vrijdag, april 29, 2005

Ego Radio 8

Plain and simple: ode aan mijn geboortejaar!

Tracklist:
1. The Smashing Pumpkins - 1979
2. Pink Floyd - Another brick in the wall (pt.2)
3. Joy Division - Day of the lords
4. AC/DC - Highway to hell
5. Dead Kennedys - California über Alles
6. The Clash - The guns of Brixton
7. The Specials - Gangsters
8. The Cure - 10:15 Saturday night
9. Wire - The 15th
10. Madness - One step beyond
11. Gang of Four - I found that essence rare
12. XTC - Making plans for Nigel
13. Neil Young - My my hey hey

Totale speelduur: 47'24"

Hier te beluisteren.

donderdag, april 28, 2005

De tijd vliegt

Gisteren nog 52, vandaag 62. Man, ik word oud!
Gelukkig zijn er nog mensen die nog meer kaarsjes mogen uitblazen op deze heuglijke dag.

dinsdag, april 26, 2005

De kleren maken de man (gek)

Ondanks (de wekelijkse) Casual Friday kon ik er niet omheen dat mijn professionele garderobe aan wat uitbreiding toe was. En omdat festival-t-shirts en jeans in een volledig andere league thuis horen dan een maatpak, trok ik afgelopen zaterdag met moeder en al naar de winkel. Het leek net weer alsof ik een jongen van 10 was, zij het dat ik nu wel al weet wanneer ik beter "ja" knik.

Laat het duidelijk zijn, ik haat het om kleren te gaan kopen en ik veronderstel dat ik niet de enige zal zijn onder de mannenbevolking.

Het begint al wanneer je binnenkomt. Altijd, maar dan ook echt altijd, is het er veel te warm. Maar de grote problemen doemen pas op vanaf het tweede kledingrek. Van zodra je daar in de buurt komt, sturen ze de sales rottweiler op je af. "Kan ik soms helpen, meneer?"

Het enige wat je dan nog kan doen, is zo goed mogelijk meewerken om het lijden zo kort mogelijk te houden. Is het al iemand opgevallen dat zo'n rottvrouwen altijd in combinaties praten in plaats van in kledingstukken? En hop, dan sturen ze je met een stapeltje kleren naar het pashokje, waar over het algemeen een stoeltje staat. Niet dat je erop kan gaan zitten, want je moet je kleren toch ergens neerleggen.

Vervolgens is het de beurt aan het klassieke "Gaat het, meneer?". Vrouwen weten immers tot op de seconde hoe lang het duurt om een bepaald kledingstuk aan te trekken. Jaja, beste mannen, onderschat nooit het vrouwelijke instinct. Het enige wat hun instinct ontgaat, is dat mijn scrotum zich niet thuis voelt in een broek vooraleer het de nodige ademruimte heeft. Met 10 seconden "vertraging" stap je dan uit het pashokje waarna het tijd is voor de grote keuring.

Als je geluk hebt, blijft het beperkt tot 1 pirouette. In het slechtste geval stuiven ze weg in alle richtingen om een andere "combinatie" uit de rekken te gaan halen of om een maatje groter erbij te nemen. Gesteld dat we geluk hebben, is het tijd voor de verkoopster om de grens van het goed fatsoen te overschrijden. Dan beginnen ze immers aan het lijstje van de dingen die je niet gekocht hebt, maar die je evenwel beeldig zouden staan in combinatie met datgene wat je gaat kopen. Wanneer ze bot vangen, schakelen ze over op datgene wat binnenkort%2

Jaja, het leven is een strijd.

zondag, april 24, 2005

Back on the spam chain

Hello, we tried contacting you a while ago...

Dat ze proberen, mag duidelijk blijken uit onderstaande pic:

Unfinished monkey business

Momenteel ben ik iets te moe om er een aparte pagina voor aan te maken. Niettegenstaande dit feit zijn dit de oplossingen van de Name that videoclip van een goeie week geleden.

1. Beastie Boys - Ch-check it out
2. Eels - Last stop: this town
3. Interpol - Evil
4. Air- Playground love
5. Blur - Song 2
6. Air - Sexy boy (pas na het posten gemerkt dat Air er tweemaal bijzat)
7. Johnny Cash - Hurt
8. Kylie Minogue & Nick Cave - Where the wild roses grow
9. Red Hot Chili Peppers - By the way
10. OutKast - Ms. Jackson
11. Rollins Band - Liar
12. The White Stripes - Fell in love with a girl
13. Tool - Schism
14. Nine Inch Nails - Starfuckers Inc.
15. Gorillaz - Clint Eastwood

Tool was misschien iets te moeilijk, waarvoor mijn excuses.

vrijdag, april 22, 2005

Ego Radio 7

Alles wat je zelf doet, doe je beter. Neem nu de langverhoopte Duyster-compilatie, een puike plaat zonder meer maar toch... als je programma 5 jaar bestaat, is het een beetje raar om enkel classics te putten uit de afgelopen 2 jaar. Of dat is alleszins mijn mening. Daarom heb ik zelf maar wat in mijn geheugen zitten graven naar platen uit de beginjaren. Veel plezier ermee!

