woensdag, maart 31, 2004

Paperassi!

Binnen minder dan een maand word ik 25 jaar en het bereiken van de kwarteeuw gaat niet enkel gepaard met een toenemend aantal grijze haren en verminderende oogcapaciteiten maar tevens met wat paperassenwerk en lokettenaanschuiverij. Ziekteverzekering, bankrekening en dergelijke meer blijken stilaan hun versheidsdatum te overschrijden en daarom moet ik de baan op.

Vandaag was het tijd voor de ziekteverzekering. In het verleden bestond de truc erin een nummertje te trekken en dan zo precies mogelijk proberen in te schatten wanneer het net niet je beurt zou zijn. In de tussentijd kon je dan rustig een terrasje gaan doen of even een paar winkels binnenlopen.
Gelukkig hebben ze een deel van hun diensten aangepast waardoor de wachtzaal nu niet meer wordt opgevuld door busladingen bejaarden. Het zag er zelfs niet naar uit dat ik lang moest wachten want er bleken maar 3 personen voor mij te wachten. Dat was natuurlijk buiten de bedienden gerekend want na elke klant die ze bedienden, leken ze een pauze in te lassen van 5 minuten waarin ze zich mentaal konden voorbereiden om op het knopje te drukken om het cijfer op de display met 1 te verhogen.

Uiteindelijk was het mijn beurt en kon ik mijn poot zetten onder de nodige papieren. Leuk detail: de omschrijving van mijn statuut heeft de welklinkende naam "Verblijvend in Belgi?". Ok, ik werk nog niet en ik woon nog thuis...no need for rubbing it in!

Morgen is het de beurt aan de bank alwaar ik ga pogen mijn "jongerenrekening" om te zetten naar een "volwassenenrekening" onderwijl zoveel mogelijk verkooppraatjes te vermijden inzake woonkrediet, autoleningen, pensioensparen, beleggingen, huwelijkssparen en nog meer van die onnozele dingen die iemand in mijn situatie niet nodig heeft.

Gelezen: Jack Kerouac - On the Road (EN)
Beluisterd: Miles Davis - Kind of blue, Dire Straits - On the night, Nick Drake - Pink moon, Pearl Jam - Riot act, 16 Horsepower - Hoarse, The Replacements - Let it be, The Beatles - Let it be, The Rolling Stones - Exile on Main St., The Mountain Goats - Live @ Philadelphia (02/03/04), Johnny Cash - American IV: The man comes around, Eels - Electro-shock blues, Moby - Everything is wrong, Nusrat Fateh Ali Khan - Mustt Mustt, Ministry - In case you didn't feel like showing up, Screamin' Jay Hawkins - Cow fingers & mosquito pie, The Charlatans - Tellin' stories, Tom Waits - Alice, Tom Waits - Blood money, Air - Talkie Walkie, Aereogramme - Sleep and release, Guru - Jazzmatazz, Vol. 1, Primal Scream - XTRMNTR, Norah Jones - Come away with me, RZA - RZA as Bobby Digital in stereo, Sum 41 - All killer no filler, The Avalanches - Since I left you

zondag, maart 28, 2004

Britain's Best Sitcom: The results

Brace yourselves for a real surprise...here are the results:

1. Only Fools & Horses
2. Blackadder
3. The Vicar of Dibley
4. Dad's Army
5. Fawlty Towers
6. Yes Minister
7. Porridge
8. Open All Hours
9. The Good Life
10. One Foot in the Grave

Hoe de Vicar of Dibley in godsnaam op de derde plaats kon eindigen is me nog steeds een raadsel. Los daarvan lijkt het me wel - niet geheel onterecht - dat de beste/populairste sitcoms de hoogste plaatsen innemen.

zaterdag, maart 27, 2004

Mahna mahna

Omdat het liedje sinds deze morgen in mijn hoofd zit en ik het er niet uit krijg, heb ik besloten iedereen hetzelfde lot te laten ondergaan. So everybody sing along!

Do doo be-do-do be-do-do be-do-do be-do-do-doodle do do do-doo do!

Mahna Mahna
Do doo be-do-do
Mahna Mahna
Do do-do do
Mahna Mahna
Do doo be-do-do be-do-do be-do-do be-do-do-doodle do do do-doo do!

(mp3)
(video - 22.2MB)

vrijdag, maart 26, 2004

Britain's Best Sitcom

Beste vrienden, als je je in een situatie bevindt waar familiecrisissen beginnen daar waar het gevecht om de afstandsbediening eindigt, laat het dan morgenavond zijn. Gebruik alle mogelijke overredingstechnieken en chantagetrukken, eventueel waag je je aan superglue, scheepsknopen of wolfsklemmen maar laat morgenavond niet de avond zijn dat je naar FC De Kampioenen, Team Spirit of Pearl Harbor zit te gapen. Op BBC2 zal immers de slotavond doorgaan van hun Britain's Best Sitcom verkiezing.

Vanaf 19u55 begint Jonathan Ross ("Jonafan Woss") met een countdown van de top 50 waarin we onder andere oude bekenden terugvinden als The Brittas Empire, Bottom, The Young Ones, Men Behaving Badly en Father Ted. Eenmaal vanaf 23u begint men aan the real deal en in een uitzending van anderhalf uur moet beslist worden welke Britse sitcom zich voortaan "Britain's Best Sitcom" mag noemen.

Mijn pronostiekje:
1. Fawlty Towers
2. Dad's Army
3. Only Fools & Horses

Pronostikeren is nog steeds toegelaten in de comments en vergeet vooral niet te kijken natuurlijk :)

Beluisterd: playlist shuffle :)

donderdag, maart 25, 2004

Untitled

Om te beginnen zou ik het misverstand uit de wereld willen helpen dat er gisteren geen blogpost was omdat ik gaan lopen was in het park...to be honest I was just being lazy :)

Dankzij de blog van Joris Gillet kwam ik vandaag op een interessante site uit, namelijk die van Stylus Magazine dat zich eens gebogen heeft over niet de 100 beste albums allertijden maar wel over het lijstje van de nummers 101 tot 200. Bijgevolg is dit niet het zoveelste lijstje met dezelfde 100 albums in een andere volgorde maar een veel gevarieerder lijst van artiesten en genres. Natuurlijk blijft de discussie altijd gelden waarom deze albums wel en andere niet maar neem het van mij aan dat er meer dan genoeg puike albums in dit lijstje staan die zeker het ontdekken waard zijn als je ze nog niet kent (zowel voor de gewone rockliefhebber als de hardcore indie hippies). Je vindt de volledige lijst met steeds een korte bespreking hier.

On a whole different note...dankzij het voetbal was er gisteren wederom geen filmfan dus besloot ik maar ander tv-oorden op te zoeken. Virginie Ledoyen's welgevormde lichaam indachtig besloot ik maar naar The Beach te kijken op Ka2.
De film was spijtig genoeg niet echt een hoogvlieger...buiten de knappe locaties en de eerdergenoemde Virginie viel er weinig te zien in deze film. De over-acting van Leonardo stoorde me mateloos ondanks het feit dat ik niet meteen een Leo-hater ben (in tegenstelling tot de meesten heb ik niet Titanic gezien maar wel The basketball diaries en What's eating Gilbert Grape? en ook zijn prestatie in Gangs of New York viel best te pruimen). Ik vermoed dat de regie er voor iets tussenzat. Sommige dialogen liepen bij het minste woord om onverklaarbare reden uit de hand en ik had steeds de indruk alsof er steeds een paar minuten dialoog vantussen waren geknipt. Voor de rest was het verhaal zeer magertjes en met het gegeven van een gesloten gemeenschap werd bitter weinig gedaan dus verwacht je niet aan een Lord of the Flies remake.

