maandag, april 26, 2004

Dienstmededeling

zondag, april 25, 2004

Oh what a night...

Normaliter ging ik gisterenavond naar een eetfestijn (stoemp met socissen!) maar door een telefoontje deze week waren de plannen veranderd. Mijn vroegere bazin, Veronique, was naar goede gewoonte weer jarig op dezelfde dag als alle andere jaren (those things happen) en had besloten om met enkelen van de huidige en vroegere werknemers te gaan bowlen. En geef nu toe, wat is er leuker dan gaan bowlen met een paar oude bekenden?

Om eerlijk te zijn, bowlen is voor mij altijd een beetje sterven. Waar ik ook kom, nooit vind ik een bal waar mijn vingers echt goed inpassen. Als er al eentje te vinden is, dan is er meestal net ergens een kap in of een stuk uit waardoor ik tegen het einde van de avond blij mag zijn als mijn vingers niet als gescheurde vleeslappen langs mijn romp hangen.

How to play the game like a real pro:
1. Men neme de zwaarste bal aanwezig - meestal is dit 16 lbs ofte 7,2 kilo. Mensen die problemen hebben met cijfers hoeven gewoon uit te kijken naar de bal die de minst verwijfde kleur heeft.
2. Men kijkt even napeinzend naar het scorebord.
3. Men neemt een kleine aanloop voor het maximaliseren van de werpkracht.
4. Men keilt met een stevige onderhandse worp de bal zo hard mogelijk richting kegels.
5. Bij een teveel aan kinetische energie schuift men niet over de lijn met de voet, men stapt er gewoon over.
6. Indien strike: bezegel de worp met een macho handgebaar, een dierlijke oerkreet of gewoon een belachelijk vreugdedansje...women dig that shit ;)
Indien spare: verberg de ontgoocheling dat je geen strike hebt en probeer je dichtste concurrent te intimideren ("you're entering a world of pain")
Indien iets anders gegooid: blame everything except yourself
7. Elke goeie worp wordt beloond met een welverdiende slok van de pint. Elke slechte worp wordt afgerond met een gefixeerde blik op het scorebord terwijl men een slok van de pint neemt.

Buiten de occasionele voltreffer op de hoofdkegel ging het er maar povertjes aan toe. Tot tweemaal toe speelde ik een mooie voorsprong kwijt en belandde ik op de 3e plaats (oja, en het eerste spelletje was ik 4e maar da's om op te warmen weetwel). Ik denk dat ik volgende keer maar eerst eens op voorhand ga oefenen.

Na het bowlen besloot ik nog ff naar de Cosa te trekken, eventjes zien of er wat bekend volk zat. Mijn excuses voor de waaier aan personen die de komende paragrafen zullen passeren...in het beste geval zal u het met een korte beschrijving moeten stellen.

Aangekomen in de Cosa liep ik eerst Emmy en Katrien tegen het lijf. Op ongeveer hetzelfde ogenblik kwam ik Peter Govaert, Tom Premereur (beiden ex-klasgenoten Ehsal - Peter doet specialisatiejaar, Tom werkt in een drankencentrale) en Andres Beeckman (zat op Raffelgem een jaartje lager - laatste jaar sociologie) tegen. Toch maar eventjes mijn jas uitdoen, dacht ik bij mezelf en op weg naar de kapstok kwam ik niemand minder dan Sylvie Fosselle tegen (jaja, ze is al een tijd terug in het land en probeert de Antwerpenaren wat beschaving bij te brengen in het 5e studiejaar).

Na een poosje babbelen met de heren Govaert, Premereur en Beeckman kwam Davy Van Den Brempt (jarenlang mee gevoetbald bij SK Aalst, zat Klein College jaar lager - laatste jaar industrieel ingenieur) langs en werd er besloten om naar de Cirque te gaan. Daar bleek het "Splash"-fuif te zijn, georganiseerd door de waterpolo-ploeg...blijkbaar zijn ze afgestapt van de "Pole Pole"-titel. Onder de aanwezigen ontwaarde ik verschillende bekenden zoals de Ludo (je kent hem of je kent hem niet - het merendeel van Aalst kent hem wel en vice versa), Philippe Raes (ook voetbal mee gespeeld, eveneens ex-klasgenoot) en een ongeziene slanke versie van Dikke Wim (al jaren de sympathieke plaatselijke pedo...so it goes). Gezien de iets te gezellige drukte besloten we iets later wat rustiger oorden op te zoeken. En omdat we toch on the move waren, maakten we er maar direct een mini-kroegentochtje van.

Eerste stop was Het Koerken waarna het verder ging naar De Heilige Geest. Omdat we ons daar al snel veel te jong begonnen te voelen tussen het aanwezige volk en lichtjes bedreigd door enkele zatte fortysomething vrouwmensen, trokken we naar Kaffee Cognac. We waren nog maar net binnen of onze bestelling was al opgenomen...een kwartier later toen we het pand verlieten, hadden we nog steeds niets van drank gekregen. Nuja, ik voelde me er toch niet echt thuis (rechtopstaande collekes, Scapa all over the place) dus zo erg was dat ook weer niet. "De Gaadvis" liep net leeg toen we er passeerden dus was het maar terug naar de Cirque.

Ik trok nog maar de deur open of ik zag tot mijn grootste verbazing Peter Cosyn staan (12 jaar mee in de klas gezeten - die hard astronomieliefhebber en allerminst het type dat je om 3 uur 's nachts buitenshuis, laat staan in de Cirque, verwacht). Bijna leek het alsof er geen zekerheden meer in het leven waren maar daar dook plots Guy Backaert op (ex-leraar, buurtgenoot en welgekend fenomeen in het Aalsterse uitgangsleven) en alles leek weer normaal te zijn. Het uur werd er niet vroeger op dus na een laatste pint was het tijd om huiswaarts te keren.

Ik liep nog maar net de Nieuwstraat in toen ik in de verte een vrouwenstem om de 5 seconden "Bonito" (???) hoorde roepen. Toen ik dichter kwam, merkte ik dat het 2 vrouwen waren...beiden rond de 30 jaar. Ik kon er moeilijk rondlopen dus al snel werd ik aangesproken door de luidruchtigste van de twee. Beide dames hadden meer dan genoeg op en waren meer dan los van tong. Ze vroegen of ik hen toevallig niet thuis kon afzetten want ze hadden nogal wat problemen om thuis te geraken (het feit dat de ene de laarzen van de andere in haar handen had, maakte het er niet veel beter op).
De ene had haar vent ergens laten liggen in zijn alcoholische coma wist ze me te vertellen en zocht nog iemand om hem in de Dender te gooien, de andere was van plan haar vent de kop in te slaan...met haar laarzen kon dat niet echt een probleem zijn. Tijdens het gesprek door werd er nog danig getierd en geroepen want "Bonito" bleek niemand minder te zijn dan hun chauffeur. Benieuwd hoe een mens er zoal moet uitzien om hem een "Bonito" te noemen, besloot ik maar even te wachten tot de waggelende gedaante in de verte ons zou bereiken.

