donderdag, oktober 30, 2003

Bewogen leven: Southern Comfort

Gisteren na Crouching Tiger, Hidden Dragon viel er nog een ontroerende documentaire mee te pikken op Canvas in de reeks "Bewogen leven". Het is bewonderenswaardig hoe ze steeds mooie en aangrijpende docu's weten te geven die zeer sereen van aard zijn. De gebeurtenissen en personen die gisteren het onderwerp uitmaakten van de reportage zou Paul Jambers ongetwijfeld leuk materiaal gevonden hebben om in zijn freakshows op te voeren en schrijvers van soaps moeten zich waarschijnlijk hard voor het hoofd geslaan hebben dat ze zelf nooit zo'n plot hebben kunnen bedenken.
In de reportage werd het laatste levensjaar gevolgd van ene Robert Eads. Robert Eads woonde in de "bubba" streek, home of the rednecks and the KKK. Zelf was hij even bij een onderafdeling geweest van de KKK die zich niet richtte tegen de zwarten maar wel tegen de overheid...het type mensen dat op den buiten woont en steeds een geweer achter de deur heeft staan om alles wat een uniform draagt neer te schieten. Hij was eruit gegaan uit schrik voor de mogelijke gevolgen wanneer iemand zijn geheim zou ontdekken, namelijk het feit dat Robert was geboren als Barbara. Barbara/Robert had zich reeds al op jonge leeftijd ongelukkig gevoeld en ontdekt dat zij in het verkeerde lichaam zat. Toch duurde het jaren vooraleer ze besloot een verandering te ondergaan. Barbara werd Robert (zijn uiterlijk was bij momenten akelig verwant aan dat van de recent overleden Warren Zevon) hoewel zij/hij besloot niet volledig mannelijk te worden. Ironisch genoeg is het dat laatste stukje vrouw dat in hem overbleef dat zijn dood heeft betekend. Jaren na zijn overgang werd hij getroffen door kanker die uitzaaide over haar/zijn eierstokken, baarmoeder en andere verwante regionen. Alsof dit nog niet erg genoeg was, werd hij nog eens geweerd door een ellenlange lijst van conversatieve klinieken en dokters waardoor een goeie behandeling uitbleef en de kanker erger en erger werd.
De reportage was vernoemd naar Southern Comfort, een congres voor transseksuelen dat jaarlijks wordt gehouden en waar Robert en zijn vrienden steeds naar uitkeken. De gedachte nog een keer naar dat congres te kunnen gaan en een toespraak te houden, hield Robert gedurende een paar maand op de been. Tijdens de beelden van het congres moest ik denken aan League of Gentlemen, de engelstalige komische reeks waarin alle vrouwelijke rollen steeds door mannen worden gespeeld. Hier was het echter in een minder grappige en schrijnender context waardoor ik me op de gedachte betrapt even schuldig voelde.
De reportage liet een beeld zien van een grappig en sympathiek man die ondanks de zware problemen in zijn leven dichter bij het geluk is geweest dan sommige van ons waarschijnlijk ooit zullen zijn. De belangrijkste boodschap die in deze documentaire werd meegegeven is wel dat het het innerlijke het belangrijkste is om iemand op te beoordelen en dat je slechts gelukkig kan zijn door je goed te voelen bij wie je echt bent. Always remember that!

Opgelet: tweede post al van vandaag

Allemaal beestjes

Ik ga eerst met het allerbelangrijkste beginnen zijnde 2 waarschuwingen.
Een eerste waarschuwing: de scriptkiddies zijn weer druk bezig geweest waardoor mijn mailbox de laatste dagen weer geteisterd wordt door viruswaarschuwingen en ik vermoed dat dit bij eenieder van jullie die ook een deftig AV programma heeft hetzelfde zal zijn. Het gaat om de Win32.Sober@mm worm die meestal als subject "You send me a virus", "Virus warning" of iets dergelijks heeft. De mail bevat ook een attachment die onder verschillende namen en extensies kan voorkomen (zie de Symantec link). Mensen die nog geen antivirus programma hebben en op zoek zijn naar een goed en up to date programma: AVG Free Edition. Je moet je emailadres opgeven om een key te bekomen (geen paniek, er wordt niet op gespammed) maar het is zeer betrouwbaar, kan zowel systeem als mail controleren en kan ingesteld worden om op regelmatige tijdstippen te updaten...ik ben er zeer tevreden van en heb hier al verschillende beestjes mee getemd.
Een tweede waarschuwing: indien je een link krijgt naar een programmaatje of een site die beweert een steam id te kunnen omzetten in een HL key, blijf eraf! Hierdoor loop je immers kans op een trojan (een Duitse dan nog wel) die zich voornamelijk lijkt te richten op gebruikers van Quakenet. Er wordt een /amsg verzonden vanaf jouw computer met daarin de link naar het programma en er wordt ook een bericht verstuurd naar een Duits channel...blijkbaar worden ook gegevens doorgestuurd over je Q account. Zo is gebleken toen er gisterenavond takeovers waren op #dod.be en toen ik vandaag wou authen met Q bleek mijn password te zijn veranderd. Indien je ook deze trojan hebt, probeer dan zo snel mogelijk je Q auth pw te veranderen als je een mailadres hebt staan in je Q auth regel, anders kan je niet anders doen dan al je flags te laten verwijderen uit L en Q op alle kanalen waar je rechten had en een nieuwe Q account aan te maken.

Crouching Tiger, Hidden Dragon
Bijna elke woensdagavond pakt Filmfan op Canvas uit met boeiende en sterk kwalitatieve films. Gisteren was het de beurt aan "Crouching Tiger, Hidden Dragon" van Ang Lee. De film wist in het jaar van uitgave een paar internationaal befaamde filmprijzen weg te kapen en na de film te hebben gezien kan ik me enkel aansluiten bij de mening van de "experts". CTHD is een pracht van een film. De film speelt zich af in het feodale China. Het verhaal begint wanneer heer Li Mubai zijn oud en krachtig zwaard "Het Groene Noodlot" schenkt aan zijn vriend Te. Al snel wordt het zwaard gestolen en Li Mubai gaat tesamen met zijn vroegere geliefde Xiulan op zoek naar de dief. Het spoor leidt naar Jade Fox, die in een oud verleden Li Mubai's meester vermoordde, en haar mysterieuze leerling. En dan is er nog de jonge Xiaolong die blijkbaar van meer zaken op de hoogte is die men zou vermoeden.
CTHD bevat heel wat martial arts scenes die bij sommigen nogal onrealistisch zullen overkomen (het springen, het vliegen,...) maar ik vond dat dit bijdroeg tot de sprookjesachtige sfeer van de film. De vechtscenes bevatten een zekere elegantie en lijken veeleer op een mooi georkestreerd ballet. Een van de scenes waar dit duidelijk naar voor komt is een van de laatste vechtscenes die zich afspeelt tussen de bomen. De film baadt in een licht feeerieke sfeer mede dankzij de sobere montage en de prachtige natuur als decor. Niet iedereen zal deze film kunnen smaken maar voor diegenen die er wel voor openstaan zal het prachtige ervaring zijn. Aanrader!