*update* Ter compensatie voor diegenen die grote borsten verwachtten toen ik het had over Virginie Ledoyen en meer dan ontgoocheld waren: Liquid Generation (Flash required!)
Check out de Whoose Boobs sectie en niet te vergeten de klassieker "The mystery of Britney's Breasts"...enjoy!

Beluisterd: Liz Phair - Exile in Guyville, Rolling Stones - Exile on Main St., Supergrass - I should coco, Tool - Lateralus

dinsdag, maart 23, 2004

Go for music...bring lots of money

Wie zich wil voorbereiden op het aanstormende zomerfestivalseizoen kan zich alvast in zijn eigen tuin neerleggen temidden van een hoop platgetrapte bekertjes, afgeknaagde watermeloenschillen, lege uitbundig met ketchup besmeurde frietbakjes en kartonnen pizzabordjes. Hoewel het nog een tijdje wachten is, kan men toch officieus van een opening van het seizoen spreken vermits sinds gisteren de verkoop van start gegaan is voor Herman's eigenste "Rock Werchter". De voorlopige affiche ziet er als volgt uit:

  • do 1/7: Pink - The Cure - Basement Jaxx

  • vr 2/7: Lostprophets - Sugababes - Godsmack - Nelly Furtado - Monster Magnet - Kosheen - Dropkick Murphys - T. Raumschmiere - The Darkness - KoRn - Metallica

  • za 3/7: The Rasmus - Arsenal - De Heideroosjes - Franz Ferdinand - Within Temptation - Sophia - Wu-Tang Clan - Magnus - Ben Harper & the Innocent Criminals - Moloko - Muse - Lenny Kravitz

  • zo 4/7: Danko Jones - Girls in Hawaii - Zornik - Sioen - Starsailor - Roy Paci & Aretuska - Lamb - Tortoise - PJ Harvey - Wilco - Pixies - N*E*R*D - Placebo - Air - David Bowie


Op de officiele site (die overigens buttugly is en nog maar beperkt functioneel) staat er onder de rubriek "Praktisch" bij het deeltje "Speciaal" te lezen dat er geen korting is voor -12 jarigen om de eenvoudige reden dat ze vooral mikken op jongeren als publiek...sta me toe in een welgemeend schaterlachen uit te barsten. Hoelang denkt men zich nog op de jongeren te kunnen richten als je ziet welke kant de prijzen van de tickets opgaan? (45 Euro voor donderdag, 55 Euro voor elke andere dag, combiticket incl. camping 127 Euro)

De Pixies zijn de enige reden dat ik dit jaar besloten heb nog eens de Werchterse festivalwei aan te doen. De kostprijs van deze ene dag kost me evenveel als mijn weekendticket voor het toenmalige T/W in 1997 waar ik voor dezelfde prijs verspreid over 2 dagen kon kijken naar onder andere volgende artiesten: Channel Zero - Osdorp Posse - Silverchair - Fun Lovin Criminals - Supergrass - Ben Folds Five - 16 Horsepower - Spearhead - Zap Mama - Sheryl Crow - Reef - Beck - dEUS - Suede - Skunk Anansie - David Byrne (Talking Heads) - Radiohead - Smashing Pumpkins - Prodigy - David Bowie. En toen kreeg je er nog gratis een stortvloed bovenop...dat waren nog eens tijden!

Beluisterd: Broadcast - Haha sound, Aretha Franklin - 30 greatest hits, And You Will Know Us By the Trail of Dead - Source tags & codes

De beter- en de slechterweters

Voor diegenen die de kwispagina nog niet gecontroleerd zouden hebben, de verhoopte derde plaats op de algemene kwis in De Onzekere Tijd is er niet gekomen...evenmin als een vierde of vijfde plaats.

Vanuit persoonlijk standpunt waren er veel te weinig vragen die me lagen. Gelukkig hadden we onze interim-speler Peter de Beterweter die het in positieve zin wel regelmatig beter wist dan ons. Onze slechte plaats was dan ook een beetje onterecht en viel voornamelijk te verklaren door enkele slechte rondes en het niet vinden van de mystery guest bij de "fil rouge". Waar we anders nog een 9 op 15 bijeen weten te sprokkelen op een moeilijker ronde, moesten we het nu met veel minder stellen. In de nu al legendarische ronde rond het thema "De boerenkalender" wisten we als gezonde stadsjongens zelfs de volle 0 punten te behalen...weten wij veel welke maand de fruitmaand is en welke de looimaand etcetera.
Bij de rode draad misten we enkele letters en hadden we er zelfs een paar verkeerd waardoor het wel zeer moeilijk werd om met een tiental letters een bekend persoon te vinden van 15 letters. Een uiteindelijke tip over de initialen van de persoon maakten ons niet veel wijzer....fucking Reginald Moreels kostte ons alzo nog eens 20 punten. Gelukkig wisten we nog net boven "De Flikken" te eindigen waardoor een complete afgang nog net vermeden kon worden.

Na het drukke kwisprogramma van afgelopen voorjaar zal het er een tijdje rustiger aan toegaan. De eerstvolgende kwis is pas binnen een goeie maand...tijd genoeg dus om in de tussentijd de hersencellen een beetje te laten afkoelen en eens een gewonnen fles alcohol open te trekken. Sante!

maandag, maart 22, 2004

Lambchop, 21 maart AB Brussel

Het is altijd een plezier om je wagen kwijt proberen te raken in de buurt van de Ancienne Belgique in hartje Brussel. Het kostte me net geen half uur om me een beetje te orienteren en de straat te vinden waar we meestal geparkeerd staan bij optredens in de AB. Ik kwam dus ietsje later toe dan verwacht maar dat was geen probleem. Na een beetje rondkijken wist ik Hyrrix, Iceraider, Valentin en zijn zusje Elise te lokaliseren (geen spoor van Icescream, Tails en andu echter) en was het wachten op het voorprogramma.

Er was wat twijfel gerezen over het voorprogramma dat aangekondigd was onder de naam DAFO en pas om half 9 begon aan zijn "set". Het bleek echter dat DAFO het strijkerskwartet was dat Lambchop zou begeleiden en na een kort atonaal stukje modern klassiek was het tijd voor Kurt Wagner en de zijnen om hun ding te doen.

Het was de derde maal dat ik Lambchop live aan het werk zag (1? Kurt Wagner solo, AB Club 2000 // 2? Lambchop, AB Domino 2002) en zonder afbreuk te willen doen aan de vorige optredens kan ik toch stellen dat het gezegde "derde keer, beste keer" meer dan van toepassing was. De zachte nummers kwamen nog meer tot hun recht dankzij de strijkers en de heviger nummers werden bijwijlen snoeihard gespeeld...een van de redenen ook waarom een optreden van Lambchop nog steeds beter is dan eender welk van hun albums. Zoals gewoonte ging het er tussendoor losjes aan toe en pianospeler Tony mocht naar gewoonte weer een paar flauwe mopjes uit de kast halen. De setlist bestond grotendeels uit nummers van de laatste pseudo-dubbelaar Aw c'mon/No you c'mon, aangevuld met ouder werk zoals "The man who loved beer", "Theone" of "You masculine you". Het feit dat ze hun versie van "This corrosion" niet brachten werd voor mij persoonlijk tenietgedaan door het spelen van "Up with people", een lekker up-tempo nummer waarmee het voor mij ooit begon (zie ook de Animal Crackers-achtige videoclip met Nixon in de hoofdrol). Er werd tot tweemal toe gebist en met een show van om en bij de 2 uur kregen we meer dan waar voor ons geld. Volgende doortocht in de AB zal ik er zeker weer staan...en u?