Eén tip: de songs komen uiteraard beter tot hun recht in het duyster.

Tracklist:
1. Maestro Echoplex - My heart is disconnected from my head is disconnected from my body (DL)
2. Wheat - Don't I hold you
3. Goldfrapp - Utopia
4. Okkervil River - For the captain
5. My Morning Jacket - I will be there when you die
6. Songs:Ohia - Captain Badass (DL)
7. Pinback - Loro (DL)
8. Wio - Zoen X
9. The Notwist - Consequence
10. Sparklehorse - Eyepennies
11. Snow Patrol - An olive grove facing the sea
12. Red House Painters - Medicine bottle
13. Godspeed You Black Emperor - Static

Totale speelduur: 84'52"

Hier te beluisteren.

woensdag, april 20, 2005

En?

Ik ga nog steeds met plezier werken. Ha!

(Kwestie van jullie een hoop onsamenhangende feiten en indrukken uit mijn eerste werkdagen te besparen. Concrete vragen beantwoord ik met veel plezier in de comments.)

Weg ermee

Moet er nog kaas zijn? Matroesjka's? Zelf heb ik er nooit iets van gezien maar naar het schijnt loopt de reeks vol met klasse-acteurs en blote tetn, voor ieder wat wils dus. Voor wie het gemist heeft of het nog eens allemaal wil herbeleven (de klasse of de tetn), is de reeks nu ook uit op DVD.

Zeer ontoevalligerwijs heb ik er 2 exemplaren van liggen, mooi in het plastic. Je hoort me niet beweren dat ze in mijn weg liggen, daarvoor ben ik te zeer gewend aan mijn rommelige kamer, maar ze moeten de deur uit, niet in het minst omdat zulke dingen nu eenmaal gebeuren als je een wedstrijd organiseert. Mogelijke tips en duiding vind je terug in de recensie van mijn collega Kingsix.

zaterdag, april 16, 2005

You know the drill

Geleive artiest en titel te vermelden.

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15

Deze site kwam goed van pas.

vrijdag, april 15, 2005

Ego Radio 6

Een onoverkomelijk leed trof me de dag dat ik mijn "Tien Om Te Zien"-cassettes kwijt raakte. Spijtig genoeg komt er dus geen derde Belgische luik met "Yo yo" van Plaza, "C in China" van The Confetti's, "Laat je gaan" van Petra, "Door de wind" van Ingeborg, "Ik schreeuw het van de daken" van Toast en nog meer van dat Vlaams erfgoed.

Laten we het hele zaakje dan maar ophangen aan een ander stukje Belgische muziekgeschiedenis: Rock Werchter (de voorverkoop in de vaste verkooppunten gaat morgen immers van start).

Ik woonde mijn eerste Rock Werchter bij in Torhout. Het ding heette toen immers nog Torhout/Werchter (T/W) en op dat ogenblik waagden we ons liever in West-Vlaanderen dan in het Leuvense, ook al moesten we er hierdoor een zondvloed bijnemen. Om de een of andere reden lukte het toen nog wel om alle grote namen op 2 dagen geprogrammeerd te krijgen in plaats van ze te spreiden over 4 dagen. Och ja.

Anyway, Memory Lane Productions presents: T/W '97.

Tracklist:
1. dEUS - Little arithmetics
2. Beck - New pollution
3. David Bowie - Little wonder
4. Skunk Anansie - Twisted
5. The Smashing Pumpkins - Bullet with butterfly wings
6. Channel Zero - Black fuel
7. Fun Lovin' Criminals - The fun lovin' criminal
8. Reef - Naked
9. Supergrass - Sun hits the sky
10. Placebo - Nancy boy
11. The Prodigy - Poison
12. Osdorp Posse - Geen clubhit
13. Radiohead - Karma police

Totale speelduur: 57'18"

Hier te beluisteren.

donderdag, april 14, 2005

Woot!

Ik zou jullie kunnen vertellen wat ik de voorbije week heb uitgestoken (heel wat!) maar feiten uit het verleden zijn enkel interessant voor historici of stof voor een avondje op café. Laten we het dus maar bij vandaag houden.