"Bonito" was er bijna toen 3 passerende Engelsmannen aan de conversatie werden toegevoegd. De heren uit Kent bleken op tournee te zijn. Cool, Engelse indie bands in Aalst dacht ik maar al snel bleek dat ze geen muzikanten waren maar beoefenaars van het armen- en benengezwaai genaamd Jiu Jitsu. "Bonito" was ondertussen vertrokken met de dames en als ik niet te snel stapte, zou ik in alle rust thuisgeraken..great! Dit was echter buiten "Bonito" gerekend die even langs de neus weg wist mee te delen aan de dames dat hij zijn vlees op plaatsen had gestoken die niet aan zijn vriendin toebehoorden.
Wat erop volgde was dit komisch tafereel: de dame op kousen nam mij onder de arm en stapte met mij mee, de andere dame volgde op enkele meters met de laarzen van haar vriendin in haar handen en "Bonito" waggelde ons maar achterna. Na een vijftigtal meter kon ik ze gelukkig allemaal afschudden. "Bonito" werd verplicht de dames thuis af te zetten, zijn vriendin zou hem daarna de kop inslaan en ik kon rustig verder naar huis stappen. Eind goed, al goed!

It's like a jungle sometimes
It makes me wonder how I keep from goin' under

Grandmaster Flash - The message


Beluisterd: R.E.M. - Murmur, The Beatles - Please please me, The Jesus & Mary Chain - Stoned & dethroned, Zero 7 - When it falls, Bruce Springsteen - Darkness on the edge of town, Nirvana - MTV Unplugged in New York

zaterdag, april 24, 2004

AB in de fik!

AB DENKT AAN UW VEILIGHEID EN PLANT GROTE EVACUATIEOEFENING OP 24 MEI!
Enkele nieuwsgierigen hadden het al opgemerkt in het AB-kalenderboekje van enkele weken geleden: maandag 24 mei: AB in de Fik!
AB wil in zijn concertzalen niet enkel comfort bieden aan zijn bezoekers, maar vooral ook veiligheid. Daarom vatte AB het plan op om in samenwerking met Stad Brussel, Politie en Brandweer een nooit eerder geziene evacuatieoefening te organiseren.
Flip 'in de fik' Kowlier reageerde onmiddellijk enthousiast en verleende snel zijn medewerking voor dit unieke gebeuren.
Tijdens het gratis concert dat Flip Kowlier in de zaal van de AB geeft op maandag 24 mei, zal er op een onverwacht moment een evacuatieoefening plaatsvinden. Vanaf het moment dat het noodalarm weerklinkt, zullen de bezoekers verzocht worden zich via de verschillende nooduitgangen naar buiten te begeven.
Nadat alle veiligheidsprocedures zijn overlopen met de overheidsdiensten, en na inspectie van de zaal door de brandweer, zal het tweede deel van het concert starten.
Tickets voor dit eenmalig 'evacuatieconcert' zijn gratis te verkrijgen via AB-ticketshop (02 548 24 24 of www.abconcerts.be
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

BESTELLING TICKETSHOP
AB IN DE FIK (24-May-04) 1 ticket van .00 Euro 0.00 Euro
Bestelling op naam van:

ChildeRoland
mijn straat
9300 Aalst BE

Dank u voor uw bestelling. Wij sturen u zo snel mogelijk een overschrijvingsformulier. U kan indien u dat wenst ook nu meteen online betalen via netbanking (enkel Dexia of credit card). Na betaling worden de tickets naar uw thuisadres verstuurd tenzij er tussen de ontvangst van betaling en het concert minder dan 4 werkdagen zijn. U kan ze dan afhalen aan de AB-ingang. Voor een online-betaling via netbanking drukt op één van onderstaande netbankingbuttons.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Een waarlijk origineel initiatief...en dan nog wel gratis. Allen daarheen dus!

Beluisterd: Sigur Ros - (), The Clash - London calling, Jolie Holland - Catalpa (*), The Rolling Stones - Exile on Main St., Herbie Hancock - Head hunters

vrijdag, april 23, 2004

The Brainstorming Sessions

Zelfs wereldleiders zullen beamen dat de weg naar world domination geen gemakkelijk en rechtlijnig pad is en al zeker niet als je een gewone student bent die enkel met looks en overtuigingskracht er nog niet in slaagt om 3 onbekende schoonheden te strikken voor een avondje strippoker. Wegens budgettaire redenen ligt het ook niet echt binnen mijn mogelijkheden om de publieke opinie te bespelen via grote pr-campagnes dus moet ik het maar stellen met dit blogje. Maar niets sluit natuurlijk uit dat kleine blogjes grote blogjes worden en zodoende rijpen er al een tijdje plannen voor een nieuwe site.

Gezien het feit dat deze blog voornamelijk wordt gelezen door een klein en select publiekje kan het alvast geen kwaad enkele van mijn plannen te ontvouwen. Nog meer zelfs, ik zou iedereen van u en elk apart willen aansporen zijn ideëen of commentaar in de comments te plaatsen en wie weet wacht je later nog een mooi postje eenmaal mijn wereldrijk gevestigd is.

De hersenstormende resultaten hebben tot dusver het volgende opgeleverd:
1. De blog in zijn huidige vorm zal verdwijnen. Gezien lonkende professionele uitdagingen en andere tijdsinnemende activiteiten in de nabije toekomst zal het bloggen op dagelijkse basis uiteindelijk verdwijnen...veeleer zal het evolueren naar een wekelijkse post met in de mate dat de inspiratie/actualiteit het toelaat nog enkele posts tussendoor.
2. Er komt een volledig uitgewerkt kwisgedeelte met op termijn een eigen kwis voor allen die de intellectuele uitdaging willen aangaan of wat bezigheidstherapie kunnen gebruiken
3. Mogelijks komt er een apart muziekdeel met muzikale aanraders op cd- en concertgebied, eventueel aangevuld met beperkt muzieknieuws
4. Er komt een apart onderdeel in verband met software en algemene computerkennis (once again, I'm a nerd). wat je zoal mag verwachten zijn een overzichtelijke lijst van freeware en shareware met de nodige uitleg en links alsook verschillende how-to's voor dummies.
5. Indien er interesse is, zou er een stuk worden gereserveerd voor gastrubrieken van mensen die eens willen experimenteren met taal of weet-ik-veel-wat of mensen die nergens anders hun ei kwijt kunnen.
6. De interactiviteit van de site wordt verhoogd door middel van een nieuw comment-systeem, polls en dergelijke meer.
7. Er worden een waaier aan gebruiksmogelijkheden toegevoegd zoals zoeken op/in geplaatste artikels, selecteren van bepaalde content, etcetera
8. Er komt een intranetsysteem voor geregistreerde gebruikers met verschillende opties inzake lay-out, content en alles wat ook maar een beetje fancy is.