woensdag, oktober 29, 2003

Zagen :)

Een mens zou af en toe eens wat minder lui mogen zijn...dus bij deze een nieuwe post :)

1. Was men er niet over begonnen in de duistere catacomben van RLM ik had het prolly niet geweten maar vanavond gaan dus de trials door voor Team Belgium voor de aankomende Clanbase Day of Defeat Nations Cup. Een post hieromtrent op Vlaanderens grootste kindertuin, genaamd Telenet DoD forum, kon dan ook niet anders dan voor de nodige ophef zorgen. Sorry kinders maar maak u geen illusies...aan de lijst van personen die meedoen aan de trial te zien, zullen het volgens mij eerder Walen dan Vlamingen zijn die zullen opgenomen worden in de selectie. Het feit dat mijn buddy Obs nog eens de wind van voor krijgt, bewijst nog maar eens hoe dankbaar sommige mensen zijn voor alle inspanningen die zoal gedaan worden. Glad I moved on!

2. CyCe is de laatste tijd in zijne nostalgische en dringt erop aan dat ik eens een paar dingen neerpoot over de goeie ouwe RLM periode. Omdat zo iedereen wel kan afkomen om vereeuwigd te worden op mijn magnifieke site (*kuch*) heb ik besloten om het wat uit te breiden. Vanaf morgen begin ik aan het eerste deel van een reeks posts waarin ik een overzicht zal geven van mijn multiplayer carriere. De reeks zal uit verschillende periodes bestaan (pre-DS, DS, sH, RLM,...). Ik kan niet precies beloven tegen wanneer ik ze af heb maar er zal alleszins regelmatig een deeltje bijkomen dus hier af en toe eens passeren kan geen kwaad ;)

3. Wegens een dalende vleesvariatie in onze dagelijkse maaltijd is het plan gerijpt bij mij en mijn broer voor een waar Kook Actie Plan. Er zal een vooronderzoek gedaan worden naar de mogelijkheid van afwisselende keukenploegen en na positieve beoordeling zal er overgegaan worden tot implementatie van het plan. In de tussentijd is iedereen welkom om in de comments te antwoorden op vragen zoals "Wat eten we vandaag?", "Wat maakt ge in godsnaam bij rijst klaar, buiten kip en vis?", "Bestaan er deftige vegetarische substituten voor friet met biefstuk?" en meer van dat...en dit rekening houdend met het feit dat mijn vader op zijne cholesterol moet letten, beide ouders niet goed tegen pikant eten kunnen, mijn broer geen voorstander is van kip, champignons, zeevruchten, soja en het merendeel van de wintergroenten en ik zelf geen enkele hap rode kool meer door mijn keel schuif. Dank bij voorbaat :)

*mod*
Kleine wijziging doorgevoerd n.a.v.
[20:30] <@CyCe163> tis CyCe

maandag, oktober 27, 2003

CR's muziekkwis: the aftermath

Sommigen zullen het misschien gemerkt hebben maar in de blogpost van gisteren mankeerden nog een paar elementaire zaken ivm de kwis. Bij deze volgt hier de overige info:

1. Alle antwoorden en puntentellingen zijn nog eens opnieuw gecontroleerd. Hieruit kan ik twee conclusies trekken, namelijk ten eerste dat ik volgende keer niet meer corrigeer met een dikke alcoholstift (hierdoor had ik 2 keer een verkeerde score ingevuld) waardoor een 15 nogal op een 18 gaat lijken en omgekeerd; ten tweede dat ik steeds de scores van Jos zijn ploeg dubbel moet nakijken want het was blijkbaar de enige ploeg waar ik fouten gemaakt heb.

2. De eindstand ziet eruit als volgt (met de juiste scores):
  • 1e plaats: Carnavalsploeg (Peet, Katrijn, Saar, Kristel) met 164 punten

  • 2e plaats: SNAFU (Pitah, Bart, Filip, Chrystl) met 149 punten

  • 3e plaats: Ze Loesers (Jos, Kevin, Tom) met 147 punten

3. De muziekfiles vallen wat te groot uit om online te plaatsen maar hier zijn de rest van de files:
  • Stats.xls: bevat alle oplossingen van de muziekfragmenten, alle scores en gemiddelde scores per onderdeel en per ploeg

  • Opl1.doc: de oplossingen van de eerste "theoretische" ronde

  • Opl2.doc: de oplossingen van de tweede "theoretische" ronde


Mensen die niet aanwezig waren, kunnen als ze willen de twee "theoretische" rondes downloaden en zelf eens proberen.
Ronde 1
Ronde 2

zondag, oktober 26, 2003

U was weer geweldig dit weekend...

Vrijdag
Niet veel noemenswaardigs te vermelden over vrijdag buiten het feit dat ik me een bult schrok toen ik opstond en de sneeuwvlokken door de lucht zag dwarrelen. The weather is on the loose en geen kat die er bij stilstaat blijkbaar...
Oja, 's avonds voor de tweede maal gaan zwemmen: 16 lengtes in totaal (eentje meer dan vorige keer dus) en geen last van spierpijn of nekpijn...ik ga erop vooruit :)

Zaterdag
Zaterdag begon al zeer vroeg voor mij, namelijk al om kwart na vijf uit mijn bed om mijn moeder weg te voeren naar haar werk zodat ik nadien de wagen had om nog een paar nodige aankopen te doen voor de muziekkwis (bier, chips, bitterballen). Toch nog ff terug in mijn bed gekropen bij thuiskomst want het ging nog een lange dag worden. Tijdens de middag nog een paar muziekfragmenten aangepast en de fragmenten van de laatste 2 rondes ge-edit. Uiteindelijk was alles ongeveer klaar iets voor achten en ik stond net op het punt snel onder de douche te kruipen toen mijn gsm ging. Filip de Groeve wou ook wel meedoen en na een paar onderbrekingen (gsmbatterij gaat er sterk op achteruit) kon ik dan uiteindelijk onder de douche...iets waar ik twee minuten later al weer vanonder sprong toen Katrijn aanbelde. Tegen een uur of 9 konden we uiteindelijk beginnen met de kwis.