Deze morgen heb ik (na enkele dagen twijfelen) besloten om toch een poging te wagen voor een ticket voor het exclusief concert van Oasis. Fuck Oasis, I know... toch wou ik ze eens aan het werk zien in een kleine zaal, ook al volg ik ze niet meer echt de laatste jaren. Naar goede gewoonte lag GoForMusic op zijn gat maar gelukkig kon je ook rechtstreeks via de site van de AB kaarten bestellen, which I did.

Aangezien het een Clear Channel evenement betrof, was het niet echt verwonderlijk maar niettemin ergerlijk: reservatiekosten. Wat een gezeik zeg! Het is niet dat die kaarten ergens te verkrijgen zijn zonder reservatiekosten. Ongetwijfeld zal er wel een perfect logische (lees: fiscale) reden zijn waarom die dingen apart worden aangerekend. Maar goed, het concert was volgens de eerste berichten uitverkocht op 7 minuten en ik ben erbij, gereserveerd of niet zal me dus worst wezen.

Alsof dat nog niet genoeg goed nieuws is, kan ik jullie ook nog verblijden met het nieuws dat ik komende maandag aan de slag ga als Environmental & Product Compliance Officer bij Pioneer Europe. Meer info volgt na de eerste werkervaringen.

*update* Toch maar even kort meegeven wat mijn functie inhoudt aangezien iedereen me met die vraag overvalt. Ik moet onder andere opvolgen of voldaan wordt aan de geldende richtlijnen en standaarden, zowel op vlak van veiligheid, milieu of andere gebieden. Daarnaast zou ik ook nog eens binnen de sector betrokken worden bij het opstellen van nieuwe richtlijnen op Europees niveau en lobbywerk dien aangaande. Genoeg reden dus om mij de komende dagen nog eens te verdiepen in mijn cursussen elektriciteit en elektronica.

vrijdag, april 08, 2005

Ego Radio 5

Dit weekend mag dan wel in het teken staan van Parijs-Roubaix, er gaat niets boven onze Belgische klassiekers. Op een rijtje 13 bekende en net iets minder bekende nummers uit onze vaderlandse muziekgeschiedenis.

Tracklist:
1. Elisa Waut - Four times more
2. Lio - Amoureux solitaires
3. Nacht und Nebel - Beats of love
4. 2 Belgen - Lena
5. Pas de Deux - Rendez-vous
6. Soeur Sourire - Dominique
7. Plastic Bertrand - Ca plane pour moi
8. The Kids - There will be no next time
9. Toy - Suspicion
10. The Pop Gun - Dream
11. Machiavel - Fly
12. The Wallace Collection - Daydream
13. Jacques Brel - Le plat pays

Totale speelduur: 45'51"

Hier te beluisteren.

donderdag, april 07, 2005

Einstürzende Neubauten @ AB

Zelf noemen ze het geen verjaardag maar een huwelijksverjaardag met hun publiek. Blixa Bargeld weet maar al te goed hoe ie na 25 jaar een publiek moet inpakken. Van in het begin licht hij ons ook in over het programma van deze avond. Dat mag dan wel zielloos en mathematisch lijken maar wat doe je als je gedwongen wordt om om 23u te stoppen?

Met "Yü-gung" wordt het eerste deel afgetrapt dat volgens Blixa gewijd is aan hun grootste mislukkingen, zowel uit vroeger ("Haus der Lüge", "Armenia", "Zns") als recenter tijden ("Die Befindlichkeit des Landes", "Youme & meyou", "Dead friends"). Een krachtig "Redukt" vormt de afsluiter van het eerste deel.

Deel twee wordt letterlijk en figuurlijk op gang geblazen met een flexibele buis waarna de band een rustige versie neerzet van "Salamandrina". Met dezelfde ingetogenheid wordt "Sabrina" gebracht. Harder mag het dan weer met "Perpetuum mobile" en "Sehnsucht".

Dat de Einstürzende Neubauten de voorkeur geven aan minder conventionele instrumenten is al langer dan vandaag geweten maar het was toch even knipperen met de ogen toen we een hele solo op een winkelkar te horen kregen bij "Alles wieder offen". Voor de rest was het na elke song een gesjouw van jewelste met metalen platen, luchtpijpen en ander bouwwerfmateriaal, wat Blixa steeds de tijd gaf even met het publiek te kletsen. Hilariteit alom toen ie op vraag van iemand uit het publiek "Schni schna Schnappi" in de mond nam alsook toen ie een kreet uit het publiek als "Hoera!" interpreteerde.

Het derde en laatste deel bracht ons nog een onuitgegeven song van zo'n 20 minuten dat in de nabije toekomst op cd zal verschijnen die enkel beschikbaar zal zijn voor de Neubauten supporters. Vermoeid als we waren, wist deze "Grundstück" ons minder te boeien, maar toen hadden we er ook al een geslaagde avond op zitten. Op naar de 30!