Enkele nummers van Lambchop vallen hier te beluisteren.

Beluisterd: Air - Talkie walkie, VA - Cafe Del Mar vol.8, Bad Reliqion - The process of belief, Lambchop - Aw c'mon/No you c'mon, The Matthew Herbert Big Band - Goodbye swingtime, Solomon Burke - Life at the House of Blues, Jolie Holland - Catalpa

Kwistatistic

Toevalligerwijs zijn de laatste tijd de kwissen wat bijeen te komen liggen waardoor het lijkt alsof het een fulltime bezigheid is. Gelukkig zijn er een paar kwissen weggevallen/uitgesteld waardoor er geen sprake is van overkill.
Een klein overzichtje:

do 18/3 De Onzekere Tijd, Gent (muziekkwis): zoals gewoonlijk de vaste Jawa's opstelling voor deze kwis (Jos, Peet, Sjannie en mezelve). De Onzekere Tijd kan niet al te veel ploegen zetten en de opkomst bij hun muziekkwis ligt meestal wat lager dus moesten we het tegen 6 andere ploegen opnemen. De hele kwis door was het een nek-aan-nek race voor de eerste plaats tussen ons en een andere ploeg en vooral de laatste rondes werd spannend, temeer daar we een paar domme fouten hadden gemaakt. De laatste ronde was gespeeld en met een maximum score op 7 van de 20 rondes mochten we zeker niet klagen. De punten werden geteld en er werd overgegaan tot een schiftingsronde vermits we ex aequo waren geeindigd op de eerste plaats. Na deze ronde stonden we nog steeds gelijk en een ultieme schiftingsvraag wist ons uiteindelijk de overwinning te bezorgen.

za 20/12 Parochiaal Centrum, Hemiksem (muziekkwis): lichtjes gewijzigde Jawa's opstelling met Wout in de plaats van Sjannie vermits de kwis uitging van collega's van Wout (en ook omdat hij voor het vervoer zou zorgen). De kwis bleek maar 5 rondes te tellen die bedacht werden met volgende titels: Tik-tak, I love the 90s, Holebi's, De jaren stillekes en Fauna & Flora. Elke ronde bestond uit een deel geluidsfragmenten en uit een deel schriftelijke vragen. Vermits het de eerste keer was dat we deelnamen en we van de 27 ploegen nog maar eens de jongste ploeg aanwezig bleken te zijn, was de doelstelling gewoon zo hoog mogelijk te eindigen of alleszins toch boven de ploegen met collega's van Wout in.
De eerste ronde verliep vrij vlot en tot onze verbazing hadden we onmiddellijk de leiding met 1 punt voorsprong op de tweede. Na de tweede ronde liepen we nog eens 3 punten uit dankzij een score van 58 op 60. Mede dankzij Elton John moesten we in de derde ronde een puntje prijs geven van onze leiding. Zoals we al verwachtten, kostte de vierde ronde ons de leiding en overwinning. Met een geen onaardige score van 45 op 60 verloren we 12 punten op onze achtervolgers en die kloof bleek niet meer te overbruggen in de laatste ronde. Niettemin een mooie tweede plaats wat voor mij persoonlijk resulteerde in de aanwinst van 2 flessen Leffe. Hooray for alcohol!

ma 22/3 De Onzekere Tijd, Gent (algemene kwis): deze avond spelen we voor de eerste maal met een nieuwe plaatsvervanger, zijnde Peter, die normalerwijze een van onze tegenstanders is als lid van de Beterweters maar wegens omstandigheden deze keer deel uitmaakt van ons team ter vervanging van de immer sexy Sjannie. Een derde plaats zoals vorige keer zou meer dan mooi zijn. Het resultaat vind je morgen terug bij het kwisoverzicht.

vrijdag, maart 19, 2004

This could be my lucky day

Obsessed> ChildeRoland ik heb de vrouw van uw leven ontmoet
pompoen> was het via internet?
backd> bahaha
Obsessed> neen
ChildeRoland> pic?
ChildeRoland> telefoonnummer?
Obsessed> nee, nee en nee op alle volgende vragen
Obsessed> maar
Obsessed> I know where she works :p
ChildeRoland> great...het schipperskwartier?
Obsessed> man zo'n knappe niet gezond
Obsessed> neen
Obsessed> receptioniste bij olivier keukens en badkamers :p
ChildeRoland> damn, ik zal eens moeten rondvragen of er nog iemand een nieuwe keuken of badkamer nodig heeft
* ChildeRoland is now known as CR|fewd
Obsessed> ewel
Obsessed> believe me
Obsessed> da is dus idd de moeite da ge da eens rondvraagt
Obsessed> want DEEM
Obsessed> fuck it
backd> gaan obs
Obsessed> ze had zo nen BH met motiefkes aan :p
backd> en bluvn gaan
Obsessed> deem deem deem
Obsessed> erg knap
Obsessed> maar iet te oud voor me denk ik
Obsessed> ik schat iet van CR zen leeftijd :)
Obsessed> dus CR: go 4 it man
deem is Obs zijn variant van het woordje damn

1. Blijkbaar ben ik dus iemand die op vrouwen valt die BH's dragen met motiefjes. Indien u zo een van die vrouwen kent (of er zelf eentje bent), gelieve mij te contacteren.
2. Indien u toevallig op zoek bent naar een keuken of badkamer in West-Vlaanderen, gelieve me dan te contacteren.
3. Indien u toevallig receptioniste bent bij Olivier keukens en badkamers, gelieve me dan te contacteren.
Dank bij voorbaat!

Beluisterd: The Beatles - Rubber soul, !!! - Me and Giuliani down by the schoolyard, AC/DC - Let there be rock, Daft Punk - Discovery, de Portables - Girls beware, The Swords Project - Entertainment is over if you want it, The Who - Tommy, Lambchop - How I quit smoking

donderdag, maart 18, 2004

Daar is de lente, daar is de zon!

Het ziet er vandaag niet naar uit een zonnige dag te zijn maar dat was het gisteren alleszins wel en daar moest van geprofiteerd worden, zij het op een sterk sadomasochistisch wijze. Geen terrasjes en geen viering van St. Patrick's Day in de local Irish pub voor mij, wel een eerste keer gaan lopen in het Osbroek om wel 2 verschillende redenen: enerzijds zijn mijn medesportievelingen Peet en Kevin ook opnieuw begonnen met lopen en ik zou niet al te veel fysieke achterstand willen oplopen en anderzijds blijken die extra winterkilootjes van minder voorbijgaande aard te zijn. Nu vragen sommigen zich misschien af waarom ik me zorgen maak om mijn gewicht en daar heb ik, waarde vrienden, slechts 1 antwoord op: Walter Grootaers! (vroeger-nu: de laatste toernee van De Kreuners noemt niet voor niets XXL)

Ik had mijn lesje wel geleerd toen ik vorig jaar voor de allereerste maal was gaan lopen: van bij mij thuis naar het park lopen (ca. 1,5km), een rondje doen in het Osbroek (ca. 3km) en terug naar huis lopen (nog steeds ca. 1,5km) om vervolgens een hele week halfkreupel rond te lopen. Deze keer besloot ik dus met de fiets naar ginder te gaan.
Met de fiets rijden bleek ook niet meer zo vlot te gaan als vroeger en toen ik aankwam, zag het er niet naar uit dat ik veel zou lopen. Ik was dan ook een beetje lusteloos aan het stretchen totdat er mij plots een knappe verschijning voorbijliep (zwart spannend broekje, wit truitje, lang zwart haar op een staartje). Houston, we have motivation! Voor alle zekerheid heb ik toch nog maar even uitgestretcht en dan op eigen tempo de achtervolging gezet.

