meermaals voor het hoofd slaan. Alles begon op donderdag toen mijn nieuwe harde schijf toekwam. En wat ben je met nieuw speelgoed als je er niet mee kan spelen? Installeren was dus de boodschap.

Goed begonnen is half gewonnen en jawel, de dag begon met het zoeken van mijn extra HD bay. Na het doorrommelen van verschillende kasten (en nog eens en nog eens) kwam ik een klein uur later tot de vaststelling dat die bay al in mijn case zat. Ik had die immers al gebruikt om een van mijn casefans in te monteren. De casefan moest dus lager gestoken worden. De harde schijf had ik al snel in mijn bay geschroefd, HD bay snel in mijn case geschoven en klaar zou Kees geweest zijn...moest mijn enige vrije voedingstekker tot aan mijn HD reiken. Beetje prutsen en reorganiseren en uiteindelijk was alles operationeel. Of toch niet?

Opstarten in Windows en geen schijf te zien, noch in Windows noch in BIOS noch via Aida. Alles nog maar eens afkoppelen, kabels controleren, weer aansluiten, weer niks, alles afkoppelen, kabels verwisselen, aansluiten, opstarten, niks...en zo ging het nog wel een tijdje verder. De tijd vloog voorbij, ergernis en woede staken de kop op en het enige wat werkte was de verwarming waardoor ik mijn kookpunt nog sneller bereikte. Uiteindelijk bleek dat mijn IDE controller waar de harde schijf ophing, een RAID controller was...iets waarvan ik de drivers niet ge?nstalleerd had staan. Byebye, vrijdagmiddag!

's Avonds had ik nog problemen met mijn voeding (12V lijn die maar 11,5 Volt gaf) en bijgevolg kreeg ik nog enkele bsod's voor mijn neus. Als maatregel heb ik dan maar beslist de brui te geven aan mijn Folding@Home inspanningen waardoor mijn CPU weer quasi onbelast is en de voedingproblemen blijkbaar van de baan zijn. Deze middag dan viel een harde schijf weg maar na een reboot was die weer terug...raar genoeg waren wel al mijn cookies plots verdwenen. En zo is het altijd wel iets in mijn saaie huidige en huidig saaie bestaan...

Oh, en speciaal voor Jolan: donderdagavond 2e ge?indigd op de muziekkwis dus binnenkort kunnen we niet enkel de bierkorf maar ook nog eens een fles Porto (made in Zele) ledigen.

Beluisterd: Yum - Monokid, Coldplay - A rush of blood to the head, The Birthday Party - It's still living, DJ Shadow - Endtroducing, System of a Down - System of a Down, Appendix Out - The night is advancing, DJ Tiesto - Magik, Vol.1 First flight, Millionaire - Outside the simian flock, Metallica - Master of puppets, Led Zeppelin - Led Zeppelin II, Arab Strap - Philophobia

donderdag, januari 22, 2004

Sex! Sex! Sex!

Filmfan was gisteren een beetje een tegenvaller. Deze keer zonden ze "The opposite of sex" uit en ik had er eigenlijk meer van verwacht. In het begin was het nog leuk maar na een tijd werd het toch maar saai en voorspelbaar...een beetje zoals de reacties toen ik mijn nick op IRC voor de gelegenheid veranderde naar CR|sex (geen excuses Cyce, ge waart veel te laat).

Vandaag staat de eerste muziekkwis van het jaar 2004 op het programma. Normaal gezien zou het niveau deze keer binnen onze mogelijkheden moeten liggen dus een debacle zoals in Kortrijk lijkt uitgesloten. Dit jaar hebben we trouwens al een vlotte start genomen op kwisgebied. Vorige zaterdag wisten we de finale te halen op de gezinskwis in Hofstade waarna Peet en ik drukknopsgewijs de overwinning bij elkaar speelden. Bijgevolg waren we ook de eersten om beslag te leggen op de bierkorf (en elektrische tandenborstel, waardebons voor bij de plaatselijke optieker en een boek over landschappen in Vlaanderen en Walloni?). De bierkorf waarvan sprake zal broederlijk en zusterlijk gedeeld ende geledigd worden na een etentje bij de Griek medio februari (gedetailleerder info zou normaal al via mail verspreid moeten zijn, if not contact me).

En tot slot nog 2 korte mededelingen voor de WWII liefhebbers...
Vanavond wordt op Canvas een documentaire uitgezonden over de meest bekende Meneer Spaghetti: Benito "Il Duce" Mussolini. Aandachtige kijkers zouden moeten te weten komen wat de link is tussen Mussolini en mijzelve (alsook Saddam Hoessein).
En voor de mensen die het nog niet zouden vernomen hebben, sinds afgelopen maandag zijn meer dan 5 miljoen foto's van de Tweede Wereldoorlog online verschenen. Het gaat voornamelijk om luchtverkenningsfoto's genomen door de Britse RAF. Spijtig genoeg is de site door de grote belangstelling zo goed als onbereikbaar dus voeg http://www.evidenceincamera.co.uk toe aan je bookmarks en ga er binnen een jaartje eens een kijkje nemen.
*mod* Oplossing: Mussolini werd ge�xecuteerd op 28 april 1945, dezelfde dag waarop Saddam en ondergetekende jarig zijn

Beluisterd: Boards of Canada - Music has the right to children, VA - Means to an end: The music of Joy Division, Mates of State - My solo project, Mirah - You think it's like this but really it's like this, Fuxa - Very well organized

woensdag, januari 21, 2004

CR goes multiplayer: Part 3 - schwein Hunden

Wat vooraf ging...

Het was in de zomer van 2001 dat de fun factor van Counterstrike gestaag afnam en ik op zoek was naar een andere shooter, bij voorkeur eentje waar ik beter in was...enkel met spelinzicht leg je geen mannetjes neer. Als mijn geheugen mij niet bedriegt, las ik in augustus 2001 een newspost op het toenmalige Shrimpwars dat er werd begonnen met een laddercompetitie voor een nieuwe en veelbelovende mod van Half-Life: Day of Defeat, een WWII shooter waarbij de allies het opnamen tegen de axis.

Day of Defeat bood me alle fun die CS me niet meer bood...het had een iets moeilijker leercurve maar was veel minder saai en de maps waren minder lineair opgebouwd dan in CS. Het spel lag me wel en al snel kon men mij regelmatig aantreffen op Belgische en Engelse DoD-servers. Maar alleen is maar alleen en ik zag me niet in staat een volledige DoD clan bij elkaar te recruteren waardoor ik mijn toevlucht zocht tot het "clan zoekt speler/speler zoekt clan"-systeem van Shrimpwars. Er volgden twee reacties: eentje van een clan waar ik later nooit meer van gehoord heb en eentje van Obsessed, clanleader van schwein Hunden. En in principe is de rest geschiedenis...