Zijn er dingen die je graag zou willen zien toegevoegd worden (5 werkwoorden op rij, woehoe), andere dingen die je volledig anders zou willen zien of dingen die ik echt niet over het hoofd zou mogen zien...laat het dan weten in de comments.

Ziehier de historische drempel waarop we ons gisterenavond bevonden. De persoon met een Scarlet-verbinding die gisterenavond langs surfte, wordt vriendelijk verzocht me te contacteren. Hopelijk lust u bier :)

Beluisterd: Air - Talkie walkie, Cat Power - You are free, Bonnie Prince Billy - Master and everyone, Lambchop - Aw c'mon/No you c'mon, Cat Stevens - Tea for the Tillerman, Pearl Jam - Live on two legs

woensdag, april 21, 2004

Uncensored!!!

Om een of andere reden eindigde gisteren mijn avondje zappen op JIM TV. Geloof me vrij, meermaals heb ik tussentijdse zaprondes ondernomen maar er bleek echt wel niets op tv te zijn. Maar laat ik nu ook niet weer te veel excuses gaan zoeken...iedereen zal wel al eens ondervonden hebben hoe ontspannend een lauwe brok televisie kan zijn.

Het programma "Tuning TV" betrof zowaar een programma over car-tuning. Nu gezien het feit dat ik eigenlijk wel kan genieten van een deftig gemodde pc-case (cut-out in de zijkant, mooi aangebrachte blowholes en fingerguards, CCFL, etcetera...hey, I'm a nerd) ben ik allerminst geneigd die mensen te beoordelen op basis van de hun hobby. Niettemin zijn er een reeks clichés die onvermijdelijk verbonden zijn met het car-tuningsmilieu (Van Dale, help me out here). In de reportage deed men, zoals ik al verwachtte, niet al te zeer zijn best om vele clichés te doorbreken.

Hoe handig ze ook zijn bij het aanpassen van hun wagen, zelfs een modieuze ramp als ikzelve heeft in de gaten dat sommige kleurencombinaties echt wel niet passen...sorry, maar flashy appelblauwzeegroen zal nooit de ideale kleur zijn voor een wagen. Uiteraard waren er ook de "boem boem" cars, een concept waarvan het nut mij totaal ontgaat: het is niet omdat je plaats hebt in je koffer dat je er per se voor 7000 Watt aan geluidsinstallatie moet insteken. En tot slot nog een tip voor de minderjarigen onder ons: als je niet kan wachten tot je 18 bent om naar een erotica-beurs te gaan, ga dan gewoon naar een car-tuning beurs...bloot vlees verzekerd!

Na "Tuning TV" was het tijd voor "Celebrities Uncensored", het soort showbizz-programma dat zoveel riooljournalistiek tentoon spreidt dat je wel Amerikaans moet zijn om er fier op te zijn. Het programma ademde hetzelfde sfeertje uit als reality-toestanden à la "Cops". Elk pietluttig akkefietje werd uitvergroot tot iets wereldschokkends en na elke reclame-onderbreking zou er nog meer komen en zouden er nog schokkender dingen komen (double the font type! repeat video footage! double the font type again!).

"Celebrities Uncensored" is niets meer dan een "best of" van alledaagse paparazzi pseudo-gebeurtenissen: dronken filmsterren, geïrriteerde artiesten en veel opgestoken middenvingers. Zowat alles wat ze gefilmd hebben en niet kunnen verkopen hebben aan de roddelinstanties hebben ze dan maar gebundeld en in dit programma gestoken. Stel je trouwens niet te veel voor van die "uncensored"...zoals het een deftig Amerikaans programma past worden alle opgestoken middelvingers, piepende tepels en ontblote onderwerken vakkundig weggemoffeld.
Ook de wereldschokkende onthullingen waren zoals verwacht een scheet in een fles. Buiten Tommy Lee (you might remember him from films such as "Tommy and Pamela's homevideo") die effe een journalist op kant slingert - tot op heden nog steeds de grootste geweldpleging tegen de "gereputeerde" Hollywoodiaanse journalistiek - moesten we het vooral stellen met wereldschokkende gesprekken als "zet die camera eens af" en "ben je nog aan het filmen?". Zelfs het feit dat J Lo op een onbewaakt moment gefilmd werd terwijl ze haar lippen make-upsgewijs even bijwerkte, deed me niet van mijn stoel vallen. Ik vermoed dat wij nuchtere Belgen iets moeilijker te verbazen zijn dan de gemiddelde Amerikaanse couch potato.

Op het einde van het programma kon ik enkel maar sympathie opbrengen voor de celebrities, ongeacht of ze die status verdienden of niet. Het geduld waarmee sommigen de paparazzi te woord bleven staan of poogden te onderhandelen, ging zelfs mijn stoïcijns petje te boven. Om af te sluiten nog enkele wijze woorden van Charlie Sheen: "What's the difference between paparazzi and a stalker? The camera. Think about that!"

Beluisterd: Led Zeppelin - House of the holy, Marvin Gaye - I want you, The Warlocks - Phoenix album, Stan Getz Quartet with Chet Baker - Quintessence volume 1, Stan Getz Quartet - Live in Paris, VA - The sound of funk volume 3, Peter Gabriel - So

dinsdag, april 20, 2004

Greatest Movie Characters of All Time

Op een van mijn vele omzwervingen op het internet kwam ik vandaag terecht op de site van Premiere Magazine, meerbepaald op een artikel over de 100 meest memorabele filmvertolkingen. Je kan je rustig door het hele artikel werken beginnende bij het nummer 100 (Kevin Spacey als "Verbal" Kint) of indien je gewoon de harde cijfers wil, ga je gewoon kijken bij de index.

Zoals het elk lijstje betaamt, kan er heftig gediscussieerd worden over wat wel en wat niet erin thuishoort en wie waar hoort te staan. Niettegenstaande het feit dat ik me hier zeer van bewust ben, moet ik toegeven dat ik toch wel zeer raar opkeek bij het nummer 18 in de lijst: Bill Murray als Carl Spackler in de film Caddyshack.
Niet geheel tegen de verwachting in staan er ook een heel deel personages in van de bekendere klassieke films die ik nog niet heb gezien of zelfs nooit zou willen zien...om de een of andere reden doet enkel al de titel "Gone with the Wind" mij rillen over mijn hele lijf.