Ploeg 1 - SNAFU (waarvan ik me nog herinner dat de AFU voor All Fucked Up stond): Pieter, Bart, Filip en Chrystl
Ploeg 2 - Carnavalsploeg (elke ronde pakten ze een andere naam van een carnavalsgroep): Peet, Katrijn, Saar en Kristel
Ploeg 3 - De loesers: Jos, Kevin en Tom

Er waren 8 rondes met elk 12 geluidsfragmenten en tussendoor waren er nog 2 rondes met foto's, liedjesteksten en een invultekst. Halverwege de kwis werd er een langere pauze ingelast zodat er lustig gezeverd kon worden en er tijd was om de bitterballen klaar te maken. Er werd niet uitzonderlijk gescoord maar de herkenbaarheid van de songs lag wel hoog waardoor iedereen zich wel kon amuseren. Het werd dus een zeer geslaagde avond. Graag had ik iedereen nog eens bedankt voor zijn/haar aanwezigheid en in het bijzonder ook Saar en Katrijn voor de logistieke ondersteuning :)

Zondag
Na de muziekkwis snel een lange broek aangeschoten en richting Lede voor de beruchte Retrofuif. "Special guest" waren dit jaar de Rolling Stones en er liep dan ook menig oud rocker rond met een tshirt met tong-logo. De deejays kondenl geen zak mixen maar gelukkig was er de goeie muziek. Bij thuiskomt ergens in den vroege nog eerst wat opgeruimd om nadien in mijn bed te kruipen. Van mijn part mochten ze het uur ongeveer een hele dag verzet hebben want toen ik opstond voelde ik me nog zo even moe als tevoren. Vanavond best eens vroeg inkruipen...er wacht een nieuwe (eind)werkweek.

donderdag, oktober 23, 2003

Party time

Gisterenavond eventjes naar Gent afgereisd alwaar Joery een klein vaatje gaf ter ere van zijn slagen van zijn masteropleiding in-weet-ik-veel-wat (iets met recht). Bij aankomst in De Pallieter bleek er echter nog geen kat te zijn en al het aanwezige volk zat rond een paar schermen gekluisterd waarop de match Brugge - Milaan te volgen was. Ain't that great! Dan maar besloten eens mijne kop binnen te steken in den Amber bij ons Katrijn maar bij het opentrekken van de deur van betreffende etablissement bleek er slechts 2 man aanwezig te zijn...waaronder dus zoals u al kan vermoeden geen Katrijn. Ondertussen was het al kwart na negen geworden dus leek het me wel stilaan tijd dat er wat volk aanwezig zijn in de Pallieter (dit onder andere omdat het vat normaal gezien om 21u was gepland) en keerde ik dus terug Overpoortswaarts. En inderdaad, ik kwam tesamen met An en Sjannie aan en Joery was ook nog maar net binnen...hij was blijkbaar bijna vergeten dat hij zwaar ging trakteren. Vielen nadien nog binnen in niet-chronologische volgorde: Peet en Saar, Wout en Julie, Jos, Mertens en Greet. Wederom bedankt aan Jos om mij veilig huiswaarts te transporteren.

Feestnieuws van totaal ander niveau: mensen die de stats van mijn blog recent gecheckt hebben, zullen misschien gemerkt hebben dat het totale aantal bezoekers sinds 21 augustus (enkele dagen nadat ik deze blog begonnen ben) bijna is opgelopen tot 1000. Op dit ogenblik kan ik met zekere trots melden dat de duizendste bezoeker reeds een feit is en dit op een periode van 2 maanden. Het gaat om iemand van de Katholieke Universiteit te Leuven, ik vermoed dat het onze agrarische vriend Drokzah is (although I could be wrong). Hoedanook, ik zou alle mensen willen bedanken die op al dan niet regelmatige basis hier eens langs surfen. Feel free to drop in again anytime :)

woensdag, oktober 22, 2003

Elliott Smith (1969-2003)

Another sad day in music history...singer/songwriter Elliott Smith is niet meer, aangenomen wordt dat hij zelfmoord pleegde. Volgens sommigen zou hij na een lange tijd clean te zijn geweest opnieuw vervallen zijn in zijn alcohol- en drugverslaving. Hij werd 34.
Elliott Smith werd vaak omschreven als een folk-punk zanger...ik zou het eigenlijk gewoon mooie pop noemen doorspekt met donkere teksten (en met pop bedoel ik dan geen rnb muziek maar eerder pop zoals The Beatles en The Beach Boys die wisten te brengen). Smith was een van de grotere namen in het indie circuit en was een voorbeeld voor andere groepen die na hem kwamen zoals bijvoorbeeld Bright Eyes. Het hoogtepunt in zijn carriere kwam er in 1997/1998 toen Gus Van Sant zijn song "Miss misery" gebruikte in de film "Good Will Hunting" en dit hem een nominatie voor beste song opleverde op de Academy Awards (Celine Dion won uiteindelijk met haar Titanic-gekweel). Na de release van zijn laatste album "Figure 8" genoot hij ook enige airplay op StuBru met "Son of Sam". Momenteel was Smith volop bezig aan de release van zijn zesde album...aangezien de opnamen al ver gevorderd waren, is het afwachten of er nog een postume uitgave zal zijn van het album (zie ook "Sketches for my sweetheart the drunk" van Jeff Buckley). Ook al kunnen we ons enigszins troosten met de vijf prachtige albums die hij achterlaat, het is alweer een spijtig verloos voor de muziekwereld. Rest in peace, Elliott!

dinsdag, oktober 21, 2003

De Onzekere Tijd

Gisterenavond zijn we voor de tweede maal gaan kwissen in cafe "De Onzekere Tijd" met ons ploegje De Jawa's. De bezetting was samengesteld uit Peet, Jos, Sjannie en mezelf. Vorige kwis was een zuivere muziekkwis, de kwis van gisterenavond was een algemene kwis...hierdoor was er een grotere opkomst en lag het niveau ook wat hoger. De kwis bestond uit 20 rondes die steeds gegroepeerd waren rond een bepaald thema (geschiedenis, aardrijkskunde,...). Het originele van de kwis in tegenstelling tot andere gewone kwissen, is dat je je punten zelf moet verdelen over je antwoorden. Hierdoor moet je het niet enkel eens zien te zijn over de antwoorden als ploeg maar ook nog eens over de puntenverdeling. Nu gezien het feit dat we het meestal ofwel wistten ofwel totaal niet (voornamelijk in vragenrondes over China en Franse films) was er gisteren weinig discussie over. Op het einde van de avond slaagden we erin als zesde te eindigen met net 1 punt voorsprong op onze rivalen De Beterweters waarbij Sam en Lieve meespelen...talking 'bout a close victory :)

En om het nog even over Sam en Lieve te hebben...afgelopen zaterdag was het instuif op hun appartement. Nu hun zetel er na weken wachten was aangekomen, konden de festiviteiten niet veel langer op zich laten wachten. De avond begon al redelijk goed toen na een zoveelste jas de kapstok naar beneden kwam. Later op de avond was er nog een grotere verrassing maar Lieve was al zo beschaamd dat ik hier niet verder op in zal gaan :)
Er was heel wat ambiance (onder andere dankzij Liesbeth Triest en hare Peter, alsook een aangeschoten Koen Fosselle) waardoor ik natuurlijk niet anders kon dan tot de allerlaatste te blijven plakken waarna ik aan de korte en veilige weg huiswaarts begon.
Als laatste puntje valt nog mee te delen dat ik eindelijk de foto's in mijn bezit heb van onze reis naar Tsjechië van 3 jaar geleden. In de loop van de week zal ik exemplaren laten bijmaken voor diegenen die meewaren. En als ik binnen een maand ofzo eens de tijd vind, zal ik me eens bezighouden met ze te digitaliseren (voor alle nieuwsgierigen alhier).