De deerne in kwestie had ondertussen al een voorsprong van zo'n 80 a 100 meter waardoor ze regelmatig uit mijn gezichtsveld verdween. Krachten doseren en eigen tempo bepalen was dus de boodschap. Toen de omloop van ca. 3km er ongeveer op zat, had ik ze continu in zicht zij het dat er nog een kloof tussen ons gaapte van zo'n 50 meter. Als hieruit nog niet bleek dat ze er fitter aan toe was dan mij besloot ze nog een rondje af te leggen. Snel polste ik even de staat van mijn "dicky ticker" en besloot nog even op de tanden te bijten en door te zetten.

Na meer dan 4km op achtervolgen aangewezen te zijn, haalde ik ze in en het is verbazingwekkend hoe snel die laatste meters overbrugd werden. Door ze in te halen en voorbij te steken, had ik mezelf natuurlijk nog een zwaardere last opgedragen. Een jongedame voorbijsteken, haar enkele seconden een aanblik bieden op je met modder bespaarde kuiten en vervolgens doodvallen ligt nu eenmaal niet in de aard van het mannelijk beestje en zeker niet dit mannelijk beestje. Bijgevolg zag ik me genoodzaakt nog een viertal personen voorbij te steken.
Mijn trots leek gered totdat ik plots gegiechel achter mij hoorde. Blijkbaar vonden enkele meisjes van de atletiekclub het leuker door de modder te lopen dan op de atletiekpiste te trainen en bijgevolg was ik de zoveelste persoon die ze zonder veel moeite inhaalden. Na een tijdje wist ik echter nog een van hen in te halen die het voor de tweede maal op een stappen had gezet (de eerste maal had mijn aanstormend gehijg haar nog terug in beweging gekregen). Uiteindelijk heb ik de 2 volledige rondes uitgelopen, ben ik rustig naar huis gefietst, douche genomen en ben ik naar mijn normen vroeg gaan slapen. Lopen zit er voor de eerstkomende dagen niet meer in.

Moraal van het verhaal: Meisjes...ze maken ons kapot meneer!

Beluisterd: Bob Dylan - Blonde on blonde, Lambchop - Thriller, Pixies - Surfer Rosa/Come on pilgrim, Red House Painters - Down Colorfull Hill, Texas is the Reason - Do you know who you are?, Lambchop - Aw c'mon/No, you c'mon

woensdag, maart 17, 2004

Another blog bites the dust!

Mijn blogsectie in de links zijn bij deze ongeveer dood verklaard. Een kleine maand geleden berichtte Yoda dat hij enkele dingen wou veranderen in zijn leven. Vermits hij in de tussentijd niets meer gepost heeft, begin ik het ergste te vermoeden. En ons allersympathiekste Johnny Texaco aka Smintjes aka Apollo kwam gisteren met volgende melding op zijn blog:

Ch-ch-ch-chaaaangees!

"Afgelopen week en weekend staat geboekstaafd als de meest heftige, onvoorspelbare en op bepaalde momenten shitty vierdaagse uit m'n leven. Ik heb eigenhandig mogen ervaren wat "the worst timing in the world" concreet inhoudt. Twee dagen niet geslapen van pure zenuwen en "niet weten wat te doen". Maar sinds vandaag is alles in de plooi gevallen, en kan ik met blijdschap melden dat er binnenkort heel wat gaat veranderen in mijn leven. Vraag niet verder, ik geef geen uitleg. Degenen die weten waar ik het over heb, gelieve om voor de hand liggende redenen niets in de comments te zetten.

Dit betekent ook het einde van deze blog. Ik heb het heel graag gedaan, ik ben blij dat jullie allemaal kwamen lezen, en het ga jullie allemaal goed! Tot in de comments van een andere blog, en take care.

Smintjes"


Bij deze dus wil ik Smintjes nogmaals veel geluk wensen in zijn verdere leven en hopelijk kom ik hem ooit nog eens tegen op een of ander muzikaal gebeuren. In de tussentijd zal ik me alvast in het oeuvre van The Mountain Goats proberen in te werken.

De bloglinks zullen momenteel nog blijven staan. Moest er plots nog nieuw blog-bloed opduiken (SineMetu? Iceraider?) of phk eindelijk iets doen aan zijn afgrijselijke spellingsfouten, zal de rubriek blijven staan. Anders zal het bij een van de eerstvolgende opsmukken verdwijnen, zoals uiteindelijk alles wel zal verdwijnen...ik heb al bepaalde plannen in gedachten maar de uitwerking zal nog ff op zich laten wachten. Ik stop er alleszins nog niet mee dus wees niet ongerust. When the going gets tough, the tough go blogging!

Beluisterd: Photek - Solaris, Lambchop - Nixon, Wu-Tang Clan - Enter the Wu-Tang(36 Chambers), Casiocore - The sound of tomorrow today, Sukpatch - Haulin' grass and smokin' ass, Einsturzende Neubauten - Live at Arvika (2000)

Einsturzende Neubauten - Live at Arvika (2000): Die Befindlichkeit des Landes - Die Interimsliebenden - Dingsaller - Haus der Luge - Intro - Newtons Gravitatlichkeit - NNNAAAMMM - Redukt - Silence is sexy - Zebulon

dinsdag, maart 16, 2004

Op de prairie?!

"All the faces, all the voices blur
Change to one face, change to one voice"

The Cure - Charlotte sometimes

Naast problemen met het korte termijngeheugen die meestal te wijten zijn aan tijdelijke alcoholische factoren, begin ik de laatste tijd meer en meer te merken dat ik problemen heb met dingen te onthouden op middellange en lange termijn...zoals gisteren bijvoorbeeld toen ik verderschreef aan mijn Multiplayer Chronicles. We staan er niet altijd bij stil maar ons brein vervormt, verdraait, verbloemt en vergeet nu eenmaal dingen en spijtig genoeg hebben we daar zelf weinig controle over. De jaren lijken ook voorbij te vliegen als je eens nagaat wanneer bepaalde feiten zich hebben voorgedaan. Ik vermoed dat dit onlosmakelijk verbonden is met het ouder worden.

Daarom een oproep aan alle helderen van geest die me kunnen helpen met het volgende: "Op de prairie!" is een van de gekendste uitroepen uit - ik vermoed - Schalkse Ruiters. Een pint (of warme chocomelk) voor degene die me de gehele context nog eens uit de doeken wil doen in de comments want ik zit er nu al een week mee in mijn hoofd en ik kan me er ongeveer niets meer bij voorstellen buiten het feit dat het iets met seks (of zaadlozingen?) had te maken.

Over herinneringen gesproken trouwens, ik kan me niet meer herinneren of ik nu 1, 5, 10 of 100 afleveringen heb gezien destijds van Bananasplit maar de man die verdomd veel op Luigi de groene loodgieter uit Super Mario Bros leek, Ralph Inbar, is niet meer en mag voortaan vanop een hoge wolk zijn verborgen camera opstellen.