Aangezien ik ook een lijstjesmens ben, zal ik er maar even snel mijn eigen top 10 van meest memorabele filmpersonages aan toevoegen. En gezien ook lijstjesmensen wel eens in een luie bui zijn, zal ik mijn lijstje beperken tot degenen die in de top 100 van Premiere Magazine zijn opgenomen.

1. Sean Connery - James Bond - Dr. No
2. Malcolm McDowell - Alex Delarge - A Clockwork Orange
3. Clint Eastwood - Blondie - The good, the bad & the ugly
4. Arnold Schwarzenegger - The Terminator - The Terminator
5. Jeff Bridges - The Dude - The big Lebowski
6. Jack Nicholson - Jack Torrance - The shining
7. Anthony Hopkins - Hannibal Lecter - Silence of the lambs
8. Harrison Ford - Indiana Jones - Raiders of the lost ark
9. Kevin Spacey - Roger "Verbal" Kint - The usual suspects
10. Daniel Day-Lewis - William "Bill the Butcher" Cuttings - Gangs of New York

Beluisterd: Interpol - Turn on the bright lights, Nico - The end, The Gerbils - Are you sleepy?, The Scabs - Hard to forget, VA - Bossanova collection, Muddy Waters - At Newport, The Cure - Wish, Explosions in the Sky - Those who tell the truth shall die, those who tell the truth shall live forever, de Portables - Girls beware, Cocteau Twins - Head over heels, Cut Chemist Meets Shortkut - Live @ future primitive soundsession

de Portables - Girls beware: 1. Flash (foreplay); 2. How it feels; 3. Hawaii; 4. Bert Tres Emo; 5. The Riddesonofa; 6. Flash (halfway); 7. Anal intruder; 8. Beauty and the beat; 9. Attack of the drones; 10. Happy with the way things are; 11. Flash (replay)

maandag, april 19, 2004

Albums to be heard (1)

Groep/Artiest: Interpol
Album: Turn on the bright lights
Released: augustus 2002
AMG Score: 4.5/5
PFM Score: 9.5/10

1. Untitled
I will surprise you sometime, I'll come around

2. Obstacle 1 (video)
She puts the weights into my little heart,
And she gets in my room and she takes it apart.


3. NYC (video)
I had seven faces
Thought I knew which one to wear
But I'm sick of spending these lonely nights
Training myself not to care


4. PDA (video)
But you're so cute when you're frustrated, dear
Yeah, you're so cute when you're sedated, oh dear


5. Say hello to the angels
When I'm feeling lazy, it's probably because,
I'm saving all my energy to pick up when you move into my airspace
You move into my airspace

And something's coming over me, I see you in the doorway
I can't control the part of me that swells up when you move into my airspace
You move into my airspace


6. Hands away
Oh, what happened?

7. Obstacle 2
I feel like love is in the kitchen with a culinary eye
I think he's making something special
And I'm smart enough to try
If you don't trust yourself for at least one minute each day,
Well you should trust in this, girl, cuz loving is coming our way.


8. Stella was a diver and she was always down
There's something that's invisible,
There's some things you can't hide,
Try detect you when I'm sleeping,
In a wave you say goodbye...


9. Roland
Oh look, it stopped snowing

10. The new
But I can't pretend
I don't need to defend
some part of me from you
I know I've spent some time lying


11. Leif Erikson
It's like learning a new language
Helps me catch up on my mime
If you don't bring up those lonely parts
This could be a good time
You come here to me.
We'll pick up those lonely parts and set them down
You come here to me...


*mod* Om sommige van de clips te bekijken, heb je Real Player nodig. Voor diegenen die zich niet willen wagen aan een installatie van de Real Player (zoals bijvoorbeeld ook ondergetekende) bestaat er Real Alternative waardoor je gewoon in Media Player Classic files kan bekijken met de zwaar gevreesde .rm en.ram extensie. Absollut gratis en veilig!
Downloaden doe je hier.

Beluisterd: Curtis - Mayfield - Superfly, GZA/Genius - Liquid swords, Cave In - Tides of tomorrow, Heather Nova - South, Autopulver - Vapor trails, The Doors - Box set

zondag, april 18, 2004

Adaptation

Pitch black screen, offscreen voice-over:
Do I have an original thought in my head, my bald head? Maybe if I were happier, my hair wouldn’t be falling out. Life is short; I need to make the most of it. Today is the first day of the rest of my life. I’m a walking cliché. I really need to go to the doctor and have my leg checked. There's something wrong. Oh well. The dentist called again, I'm way overdue. If I stopped putting things off, I would be happier. All I do is sit on my fat ass, if my ass wasn’t fat, I would be happier. I wouldn’t have to wear these shirts with the tails out all the time; like that’s fooling anyone. Fat ass. I should start jogging again. Five miles a day; really do it this time. Maybe rock climbing; I need to turn my life around. What do I need to do? I need to fall in love. I need to have a girlfriend. I need to read more; improve myself. Maybe I should learn Russian or something. Or take up an instrument. I could speak Chinese. I could be the screenwriter who speaks Chinese and plays the oboe. That would be cool. I should get my hair cut short; stop trying to fool myself and everyone else into thinking I have a full head of hair. How pathetic is that? Just be real. Confident. Isn't that what women are attracted to? Men don’t have to be attractive. But that's not true, 'specially these days. There's almost as much pressure on men as there is on women these days. Why should I be made to feel like I should apologize for my existence? Maybe it's my brain chemistry. Maybe that’s what's wrong with me. Bad chemistry... all my problems and anxiety can be reduced to a chemical imbalance or some kind of misfiring synapses. I need to get help from them; but I'll still be ugly though. Nothing is going to change that.

En toen moest de film nog beginnen, waarde vrienden!

Adaptation vertelt het verhaal van screenwriter Charlie Kaufman (vertolkt door Nicolas Cage) die de opdracht aanvaardt om een boek over orchideëen aan te passen voor een filmscript. In tegenstelling tot zijn vorige opdracht, de screenplay voor de film "Being John Malkovich" (we zien zelfs enkele stukjes uit de opnames van Being John Malkovich), is dit helemaal geen sinecure. Het boek dat geschreven is door de journaliste Susan Orlean (Meryl Streep) bevat immers voornamelijk losse passages en vage ideëen waardoor Kaufman totaal niet weet welke kant hij op moet met het verhaal. Uiteindelijk roept hij de hulp in van zijn tweelingbroer Donald (ook vertolkt door Nicolas Cage) die de complete tegenpool is van Charlie. Samen besluiten ze de journaliste te achtervolgen in de hoop meer te weten te komen over het boek.