maandag, oktober 20, 2003

Let's go swimming in the pool

"Sporten is gezond" is een veel gehoorde slogan en ook ik kan er van meespreken. Afgelopen weekend ben ik voor het eerst sinds het einde van het middelbaar opnieuw gaan zwemmen. Akkoord, mijn lichtgebleekte torso heeft de voorbije jaren verschillende watertjes doorkliefd maar in een subtropisch zwembad kan men dit bezwaarlijk zwemmen noemen. Onder de vleugels van "moeder" Hendrickx begaven we ons naar het stedelijk zwembad en geraakten aan BGJG-prijs binnen. Na het omkleden en het nemen van verscheidene voorbereidingsrituelen (plasje maken, knoopje nog eens aanspannen, door de douches) was het moment van de eerste plons aangebroken. Het deed ongelooflijk deugd nog eens in het water te zitten en rustig peddelde ik naar de ondiepste regionen van het zwembad alwaar Wout en Pierre (of Tom zoals sommigen mij proberen aan te leren) al zaten te wachten. Het daaropvolgende uur zouden we daar nog wel af en toe een kort babbeltje slaan maar we kwamen om te zwemmen en dat werd er dan ook voornamelijk gedaan.
Zwemmen is iets wat men niet snel verleert maar toch, het duurde een paar lengtes vooraleer ik de techniek weer een beetje beter in de armen en benen had en het meer zwemmen dan ploeteren werd. Ik heb slechts 1 keer gelet op de tijd die ik over een lengte van 50m deed: 1'17" (borstcrawl - ik doe geen schoolslag omdat ik dan onder moet gaan en dan komt er water in mijn neus en daar kan ik niet tegen en ik zou natuurlijk een neusknijpertje kunnen opzetten maar ten eerste weet ik niet of ik er nog eentje heb liggen en ten tweede vind ik dat eigenlijk ook geen zicht en eigenlijk is deze zin al zo lang dat ik hem beter in een apart blokje had gezet of toch minstens in verschillende zinnen maar daar heb ik nu eventjes geen zin in). Het zal verre van een wereldrecord zijn en ik weet zelfs niet of ik echt snel of traag zwom tijdens die lengte...de komende weken zal ik er wat meer op proberen letten. Inderdaad, ik ben van plan voortaan op regelmatige tijdstippen te gaan zwemmen en het feit dat er verschillende andere dit ook doen op hetzelfde ogenblik zou ervoor moeten zorgen dat ik het blijf volhouden.
Doelstelling voor volgende week is minstens evenveel lengtes te doen als afgelopen zaterdag (zijnde 15 volledige lengtes) en indien ik niet vergeet op mijn tijd te letten ook eens proberen onder de 1'17" te gaan...en deze keer ook liefst zonder spierpijn :)

zondag, oktober 19, 2003

Busy

Momenteel druk bezig aan het afwerken van de muziekkwis die aanstaande zaterdag zal doorgaan in de CR plaza. Ongelooflijk hoe moeilijk het is om deftige foto's te vinden van sommige artiesten. Volgende artiesten waren onder andere te moeilijk om te vinden (of ze te moeilijk waren om te kunnen gevonden worden door de aanwezige kwissers is iets anders natuurlijk): Doe Maar, Color Me Badd ("I wanna sexx you up"), 2Unlimited en Olivia Newton-John.

Ik heb gisteren een zeer fijne dag en avond gehad maar daar morgen meer over. Waar ik nog wel ff de aandacht op wil vestigen is het tv-aanbod van deze avond. Zo zou uw tv-avond eruit zien indien u door mijn ogen zou meekijken:

20.58 Tegenlicht:- deel 2 van de docu over de waterstofrevolutie (Ned 3)
22.00 Sex empires: The rise of the porn barons - 3-delige reportage over de geschiedenis van pornografisch drukwerk(BBC 2)
22.55 Fucking Amal - een der pareltjes van de Europese cinema over 2 tienermeisjes die in het doodse Amal wonen en problemen hebben met hun gevoelens en hun omgeving (Canvas)

zaterdag, oktober 18, 2003

Back to the eighties?

Verhip, een mens zou zich zowaar terug in de eighties wanen. Terwijl Nena (Fraulein Luftballons) en Kim Wilde (Tits in America) de hitlijsten bezetten met "Anytime, anywhere, anyway does someone really care how the song is titled" vinden anderen van hun leeftijdsgenoten het blijkbaar ook weer tijd om hun pensioenfondsen aan te vullen.
De natte droom van de seventies/eighties, Debbie Harry, heeft haar kornuiten van Blondie opnieuw bijeengeroepen en een nieuwe cd ineengestoken. Of het gaat om pure artistieke uitingsdrang of enkel om het inzamelen van fondsen om haar haarkleurspoelingen en de pralines voor haar pekinees mee te bekostigen, Joost mag het weten.
Voorts hebben Simon Lebon en zijn vriendjes besloten een nieuwe tour te ondernemen in het Noord-Amerikaanse en omdat een ongeluk nooit alleen komt, komt er vermoedelijk nog een nieuw album van hen uit volgend jaar. Akkoord, Duran Duran is in het verleden meermaals verantwoordelijk geweest voor degelijk songmateriaal maar hun laatste noemenswaardige wapenfeit dateert toch intussen al van 1993 ("The wedding album" met daarop de hits "Ordinary world" en "Come undone") dat werd opgevolgd door 3 flops van albums.
And last but not least zouden ook de heren van Tears for Fears ("Shout", "Everybody wants to rule the wolrd") op de proppen komen met een nieuw album.
Ik ben benieuwd hoe deze groepen zich zullen redden in het nieuwe millennium. Sommige comebacks doen nu eenmaal meer kwaad dan goed.

vrijdag, oktober 17, 2003

The end is the beginning is the end

The end is

Deze nacht voor de allerlaatste keer Day of Defeat online gespeeld. Het einde was sowieso nabij want het WON authentication system dat nodig was om online te spelen ging toch binnenkort stilgelegd worden (vandaag trouwens gehoord dat de Telenet server sinds heden op Steam draait) maar nu en dan eens effe afreageren kon geen kwaad. Spijtig genoeg de weinige keren dat ik nog eens speelde was er meestal slechts 5% van de tijd fun te beleven in het beste geval. Echt bekend volk zat er ook niet meer op de serv (enkel huitz nu en dan). Het spelpeil op public servers is altijd al wisselvallig geweest maar blijkbaar koos ik de afgelopen weken steeds de verkeerde momenten uit: er is niks leuk aan elke keer op een server te komen die bevolkt is met highpingers, spawncampers, beachshooters en volk dat om de 3 meter in de grond gaat liggen. Daarom dus einde Day of Defeat...ik denk niet dat ik nog een shooter op een dergelijk niveau zal spelen. It's the end of an era!