Van bij het eerste gesprek klikte het meteen met Obsessed en de rest van de clan (stub, jongtan, maes,...). Trouw aan onze Duitstalige naam werd er gespeeld onder de naam van Duitse bekenden: Ranzi, Himmler, Konig,... . Zodoende speelde ik voortaan onder [-sH-]Herr Von Rundstedt.
In de laddercompetitie ging alles vlot en we waren de ongeklopte nummer 1, ook al begonnen we meer en meer moeite te krijgen met het sterke RuLeMode (aka RLM). Zo staat nog steeds de war tegen RLM op de map snowtown in mijn geheugen gegrift...ik tesamen met jongtan aka Herr Wienerschnitzel zij aan zij, bibberen en beven aan de laatste vlag en maar hopen dat de versterking er zou zijn vooraleer iemand van RLM komende uit de sewers ons te snel af zou zijn. Alle wedstrijden die we toen officieel gespeeld hebben, hebben we gewonnen (RLM, BP, iT,...you name them, we've beat them)...iets waar we in een nostalgische bui nog steeds erg trots op zijn :)

Spijtig genoeg doken er meer en meer problemen op binnen de clan. Tot dan toe was er enkel voor de fun gespeeld en van tactics was niet echt sprake. Iets professioneler te werk gaan stootte op verschillende bezwaren. Bovendien begonnen sommigen terug meer en meer TFC te spelen en werd het steeds moeilijker om genoeg volk bijeen te krijgen voor een war. Er werden enkele nieuwe leden aangeworven maar dit kon het tij spijtig niet keren. De clan bloedde stilaan dood en het was zoeken naar mogelijke oplossingen. De oplossing zou uiteindelijk liggen bij de jonge bende van RuLeMode...

To be continued...


Beluisterd: Red Stars Theory - Life in a bubble can be beautiful, Buena Vista Social Club - Buena Vista Social Club, Gorky's Zygotic Mynci - Spanish dance troupe, Red Snapper - Making bones, My Bloody Valentine - Loveless, Knife in the Water - Red river

dinsdag, januari 20, 2004

Argh

Ik heb het misschien al eens terloops vermeld tegen enkele mensen maar mijn vader is eindelijk de 21e eeuw binnengestapt en heeft de computer ontdekt, zij het dat hij zich momenteel beperkt tot tekstverwerking...het is te zeggen, hij typt tekst in :)
Als je weet dat hij na al die jaren nog steeds geen videorecorder kan programmeren, dan zul je wel begrijpen dat ik blij ben met elke vordering die hij maakt. Voortaan hoef ik geen 2 trappen meer op en af te gaan enkel en alleen om de computer op te starten of af te sluiten...nu is het eerder om hem te kalmeren wanneer hij plots een nieuw document heeft geopend of wanneer hij problemen heeft met de enter-toets.

Vandaag had hij eindelijk zijn tekst waaraan hij de voorbije dagen bezig was geweest, voltooid (goed voor zo'n 6 ? 7 bladzijden) en ik mocht me naderhand bezighouden met de layout en de redactie. Anderhalf uur heb ik er aan gezeten! Met enige trots kan ik melden dat hij slechts 1 dt-fout wist te maken. Het maken van volwaardige, begrijpelijke zinnen ging hem iets moeilijker af maar zelfs daar kon ik al snel een mouw aan passen. Spijtig genoeg was het slechter gesteld met de layout en dit was veeleer op rekening van Word zelf dan op die van mijn vader te schrijven. Tab-instellingen die ergens halfweg plots blijken te verdwijnen, tekst die niet uitgelijnd wil worden, dingen die inspringen die niet mogen inspringen en nog meer van dat fraais...maar ik durf te wedden dat dit voor de heren in Redmond wel zal vallen onder de noemer "gebruiksvriendelijke features" (motto: it's not a bug, it's a feature). Na enkele volstrekt onlogische stappen te ondernemen (wat dacht je van 6 tabs invoeren en er nadien 5 verwijderen vooraleer de tekst goed staat?), heb ik gelukkiglijk alles in orde gekregen.

Mijn vader zit ondertussen natuurlijk te smeken om de nodige uitleg en dagelijkse lessen. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd...

Beluisterd: Jimi Hendrix & BB King - The king's jam, American Analog Set - Know by heart, Bonnie Prince Billy - I see a darkness, Elefant - Sunlight makes me paranoid, Dianogah - Battle champions, Zumpano - Goin' through changes, Fastbacks - Zucker

maandag, januari 19, 2004

Wreck it!

Verandering van spijs doet eten, zo kwam het dat ik gisterenavond nog eens besloot de televisie aan te zetten. Al snel kwam ik in een zap-loop terecht want er bleek niet veel noemenswaardig op te zijn. Op TV1 waren het de voorrondes van het Eurovisie songfestival...God mag weten waarom we nog jaarlijks met dit evenement worden opgescheept. Zo'n festival is toch enkel een aaneenschakeling van slechte muziek, foute kleren en toeristische reclamespotjes en dit ad infinitum. De voorrondes volgen ongeveer hetzelfde stramien maar in plaats van toeristische reclamespotjes worden er fake amusante filmpjes opgenomen en gespeeld. Wie bedenkt toch die belachelijke dingen?
Jamaar, in de voorrondes heb je nog de jury...inderdaad, leuk om eindelijk eens een gezicht te kunnen plakken op Serge Simonart maar voor de rest is er geen zak aan. Het is niet grappig om te zien hoe non-talenten de grond in worden geboord door mensen die geacht worden kennis van zaken te hebben maar eerder gewoon de lolbroek buiten hun uren komen uithangen...het is veeleer zielig dat die mensen een platform hebben gekregen in de eerste plaats. Bijgevolg werd er snel weggezapt.

Na enkele loops kwam ik terecht bij - hoe kan het ook anders - auntie Beeb. Er was een "Best of"-uitzending van Top Gear. Een programma over auto's en ik kijk ernaar? Jawel. Ik mag me dan geen reet interesseren in het aantal kleppen, het aantal cc's of het aantal synoniemen voor de "joins de coulasse" maar voor een aflevering van Top Gear wil ik altijd wel gaan zitten. Geen opmerkingen over de kofferinhoud en het al dan niet aanwezig zijn van een safe (Op De Koop Toe), geen duffe opsomming van plus- en minpunten van de wagen (De Vijfde Versnelling) of gewoon geen Nederlandse stem (De Heilige Koe) maar wel alles over hoe de wagen brult, voelt en rijdt...Top Gear wordt gebracht door 3 kenners, mannen van wie je vermoedt dat ze zelfs nu nog steeds slapen in een kamer gevuld met Matchbox wagentjes.

Hoogtepunt van het seizoen was ongetwijfeld de strength-test van een Toyota pickupwagen. Een 13 jaar oude Toyota waar de roest zich op verschillende plaatsen had doorgevreten en met 190000 mijl op de teller werd van het schroot gehaald. Eerst werd er rustig mee langs muren gereden en geschroefd. Vervolgens werd de wagen zorgvuldig tegen een kleine boom geparkeerd. Nadien liet men de wagen van verschillende meters hoog naar beneden vallen en omdat men hem maar niet kapot leek te krijgen, gooide men nadien nog een caravan er bovenop. Volgende stap was de confrontatie met een sloopkraan: Toyota 1 - sloopkraan 0.
Tijd voor een uitstapje naar de zee. De wagen werd van een pier naar beneden gereden, met een paar touwen vastgelegd op het strand en men liet het vloedgetijde zijn werk doen. De stroming sloeg de kabels los en de Toyota verdween in zee maar bij eb werd de pickup terug gevonden. Na 40 minuten van intensief kuiswerk om al het slib en andere drab te verwijderen, draaide men het contact om en jawel, still alive and kicking. Kon het zoute zeewater de klus niet afmaken dan lukte het misschien wel met vuur. Een klein vuurtje werd een groot vuur werd een klein vuurtje en de wagen reed nog steeds. Uiteindelijk koos men ervoor om de Toyota op het dak van een flatgebouw te plaatsen dat korte tijd later zou worden opgeblazen met dynamiet. Echt rijvaardig was de wagen niet meer maar de motor startte nog steeds.
Misschien iets om aan terug te denken als je een dezer dagen op het Autosalon rondloopt?