De film is op sommige ogenblikken nogal verwarrend maar dit is allemaal onderdeel van het spelletje dat gespeeld wordt. Charlie Kaufman is weldegelijk een bestaand persoon en meer zelfs, hij is effectief degene die de screenplay schreef voor Being John Malkovich. In de film zie je gedeeltelijk hoe deze film (Adaptation) zelf wordt opgebouwd. Er worden verschillende technieken uitgelegd in verband met het schrijven van een screenplay waarbij je je gaat afvragen in welke mate er in deze film zelf gebruik van is gemaakt. Is de tweelingbroer van Charlie Kaufman bijvoorbeeld een verzinsel om een multiple personality disorder in het verhaal in te brengen?

Het is ook grappig te zien hoe het personage van Donald Kaufman gebruikt wordt om de draak te steken met verschillende clichés uit bekende films zoals bijvoorbeeld Se7en en Fight Club. En als laatste is er natuurlijk de hele opzet van de film: de Kaufman in de film wou eigenlijk een film maken zonder sex, drugs, schietpartijen en doden maar uiteindelijk lijkt hij er niet in te slagen.

De acteerprestaties zijn meer dan goed en vooral Chris Cooper steelt de show met zijn rol als John Laroche, de man rond wie het orchideëenverhaal draait. Deze film is op sommige momenten waarlijk geniaal en het is verfrissend te zien hoe er kan gespeeld worden met het medium film op zich. Als je eens in de videotheek rondloopt en niet meteen weet wat te kiezen, niet twijfelen en zeker Adaptation nemen.

CR's seal of approval!

Beluisterd: Jefferson Airplane - Surrealistic pillow, Pixies - Surfer Rosa/Come on pilgrim, Interpol - Turn on the bright lights, Creedence Clearwater Revival - Bayou Country, Chuck Berry - His 30 greatest hits, VA - Snatch OST, The Velvet Underground - 1969: The Velvet Underground Live, vol. 2

zaterdag, april 17, 2004

CR goes multiplayer: Part 6 - over All opponents

It was December 2002 when I joined "over All opponents". In those days oAo consisted of 2 Walloons (bode and Max), 1 Frenchman (Yeah), 1 American living in Germany (Zeus), 1 Slovenian (Crappy) and me ofcourse...we were quite the international bunch. We started out practicing once a week against a UK clan called Going Nowhere Very Quickly (later referred to as Going Noob Very Quickly). From the beginning on it turned out they were no match for us and after some weeks when they ran out of lame excuses they just refused to play us again.

We felt the time was right to move on and play clans that were more in our league. As we were trying to play more games we felt the need to expand our line-up. We had some trial members who left rather soon and we could only add Lt. Speirs who renamed himself into Zwan (the Billy Corgan band, not the sausage) to our team. Unfortunately after a while Zwan decided to leave our clan for no apparent reason...little did he or we know that he'd later (after renaming to a more casual nickname like John) end up in the squad of TWR ("The White Rose").
Despite these minor problems we managed to find two new players: Radje and Death_Lord. They fitted quite nicely into the clan as Radje was a vague acquaintance of me being involved in one of the long gone dod.be projects and Death_Lord was a neighbour kid of Crappy.

To be able to play more games we talked things over and decided to rent a clanserver. Me being a Telenet server admin at the time, was chosen to be our server admin. From that time on (February 2003) we had our own clanserver and were able to play wars at a more regular base. During this period inK and gOUz joined our ranks.
Once again both of them were old time acquaintances: inK had been around for a long time in the Belgian DoD scene and was a feared machinegunner. He was one of the key players in the former V3X line-up and also managed to play some official wars with Team Belgium although he wasn't quite enthousiastic about shooting walls. Our other member gOUz was a long time friend of Yeah and turned out to be a skilled kar whore.

At this time we felt our line-up was complete enough and it was time to build up our squad. Playing quite some hard practice games against opponents such as TWR, Xth, aS1 and Saintz we steadily improved our tactics and teamplay. Our reputation grew as we gave some skilled clans quite a hard time...we even managed to win against Saintz who took the loss quite badly by disbanding their clan. Unfortunately we weren't able to win versus the upcoming Belgian clan SoG ("Standing our Ground") which we regarded as being about the same level as us. In my opinion it's still the most exciting game with oAo I ever played as standings were quite close before going into the last game.

Things were looking good for oAo but all of that changed when Valve got into Day of Defeat and messed up the whole game by issuing Day of Defeat 1.0, though it wasn't even worthy to wear the title of Beta 4.0. The change of gameplay and balancing, together with a various number of bugs and general fuck ups by the development team, made most of us lose interest to play the game on a competitive level.

Due to several reasons which I'll elaborate in the next episode of my multiplayer chronicles my mind was set on leaving the DoD scene. My decision to stop catalyzed the decision of some other clan members, thus resulting in the clan taking a summer break. During that break several members went on playing with a fun clan by the name of -lover- that later turned out to be a real clan (and a quite good one if I may add).
The loss of Yeah and gOuz to -lover-, combined with some others leaving the game left the clan quite inactive after the summer break. In a last effort to get things going again bode attracted pHk and Garga to revive the clan but it was already too late.

What remains of oAo is a bunch of crazy friends. Some of us are still playing the game (pHk joined SoG), others made a shift to another game (remember inK, Enemy Territory will always be gay) but no matter what we're still keeping contact with each other. At this moment we're also still quite concerned with gOUz who has been undergoing several heart operations the last months and is still hospitalized. We wish you the best of luck, gOUz...hope you pull through to join us once again. We miss you!

Greetings from oAo

To be continued...

Alles over de Multiplayer Chronicles

P.S.
1. De Nederlandstalige versie volgt later/Une version francaise suivra dans quelques jours
2. Currently there's no translation of the other parts so far...so learn Dutch, Crappy :p

Beluisterd: Cliff Martinez - Solaris OST, Beck - Sea change, The Beatles - Beatles for sale, Supersilent - 6, Built to Spill - Perfect from now on

vrijdag, april 16, 2004

ALP update: The movies!

Meer dan een halve week heeft CyberT zich in volledige duisternis toegelegd op het knippen en plakken van alle videomateriaal dat hij opgenomen heeft tijdens ALP. Het resultaat van dit alles is een prachitg filmpje van een twintigtal minuten met alle highlights van afgelopen weekend, voorzien van enkele essentiële strepen sfeervolle muziek. Wat zoal aan bod komt:

- sfeerbeelden van de opbouw
- onze sympathieke nerd te velde, Nightwolf, die op pad gaat met camera en microfoon
- de bicky burger compo
- de hindernissencompo
- de spontaan georganiseerde drink-compo
- een zatte Respawner
- de "smijt eens met een Playstation"-compo
- ALP doet de Badger
- netwerk-opperhoofd straks over virussen
- sfeerbeelden van het einde van de lan

Deze visuele pracht komt in een whopping 143 MB grote zip en valt hier te downloaden (met dank aan Xcarma voor de hosting). De filmpjes van de verschillende compo's zijn ook afzonderlijk te downen hoewel een kleine rekensom leert dat je beter voor het mooie afgewerkte filmpje gaat. Degenen die liever zelf hun keuze maken, kunnen hier terecht voor de aparte downloads.