the beginning

Dat er knotsgek volk op de wereld rondloopt is al lang geen geheim meer en het idee dat ze soms op dat kleine beeldbakkie in de woonkamer (of slaapkamer in mijn geval) geraken is iedereen ook al gewoon. In tegenstelling tot bijvoorbeeld labiele transseksuelen in een niet nader genoemd huis zijn er gelukkig ook nog gekkerds van goede komaf. Van sommige onder hen zou men zelfs geen enkel teken van absurditeit vermoeden indien ze niet hun eigen biotoop zouden openstellen voor het grote publiek op vrijdagavond. Laat de doe-het-zelf-janet in uzelf weer aan de slag gaan met een hamertjeuuuuh, een zaagskeuuuuh en een beiteltjeuuuuh...haal uw Limburgse poetische perversiteiten terug vanonder het stof...de wereld moet voortaan weer geloven aan uw vetzakkerijen...alle stoelen en weermadammen aan de kant voor de hyperactieve Jos...dames en heren, de absurde komediteiten van meneer Peeters en den Huuuugo Matthijs...vanavond voor het eerst weer opnieuw te bekijken in "Het Peulengaleis" (het peu-len-ga-leeeeis)

Vanavond op Canvas dus om 23u10 (herhaling op maandagavond)

is the end

Deze middag kreeg ik een bericht van mijn anti-virus dat er een trojan gedetecteerd was op mijn systeem. Het gaat om de qhost trojan die gebruik maakt van - hoe kan het ook anders- een exploit in Internet Explorer. Nu mag Internet Explorer dan wel het merendeel van de browsermarkt bezitten, er zijn verschillende andere browsers te vinden die evengoed zoniet beter zijn dan Internet Explorer. Laatst had ik Mozilla al gedownd maar die vond ik nogal log uitvallen. Gelukkig is er Mozilla Firebird. Voor wie ooit NetScape gebruikt heeft als browser zal Mozilla zeer bekend voorkomen. Voor de andere miljoenen die enkel IE kennen, zo moeilijk is Mozilla niet in te stellen en het biedt handige features zoals tabbed windows en een bookmark toolbar. Feel free to download and test it!

ps. Ik link naar de file voor Mozilla Firebird dat een uitgeklede Mozilla versie is die enkel het browsergedeelte beslaat. Wie liever the whole schebang heeft moet maar eens rondkijken op Mozilla.org

donderdag, oktober 16, 2003

Zondagavond 12/10 Tegenlicht

Na het vertier van "Witte raven" kwam ik na wat gezap terecht in een documentaire op Nederland genaamd "Tegenlicht". Dit programma handelde over de toekomst van waterstofcellen. Blijkbaar is de documentaire een tweeluik waarvan het tweede deel komende zondag wordt uitgezonden. Het eerste deel had het grotendeels over de verschillende meningen die er zijn over de beschikbare olievoorraden die er momenteel voor handen zijn en diegene die in de toekomst nog zouden kunnen ontgind worden. De naam die al snel viel was M. King Hubbert, een naam die ik me nog herinnerde van mijn cursus energie-economie en die me ook genoeg boeide om nog niet als een zieke hond in mijn bed te kruipen. Hubbert was een geoloog die bij verschillende oliemaatschappijen gewerkt had en die in de jaren '50 een formule ontdekte die een curve beschreef (genaamd "Hubbert's puist") waarop het verbruik en de nog overblijvende reserves van energiebronnen werd uitgezet en weergegeven. Deze curve is ongeveer van dezelfde vorm van de Gauss-curve, die sommigen misschien kennen uit hun lessen wiskunde of statistiek...voor de mensen zonder deze kennis, met wat verbeelding ziet ge er een bult in zoals in een rollercoaster :)
Om even op dat laatste beeld verder te gaan, zoals iedereen weet eenmaal vanboven kan het enkel nog maar naar beneden gaan. En dat is momenteel al aan de hand met de olieproductie...alle wetenschappers zijn het er over eens en er zijn genoeg cijfers en tekens die deze veronderstelling staven. Zo is er bijvoorbeeld het feit dat Saoudi Arabië geen oliereserves meer heeft zodoende dat er voortaan meer en meer schokken komen in de olieprijs. Een wetenschapper stelde het zeer eenvoudig voor met champagneflessen. Elke champagnefles stelde 100 giga olievaten voor als ik me niet vergis. In totaal stonden er nog 9 champagneflessen in de koelkast waarvan er 5 afkomstig zijn van het Midden-Oosten. Uit elke fles kunnen 4 glazen champagne geschonken worden en een glas komt overeen met het huidige wereldolieverbruik. Nu rekening houdend met het feit dat China en India qua bevolking (en ook verbruik) nog in volle expansie zijn en dat ook verschillende ontwikkelingslanden stilaan het pad der industrialisatie opgaan, wil dit zeggen dat de champagne nog sneller zal op zijn. Het grootste probleem is dat dit genegeerd wordt door de meeste politici en bedrijfsleiders.
Gelukkig zijn er stilaan meer en meer doorbraken op het gebied van brandstofcellen en meer bepaald met waterstofcellen. Het ziet er dan ook naar uit dat dit de nieuwe energiebron van de toekomst wordt. Op het einde van de aflevering werd al kort ingegaan op het principe achter waterstofcellen en de voordelen die deze techniek biedt. In de aflevering van komende zondag zal men verder ingaan op de implementatie en toekomstperspectieven van deze technieken. Iedereen die ietwat geinteresseerd is in dit onderwerp doet er dan ook goed aan komende zondag om 21u af te stemmen op Nederland 3.