Beluisterd: Anathema - A fine day to exit, VA - The best of the Peel sessions, The Beatles - Magical mystery tour, Nirvana - Incesticide, Ghost in the Shell - Original soundtrack, Ian Brown - Music of the spheres, Ben Harper - Diamonds on the inside, Guru's Jazzmatazz - Volume 3: Streetsoul

zondag, januari 18, 2004

Fo' shizzle: Generic rap song!

In de categorie "best wel grappig" een filmpje/liedje van P-Unit waarbij enkele bekende namen uit het commerci�le hiphop-circuit op sublieme wijze geparodieerd worden. Mensen die me trouwens het telefoonnummer kunnen bezorgen van de J Lo stand-in kunnen op verscheidene pinten mijnentwege rekenen :)

Hier vind je het filmpje...kleine waarschuwing voor de smallbanders (of soon to be ~): het filmpje is zo'n 57 MB groot.

De tekst die bij dit alles hoort is de volgende:

P-Unit:
P-P-P... P-P-P... P-Unit!

DJ Clue (all with echo):
DJ Clue!
Same Old Shit!
Black Dude Yellin�!


Diddy:
It�s bad boy�2003
English 231, Nate D., Robert J. Moore
This is history, baby


Ja Rule:
Where would I be without my gravy?
Say anything, just pay me
My rap style�s so lazy
So all the good rappers hate me
Every syllable I speak is boring as ever
No-thin but bull, don�t know how to be clever
And for that I will always be horrible
Theme, lyrics and tone�ain�t no skill in me, baby!


50 Cent:
If I didn�t have Dre�s beats would you still love me?
If it wasn�t for Eminem, who would this thug be?
If I ain�t have bullet scars would I still be on MTV?
Don�t tell no one, but one of em is from my appendectomy
Answer these questions, world, that�s why they�re written
I love you like a black dude love fried chicken
See my success�does it make you sickened?
Hope not, cause a new single hits this weekend


Hook: J-Lo (2x):
The after party�s goin� strong
You and me, we can get it on
Mr. DJ Play that song
Play that generic rap song


Lil� Romeo:
Listen up girls, I�m the youngest player
Bling�d up, but still waitin for my pubic ha-ir
Exploited like an oilfield in West Iraq
I�ll be broke when I�m 20, and hooked on crack
Only got this big �cause my dad�s Master P
I feel sorry for my pops, he got less skills than me
Peace out though, yo, I�d best be packin�
Got a sleepover later down at Michael Jackson�s


Sean Paul:
Don�t tell anybody see buddy you listen and think I�m Jamaican, right?
But if you look at my body you�ll notice my skin is actually white
Although all my lyrics are so incoherent I make em sound really tight
Follow my writing and Princeton should give you an english degree or certific-ite
You know that these words are a bitch to decipher even if its amplified
I�mma twist my tongue and your brain like footsies be tripped on slip and slide
If grammar is God than I gotta be Satan, the devil personified
Cause I never enunciate� Girl


Hook (2x)

Chingy:
I know you like the way I'm sayin right thurr (right thurr)
And how it got me to be a millionurr (millionurr)
Yo my accent is fake but I don't curr (I don't curr)
Cause I got 20 carats up in my urr (in my urr)
I'm from that STL you best bewurr (best bewurr)
I'm wurrin' Urr Force Ones I got two purr (got two purr)
All you people that hate me now don't dispurr (don't dispurr)
Cause I'll be gone off the charts in one yurr (one yurr)


DMX:
D-M-X and my dogs biteMy� dogs Bite� rightI can�t� write�but I�m stuck in this rap shit Let em know� I�mma live the thug life� from my mansion Actin like we owe em something Then we show em somethingI think I musta... left my talent back at home or somethinYou got me pumpin�, there ain�t nothin� stopin me.I sound like you fed the cookie monster broccoli

Hook (3x)

P. Diddy:
It's Bad Boy, baby!

Snoop:
Fo shizzle dizzle
P-Yizzle�s in the hizzle
Wit the Snoopy D-o-double-gizzle
I�m addin izzles to wizzes all dizzle� so they don�t have to rhyzzle
Buy my �Girls Gone Wizzle� Vizzle� it�s the shizzle


P. Diddy:
Bad Boy!

Die ochtend in het zwembad...

Een dikke 2 weken ver in 2004 en het moge duidelijk zijn...sportieve voornemens zijn een ware pain in the ass. Een keer je begint met "vandaag heb ik geen zin, ik zal morgen wel wat sportief doen" ben je verloren. Deze morgen was het dan ook bijna zo ver toen ik om half 10 wakker werd en me realiseerde dat ik welgeteld 30 minuten had om zwemklaar te zijn. Volgens het algehele principe van democratie en "mij blijft dat eender" werd de zondagmorgen uitgekozen als ideaal tijdstip om te zwemmen. Welnu, na 2 weken weten we wel al beter ondertussen...ik denk niet dat we de eerstkomende tijd nog een zondag zwemdag zullen houden.

Mensen die bij een stralend lente- of zomerzonnetje wel eens gaan fietsen langsheen Vlaamsche wateren zullen het kunnen beamen: de zondag is te vermijden. Blijkbaar gelden dezelfde regels voor het zwemmen. Meer dan eens voelde ik me deze morgen de zwemmende versie van een wielertoerist...en dat terwijl ik alleen maar probeer om op het gemak een paar baantjes te trekken. Elke keer is het alsof de Rode Zee zich sluit wanneer ik er halfweg inzit. Een open strook water, 1 iemand die in het water duikt en waar komt hij boven? Jawel, recht voor mijn neus. Ik moet enkel nog wachten op de toevoeging van de 100m crawl slalom aan de Olympische Spelen en ik ben klaar om de geschiedenis in te gaan. Voortaan gaan we dus niet meer zwemmen op zondagmorgen...er zijn warmer en droger plaatsen op dat ogenblik, zoals een bed bijvoorbeeld.

Beluisterd: Supergrass - Life on other planets, Creedence Clearwater Revival - Willy & the poor boys, Elbow - Asleep in the back, Fugazi - The argument, Caustic Resin - Fly me to the moon, Cannibal Corpse - Gore obsessed

vrijdag, januari 16, 2004

Modest Mouse - The moon and Antarctica

Ik zuig in cd reviews daarom een korte samenvatting: "The moon and Antarctica" is een van de beste albums in het genre "rock met een scherp kantje". Ik kan het zelf moeilijk in woorden vatten dus verwijs ik liever door naar Allmusic (4.5/5) en Pitchfork (9.8/10) voor de reviews. Kleine stukjes zijn hier te beluisteren (onder music).

Voor de rest nog een korte bloemlezing uit de lyrics:
3rd planet
"The 3rd Planet is sure that they're being watched
by an eye in the sky that can't be stopped
When you get to the promise land
you're gonna shake that eye's hand"

Dark center of the universe
"Well it took a lot of work to be the ass I am
but I'm really damn sure that anyone can
equally easily fuck you over
God said something but he didn't mean it
Everyone's life ends, but no one ever completes it
Dry or wet ice, they both melt and you're equally cheated"

A different city
"I wanna live in a city with no friends or family
I'm gonna look out the window of my color T.V.
I wanna remember to remember to forget you forgot me
I'm gonna look out the window of my color T.V."