Beluisterd: Modest Mouse - Good news for people who love bad news, VA - Bonzai Classics: 10th Anniversary Edition, Múm - Summer make good, Arno - Charles Ernest, Cradle of Filth - Cruelty and the beast, Chet Baker - Oh you crazy moon

donderdag, april 15, 2004

Mind the sarcasm...

Er was een tijd dat de smiley enkel veelkleurige buttons sierde in het "new beat"-tijdperk (aciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiid!) en dat het internet nog onontgonnen gebied was maar dezer dagen kunnen we niet zonder. De emoticons hebben een vaste plaats ingenomen in onze dagdagelijkse communicatie. Ze moeten het gemis aan intonatie en lichaamstaal compenseren...of althans die indruk geven.

Ikzelf vorm natuurlijk geen uitzondering op de regel en gebruik dan ook regelmatig smiley's...niet alleen om mijn eigen "gevoelens" over te brengen maar ook - zonder de intellectuele capaciteit van de mensen met wie ik communiceer in twijfel te willen trekken - om misverstanden te vermijden. Het laatste indachtig probeer ik me dan ook te houden aan de meest gangbare smiley's waarvan een ondubbelzinnig karakter uitgaat.

Smiley's kunnen evenwel hun nut verliezen door veelvuldig of verkeerd gebruik. Veel erger wordt het wanneer sommige smiley's en masse genegeerd worden en men een ergerlijker variatie bedenkt. Dames en heren, mag ik u voorstellen: het 10-regel sarcasme.

Het 10-regel sarcasme is in wezen niets anders dan een zin gevolgd door 10 lege regels die een zekere misleiding bij de lezer zouden moeten veroorzaken (maar dit uiteraard niet doen), gevolgd door een laatste regel waar het sarcasme expliciet ter uitdrukking wordt gebracht, veelal in het enkele woord "NOT".
Sta me toe aan elk van u en ieder apart te vragen nooit gebruik te maken van het 10-regelig sarcasme alsook andere mensen bewust te maken van deze problematiek. Ten eerste draagt deze uitdrukkingsvorm in geen enkele mate bij aan het informatief karakter van het antwoord en ten tweede moet men onnodig scrollen enkel en alleen omdat enkele semi-ge�volueerde primaten problemen hebben met het verwoorden van hun gevoelens.
Dank bij voorbaat.

P.S.: Vooral op het Telenet gamesforum tiert het 10-regel sarcasme welig ook al beschikken ze nog steeds over de rolleyes smiley (), u weze dus gewaarschuwd. Of om even naar een kleine wijsheid van King Arthur zelve te verwijzen: "On second thought, let's not go there, tis a silly place."

woensdag, april 14, 2004

Microsoft's Stupid Network Messenger

In zekere mate is een computer maar zo slim als de gebruiker die erachter zit. Het is daarom te gemakkelijk te stellen dat MSN Messenger een slecht programma is enkel en alleen omdat er op hun netwerk bReEzAh gepeupel zit dat probeert te communiceren in de meest idiote smiley's terwijl hun nick continu om aandacht schreeuwt voor hun zoveelste gemoedswijziging tijdens het laatste kwartier.

Waarom MSN Messenger wel een slecht programma is, een kleine schets:
Gisterenavond...verplichte update...downloaden...downloading...downloading...downloading...al meer dan 3 kwartier...still downloading...download vastgelopen...fucking great...opnieuw proberen...ffs, not again!...grmbl msn fucko's!...downloaden via site...installeren...msn instellen als homepage recommended my ass gvd...eindelijk...ffs, wie heeft er diene groep verwijderd???...klojo's ffs!...etcetera.

Eerst bij een verplichte upgrade de groep Individuals toevoegen die noch hernoembaar noch verwijderbaar is om hem bij een volgende update er weer volledig uit te gooien...wederom een mooi staaltje visionair programmeerwerk van de mensen uit Redmond!

How I long for those ICQ days!

dinsdag, april 13, 2004

U was weer geweldig dit weekend!

And what a weekend it was...

ALP is een waar plezier om aan mee te werken. De voorbereidingen verliepen wederom zeer relax, de sfeer binnen de crew was weer meer dan gezellig en de afbouw verliep zelfs nog sneller dan vorige keer (goed anderhalf uur om de zaal volledig uit te kuisen).

Op woensdag waren de tafels en stoelen geplaatst en bij mijn aankomst donderdagvoormiddag bleek zelfs het merendeel van de stroom al geplaatst te zijn. In de namiddag werd de rest van de stroom nog gelegd en gecontroleerd, het netwerk werd geplaatst en op donderdagavond waren we zo goed als klaar. Straks nestelde zich voor de televisie voor een spelletje Burnout 2 en met de rest van de overnachtende crew keken we toe hoe hij het ervan afbracht...nog nooit zoveel gelachen met zo een simpel spel.

Op vrijdag werd nog stevig uitgeslapen en in de loop van de middag arriveerde de rest van de crew. Het enige wat ons nog te doen stond waren kleinigheden zoals de inventaris van de drankvoorraad opstellen, koelkasten opvullen en prijslijsten omhoog hangen.
Om 20u was het tijd om de deuren te openen en het verbaasde me totaal niet om het hoofd van schuur als eerste te zien binnenkomen. Een dik uur later konden we de grote poort al sluiten omdat de zaal al ongeveer volzat. Al snel liep ook de toog vol...vooral de mensen van st33l en gfad hebben de eerste avond zeer weinig tijd achter hun pc doorgebracht. De eerste funcompo die georganiseerd werd, was een Bicky Burger-contest.

Zaterdagmorgen sloot de toog tussen 4 en 6. Ik was dan ook de eerste om om 6u 's morgens een pintje te gaan pakken tesamen met keukentafel en een paar man van st33l. Ik had nog maar net een halve pint getapt toen het eerste vat afsprong. Het tweede vat was trouwens 's avonds af. In de namiddag werd voor alle zekerheid nog een extra bak Duvel gehaald.
Compo-gewijs was er ook wat te doen op zaterdag. Zo was er allereerst een hindernissenparcours waarbij schuur met een stevige touchdown-sprong wist te winnen. Later op de dag volgde nog een werpwedstrijd met een kapotte Playstation en als laatste maakten we nog een real life versie van het welgekende Badger-lied waarbij schuur's welbekende en ontblote achterste dienst deed als mushroom en Zwoep met een gigantisch opblaasbare penis als snake fungeerde. 's Avonds speelden we nog met een aantal mensen achter de toog een spelletje Munchkin Fu.