woensdag, oktober 15, 2003

Zondagavond 12/10 Witte raven

Zondagavond was mijn verkoudheid in alle hevigheid losgebarsten en waarom dan niet uw eigen als een vod voor de televisie storten. Van "Witte raven" had ik ooit al eens een halve levering gezien en ik verwachtte niet dat mijn hoofdpijn er exponentieel door zou toenemen, zodoende besloot ik maar te kijken. Voor de mensen die het concept niet kennen van het programma: persoon wordt uit zijn leefwereld gehaald en een maand ondergedompeld in een beroep/wereld die nogal haaks op de zijne staat...aan het einde van de maand moet hij erin proberen slagen een jury te misleiden die op zoek is naar de witte raaf.
Deze aflevering draaide alles rond Pieter, een 20-jarige museumsuppoost met een nogal vrouwelijke kant, die in een maand tijd zou omgevormd worden tot een stoere buitenwipper. Museumsuppoost is het beroep waarbij men nogal stil in een hoekje zit te kijken naar mensen die stil staan te kijken naar een schilderij of beeld in een ander hoekje...het was dan ook niet verwonderlijk dat hij grotendeels in een zelfgecreeerde wereld leefde waar de tijd stil bleef staan net zoals in zijn museum. Van zijn vrouwelijke kant zei hij zelf: "ik ben niet homo maar wel een beetje verwijfd". Zelfkennis was hem gelukkig dus niet helemaal onbekend hoewel hij het toch eufemistisch uitdrukte. Hij liep er bij als een te lang uitgevallen sjerpa die qua kledingstijl verloren was gelopen halverwege de Flower Power, de gamma-nichten uit het Peulengaleis zouden maar al te jaloers geweest zijn op zijn coiffure en menig crackhoer loopt schever op de catwalk van Milaan en Parijs...een beetje verwijfd zei u?
Zijn mentors bestonden uit een paar ervaren kleerkasten genaamd Eric en Luc. Ze namen de tijd poetisch uit te weiden over de vaardigheden en sociale capaciteiten die een buitenwipper moest bezitten alhoewel te maken met sommige Neanderthalers men beter op een portie spierbundels en gevechtstechnieken kon rekenen. Al van bij de eerste aanblik van hun leerling vreesden ze dat het een hopeloze zaak zou zijn...and who could blame them?
De lange weg van huppelkut naar buitenwipper was begonnen en het zou een helse rit worden. Het theoretisch examen werd zonder veel problemen behaald maar iedereen had door dat daar het probleem niet lag. Bij een geënsceneerde winkeldiefstal ging hij wel zeer onzeker te werk ("excuseer mevrouw, ik stel voor dat u eventjes terug loopt")...had zich hetzelfde in een museum afgespeeld, de dieven zouden het hele museum leegroven en als teken van medelijden het bordje van de nooduitgang terug schenken aan hem. Bij een boksmatch tegen een vrouwelijke lichtgewicht sparringspartner zag je hem continu smeken de witte handdoek in de ring te gooien hoewel hij na een tijdje toch al eens terug durfde slaan (achteraf: "tja, ik wou ze niet pijn doen maar er tegen verliezen zou ik maar erg vinden"). Zijn looks werden ondertussen bijgemeten (schouderkussentjes, broske, piercing, lange zwarte jas) en ook aan zijn huppelpasje werd gewerkt. Het leek de goede kant op te gaan met Pedro - zijn buitenwippersnaam - maar de eerstvolgende test bleek een dieptepunt: bij het buitenkuisen van volk in een dancing werd hij wel enorm hard weggelachen en als sluitstuk had hij nog een paar klappen naar zijn hoofd gehad van een dronken klant. Het doel leek meer dan ooit onhaalbaar totdat er een gedragstherapeute werd bijgehaald. Je mag er van zeggen wat je wilt maar raar genoeg slaagde ze erin de knaap zelfvertrouwen te geven en zelfs meer...het einde van de maand was daar en hij zou de test moeten afleggen. Hij werd samen met 3 andere portiers beurtelings geposteerd aan de uitgang van een grotere discotheek in het Limburgse. Onder het bezoekend volk bevond zich een acteur die ging proberen binnen te geraken met witte sportschoenen...beats me waarom ge met zulke schoenen niet binnen zou mogen maar ik ben dan ook nog nooit naar die etablissementen geweest. Naar mijn mening liet de acteur zich nogal snel afwimpelen maar ik kan me inbeelden dat ge voor de kleine geldsom die ge krijgt om in zo'n programma mee te spelen niet graag drie keer in elkaar geslaan wordt. Tegen alle verwachtingen in sloeg Pedro glansrijk in zijn opdracht, hij zette een goede buitenwipper neer incluis de killer blik in de ogen...over een ware metamorfose gesproken.
Het spijtige aan het programma vond ik dat de knaap in kwestie niet meer werd gevolgd eenmaal terug in zijn oude leventje...ik ben namelijk echt benieuwd hoeveel volk hij nu nog ongestraft in hun neus zou laten peuteren terwijl ze naar grote kunst aan het kijken zijn :)

Aandacht: 3e blogpost van vandaag

Zondagmiddag 12/10 Wenduine

Met enige trots kan ik mededelen dat mijn ouders afgelopen zondag precies 25 jaar gehuwd waren. Rekenwonders ten lande zullen wel doorhebben dat ondergetekende toen in zekere mate al meezat aan de feestdis. Officieel was ik een "accidentje" hoewel in beperkte kring men ervan op de hoogte was dat ik een van de pressiemiddelen was om ervoor te zorgen dat mijn ouders zouden mogen trouwen met toestemming van hun beider ouderparen...en met succes :)
Mijn ouders zijn nooit echt pro grote feesten geweest en gezien het weinige contact we hebben met familie (deels door erfenisperikelen, deels door het in het buitenland wonen van familie) werd besloten om gewoon eens gezellig te gaan eten: mijn ouders, mijn broer en zijn vriendin en ondergetekende. Vermits mijn ouders gedurende de maand oktober een appartementje huren in Wenduine werd afgesproken dat we zouden afzakken naar de kust om daar eens goed te tafelen. En goed was het: scampi's met currysaus, zeeduif, lekkere Tiramisu en als uitsmijter nog 2 cappucino's met een glaasje Bommerlunder bij. Na dit alles gingen we nog ff uitwaaien op de dijk om nadien huiswaarts te keren.

Voor mijn ma en pa: op naar de volgende 25
Voor mijn broer en zijn Isabelle: op naar de eerste ;)

Btw, is het niet typisch...dan gaat ge naar de kust speciaal gaan tafelen en dan nog komt ge volk tegen dat ge kent...it's a small world after all :)

Aandacht: 2e blogpost van vandaag

Filmfan: Gattaca

Pracht van een film...goed verhaal, mooie setting en sterke vertolkingen.

Hoofdrollen: Ethan Hawke, Uma Thurman, Jude Law
IMDB score: 7.5/10

Het verhaal speelt zich af in de toekomst waar nog slechts weinig "natuurlijke" baby's worden geboren. Vincent is een van hen en wil later de ruimte in. Dit kan hij echter niet aangezien hij verschillende gebreken heeft en zijn erfelijk materiaal verantwoordelijk is voor verschillende gezondheidsrisico's. Om toch zijn doel te verwezenlijken neemt hij iemand anders persoonlijkheid over en moet zeer ver gaan om alle tests te misleiden om zo zijn opleiding af te maken als ruimtevaarder.