The stars are projectors
"You've got the harder part
You've got the kinder heart
And it's true
I've got the easy part
I've got the harder heart
Ain't this true"

Paper thin walls
"It's been agreed, the whole world stinks
So no one's taking showers anymore
Laugh hard it's a long way to the bank"

Lives
"Everyone's afraid of their own lives
If you could be anything you want
I bet you'd be disappointed, am I right?
Am I right? And it's our lives
It's hard to remember we're alive for the first time
It's hard to remember we're alive for the last time
It's hard to remember to live before you die
It's hard to remember that our lives are such a short time
It's hard to remember when it takes such a long time
It's hard to remember, it's hard to remember"

Beluisterd: Led Zeppelin - Led Zeppelin [I], Daft Punk - Discovery, the pAper chAse - Hide the kitchen knives, David Bowie - Ziggy Stardust, Modest Mouse - The moon and Antarctica

woensdag, januari 14, 2004

Sprokkels

Eerst en vooral, iets waar ik al het meest over gepost heb deze week: het comment-systeem. De site van Blogspeak is nu volledig down. Volgens laatste berichtgeving zou HaloScan nu gaan instaan voor de comments en gebruikers zouden gemaild worden. Dit alles zou dit weekend moeten zijn. Blijkt er niets van in huis te komen, schakel ik over op een ander systeem...i want my interactivity back!

Deze week ben ik begonnen met XIII, de first person shooter gebaseerd op de gelijknamige Belgische stripreeks. Grafisch ziet het er allemaal zeer mooi uit...het is een van de eerste, zoniet het allereerste, pc-game dat gebruik maakt van cell shaded graphics waardoor alles er zeer striptekenachtig uitziet. Het stripeffect wordt nog verhoogd door enkele andere elementen. Zo kan je de voetstappen zien van je vijanden en soms krijg je in je scherm kleinere vensters te zien waarin zich een bepaalde actie afspeelt. Ook de tussenfilmpjes zijn zeer knap en gemaakt volgens het stripconcept.
Tot nu toe zijn de levels zeer gevarieerd. Spijtig genoeg is stealth buiten de echte stealthmissies ietwat overbodig...je raakt veel gemakkelijker door levels heen door er Rambo-gewijs in te vliegen dan door gebukt en dekking zoekend de mannetjes een voor een neer te leggen.
Kwalitatief gezien is dit een meer dan degelijke shooter hoewel er toch enkele dingen zijn waar ik me aan stoor. Het duurt nogal lang om je wapen uit te halen waardoor je meestal in heviger gevechten direct al een paar kogels moet incasseren. De tussenfilmpjes zijn zeer knap maar spijtig genoeg niet over te slaan, wat nogal kan tegensteken als je een paar keer sterft in dezelfde missie. Tenslotte is de grootste bron van ergernis het save- en retry-systeem.
Op eender welk tijdstip je ook gesaved mag hebben, je begint altijd opnieuw bij het begin van het level. Als je een missie opnieuw wil proberen, krijg je altijd nog eerst een waarschuwingsboodschap dat alle onopgeslane missies verloren gaan indien je wil retryen. De auto-save plaatst je soms voor onverwachte verrassingen door een deel van je gespeelde missies niet op te slaan. Kortweg, het trekt er niet op. Zelf regelmatig saven is dus de boodschap.

Tenslotte dacht ik nog Dancer in the dark te bespreken maar wegens enkele familiale tussenkomsten heb ik enkele belangrijke stukken van de film gemist. Bijgevolg zie ik me genoodzaakt daar van af te zien en de film in de toekomst nog eens te huren om het verhaal volledig te snappen. Niettemin kan ik meegeven dat ik zeer onder de indruk was van de prestatie van Bjork en ook het verhaal liet me niet onberoerd...ik ken weinig eindscenes die me zo zwaar naar de keel grepen.
Belgatom, van zodra de comments terug zijn verwacht ik een bijdrage van je...and that's an order! :)

Beluisterd: Four Tet - Rounds, Bill Hicks - Flying saucer tour, vol.1, Grandaddy - Sumday, Jimmy Eat World - Bleed American, Bill Hicks - Love, laughter and truth, Metallica - Kill em all, The Mothers of Invention - Freak out!, Bill Hicks - Arizona Bay, Beastie Boys - Check your head, Arcturus - Aspera hiems symfonia/Constellation/My angel, R?yksopp - Melody A.M., Texas is the Reason - Do you know who you are?, Quannum - Quannum spectrum, The Sheila Divine - New parade, Chicane - Behind the sun

Kleine boodschap van algemeen nut (2)

"BlogSpeak will be back up by this weekend, however no new users will be accepted. Only current users will be able to use the system."

Tot nu toe ben ik zeer tevreden van Blogspeak maar het is wel spijtig dat hij steeds problemen blijft ondervinden met zijn hosting. Indien het commentsysteem in de nabije toekomst nog regelmatig zou wegvallen, zie ik me wel genoodzaakt naar iets anders over te schakelen.

dinsdag, januari 13, 2004

QM2

Ongetwijfeld zal iedereen van jullie wel bekend zijn met "Keeping up appearances" aka "Schone Schijn". Vaste begrippen in de reeks zijn "sister Violet with the Mercedes, sauna, swimming pool and room for a pony", de vele "candlelight suppers" en andere termen die "the Bucket woman" bij de upperclass zouden moeten indelen. Het is een van haar stille dromen om ooit eens een cruise te maken op de QE2 (voluit de Queen Elisabeth 2) het meest notoire en luxueuze cruiseschip. Maar dat is nu allemaal verleden tijd want nu is er de QM2 oftewel de Queen Mary 2.

De QM2 is het grootste, duurste en meest luxueuze cruiseschip dat voortaan rondvaart op de aardse oceanen. Aanwezig op de QM2 zijn onder andere 14 bars, 10 restaurants, 5 zwembaden, 2 showzalen en ongetwijfeld nog een volledig winkelcentrum for the rich and the filthy rich. Een Vlaamse "cruise-liefhebber" (lees: stinkend rijke vijftiger) wist ons te vertellen dat het helemaal niet zo onbetaalbaar was als het leek. Volgens hem kon je al meegaan voor zo'n 1200 Euro, iets wat hem een schappelijke prijs leek...en waarom zou het ook niet? De facelifts van zijn bruingeschminkte vrouw zullen zeker niet half zo goedkoop zijn uitgevallen. Het duurste model van kamer was zeer in trek en te verkrijgen voor zo'n luttele 29000 Euro per week, omgerekend meer dan 1 miljoen oude beffers. Als ik zulke bedragen hoor, stel ik mezelf 2 vragen:
1. Wat maakt het de moeite om meer dan een miljoen op een week tijd te spenderen in een varend hotel annex winkelcentrum?
2. Vanaf welk bedrag begin je een totaal besef van waarde te verliezen?

Geef mij dan liever maar een reis zoals ik een paar jaar geleden ondernomen heb met een paar vrienden: Praag en het Reuzengebergte gedurende 10 dagen met een budget van 15000 befkes (inclusief vlucht). Eerstvolgende reisbestemming die ik wil aandoen is Schotland (en nadien nog Ijsland, Scandinavi?, Canada en Australi?) maar wegens uitputting van mijn geldelijke liquiditeiten zal dit ten vroegste voor volgend jaar zijn. Mensen die ook van plan zouden zijn, kunnen altijd hier wat tips opdoen.