Beluisterd: The Feelies - The good Earth, Eels - Shoothenanny!, Belle & Sebastian - Tigermilk, Explosions in the Sky - How strange, innocence, Lambchop - Hank, Interpol - Turn on the bright lights

maandag, maart 15, 2004

CR goes multiplayer: Part 5 - Inbetween

Na de breuk van RuLeMode had ik niet direct zin om in een andere clan te stappen. Bijgevolg kon ik weer volop trainen op public servers. Omdat ik sinds mijn begindagen in Day of Defeat steeds met hetzelfde wapen had gespeeld (thompson bij de allies, mp40 bij de axis) besloot ik wat variatie te brengen in mijn wapengebruik en maakte dan ook dankbaar gebruik van de optie "random class". Door deze optie wordt er willekeurig een class voor je uitgekozen naargelang de verdeling van de classes binnen je team. Hoewel ik hierdoor wel regelmatig spawnde als machinegunner, had ik na een verloop van tijd toch wel genoeg met de andere wapens kunnen spelen om ze goed onder de knie te krijgen...zelfs die proppenschieter van een Greasegun. Het zou evenwel nog een hele tijd duren vooraleer ik die opgedane vaardigheden in clanverband kon gebruiken. In die periode die ongeveer een half jaar duurde, had ik echter ook mijn bezigheden op andere vlakken.

Vooreerst hadden we voor de fun onder mijn leiderschap met een paar mensen van RLM en Dragonsworn een Tetrinet clan opgericht onder de welklinkende naam TETN, voluit The Eleet Tetrinet Noobs. We speelden voornamelijk onderling tegen elkaar maar namen ook deel aan een 3vs3 tornooi dat georganiseerd werd door Tetrichamps. Uiteraard maakten we geen schijn van kans maar het was dan ook allemaal puur voor het plezier.
Daarnaast was er nog steeds Day of Defeat waar ik via Obsessed aan verschillende projecten meewerkte: de Telenet admin crew, Team Belgium, dayofdefeat.be (oudere versies), zijn Shoutcast-uitzendingen van internationale wedstrijden, etcetera.

In het najaar van 2002 begon het terug te kriebelen om in clanverband te spelen. Obsessed was iets sneller tot dezelfde conclusie gekomen en had zich aangesloten bij TFA ("The Flemish Army"). Vermits ik ongeveer enkel Obs kende binnen die clan twijfelde ik of ik wel zou joinen. Zelfs een goed gesprek met Panzerfaust aka Panzer wist me niet over de streep te trekken...deels omdat ik nogal onwennig stond tegenover sommigen van TFA en deels omdat er een alternatief was.
Eerder die week had ik immers een war meegespeeld met oAo ("over All opponents") tegen TWR ("The White Rose") wat niet geheel tegen de verwachtingen in resulteerde in een stevige pandoering. Niettemin was de sfeer binnen de clan zeer positief en ontspannen en uit sympathie bleef ik wat rondhangen op hun irc kanaal. Uit de gesprekken die ik met hen had, bleek dat oAo nog geen volwaardige clan was...ze hadden op dat ogenblik slechts 4 vaste leden. Toen enkele dagen later ongeveer duidelijk was dat Yeah de overstap van zijn toenmalige clan naar oAo zou maken, was mijn beslissing gemaakt: in plaats van een bestaande clan te joinen zoals in het verleden, zou ik nu de kans krijgen een clan mee op te bouwen.

To be continued...

Beluisterd: VA - 100% Dyanmite: Ska, soul, rocksteady & funk, Beastie Boys - Hello nasty, Air - Moon safari, Coldplay - Parachutes, Godspeed You black Emperor - Lift yr skinny fists like antennas to heaven, Lou Reed - Berlin, Funeral for a Friend - Casually dressed & deep in conversation, Dopplereffekt - Gesamtkunstwerk, Magnolia - OST, Pink Floyd - A saucerful of secrets, The Libertines - Up the bracket, Pissing Razors - Where we come from

zaterdag, maart 13, 2004

Fresh out of bed

Gisteren
ik: Peet, gaat gij morgen gaan zwemmen?
Pt: Ja, maar ik weet nog niet om welk uur
ik: Ik zal mijn wekker op 13u zetten dan ben ik tijdig wakker
Pt: Ok, ik laat dan nog wel iets weten

Eigen schuld, dikke bult dus toen ik deze middag om kwart voor twee gewekt werd door een smsje met de mededeling "dat we gaan vertrekken". Al bij al viel het goed mee...direct wakker en byebye nadorst! Vermoedelijk zal het ontwaken niet voor iedereen even gemakkelijk geweest zijn.

De foto's bevestigen het cliche dat cantussen wel eens in een zuip- en kotsfestijn kunnen ontaarden hoewel dit misschien gewoon op rekening van Shrimp meetings kan worden geschreven. Het was alleszins wederom great fun. Slachtoffers van dienst waren deze keer HerCule (die fles Grand Marnier was een tactische blunder), andu (hihi) en last but certainly not least kameradski Boris the Butcher.
En dan ga ik nu nog wat slaap proberen inhalen :)

vrijdag, maart 12, 2004

Warning: Nerds on alcohol!

Om te bewijzen dat mensen die redelijk wat uren achter de computer doorbrengen ook in staat zijn tot sociale contacten, is er niets beters dan een goeie ouderwetse meeting waar alle avatars en nicknames plots overgaan in levende mensen. Het kan een beetje onwennig doen in het begin als je niet zo veel volk kent maar eenmaal je wat volk kent, is het altijd een heuglijk weerzien.

Meetingsgewijs was 2003 een zeer kalm jaar voor mij. Niet alleen moest ik de Shrimp meeting missen op de Gentse Feesten maar ook de inmiddels beruchte Leuven-meeting: FightingFool opgepakt door de flikken! Axamah die een driehoeking rondpunt ramt!...altijd plezier gegarandeerd zoals je ziet. Voor de laatste meeting waar ik bij was, moet ik al terug gaan tot november 2002 naar onze meer dan geslaagde disco-fuif. Vanavond wordt dus de eerste meeting in zeer lange tijd voor mij.

Deze keer is gekozen voor de meest studentikoze vorm van samenkomst zijnde een cantus. Enerzijds kan dit best wel leuk zijn, anderzijds weerhoudt het er verscheidene mensen van om langs te komen...peer pressure is altijd een pain in the ass wanneer er veel alcohol aan te pas komt. Bijgevolg zal de opkomst redelijk beperkt zijn (30 man ongeveer) wat als voordeel biedt dat het nog enigszins mogelijk is met de meesten een babbel te slaan, vooral met de "nieuwelingen" dan. Niet alleen verwachten we enkele verse koppels maar tevens ook ons allerflamingantste Avatar en het Genkse broederschap der Lucide Vrienden. Het belooft met andere woorden een zware nacht te worden dus de berichtgeving zal ten vroegste morgenavond henomen worden. Prosit corona!

Beluisterd: Aesop Rock - Labor days, Paradise Lost - Lost paradise, The Twilight Singers - Blackberry belle, The Blood Brothers - Burn Piano Island burn, Bj�rk - Selmasongs

donderdag, maart 11, 2004

Tetnteef got killed by Belgatomski

Op 11 februari laatstleden werd de langverwachte Unreal Tournament 2004 demo gelanceerd. Al snel had ik hem gedownload en geinstalleerd staan maar het kwam er niet van om te spelen. Net geen maand later zijnde gisteren, was er een UT2k4 CTF Shrimp event, meteen het ideale ogenblik om de Tetnteef nog eens uit de kast te halen (Tetnteef is een oude uit de hand gelopen grap waardoor traditie mij verplicht steeds UT te spelen onder deze nickname, maar dit terzijde). Vermits het Capture The Flag betrof en meer specifiek de map BridgeOfFate kwamen er geen voertuigen aan te pas (de voertuigen zijn het paradepaardje van de 2004 versie) en misschien maar goed ook...het was nu al een regelrechte ramp.