Of het hem lukt ziet u vanavond op Canvas om 21u

dinsdag, oktober 14, 2003

Zoot Woman zaterdag 11/10 AB Brussel

Ok, het begint gezondheidsgewijs weer beter te gaan...heb enkel nog wat meer slaap nodig dan gewoonlijk. Zoals beloofd ga ik vandaag en morgen de schade aan blogposts van afgelopen weekend wat proberen in te halen. Dus laten we even teruggaan naar zaterdagavond laatstleden...

Om half 8 kwam Jos mij ophalen om naar de AB te gaan. In tegenstelling tot de week ervoor waren er quasi geen verkeersproblemen en we stonden al snel in Brussel. Waar we minder geluk in hadden was het feit dat het zaterdagavond was en in de buurt van de Beurs (dat ook vlakbij de Grote Markt en de Rue des Bouchers ligt) een parkeerplaats vinden is dan een beetje zoals een schildpad de 100m laten lopen...het lukt wel maar je hebt er veel geduld voor nodig. Uiteindelijk vonden we een plaatsje voor een met graffiti bespoten garagepoort wat ons enige zekerheid verschafte niet onmiddellijk weggetakeld te worden. Na een tijdje stappen (bericht @ pitah: de rode vlag was weg blijkbaar) kwamen we aan in de AB Club alwaar het voorprogramma van Zoot Woman al ff bezig was. Ze zijn jong, ze komen van Kortrijk, hun zanger heeft een nektapijtje en ze brengen synth- en powerpop met scherpe kantjes aan...ze noemen Goose en zijn hoogstwaarschijnlijk een belofte voor de toekomst (het feit dat ze Humo's Rock Rally wonnen in 2002 bevestigt dit enigszins).
Met een klein beetje vertraging begonnen de kerels van Zoot Woman aan hun optreden. Zoot Woman heeft net hun tweede cd uit getiteld "Zoot Woman" (hun eerste heette "Living in a magazine") en brengt catchy synth pop à la Human League en New Order. Beide albums kwamen ongeveer evenveel aan bod tijdens het optreden en uiteraard werden hun "hits" niet vergeten: "It's automatic", "Living in a magazine" en het recentelijke "Grey day". Na een vijftiental nummers zat er het optreden op. Ik verwachtte dat ze tijdens het bissen hun cover van de Kraftwerk klassieker "The model" zouden spelen maar dit bleek niet het geval. In de plaats kregen we een stevige klassieker: "Helter skelter" van The Beatles. Toen het nummer gedaan was (en tevens ook het concert spijtig genoeg), viel het me pas op dat de gitarist met de drummer veranderd had...which was quite a surprise want er was wel zeer stevig gedrumd en ge-gitaar-d geweest. Slotconclusie: wederom 2 goeie optredens gezien van "kleinere" groepen die er nog duidelijk fun in hebben en dit alles voor 10 Euro...de AB blijft duidelijk de place-to-be.

* De recentste single van Goose heet "Audience" en kan tesamen met de b-kant ervan gedownload worden op hun officiële site onder GooseAudio
* Snippets van het album "Zoot Woman" vallen hier te beluisteren

maandag, oktober 13, 2003

Teken van leven...

Vandaag koortsachtig op zoek geweest (letterlijk en figuurlijk) achter een exemplaar van De Standaard. In zombie toestand heb ik me naar meer dan vijf krantenwinkels moeten begeven vooraleer ik er eentje vasthad :(

Soit, wegens het nogal suffig en slapjes zijn zal er ook vandaag niet veel uit mijn toetsenbord komen...hopelijk heb ik morgen wat meer fut om nog een paar posts te doen over het voorbije weekend.

vrijdag, oktober 10, 2003

Een kleine moeite voor Vermaelens project...

Vrienden, juicht ende feest! Eindelijk is het zover! De sublieme reeks "In de Gloria" verschijnt eindelijk op DVD (of VHS voor de mensen die nog zo'n cassetteverslinder hebben staan). Deze middag gaven ze er nog eentje weg op StuBru maar naar goeie gewoonte geraakte ik weer niet binnen. Zodoende zal ik me net als alle andere gewone stervelingen de komende 2 weken vroeg op de ochtend naar de krantenwinkel moeten begeven. De box zal immers niet zomaar in de winkels terechtkomen maar enkel exclusief beschikbaar zijn via een spaaractie in De Standaard.

Effe alle info overzichtelijk meegeven:
- alle 20 afleveringen van In De Gloria + 55 minuten onuitgegeven materiaal + bloopers etc.
- spaaractie in De Standaard vanaf morgen (zaterdag 11/10)
- 10 bonnetjes moeten bij elkaar gespaard worden
- uw spaarkaart wisselt u om in de lokale De Standaard boekenwinkel
- voor de VHS versie betaalt u 25 Euro (4 cassettes)
- voor de DVD versie betaalt u 50 Euro (4 cd's)
- de eerste persoon die ook maar durft de laatste krant te kopen voor mijne neus zal zwaar toegetakeld worden met geïmproviseerde foltertuigen

donderdag, oktober 09, 2003

Back in full force

Ok, het is weer enkele dagen kalmer geweest...dit was gedeeltelijk te wijten aan pc problemen. Zo heb ik redelijk wat te kampen gehad met blue screens ivm mijn registers alsook problemen ivm schijfconsistentie. Vandaag heb ik mijn RIMMs van plaats verwisseld...tot op heden zaten die K-K-C-C gewijs (aangezien met enkel 2 latjes alles werkte met K-K-D-D) maar blijkbaar moet dit K-C-K-C gewijs. Bij deze hoop ik dat mijn problemen hiermee van de baan zijn. Tevens heeft mijn broer vandaag mijn 3 Papst fans in mijn case gehangen waarvoor dank. Zelf heeft hij er eigenlijk een beetje spijt van aangezien die toch wel wat geliud maken :)
Door de extra koeling zijn mijn harde schijven nu 15 graden minder warm en mijn case gemiddeld 10 à 12 graden. De temperatuur van de CPU stressed ligt nog rond de 50° wat al een hele verbetering is...al het stof vantussen mijn heatsink halen en wat deftiger koelpasta erop zou dat volgens mij nog wat naar beneden kunnen trekken. Maar eerst toch eens zien om aan een fancontroller te geraken zodat mijn casefans wat minder lawaai maken. Tot zover de wekelijkse hardware geek prietpraat...