Om middernacht werd iedereen een zalig Pasen toegewenst en het bos ingestuurd op zoek naar 150 verstopte paaseieren. De rest van de nacht was het voornamelijk volk van Dark Apollo dat aan de toog hing. Omdat ik toch weer zou wakker blijven tot op de ochtend besloot ik de toog niet te sluiten om 4u. Uiteindelijk heb ik de toog opengehouden van 1u 's nachts tot 6u45 's ochtends...het kan best wel eens leuk zijn de cafebaas uit te hangen.
Op zondagmiddag waren er nog enkele consolecompo's (Burnout 2, Mario Kart en Soul Calibur 2) waar ik niet echt denderend op wist te scoren. Om 18u was het afgelopen en tegen half 8 was de zaal volledig opgekuist. Het enige waar ik toen nog naar verlangde was een douche en een bed.

Ik zou nog eens alle crewmembers willen bedanken: Takeshi, Shai Hulud, Xcarma, straks, Nightwolf, Kermit, Amidala, Super_Phoenix, Miracoli, Stig, Oberon, CyberT, Koba en niet te vergeten Charles, de beste zaalverantwoordelijke die men zich kan wensen.
En tot slot natuurlijk ook een welgemeend bedankt aan alle aanwezigen. Tot de volgende ALP!

Foto's en filmpjes:
Stealth Disco
The wolf in Nightwolf
Pics
Wick3y zijn collectie
*UPDATE*
TheLegacy zijn collectie
*EINDE UPDATE*
1. Stealth disco is een "sport" waarbij iemand disco moves staat te doen achter de rug van een onwetende. Het hele weekend lang liep er een compo waarbij zoveel mogelijk crewleden moesten ge-"stealth disco"-d worden.
2. Sommige links kunnen mogelijk down zijn wegens capaciteitsproblemen. Meer links volgen waarschijnlijk nog in de loop van de week.


De cijfers:

Aankomst: do 8/4 10u30
Vertrek: zo 11/4 20u30
Aanwezigen: ca. 135

Stroompannes: 0
Netwerkproblemen: 0

Download: 64 GB
Upload: 640 GB
Max. transfersnelheid: ca. 11 MB/s

Aantal ongezonde maaltijden: 1
Aantal uur slaap (tussen vrijdag en zondag): 7 uur
(za 10/4: 8u30 - 11u30, 17u30 - 18u30 || zo 11/4: 8u30 - 11u30)

woensdag, april 07, 2004

Zoals de wc-bril thuis zit, zit hij nergens

Een waarheid als een koe, wat ik je brom. Iedereen kent wel het gevoel om na enkele dagen uithuizigheid terug te keren naar de eigen vertrouwde woonst met het eigen vertrouwde toilet. Ik ken zelfs mensen die op den vreemde niet naar het toilet willen gaan en dan niet enkel omwille van vuile bacteriologische beestjes, sommigen zijn nu eenmaal gesteld op hun huiselijk comfort.

De laatste dagen hebben we het in de CR mansion zonder de vertrouwde wc-bril moeten doen. Reden van dit alles was een ferme verstopping met de afvoer naar de riolering toe. Anderhalf jaar geleden hadden we al eens een verstopping gehad iets verder maar met de nodige waterspuiterij was alles opgelost geraakt. De waterspuiterij bleek echter meer slechts dan goeds aangericht te hebben. Zo bleek maandag toen we de vloer in de badkamer openbraken en met een poel zwarte onwelriekende drab geconfronteerd werden.
Normaal ben ik altijd de laatste die ze bij zulke dingen bijroepen maar vermits ik de enige andere persoon in huis was, moest mijn vader het met mij doen. Prompt werd ik benoemd tot puinschepper. Hele emmers vol kapotte bakstenen en een stinkende zwarte smurrie moest ik wegdragen terwijl mijn vader ondertussen op zoek ging naar de afvoerpijp. Eenmaal die gevonden was, heeft het nog een tijdje geduurd vooraleer de verstopping was opgelost. De kleren gingen onmiddellijk de vuilbak in.

Maandagmiddag was dus de verstopping opgelost en tegen maandagavond was de nieuwe aansluiting gestoken. Gisteren was het dan tijd om alles weer dicht te gooien. Wederom werd er op mijn medewerking gerekend, ditmaal tijdens het sjappen. Tot mijn verbazing was er weinig commentaar van mijn vader dus ik vermoed dat mijn doe-het-zelf skills erop vooruitgaan :)

Vandaag was het dan eindelijk zo ver...het toilet kon terug in gebruik genomen worden. Net op tijd want vanaf morgen moet ik tot en met zondag mijn behoefte gaan doen op een Kempens toilet, the horror! Er is momenteel nog steeds onduidelijkheid over de aanwezigheid van internet op ALP dus in het slechtste geval wordt er niets meer van mij vernomen tot en met zondag. Ajuus!

Beluisterd: The Rolling Stones - Tattoo you, The Gathering - Mandylion, Ilse Delange - World of hurt, Mission of Burma - Live @ CBGB's (21/1/83), Tool - Aenema, A Tribe Called Quest - The low end theory, Graham Coxon - The golden D, The Al Cohn - Zoot Sims Quintet - You 'n' me, Stan Getz - Focus, Al DiMeola - Elegant gypsy, The Cure - Boys don't cry, Marvin Gaye - What's going on, Zoot Woman - Zoot Woman, Norah Jones - Feels like home, VA - De Maxx Long Player, Garbage - Beautiful garbage, The Birthday Party - Junkyard

Mission of Burma - Live @ CBGB's (21/1/83): 1. He is she is; 2. Dead pool; 3. 1970; 4. Blackboard; 5. This is not a photograph; 6. Hunt again; 7. That's when I reach for my revolver; 8. The ballad of Johnny Burma; 9. Learn how

maandag, april 05, 2004

FoM in cijfers

Aankomst: vr 2/4 19u15
Vertrek: zo 4/4 15u40
Aanwezigen: ca. 450

Stroompannes: 0
Netwerkproblemen: 0

Download: ca. 80 GB
Upload: +500 GB
Max. transfersnelhied: ca. 11 MB/s

Aantal ongezonde maaltijden: 4
Aantal uur slaap: 5 uur 45 minuten
(za 3/4: 11u40 - 12u25 || zo 4/4: 5u - 10u)

Aantal compo's gespeeld: 0
Aantal compo's gewonnen: 0
Grootste verdienste: het promoten van Zuma

Tot de volgende!

vrijdag, april 02, 2004

Tot maandag!

Fu'in great...een routebeschrijving enkel via foto's getrokken langs het traject, het merendeel van de straten in Sint-Niklaas die opengebroken liggen en quasi geen parkeergelegenheid bij de zaal.