Nu moet ik zeggen dat ik het niet zo heb voor uitgestrekte maps, hoe mooi de aanblik ervan soms ook mag zijn. Ik hou meer van urban maps, gevechten op short en middle range en af en toe de mogelijkheid om iemand gewoon het hoofd in te slaan. Reken daarbij nog eens het feit dat ik een grote afkeer heb voor het dodge-systeem (al meermaals in een ravijn gesukkeld hierdoor) in combinatie met het jump-systeem...of om het in mensentaal te zeggen: ik concentreer me liever op het schieten dan op het berekenen van de kans waar iemand mogelijk naartoe zou kunnen springen terwijl ikzelf continu op mijn knoppen zit te rammen om mijn tegenstanders en hun geschiet te ontwijken. Ziezo, meer dan genoeg redenen waarom jij me wist af te knallen Belgatom!
Eigenlijk raakte ik echt niks en was jij wel beter maar hou het onder ons ;)

Beluisterd: Johnny Cash - American III: Solitary man, Meat Puppets - Up on the sun, Moloko - Statues, Sonic Youth - A thousand leaves, The Beta Band - The Beta Band, Massive Attack - Mezzanine, Last of the Mohicans - OST, Porno for Pyros - Good God's urge, Nation of Ulysses - Plays pretty for baby, Zoot Woman - Zoot Woman, Hoover - A new stereophonic sound spectacular, A.F.I. - Sing the sorrow, Miles Davis - Kind of blue, Joss Stone - The soul sessions, Karate - In place of real insight, Randy Newman - Sail away, VA - Tour of Duty, Volume 3, Creedence Clearwater Revival - Cosmo's factory, Between the Buried and Me - Between the buried and me, The Beatles - A hard day's night

Gratis en voor niets!

Je moet een Nederlander niet leren om gratis mp3's te vinden en Joris Gillet maakt er dan ook een fulltime bezigheid van. Niet alleen houdt hij zich bezig met het opstellen van de fijne Doe-het-zelf cd's voor VPRO's 3 voor 12 maar ook op zijn blog valt regelmatig nieuws te rapen in verband met legale downloads.

Deze week viel er dus te lezen dat Slabco heeft besloten een dozijn van haar releases zomaar gratis en voor niets online te gooien. Het gaat onder andere om werk van Casiocore en Sukpatch, ideaal voer for all your indie hippies out there. Op voorwaarde dat de site niet platligt wegens excessive bandtwidht usage, kan je ze hier vinden. Elk album is gebundeld in een .zip-file en bevat naast alle songs (bitrate: 160 kbps) ook nog eens de cd-cover.

*important* De link van het album "Self-connected/twice-elected" van Volume All*Star (2e icoontje 2e rij) is foutief. Om het album te downloaden, heb je deze link nodig!

Belgi�

Naar aanleiding van een bepaalde thread op het Shrimp forum wou ik jullie deze links niet onthouden:

An A to Z of BELGIUM

Een kleine bloemlezing:

Crime Actually Belgium is a pretty safe country where most of the crime takes place at enormously high levels and involves horrifyingly large scale corruption and swindling, all of which leaves the citizens on the street less well-off but otherwise fairly unharmed. Strangely however the following is not a crime: the process of taking into one's possession a bicycle that is actually owned by a known or unknown person other than oneself.

Language classes A large and well attended dating agency. All sexually mature unmarried Belgians participate in at least one language class.

Student A youthful cyclist who spends a maximum of four nights a week living in a small cupboard, dining from plastic boxes labelled with the days of the week in their mother's handwriting, spends Thursday night whooping it up and drinking lots of pintjes, and Friday catching the train home armed with a series of empty tupperware boxes and a huge duffel bag of dirty laundry. Repeat from Monday.

Expatica
Expatica is een forum voor Engelstaligen woonachtig in Belgi�

Uit de thread "Flemish versus Walloon television":
"Perhaps the least thrilling 20 minutes of smallscreen filler I've ever seen -- UK party political broadcasts and queen's speeches not included -- was a gameshow called 'Blokker' (?) hosted by Ben Crabb�. The presenter spends the entire time adjusting his stance so the studio lighting doesn't bounce off his bald pate into camera. He then proceeds to asks p*ss-easy questions to gormless dolts who all look like they've been press-ganged from under cardboard at Midi-Zuid. If they get a question right (which they only do when the question's about the peripeteia of a recent episode of 'Thuis' or 'Flikken') they get to play Tetris to score points. At this point the camera zooms in on the Tetris screen. In a futile attempt to inject some semblance of drama into such no-pulse-detectable intellectual combat, the canned audience is electrocuted into a chorus of 'oohs' and 'aahs' just as Tetris's familiar oblongs, L- and T-shapes are rotated, shuffled and slotted into place by perspiring contestants.

Can Walloon telly be worse than this?"

(...)

"My issue with StuBru is that it purports to be 'hip and happening' but actually churns out predictable US-oriented jockrock to audio hobbyists. StuBru peddles a very suburban, MTV kind of 'alternative' with the same, MTV-veejay 'hey, you guys!' use of English slang. Their 'access all areas' coverage of the festivals is truly dire.

Oh my got!

Some shows on local radio (scorpio, reflex) are cool, though, and even 'Radio Een' has its moments.

Donna is truly terrible - what demons must play to sinners in hell through red-hot headphones. GIs could have played Donna when they flushed Noriega out of Panama. De fun, de hits, de off-switch!"


Zeker eens een leesbeurt waard indien je niet weet waarheen te surfen uit ververling

dinsdag, maart 09, 2004

1-2-3

Omdat ik soms wel eens grappige of spitsvondige dingen vergeet op te schrijven, volgt hier voor de zoveelste maal een kleine opsomming van oninteressante feiten:

1. Het sterk geprezen "The Office" dat gisteren aan zijn eerste vertoning toe was op Canvas wist me - om het zacht uit te drukken - allesbehalve te boeien. Ik zou zelfs meer zeggen, het was ronduit saai en slaapverwekkend. Dan moet ik zeggen dat ik "Het eiland", dat verschillende parallellen met "The Office" vertoont, veel geslaagder vind...niet dat "Het eiland" zo heel super is, daarvoor is het niveauverschil tussen de afleveringen onderling net iets te groot.
Ook al keek in het verleden weinig televisie, ik begin stilaan de indruk te krijgen dat ik het wel zowat heb gehad met dat medium. Er loopt geen enkel programma meer waarvoor ik ook maar vijf minuten later van huis zou vertrekken of waar ik de videorecorder voor zou programmeren. Ligt het werkelijk aan het televisie-aanbod of word ik gewoon oud?

2. Het fantastische Room 101 van Paul Merton heeft nu ook een Vlaamse variant met - godbetert - Jo Van Damme als presentator. Ongetwijfeld zijn er de nodige marktonderzoeken en brainstormsessies gehouden in de Censydiam headquarters om het programma te voorzien van een passende titel. Joost mag dan ook weten waarom ze uiteindelijk bij een sullige Suske & Wiske alliteratie zijn terechtgekomen als "De Porseleinen Pony". Andere alliteraties die meer in de pipi-richting gaan zouden beter aansluiten bij mijn mening over de Vlaamse versie maar wegens mentale moeheid ga ik ze hier niet beginnen opsommen.

3. Sinds ik het RLM tijdperk gecoverd heb in mijn multiplayer kroniek is het gezaag over een volgend deel raar genoeg sterk afgenomen :) Niettemin zal er in de loop van deze week nog een vijfde deel verschijnen en het deel dat daarop zal volgen, zal mogelijk ook in het Engels verschijnen (for all my oAo friends).