Beluisterd: The Rolling Stones - Sticky fingers, The Swords Project - Entertainment is over if you want it (hier volledig te beluisteren in stream), Dick Dale - King of the surf guitar: The best of Dick Dale, Antimatter - Unreleased 1998-2003 (gratis en legaal downloadbaar)

Kleine boodschap van algemeen nut

"BlogSpeak is currently down because the bastards that host it decided to suspend my account. I do not know as of yet when this situation will be resolved."

maandag, januari 12, 2004

Writer's block

Ik vrees dat ik met een kleine writer's block kamp atm (atm = at the moment, noot voor de internetleken). De laatste dagen is er maar weinig gebeurd. Het grijze weer werkt ook niet al te bevorderlijk in op de gemoedstoestand en een mens zou al pissig worden omdat Noord-Frankrijk zijn voorspelde storm afpakt. En hoe zit het met het leven op Mars ondertussen, Frank?

Nuja, er zijn wel dingen gebeurd de afgelopen dagen...sommige waren zelfs meer dan grappig maar ik kan ze hier spijtig genoeg niet posten. Iemand vroeg me laatst nog of dat niet raar is om je volledige leven online te gooien waarop ik antwoordde dat dat iets is wat ik eigenlijk niet doe. Hier wordt maar een deel weergegeven en dan nog enkel het deel waarover ik het wil hebben. Sommige dingen worden beter niet online gegooid, enerzijds vanwege een soort van bescherming van de privacy, anderzijds dan weer omdat sommige dingen niet grappig genoeg zijn om ze te vertellen aan niet-ingewijden...een beetje zoals die moppen die altijd beter in je hoofd klinken dan datgene wat eruit komt.

Om dan toch maar kort een paar dingen mee te geven:
- Een goeie tip inzake de film Dreamcatcher: lees eerst het boek van Stephen King. Sommige dingen zijn slecht of helemaal niet uitgewerkt in de film waardoor je je ongetwijfeld als niet-ingewijde zult ergeren aan onlogische of belachelijke plotwendingen.
- Een goeie tip voor de film The Cell: kijk er niet naar. De begintune is nog wel lekker maar daarna gaat het enkel bergaf. Wil je per se leuke decors zien, kan je beter naar een Marilyn Manson clip kijken.
- Derde en laatste goeie tip: overmorgen (zijnde woensdag) geven ze om 21u Dancer in the dark op Canvas en dat zou wel eens een meer dan goeie film kunnen zijn.

ps. Het comment systeem zou tijdelijk plat zijn atm. Gelieve mijzelve en de verantwoordelijke instanties daarvoor te verontschuldigen

Beluisterd: At the Gates - With fear I kiss the burning darkness, Ancient Rites - The diabolic serenades, VA - Caf? Del Mar, Vol. 8, Mates of State - Our constant concern, Orbital - Live @ London (Docklands Arena), Sebadoh - Harmacy, Creedence Clearwater Revival - Bayou country, Ella Fitzgerald - Sony Jazz collection, Jefferson Airplane - Surrealistic pillow, James Brown - Live at the Apollo, The Mars Volta - De-loused in the comatorium, The Doors - The Doors

zaterdag, januari 10, 2004

De man met witte schoenen

Gisteren was een moeilijke dag. Vol afkeer moest ik me door mijn cursus van financieel beleid heen werken. Nu zijn er wel meer vakken die ik tijdens mijn schoolcarriere geen al te warm hart heb toegedragen (bank- en beurswezen, financi?le planning en controle,...) maar als ik echt een lijstje der meest gore kutvakken zou moeten opstellen dan zou financieel beleid het vak internationale economie danig naar de kroon steken. Niet dat het vak zo zwaar of moeilijk is maar de prof is gewoon een irritante arrogante eikel...hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de prof van internationale economie, ja jij ook Verrue!

Vandaag bleek gelukkig dat de cursus nog steeds hetzelfde was en waarom zou het eigenlijk ook anders zijn? Een boek dat door de prof zelf is geschreven en dat volstaat van de zelfverheerlijkende frases en paragrafen, een boek waarin hij met het vingertje de mensen nawijst die twijfelden aan zijn kennis van beleggen (al smalend zou men hem ooit Mister Cash hebben genoemd na een artikel in de FET...of zo wil hij het ons toch laten verstaan), een boek dat je onophoudelijk in het oor staat te roepen "God, ik wou dat ik een Amerikaanse topmanager was"...makes me wanna puke! Microsoft dit, Coca-Cola dat, de cover van Fortune, Forbes met hun lijst van rijkste pummels...allen worden in volle verering meerdere malen aangehaald ook al zijn ze er de helft van de tijd met de haren bijgesleurd om toch maar te bewijzen dat een mens van iets meer mag dromen dan het KMO-milieu. En om te bewijzen dat hij toch helemaal into the international business stuff is, durft hij naast het gebruik van fancy managerwoordjes zoals bijvoorbeeld re-engineering en shareholders value ook nog eens vooroorlogse spellingsregels te gebruiken...wat dacht u bijvoorbeeld van het woord "eksplosief"? Ik zou ook nog eens kunnen beginnen over zijn onontcijferbare grafieken (voornamelijk grafieken met grijze achtergrond en rasters waarop 6 of 7 lichtgekleurde lijnen staan die vervolgens worden afgeprint in zwart-wit op een formaat van 3 bij 4 cm..."hoezo, ge kunt die lijnen niet zien?"), zijn voorliefde om elke slide op te smukken met nietszeggende afbeeldingen en niet te vergeten zijn meer dan irritante stem waar ik gelukkig niet al te veel naar heb moeten luisteren...maar dit alles zou ons te ver leiden en ik zou wel eens een hartkwaal kunnen opdoen.

Maar vreest niet langer vrienden, want deze morgen ben ik mijn examen gaan afleggen (jawel, examens op zaterdagmorgen...quite an outrage) en God zag dat het minstens een 10 ging zijn. Dus beste prof Bellens, stel niet langer mijn kennis in vraag en geef me die meer dan verdiende 10-12-14-16...kthxsterfbye!

Beluisterd: Iron Maiden - Live @ Donington '92, Koxbox - Forever after, Wilco - Yankee Hotel Foxtrot, Spinvis - Spinvis, At the Drive-In - Relationship of command

vrijdag, januari 09, 2004

Ka-boom, a rat-tat-ta (x.y.u.)

Deze middag Mellon Collie van de Pumpkins nog eens van onder het spreekwoordelijke stof gehaald - spreekwoordelijk aangezien ik al mijn cd's in mp3 op mijn HD heb staan. Mellon Collie is de dubbelaar van de '90s wat mij betreft...ook al staat het door zijn formaat in de schaduw van Siamese dream. Siamese dream mag dan wel "Disarm" hebben maar het heeft geen "Bullet with butterfly wings", "1979" of "Bodies" en zo kan ik er nog wel een paar opnoemen. Soit, het tromgeroffel van "Tonight, tonight" werd nog maar net ingezet of het werd al overstemd door een zware donderslag. Bij onweer ben ik niet snel geneigd om allerlei apparaten en kabels uit te trekken maar deze middag was het anders. Nadat de elektriciteit in 5 minuten tijd 2 keer was uitgevallen (fortunately no hardware was damaged), leek het me toch maar beter alles eventjes uit te schakelen. Ik kon gerust wel ff zonder muziek want er was toch niks van te horen. Hagelbollen vielen en bleven maar vallen en de straat zag al snel wit. In plaats van vakantiefotootjes te trekken van Mars zouden ze beter eens nagaan waarom maart plots in januari valt. Wetenschappers...