Niettemin ben ik vastbesloten me dit weekend te amuseren op alweer een nieuwe editie van Frag-O-Matic, hierin onder andere geholpen door een kleine DragonSworn reunie en een date met ons aller smurfin ^^

Kenners weten dat er heel wat interessanter dingen te doen zijn op een lan dan bloggen. Bijgevolg wil ik iedereen erop wijzen dat hier voor maandag geen post meer bijkomt en je dus naar hartelust kunt gaan pintelieren of naar de koers kijken.

CR signing out

Beluisterd: Marvin Gaye - Let's get it on, Miles Davis & John Coltrane - Live in New York, Pinback - Pinback, Slowdive - Pygmalion, Codeine - Frigid stars, The Beatles - Help!, Metallica - Garage Inc.

The second step to world domination: Make believe!

Paramedics te skateboard in de Londense binnenstad, getrainde roofvogels die uitgerust met een mini-cameraatje snelheidsovertreders opsporen en betrappen, een nieuwe computermuis die nu ook kan zweven, Unreal Tournament gratis te downloaden op de offici?le site, de DOOM III source code leaked,...
Dit is slechts een kleine greep uit de vele valse berichten die de wereld in werden gestuurd naar aanleiding van de traditionele 1 april, April Fool's Day. Op originele en minder originele wijze probeerden allerlei media de mensen allerhande dingen wijs te maken en ook het internet leent zich hier uitstekend toe...inclusief mijn blog :)

Het probleem van de meeste van deze grappen is echter dat ze zich aandienen als een Viagra-slikkende shemale in lingerie...iedereen met een beetje gezond verstand heeft al snel door dat er iets niet klopt. Het kwam er dus op aan om mijn oorspronkelijk idee goed genoeg in te kleden zodat de mensen nietsvermoedend in mijn mooi gespannen valletje zouden lopen. And did it pay off? Hell yeah!

Hoewel ik vermoed dat larske's post (clever he is!) in de comments hoogstwaarschijnlijk nog enkele goedgelovige zielen van mening heeft doen veranderen, mag ik zeker en vast niet klagen over het welslagen van mijn opzet. Zowel op irc als hier wist ik verscheidene personen op slinkse wijze te misleiden waarvoor dank, waarde vrienden...meermaals heeft een triomfantelijke glimlach mijn gezicht gesierd.

Als laatste wil ik nog een oproep doen aan de mensen van de VMM...contacteer me en ik garandeer u minimaal een verdubbeling van de kijkcijfers. En kom me niet vertellen dat je geen 30 extra kijkers kunt gebruiken, Jo Nachtergaele!

donderdag, april 01, 2004

The first step to world domination: JIMtv!

Ik weet niet of er velen onder jullie zijn die er gebruik van maken maar ikzelf vind Nedstat meer dan nuttig om na te gaan wie er hier zoal passeert. Naast talloze eenmalige exotische bezoekers (Iran, Venezuela, Japan, etc.) bestaat het merendeel van mijn lezers natuurlijk uit Belgen en af en toe zit daar zelfs "bekend" mediavolk tussen zoals Roularta, Concentra en niet te vergeten onze vrienden aan de Medialaan: de VMM.

Ik was dan ook niet geheel verrast toen ik afgelopen nacht een mail kreeg van een JIMtv-medewerker. In tegenstelling tot mijn verwachtingen bevatte de mail echter geen commentaar op of bedreigingen om hetgene wat ik in het verleden zoal gezegd heb...integendeel zelfs! In de mail werd mij de kans geboden mee te werken aan een nieuwe productie van JIMtv.

What's it all about? Welnu, JIMtv probeert de focus van muziekclipzender te verleggen naar die van een volwaardige jongerenzender...getuige hiervan hun slogan "More than music". Voor het najaar hebben ze een reeks projecten klaarliggen die deze lijn moeten verderzetten. Een van die projecten zou een Vlaamse variant zijn op het Engelse (en - mag ik nogmaals herhalen - sublieme) "Never mind the Buzzcocks". Tal van Belgische pop-, rock- en andere artiesten zouden al toegezegd hebben om in het panel te zitten. De productie zou in handen zijn van deMENSEN, het productiehuis van Ben "Blokken" Crabbe dat tot op heden al programma's maakte voor TV1, Ketnet en Canvas en waar tevens Tania Prinsier medewerkster van is. De presentatie zou hoogstwaarschijnlijk in handen liggen van Thomas Vanderveken. Het enige wat nog ontbreekt zijn een werktitel en 2 vaste panelleden

Why do they want me? Prat gaand op hun imago van kweekvijver zijn ze op zoek naar nieuw tv-geniek talent. Voor deze productie hebben ze besloten eerst een gesloten screening-ronde te houden waarna er eventueel nog een publieke screening zal volgen voor mensen die zich kandidaat willen stellen. Ik heb nu 2 weken bedenktijd gekregen om in te gaan op het aanbod. Indien de screening positief is, kan ik verder doorgaan met de overblijvende kandidaten. Daarna volgen nog enkele testen en try-outs om uiteindelijk te beslissen welke 2 nieuwkomers zullen mogen zetelen als panellid.

Persoonlijk lijkt de rol van witty muziekkenner me wel op het lijf geschreven dus wie weet haal ik het wel...en als ik het niet haal, kan ik nog altijd proberen in Frank Molnar zijn koffiepot te zeiken *evil grin*

To be continued!

Beluisterd: John Coltrane - Stellar regions, Amon Tobin - Supermodified, Daan - Bridge burner, Led Zeppelin - III

Dienstmededelingen

Primo:
Ideaal leesvoer voor Smintjes en misschien ook voor andere Mountain Goats geinteresseerden: Mountain Goats Studio Diary, een dagboek dat de berggeiten op vraag van Pitchfork bijhielden tijdens de opnames van hun album "We shall all be healed"

Secundo:

"When the Deliverator puts the hammer down, shit happens."
Neal Stephenson ~ Snowcrash (p.2)

Nog geen 50 zinnen ver in het boek en ik ben reeds hooked. Snowcrash draait om de belevenissen van Hiro Protagonist, samurai-fighter -slash- pizza-delivery boy -slash- part-time hacker -slash- cool motherfucker, die op zekere dag tot zijn eigen verbazing een cyber-drug aangeboden krijgt.
This is my kind of science fiction, baby!

Tertio:
Op meer dan toevallige wijze aansluitend bij vorig puntje: Hiro Protagonist, sinds jaar en dag onze man in Denemarken, is officieel aan het bloggen geslaan op zijn eigen stylish ingerichte webplekje Laat je niet verwarren door zijn geeky uitspattingen, het betreft weldegelijk dezelfde persoon die ooit webcamsgewijs een flesje bier tussen een stevig Deens paar borsten wist te neer te planten. Respect!