Beluisterd: David Bowie - The man who sold the world, Miss Kittin - Electroclash, Ambulance Ltd. - Ambulance Ltd. EP, Dntel - Life is full of possibilities, Dropkick Murphys - The gang's all here, Embrace - The good will out

maandag, maart 08, 2004

Cable guy

Huismoeders aller lande zullen nog enkele weken geduld moeten uitoefenen alvorens aan de grote lenteschoonmaak te kunnen beginnen. Vermits mijn kamer slechts onderhevig is aan 2 seizoenen zijnde het zomerseizoen (24? C) en het ultrazomerseizoen (30?-35? C), ga ik eerder voor de halfjaarlijkse schoonmaakbeurt.

Zonder menselijke inmenging zal de natuur steeds weer proberen verloren grondgebied terug te winnen en zo ook in de exotische biotoop die mijn kamer is. Het stof had zich al zo goed gegroepeerd dat ik elk ogenblik kon aangevallen worden door een leger stoffige Ewoks maar gelukkig kon ik nog net hun pluizige opstand neerslaan. Na 2 minuten poetsen zag mijn water al zo zwart dat ware de emmer wat groter geweest Nessie wel eens voorgoed de Schotse wateren zou kunnen verlaten hebben.

Yoda had trouwens meer dan gelijk toen hij zei dat draden een ware plaag zijn tijdens het kuisen. Een kleine som van het aantal draden dat zich in een straal van een meter rond mij bevinden:
- Ufo-lamp: 1
- Stereo (die ik niet meer heb): 4
- Videorecorder: 3
- TV: 2
- modem: 3
- router: 5
- pc (incl. monitor + boxen): 7
- headphone: 1
- printer: 2
- 2 stekkerblokken

Totaal: 30 kabels

Voorts is er nog de batterij-oplader, de pc van mijn broer plus geluidsinstallatie, TFT-scherm, mouse docking station, scanner, bureaulamp en de nodige stekkerblokken. Dit maakt dat er veel meer kabels zijn dan dat er goeie redenen zijn om mijn kamer regelmatiger schoon te maken. Sorry moeder :)

Beluisterd: The Smashing Pumpkins - Siamese dream, The Romans - Be my star, Pixies - Doolittle, Koxbox - Forever after, De Portables - Girls beware, Mirah - You think it's like this but really it's like this, Anathema - A fine day to exit, M?m - Finally we are no one

zondag, maart 07, 2004

Words of wisdom

"Look, it is the four pillars of the male heterosexual psyche. We like: Naked Women, Stockings, Lesbians, and Sean Connery best as James Bond, because that's what being a boy is."

Coupling still rules!

vrijdag, maart 05, 2004

Varia

1. Om te beginnen een bericht voor de enkelingen die zich interesseren in het kwisgebeuren...er zijn enkele wijzigingen aangebracht. De tweemaandelijkse kwis in de Safir is om een of andere reden een week uitgesteld zodat deze nu plaats heeft op 1 april. De muziekkwis in Cafe De Tempelier van 11 maart is afgelast. Bijgevolg is de eerstvolgende kwis de muziekkwis in de Onzekere Tijd te Gent op 18 maart. Deze week zijn we met De Rob & De Roover (gelegenheidsploeg bestaande uit Katrijn, Jana, Peet en mijzelve) op een 4e plaats ge�indigd op de Germania kwis...2e plaats was meer dan haalbaar geweest indien we wat minder geblunderd hadden. Als laatste nog even meegeven dat ik afgelopen maand begonnen ben met Humo's "De Vijf" bij te houden waardoor er na verloop van een tijd een mooie verzameling kwisvragen zou moeten ontstaan...handig voor de mensen die graag eens kwissen of nog op zoek zijn naar vragen om zelf een kwis samen te stellen.

2. It's a small world after all...zo bleek gisteren toen ik de dichtstbijzijnde kapperszaak binnenstapte die blijkbaar gerund wordt door de kapster/kunstenares uit "Witte Raven". Over haar gevoel van kunst kan ik me niet uitspreken wegens het missen van bewuste aflevering maar over mijn kapsel mag ik niet klagen: fresh and clean. Nu moet ik enkel nog de nodige bouw- en pleistermaterialen vinden om alles een beetje in vorm te houden. En nee, er zijn nog geen foto's van...

3. A site to pass the time (for all you geeks and nerds out there): bash.org, een site tot de nok gevuld met grappige tot zeer grappige irc quotes.

t0rbad> so there i was in this hallway right
BlackAdder> i believe i speak for all of us when i say...
BlackAdder> WRONG BTICH
BlackAdder> IM SICK OF YOU
BlackAdder> AND YOUR LAME STORIES
BlackAdder> NOBODY HERE THINKS YOURE FUNNY
BlackAdder> NOBODY HERE WANTS TO HEAR YOUR STORIES
BlackAdder> IN FACT
BlackAdder> IF YOU DIED RIGHT NOW
BlackAdder> I DON"T THINK NOBODY WOULD CARE
BlackAdder> SO WHAT DO YOU SAY TO THAT FAG
*** t0rbad sets mode: +b BlackAdder*!*@*.*
*** BlackAdder has been kicked my t0rbad ( )
t0rbad> so there i was in this hallway right
CRCError> right
heartless> Right.
r3v> right

4. Bij deze nog eens een proficiat aan de kersverse kwarteeuwelingen die me dit weekend deels in mijn alcoholbehoeften zullen voorzien: nog vele jaren, Peet en Kevin!

Uitgelezen: J.D. Salinger - Catcher in the rye (EN)
Beluisterd: Mansun - Six, Interpol - Turn on the bright lights, The Mars Volta - De-loused in the comatorium, Joy Division - Permanent, Metallica - Kill em all, Ben Harper - Fight for your mind, Dexter Gordon - Go!, N.E.R.D. - In search of...

woensdag, maart 03, 2004

Marble Madness

Something to keep you occupied with:
Zuma, minder dan 6 MB pure fun...alstublieft!

Het betreft een demo dus de speelbaarheid is beperkt, doch meer dan fun

Andere en betere tijden

We spreken maandagavond en de berichtgeving over het proces Dutroux (afgekort P.D. - pun intended) komt zowaar al mijn strot uit. Meer dan een gerechtelijk proces is het een politiek en een mediatiek proces...alhoewel circus eigenlijk het geheel beter definieert. Nu zou je vermoeden dat de clown van dienst Marc Dutroux is, het onmenselijk stuk doe-het-zelver die zich wel eens met andermans kinderen durft te bemoeien, maar niets is minder waar. Hij is niet diegene die de mensen aan het lachen brengt, het zijn de mensen buiten zijn glazen kooitje die hem aan het lachen brengen. Hij is het aapje achter glas dat lacht met iedereen die in zijn hokje probeert te kijken en op tijd en stond laat hij zijn blote billen zien om de mensen nog wat te shockeren. En waarom zou hij het niet doen? Er is toch niemand die hem uit zijn kooitje zal laten.