Beluisterd: Entombed - Left hand path, Dying Fetus - Purification through violence, Supergrass - I should coco, De Portables - Girls beware, The Beatles - Abbey Road, The Smashing Pumpkins - Mellon Collie & the infinite sadness, Miles Davis - Kind of blue, Explosions in the Sky - Those who tell the truth shall die, those who tell the truth shall live forever

donderdag, januari 08, 2004

Respect the cock and tame the cunt!

Canvas weet steeds goeie films te brengen en om mijn woorden nog wat kracht bij te zetten, zonden ze gisteren Magnolia uit. Deze film stond al een tijdje op mijn lijstje te prijken van films die ik wou zien. Sinds de release had ik nog niets dan goeie kritiek gehoord over deze film, en met reden zo bleek. Laat je niet afschrikken door de lange speelduur van 188 minuten, it's all quality time baby!

Magnolia vertelt het verhaal van een negental personen gedurende 1 dag. Allemaal hebben ze een zware dag voor de boeg, ook al weten sommigen van hen het nog niet. De voorstelling van de personages verloopt nogal warrig in het begin maar geen probleem, na een tijdje zal het al heel wat overzichtelijker worden. De cameravoering is briljant en toont op prachtige wijze hoe de verschillende personages hun levens naast elkaar lopen en hoe hun levens steeds meer en meer door elkaar gaan lopen. Op de muziek valt ook niks aan te merken (Aimee Mann, Supertramp,...).
Qua acteerwerk is het genieten geblazen. De cast is gedeeltelijk dezelfde als die van Boogie Nights (van dezelfde regisseur trouwens en eveneens op mijn lijstje van te ziene films) wat volgens mij gedeeltelijk bijdraagt aan het resultaat van deze film. Iedereen staat sterk te spelen (Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman,...) maar als er 1 iemand de show steelt dan is het wel Tom Cruise die op meer dan overtuigende wijze gestalte geeft aan de zelfverklaarde seksgoeroe Frank T.J. Mackey.

Deze film is een echte topper dus als je de kans hebt, moet je ze zeker grijpen. Granted CR's seal of approval!

Uitgelezen: George Orwell - Animal Farm (EN)
Zoals al eerder aangehaald: Aalsterse bib zuigt. Dit was een of andere afgeslankte studentenversie die slechts 107 pagina's telde. Still an enjoyable read though.
Beluisterd: Leonard Cohen - Ten new songs, Bad Astronaut - Houston, we have a drinking problem, A.F.I. - Sing the sorrow, OutKast - Speakerboxxx/The love below, Curtis Mayfield - Superfly, Beastie Boys - Ill communication, VA - Cafe Del Mar, Vol.9, Moxy Fruvous - Wood

woensdag, januari 07, 2004

Must see tv?

Al jaren is woensdag ten huize CR Humo-dag maar zoals eerder aangekondigd (28/11) zal dat voor niet al te lang meer zijn. Ben ik trouwens de enige die vind dat ik elke week de tv-pagina's steeds meer en meer naar voren zie opschuiven? Soit, in het exemplaar van deze week (naast nog maar eens Steve Stevaert, nog maar eens K3 en nog maar eens Abou Jahjah - ok, zijn ouders but nevertheless you get my point) staat een interview met 's lands programmadirecteurs der televisie. Verwacht wordt dat in 2004 alle registers gaan opengetrokken worden en de vraag is wat ze de kijker nu weer gaan voorschotelen. Een kort overzichtje:

1. Bettina Geysen (TV1)
La Geysen is voorstander van meer entertainment op het eerste net...oude mensen herinneren zich nog vast wel zo van die shows: lange verlichte trappen, tussendoor wat danspasjes van een of ander ensemble en natuurlijk veel glitter en fake gedoe. Ik moet nog maar terugdenken aan Donaat Deriemaker om mijn verteerde eten tot halfweg mijn slokdarm te krijgen. Zelf ziet ze het succes van Het Swingpaleis als een vraag naar meer entertainment en positivisme. Van mijn part geven ze feestjes wat ze willen maar mij moeten ze er alleszins niet op verwachten. Een ander aspect waar ze aan wil werken is crossmedia: oninteressante zeik zoveel mogelijk exposure geven via allerlei kanalen (TV1 zelf, radio, internet,...). Ik begin de indruk te krijgen dat de marketingbobo's stilaan de overhand krijgen aan de Reyerslaan.

2. Ricus Jansegers (VT4)
Kort en bondig: "reality is here to stay!"
Misschien kan ik ze gemakkelijkheidshalve van zender 19 naar zender 35 verschuiven.

3. Jo Nachtergaele (JIMtv/Ka2)
JIM blijft experimenteel volgens onze Jo. Ideaal excuus lijkt me om weer een hoop crappy programma's op de Vlaamse jeugd los te laten...maar de jeugd is toch al om zeep (1 woord: sms-games) so who cares really? Als ik naar 1 ding uitkijk op JIM is het wel de dag dat Frank Molnar zijn ontslag of op zijn bek krijgt...of misschien beide zelfs, bij voorkeur onder het registrerend oog van de camera.
In het deel over de Ka2 programmatie bewijst Jo trouwens dat hij echt wel voeling heeft met zijn publiek. Ka2 blijft eens te meer de aanbieder van topseries maar oh probleem: de kijkers lusten de buitenlandse series niet. Kijk beste Jo, als je "24" gaat programmeren tussen de Big Brother blokken in en dan zelfs hier en daar eens een stuk van een aflevering laat wegvallen �n dan nog niet begrijpt waarom de kijkcijfers tegenvallen, dan kan je misschien toch maar beter eens uitkijken naar een andere job.

4. Yvette Mignolet (Vitaya)
Heb ik zelfs nog niet geprogrammeerd op mijn tv-toestel...nuff said. Lifestyle is for wussies!

5. Johan Op de Beeck (Canvas)
Canvas blijft het stabielste broertje van de klas en waarom ook niet? Zeer degelijke documentaires en goeie films, ain't nothing wrong with that!

6. Bert Geenen (VTM)
Kent hier emand die mop van Jantje en Bertje? Ik ook niet echt, maar het is wel lachen hoe ze langs alle kanten verkondigen dat ze VTM een nieuw imago willen bezorgen. Hun oplossing? Voortborduren op bestaande successen met hier en daar een aanpassing en omdat we er toch maar niet genoeg van kunnen krijgen: docusoaps! En dan maar wenen dat het niet fair is dat de VRT een tijdelijk derde net krijgt waardoor ze niet alleen moeten opboksen tegen de sport maar ook nog eens tegen TV1, Ketnet en Canvas. Wel boe-fucking-hoe...zelfs Calimero zou minder traantjes laten dan deze eierhoofden.

* Wegens gebrek aan scriptjes atm, komt er voorlopig elke keer een manuele toevoeging van de boeken die ik heb uitgelezen en de cd's die ik heb beluisterd
Uitgelezen: Stephen King & Peter Straub - Het Zwarte Huis (NL)
Beluisterd: Lamb - Between darkness and wonder, Talib Kweli - Quality, The Who - Tommy, The Secret Stars - The secret stars, TV on the Radio - Young liars EP, Nitzer Ebb - Belief, The Cure - Live @ Werchter (02/07/00), My Spacecoaster - Heartstrings, Carcass - Wake up and smell the carcass

dinsdag, januari 06, 2004

PUB-liciteit

Naar aanleiding van de panne gisteren bij Telenet - weinig last van gehad eigenlijk want ik was verder aan het lezen in Het Zwarte Huis (P. Straub/S. King)...jaja, ik maak werk van mijn voornemens - kwam ik nog eens terecht op de site van PUB (Pandora User Base). PUB is een vertegenwoordiging van alle Telenet-klanten die proberen om met de Telenet top te onderhandelen over allerlei zaken en klachten...en je kan er van uit gaan dat dat heel wat zaken zijn.