K = Kingston 128Mb PC1066 RIMM
C = Corsair 128Mb PC1066 RIMM
D = dummy RIMM

*mod* ff tekst aangepast, cpu temp verkeerd afgelezen :)

maandag, oktober 06, 2003

Aalst - Brussel 32 km

Gisterenavond was er in de AB de tweede Weilheim on Tour avond waarbij er optredens waren van Couch, Lali Puna en The Notwist. Eerlijkheid gebiedt mij te vermelden dat ik niks kende van Couch en nu nog steeds niet trouwens...de reden ligt op de aandachtige lezer te wachten op een drietal zinnen vanaf dit punt. Pieter kwam mij ophalen om kwart voor 7 en na een toerke rond het rondpunt van Terjoden stoven we de E40 op waar voor een regenachtige zondagavond redelijk veel verkeer op zat. Iets voorbij Erembodegem kropen de auto's dichter tegen elkaar aan en al snel stonden we in de file die dachten we werd veroorzaakt door werken verderop (die doorlopen tot in Groot-Bijgaarden). Stilstaan, vertrekken, stoppen, weer vertrekken...na een tijd bereikten we eindelijk de versmalde wegstroken en dachten we weer verder te kunnen rijden maar de file bleef aanhouden. Een hele tijd later zagen we in de verte een vrachtwagen over twee rijstroken staan die uit de wegkant getakeld was...wel een beetje raar dat gedurende het klein anderhalf uur dat we in de file stonden hier geen enkele melding van is geweest op de verkeersinformatie. Uiteindelijk hebben we de AB betreden om vijf voor 9...net op tijd voor Lali Puna.

Lali Puna mag dan eigenlijk thuis zijn in de wereld der elektronica (het muziekgenre, niet de huishoudapparaten)...ze bewezen ook voortreffelijk te kunnen rocken. The Notwist begin zeer zacht met een mij onbekend nummer om er direct nadien stevig in te vliegen met "One with the freaks" en "Pick up the phone". Ook het oudere "Chemicals" werd goed gebracht waarna het optreden spijtig genoeg toch een beetje wegzakte door een paar oudere nummers op minder interessante wijze te brengen. Na een drietal nummers namen ze gelukkig de draad weer op met de overige nummers van het album "Neon Golden" en op het einde hebben ze nog tweemaal gebist. Al bij al toch een goed optreden en tesamen met de knappe prestatie van Lali Puna zorgde dit voor een zeer gezellige en amusante avond (waarbij ook dank aan mijn metgezellen). Volgende concert: Zoot Woman!

zondag, oktober 05, 2003

RIP

We bevinden ons begin februari 1999...de harde schijven zijn 10 à 15 gigabytes groot, 8x speed writers komen net op de markt en Napster moet nog een paar maanden wachten vooraleer het doorbreekt bij het grote publiek. Het was in deze tijden dat ik mijn eerste cdtjes brandde op mijn Creative 4x speed writertje. Welnu, vandaag is gebleken dat mijn eerste bitjes het tijdelijke voor het eeuwige verwisseld hebben...mijn Verbatim cdtje bleek eerst onleesbaar te zijn en na ff mijn andere drive te gebruiken compleet blanco te verschijnen in Explorer (dit terwijl ik het steeds in de beste omstandigheden bewaard heb). Een goeie raad aan iedereen dus: wil je iets opslaan op langere termijn, zorg dan dat je kwaliteitsproducten hebt.

En dan nu tijd voor concert...

zaterdag, oktober 04, 2003

Zoals beloofd...

1. Girl, Interrupted

Regisseur: James Mangold (Copland, Identity)
Acteurs (m/v): Winona Ryder, Angelina Jolie, Clea Duvall, Whoopi Goldberg
Verhaal: gebaseerd op het boek van Susanna Kaysen die 18 maand in een instelling zat nadat ze een zelfmoordpoging had ondernomen en haar belevenissen en gedachten neerpende tijdens haar verblijf.

Evaluatie:
+ de rol van Susanna Kaysen is Winona Ryder op het lijf geschreven
+ Angelina Jolie heeft weinig moeite met het spelen van een crazy bitch
+ Whoopi Goldberg zet een perfecte hoofdzuster neer en bewijst dat ze meer kan dan eighties comedies
- genre: drama (niet dat het afbreuk doet aan de film maar niet iedereen kan het smaken)

2. Gangs of New York

Regisseur: Martin Scorsese (Taxi Driver, Raging Bull, Cape Fear, Goodfellas)
Acteurs (m/v): Leonardo Dicaprio, Cameron Diaz, Daniel Day-Lewis
Verhaal: New York 1846, in een gevecht tussen de Ierse en de Amerikaanse gangs in de Five Points buurt wordt Priest Vallon gedood door Bill the Butcher. Zijn zoon keert jaren later terug naar de Five Points om zijn vaders dood te wreken.

Evaluatie:
+ Daniel Day-Lewis schittert als badass Bill the Butcher
+ ondanks de duur van de film (166 minuten!!!) verveelt de film zelden
+ prachtig camerawerk
- net voor het einde van de film worden er iets teveel nieuwe thema's aangesneden om alles nog deftig uitgewerkt te krijgen en in het verhaal in te passen
- de klassieke Hollywoodfout: alhoewel Leonardo goed staat te spelen, zou het beter gepast zijn moesten ze zijn rol aan een Ier overgelaten hebben

vrijdag, oktober 03, 2003

Snelnieuws

1. Gisteren gaan kwissen in "De onzekere tijd" in Gent voor de eerste keer. Ze werken met een speciaal inschrijfsysteem waardoor de opkomst nogal kan variëren...dit had tot gevolg dat er gisteren 5 ploegen in totaal waren. Ongeveer halverwege hadden we 10 punten voorsprong op de eerste maar in het tweede deel hebben we veel punten verloren...ons dieptepunt was de ronde met muziekfragmenten van wat er momenteel in de hitlijsten staat (alhoewel dat mij eerder iets lijkt om trots op te zijn dan beschaamd). Onze eindscore was 206 op 250 (niveau lag niet te hoog) waarmee we 6 punten achter de eerste eindigden...niettemin kreeg eenieder apart en elk can ons een fles witte wijn als prijs. Ik kijk al uit naar hun algemene kwis op 22 oktober.

2. Heerlijke macaroni gegeten bij de rijzende ster in het Gentse radiogebeuren, Katrijn D'Herdt. Nogmaals, het was zeer lekker :)

3. Vandaag was RMA dag. Deze middag trof ik een gigantisch pakket uit de United States aan op tafel met daarin mijn pietepeuterig latje rimm geheugen. Eindelijk op 512Mb geheugen! Spijtig genoeg is mijn pc iets later ineengecrasht dankzij een shitload aan problemen in het register. Gevolg: format en een hele dag programma's zitten herinstalleren en -configureren.

4. Volgens Nedstat was gisteren the all time low qua hoeveelheid bezoekers op mijn blog...bij deze zou ik mijn 2 vaste fans willen bedanken (wie ze ook mogen zijn).

5. Als straf omdat er gisteren zo weinig volk is langsgeweest, post ik morgen pas de filmbesprekingen :þ

donderdag, oktober 02, 2003

Kleine boodschap...

Om te laten zien dat ik nog steeds in leven ben

Films bekeken de voorbije dagen:
Girl, interrupted
Gangs of New York

Morgen geef ik ik er wel nog wat meer uitleg bij. Momenteel sta ik op het punt te vertrekken naar het bruisende Gent om aldaar nog eens zwaar te gaan...kwissen ^^

/me is gone