Het gedrag van Dutroux tijdens zijn proces is dan ook nauwelijks ergerlijk te noemen. Ergerlijk zijn alle ge?nterviewden die in elke zin de term "de waarheid" moeten laten vallen, ergerlijk zijn diegenen die na 8 jaar nog steeds geheime netwerken blijven zien maar ondertussen wel klagen dat het proces veel te lang op zich liet wachten en om het heel zachtjes te zeggen, ergerlijk zijn de media. Was Rohypnol medio jaren '90 nog de rape drug bij uitstek, dezer dagen heeft Telefacts het plots over "de misdaadpil", de pil die het monster Dutroux gebruikte om zijn slachtoffers meer dan een tong te draaien. Dutroux als verkoopsargument, dat de deontologische orde der journalistiek zich daar maar eens over gaat beraden. Ben ik trouwens de enige die een zekere analogie ziet tussen het proces Dutroux en de Big Brother episodes? Veel lawaai om weinig inhoud, iedereen blijft maar gapen in de hoop dat er misschien toch eens interessants gebeurt en iedereen heeft wel een mening over wie wel of niet moet weggestemd worden.

Door al de mediabelangstelling van zowel de nationale als internationale zenders is het niet altijd even makkelijk nog een gewoon programma te bekijken. Niet voor de eerste keer kwam ik op MTV terecht dat zich blijkbaar niet meer bezig houdt met muziek maar eerder met allerlei programma's die zouden moeten aanslaan bij hun doelgroep. Een van die programma's is Rich girls, een zoveelste Osbournes-kloon maar dan eerder met een groepje vriendinnen als vertrekpunt dan een hele familie. Om de een of andere reden boeit het programma me wel...het is grappig en zielig tegelijk om te zien hoe sommige mensen hun hele leven doorbrengen op de meest oppervlakkige manier. Wat dacht je van een rijkeluisdochter die in de tuin aan de rand van haar eigen olympisch zwembad al jankend over de gsm vertelt hoe ze terug verlangt naar haar kindertijd en dat ze niet alleen thuis wil zitten. Dat er niets in huis is van eten ook al puilt de omvangrijke koelkast uit maar ja ze wil nu eenmaal burritos eten en dus kan ze niets aanvangen met de inhoud van de koelkast. Vervolgens gaat ze naar de winkel om elke klant aan te klampen met de vraag hoe en met wat je precies burritos maakt en waar ze het kan vinden. Eenmaal thuis barst ze in janken uit omdat ze nog geen ajuin kan snijden en uiteindelijk is het een lower class vriendin die voor haar mag koken. Met zo'n dochter zou je het Tommy Hilfiger bijna vergeven dat hij aartslelijke snobkledij maakt, but then again...

Wie vermoedt dat ik me de laatste tijd enkel aan pulp tv waag, moet ik teleurstellen. Er zijn immers ook nog mooi uitgewerkte programma's en "Andere tijden" (di 20.55 NED3) is daar een van de betere van. "Andere tijden" laat zich omschrijven als een geschiedenismagazine en focust per aflevering op 1 bepaald "historisch" feit waarbij de feiten worden gereconstrueerd aan de hand van beelden en interviews met de betrokkenen. De gebeurtenis waar het gisteren om draaide was de dood van Roger Williamson in 1973 in de grote prijs Formule 1 op het circuit van Zandvoort. F1 kan me normaal weinig boeien. Het is niet dat ik per se brokstukken of doden wil zien maar het moderne Formule 1 draait voornamelijk op automatische piloot...een heel verschil met de situatie van 1973.
Het is echt onvoorstelbaar om terug te kijken op die gebeurtenis en te zien dat de veiligheid toen nog amateuristischer was geregeld dan een hedendaagse dartswedstrijd. Williamson stierf voor het oog van de camera in zijn brandende bolide en niemand kon er iets aan doen, zelfs niet zijn vriend en racepiloot David Purley die op zijn eentje tevergeefs probeerde de bolide terug te kantelen (spijtig genoeg vind ik geen foto's van het incident, de blik in de ogen van Purley was angstaanjagend en leverde de fotograaf zelfs de prijs van World Press Photo op). De verkeerstoren wist niet wat er gebeurd was en zag enkel een rookpluim in de verte, de marshalls hadden geen brandwerende kledij en de hulpdiensten moesten een drietal kilometer naast het circuit naar de plaats van onheil rijden omdat de race niet was stilgelegd en ze bijgevolg niet tegen het verkeer konden inrijden.
Achteraf werd besloten de algemene veiligheid van de circuits te verhogen. Niettemin zijn er nog 5 racers die toen in Zandvoort aan de start stonden, omgekomen op het circuit in de daaropvolgende jaren. Purley zelf is op John Denver-achtige wijze komen te overlijden halfweg de jaren 80. Meer info over het incident vind je onder andere hier.

Beluisterd: Steve Miller Band - The very best of the Steve Miller Band, Dillinger - Cocaine, Aim - Means of production, Sublime - Sublime, VA - Tour of Duty, Vol. 1, Rolling Stones - Let it bleed Kid Koala - Some of my best friends are djs, Donovan - Sunshine superman George Harrison - All things must pass, Styrofoam - I'm what's there to show there's something missing, Geschm?ckversterker - Blow your cover

maandag, maart 01, 2004

Gebuisd!

En niet zo een klein beetje, meneer Vanoudenhoven! Gisterenavond passeerde ik voor een eerste maal langs het Rob-rapport en het zal ook wel de laatste keer geweest zijn op die enkele keren na dat ik er uit gewoonte passeer...de 1 is namelijk het ideale cijfer om te beginnen wanneer je het hele spectrum van oninteressante zenders wil doorlopen en geloof me vrij, dezer dagen zijn ongeveer alle zenders oninteressant.

Het Rob-rapport moet nog maar eens een beeld schetsen van de gemiddelde Vlaming alsof wij niks beters te doen hebben dan onze eigen clich?s te bevestigen. Om ff zelf een clich? te lanceren: de Vlaming wil op zondagavond kost wat kost naar tv gapen ongeacht hoe slecht de programma's zijn en geen enkel kijkcijfer zal me daarin ongelijk geven (zie ook het Eurosong-circus). Om het in de woorden van Pablo Francisco te zeggen: "Rob Vanoudenhoven in the same crap you've seen over...and over...and over...again". Het Rob-rapport is het zoveelste "Rob probeert een grappig filmpje te maken"-programma en zijn uiterst beperkte trukendoos is al meer dan genoeg binnenstebuiten gekeerd in vroegere Rob-programma's om het nog leuk of verrassend te kunnen brengen. Raar genoeg blijkt zelfs presenteren hem niet meer al te goed af te gaan...het is ongeveer van Donaat Deriemaker geleden dat ik nog iemand bij momenten zo krampachtig naar de autocue heb weten staren.

De rest van wat ik te zien kreeg, was ook niet al te veel soeps. Jan Hoet mag dan wel een begenadigd spreker zijn, hij is niet de man om een zondagavondprogramma aan op te hangen en zeker niet als het niet over kunst gaat (zij het kunst met de grote K, de kleine K of de k van absolute kut). Ik had zelfs bij momenten de indruk dat ik gewoon naar een slecht acterende Chris Van den Durpel aan het kijken was en dat is voor beide personen geen compliment...laatst heb ik trouwens een stukje uit het "beste" van Chris & Co. mogen ervaren en bijna had ik VT4 een proces aangedaan wegens het bedrieglijk karakter van de titel.

Slotconclusie: Rob zou zich beter beperken tot het opwarmen van het publiek of wat werk achter de schermen. TV1 mag zich ondertussen eens beraden over hun toekomst en nagaan hoelang ze nog kunnen voortborduren op hun bekende gezichten en programma's.

Beluisterd: Explosions in the Sky - Those who tell the truth shall die, those who tell the truth shall live forever, Air - Talkie Walkie, VA - 1x20 (Blue) Music from British Independent Record Companies, VA - 1x20 (Red) Music from British Independent Record Companies, VA - 1x20 (Yellow) Music from British Independent Record Companies