Natuurlijk zijn er dingen om Telenet dankbaar voor te zijn: 24/7 online (als er geen probleem is aan de DHCP server natuurlijk) , een goeie downloadsnelheid en - belangrijk voor de gamers- over het algemeen een stabiele verbinding op nationale en internationale gameservers. Maar anderzijds zijn er heel wat minder mooie dingen die de directie nog steeds vlotjes naast zich neer blijft leggen. Breedband zou de toekomst moeten zijn maar wat is het in praktijk? Altijd eerst je telemeter checken vooraleer je iets doet...leve de vrijheid van breedband!

Grootgebruikers zullen er altijd zijn en het beleid hoeft niet noodzakelijk voor hen aangepast worden. Maar ondertussen neemt de groep van intensieve gebruikers wel toe en steeds meer van hen voelen de dreiging van de download- en uploadlimiet. De mensen worden aangetrokken door het flashy internet en al zijn mogelijkheden: flash sites, online radio, gamedemo's, online gaming,... . Dingen waar je redelijk mee voorzichtig moet omgaan, wil je niet al te snel op smalband te komen. Geen wonder dat het volk mort...en zeker niet de "early adaptors", klanten van het eerste uur die een 10000 of meer oude beffies hebben neergeteld voor hun aansluiting en de aantrekkelijkheid van hun abonnement met de loop der jaren zagen afnemen. En het hoeft gezegd dat de alom aanhoudende reclame voor gratis aansluitingen het er niet beter op maakt.

Nog een mooie illustratie van hoe zeer Telenet met zijn klanten begaan is, las ik gisteren op het PUB forum. Aan elke mail die je verstuurt via de Telenet webmail, wordt een regel reclame toegevoegd van Telenet zonder dat ze daar je toestemming voor vragen. Dus als betalende klant heb je er niet zelf over te beslissen of je reclame meestuurt of niet. Mooie praktijken zijn dat.

Tot zover mijn periodieke "telenet sux" post

maandag, januari 05, 2004

Bib-bib-bibliotheca

Dat de openbare bibliotheek hier een ramp is in Aalst werd me vandaag nog maar eens duidelijk gemaakt toen ik voor een gesloten en onverlicht gebouw kwam te staan. Jawel, naast 31 december en 1 en 2 januari blijkt ook 5 januari een dag te zijn waarop de Aalsterse bibliothecarissen (m/v) mogen uitrusten van de meer dan vermoeiende eindejaarsfeesten. Gelukkig regende het niet te hard of ik zou nog meer de pest in gehad hebben. En dan te weten dat ik er enkel moest zijn omdat ze het zo nodig vonden enkele jaren geleden hun systeem van uitlenen aan te passen.

In vroegere tijden kon je boeken uitlenen gedurende 3 weken en cd's gedurende 2 weken. Boeken uitlenen was (en is nog steeds) gratis en mits geen reservatie van iemand anders kon je de boeken zoveel laten verlengen als je wou. Je diende ze wel opnieuw allemaal mee te zeulen maar dat nam je er dan maar bij. Blijkbaar was dit systeem te lastig voor mensen die maar om de 3 weken konden komen en hun cd's te laat binnendienden, of omgekeerd voor diegenen die om de 2 weken kwamen en hun boeken een week te laat binnenbrachten. Flexibel zoals ze zijn in het bibliotheekwezen besloten ze dan maar de uitleentermijnen aan te passen en ziezo, alles is weer mooi geregeld. Uitgeleende cd's moeten na 2 weken binnengebracht worden en boeken na 4 weken. Leuk, een week langer om een boek uit te lezen, denk je dan. True...maar er is een verschil tussen een boek lezen en een boek gebruiken (als naslagwerk voor een paper of eindwerk bijvoorbeeld). In het laatste geval kan je een boek wel eens langer nodig hebben dan 4 weken. Geen probleem, dan verleng je die toch gewoon...wrong fucking guess, baby!

Verlengen kan niet meer. Hoe je ook schreeuwt en smeekt, het kan niet meer. Wat wel kan is dat je de boeken binnenbrengt, ter plekke een andere bibkaart bovenhaalt (van broer, zus, vader, nonkel, kapper van je grootmoeder, schoonmoeder van de beenhouwer van je tante, etc.) en de boeken op zeer eenvoudige wijze overzet op die kaart en terug met je boeken naar buiten loopt. Beschik je over geen kennissen met een bibliotheekkaart, dan krijg je de boeken niet mee. Let wel, als je de boeken binnen brengt, een uurtje of 2 in het centrum blijft rondhangen en dan de bib binnenstapt met je eigen bibkaart kan je er zonder probleem mee naar buiten stappen. Begrijpe wie begrijpe kan.

Morgen mag ik dus weer eens naar de bibliotheek stappen...hopelijk regent het niet te hard en staan mijn boeken er nog. Anders zouden er wel eens een paar kelen kunnen overgesneden worden met de scherpe rand van mijn bibliotheekkaart. Beef ende sidder, boekengespuis!

zondag, januari 04, 2004

Winding your way down on Baker Street

"You used to think that it was so easy,
You used to say that it was so easy
But you�re tryin�, you�re tryin� now."
(Gerry Rafferty - Baker Street)


Inderdaad, gisteren heb ik tesamen met Rits, Arnie en Mertens (aka Mik, Mak, Mon & de Alverman) meegedaan aan de enige echte Baker Street muziekkwis in het sneeuwachtige Kortrijk en ik mag gerust stellen dat we er de eerste jaren niet meer zullen meedoen. De kwis was alles wat een kwis niet moet zijn: saai, eentonig en veel te moeilijk.

De kwis begon met een theoretische ronde waaraan je een uur kon werken. Deze ronde bestond uit verschillende onderdelen: bekende personen invullen in songtitels, bijtitels aanvullen van songtitels, recordlabels geven van sommige artiesten, zeggen uit welk Afrikaans land een groep kwam (we kenden er geen enkele van), gemeenschappelijke titelsongs en nog een hoop foto's. Alsof dat nog niet genoeg was, kregen we tijdens dat uur 15 liedjes te horen waarvan we de groep moesten geven. Met behulp van die liedjes moest je dan de centrale figuur zien te vinden. Na elk liedje kon je je antwoord binnendienen en op basis van hoe snel je indiende, kreeg je punten. Van de 15 liedjes kenden we welgeteld 1 liedje zijnde Lulu & the Lovers met "Shout". Uiteindelijk bleek de figuur die ze zochten Jimmy Paige te zijn...in ongeveer elk obscuur liedje dat we te horen hadden gekregen, speelde hij op gitaar (op 1 keer na waar hij de productie deed). Soit, onmiddellijk al veel punten achterstand maar hopelijk zou het beter lukken met de gewone muziekfragmenten.

Na de theoretische ronde volgden 9 rondes van muziekfragmenten. Op elk antwoordenblad stond vermeld uit welk jaar het liedje was en na een beetje bladeren hadden we al snel door dat het een hopeloze zaak ging zijn. Als er van de 20 fragmenten per ronde gemiddeld 12 bij zijn van de jaren '60 en '70, dan kan je niet al te veel antwoorden als het geboortejaar van je ploeg gemiddeld in 1979 ligt.

De eerste ronde waren instrumentale toestanden (intro's, outro's, ...) en we wisten toch nog een vijftal nummers te herkennen. Verbetering leek in zicht want de tweede ronde ging enkel en alleen over 2003...maar ook dat viel knap tegen: juist uitgebrachte nummers van John Cale en Joe Jackson of ordinaire nummers van groepen als The Yeah Yeah Yeahs, The Sleepy Jackson of Willard Grant Conspiracy (voorzover die al singles releasen). De derde ronde bestond voornamelijk uit 70s punk en was dan ook het startsein voor de tafel links van ons om een kaartje te leggen. De vierde ronde ging over covers waarbij je de uitvoerder moest geven, degene die er ooit een hit mee had gescoord in het jaar dat vermeld stond en uiteindelijk hoe het nummer heette en van wie het oorspronkelijk was. Voor de zoveelste keer kregen we exotische verkrachtingen te horen van nummers die al zoveel gecoverd waren dat je met moeite wist wie je moest invullen. Tijdens de pauze die volgde, werd druk overlegd hoeveel langer we nog zouden blijven.

De vijfde ronde was de beruchte Schotse ronde waarin wederom 13 fragmenten van voor 1980 waren. Ingevulde antwoorden waren onder andere Ronald McDonald, Donald McDonald, Mik Donald, Mak Donald, Mon Donald, Alver McDoland en Man McDonald. Uiteraard wisten we wederom bedroevend laag te scoren. Op het einde van de vijfde ronde zagen onze streekgenoten van een paar tafels verder het niet meer zitten nog veel langer verder te spelen (ook al scoorden ze helemaal niet slecht). Twee rondes later gooiden we dan ook maar de handdoek in de ring, groetten de kaarters links van ons en begaven ons richting wagen. Liever de kwis nog voor het einde verlaten dan het risico te lopen het hele eind van Kortrijk naar Aalst door sneeuw en ijzel af te leggen.

Door het vroege beginuur van de kwis waren we nog op een redelijk uur in de Deja Vu in Lede City. De andere ploeg die was opgestapt, bleek ook aanwezig te zijn waardoor de avond nog op leuke wijze werd afgesloten met allerlei discussies over muziek, groepen en optredens bij het drinken van menig pint.

Indien iemand je ooit vraagt om mee te doen aan een muziekkwis in Kortrijk, bezint eer ge begint.
Volledigheidshalve nog even vermelden dat we trouwens niet de laatste in de stand waren.

zaterdag, januari 03, 2004

Made in Scotland

Drie dagen ver in 2004 en de eerste kwis dient zich al aan...en niet zomaar eentje. Ritsaert had me vorige week gebeld met de vraag of ik mee wou doen aan een muziekkwis in het verre Kortrijk. Ten eerste zeg ik nooit nee tegen een muziekkwis for i am a music freak. Ten tweede heeft een kwis in het Westvlaamse Kortrikke een zeker je-ne-sais-quoi, een exotisch tintje dat het plaatselijke kwiscircuit ontbeerd. De kwis begint al om half 7 want naar verluidt schijnt zou het gaan om de langste kwis in Belgi�...grrr-eat! Halvelings werd me over de telefoon nog iets meegedeeld over "een Schotse ronde". Kwisser in hart en nieren probeer ik me daar dan ook wat op voor te bereiden.

Travis, Wet Wet Wet, Garbage, Texas, Primal Scream, Boards of Canada, Arab Strap, Belle & Sebastian, Gentle Waves, Appendix Out, Ballboy, Edwyn Collins...allemaal hebben ze hun basis in Schotland. Onderzoek leerde me zelfs dat de bekendste schoolknaap der rock 'n' roll, mr. Angus Young, geboren is in Glasgow. Maar als je iemand tegenhoudt op straat en vraagt naar een Schots artiest zal je onvermijdelijk het meest Rod Stewart als antwoord te horen krijgen. Eigenlijk is het eerder zijn reputatie dan zijn muziek die ervoor zorgt dat hij nog steeds in het collectief geheugen zit. Zelfs in mijn jonge tijd haalde hij meer de pers met zijn rokkenjagersverhalen dan met zijn muzikale verdiensten...niet zo verwonderlijk eigenlijk aangezien zijn beste werk toch voornamelijk van voor 1980 is. De vraag is, moet je een artiest beoordelen op zijn gehele carri�re of enkel op zijn hoogtepunten? In het eerste geval zou onze Rod er wel heel slecht uitkomen maar in het tweede geval zouden we moeilijk kunnen kijken naast klassiekers zoals "Maggie May", "I don't want to talk about it", "Sailing", "Young Turks" of de we're-drunk-and-feel-like-party plaat bij uitstek "Da ya think I'm sexy?". Wat u?

vrijdag, januari 02, 2004

Wishlist

Dag 2 van 2004 en we geraken stilaan uitgeslapen. Nu nog een beetje mijn bioritme op orde krijgen en we kunnen het jaar deftig tegemoet gaan. Op 1 januari niet al te veel zatte taferelen meegemaakt alhoewel een mens zich echt niet nuchter kan voelen wanneer hij om 9u 's morgens tussen enkele fris opgestane bejaarden staat aan te schuiven bij de bakker...volgend jaar is het iemand anders zijn beurt. Echt veel eet ik dan toch niet op die dag.

Goed, een nieuw jaar en daarom nog maar eens nieuwe voornemens...ik kan me niet echt meer herinneren wat ik me voorgenomen heb in 2003 maar gebaseerd op algemene cijfers zal er niet veel van in huis gekomen zijn. Het jaar 2004 telt een dag meer wat wil zeggen dat er weer een dag meer is die we per ongeluk kunnen verneuken...maar laten we vooral optimistisch blijven :)

De gekgesmoelde Jacques Vermeire wist ooit te zeggen "het belangrijkste is dat we gezond zijn" en gelijk had ie.
Dus weg met de bierbuik, weg met de onregelmatige uurtjes nachtrust en weg met excessieve hoeveelheden alcohol (op een paar uitzonderingen na uiteraard).

Tevens hoop ik dit jaar verscheidene uren achter de pc te verruilen voor wat ontspannende lectuur. Bij de keuze zal ik me vooral laten leiden door dit lijstje, dat ik grotendeels heb samengesteld aan de hand van aanbevelingen van goed volk zoals wannes, axeL en Belgatom.

De uren achter de pc zou ik wat nuttiger proberen door te brengen in de toekomst alhoewel er nog genoeg tijd zal besteed worden aan irc perversiteiten. Dingen die gepland staan, zijn een nieuwe site met ge�ntegreerd blogsysteem, de eerste stapjes op linuxgebied en wat meer bereiken in Photoshop dan enkel lassotool selecties te maken en te copy/pasten.

Als laatste zou ik vooral mezelf willen blijven in de hoop dat de vrouwelijke wereldbevolking eindelijk eens gaat beseffen welk prachtmens ik ben :D

Oh, en in principe zou ik me minder willen ergeren aan vanalles en nog wat...maar dat lijkt me al op voorhand een verloren zaak te zijn. Het zou er hier trouwens toch enkel (nog) saaier op worden.

donderdag, januari 01, 2004

Urgh

Glad you've all made it to 2004.
Think I'll go back to sleep :/