Setlist:

* Yü-gung
* Die Befindlichkeit des Landes
* Haus der Lüge
* Armenia/(under der Erde-)Rampe
* Youme & meyou
* Zns
* Dead friends (around the corner)
* Redukt

* Intro (Rudi on tube)
* Salamandrina
* Sabrina
* Perpetuum mobile
* Sehnsucht
* New rampe on old instruments aka Totale/Alles wieder offen
* Draussen ist feindlich
* Selbstporträt mit Kater
* Kalte Sterne
* Alles
* Ich gehe jetzt

* Grosses Grundstück aka The (extended) fiver

Labels: ,

Ripov

VT4 is voor het programma “De Topmanager” op zoek naar ambitieuze mannen en vrouwen...

Het zat eraan te komen natuurlijk. "Idool" hadden we al, "Star Academy" komt eraan en nu gaat er nog een Vlaamse versie van "The apprentice" bijkomen, en de vraag is of we daar wel op zitten te wachten in Vlaanderen.

Versta me niet verkeerd, ik heb al verschillende afleveringen gezien van zowel de Amerikaanse als de Britse reeks en het programma sloeg bij mij echt wel aan. Maar net als bij bijvoorbeeld "The weakest link" (dat later een uiterst flauwe Vlaamse versie kreeg met Goedele als pseudo-dominatrix) zijn het niet zozeer de kandidaten maar wel degenen die de touwtjes in handen hebben die in hoge mate de aantrekkingskracht bepalen van het programma. En het is maar de vraag of we in onze Vlaamse KMO-zandbak wel iemand hebben lopen met de uitstraling en het charisma van een Donald Trump of een Sir Alan Sugar.

Ik zie voor de Vlaamse televisie dan ook meer "toekomst" in een light-versie van het programma, zoals er op MTV al een "Battle for Ozzfest" was. In de plaats van Ozzy en Sharon zou je daar dan Eddy Wally en zijn Marietje kunnen neerzetten, Sam Gooris en Kelly Pfaff of Jo Vally met Luc Alloo als zijn bitch...ik zie het al helemaal voor mij. Nu nog even snel een productiehuis oprichten met een crappy naam. Wat dachten jullie van "Ripov"?

Een grappige anekdote uit "The Battle of Ozzfest" was een collectieve straf voor alle deelnemers waarbij ze het hoofd van een levende vleermuis moesten afbijten. Tot hun verbazing kregen ze achteraf een fikse uitbrander van Sharon Osbourne dat ze dit allemaal hadden gedaan. Als rasechte dierenvrienden vonden zij en Ozzie dat immers hoogst ongepast gedrag. Celebrities he?

maandag, april 04, 2005

Baat het niet,...

Terug van weggeweest en deze keer ook effectief werkend: Google Sitesearch. Ergens terug te vinden aan de rechterzijde van uw scherm, ietsjes naar onder, ja nog wat, ja, nog een klein beetje naar onder, ja daar dus. Mensen die spontaan op "tetn" zouden zoeken, dien ik teleur te stellen: er worden slechts 2 zoekresultaten weergegeven (3 eenmaal deze post gepubliceerd is).

Nieuw en ook effectief werkend naar het schijnt: Google Ads. U klikt, ik ontvang. Het verkregen geld wordt later herinvesteerd in alcohol voor mijn medemens. Mijn altruïsme siert me.

Draai dan 797204

Ok, laten we om te beginnen eens een klein testje doen. Hoeveel telefoonnummers van vrienden, kennissen en familie ken je vanbuiten? Ok, volgende vraag: hoeveel gsm-nummers ken je uit het hoofd?

Het ligt voor de hand dat mensen minder goed zijn in het onthouden van gsm-nummers. Niet omdat die nummers nu eenmaal 1 cijfer langer zijn, maar wel omdat we die nummers niet meer in de vingers hebben. De enige keer dat je nog een telefoonnummer ingeeft, is wanneer je iemand in het telefoonboek van je mobieltje invoegt en vanaf dan wordt er enkel nog met namen gewerkt. Akkoord, het is uiterst handig om met namen te werken in plaats van met nummers maar het kan wel problematisch worden als je je gsm niet bij de hand hebt. Vraag dat maar aan mijn broer die zich gisterenavond had buitengesloten.

The lost art of keeping a secret

Het grootste probleem met geheimen is dat je op een bepaald ogenblik eigenlijk niets liever doet dan het met iemand te delen. En waar kan je daar beter mee terecht dan op het anonieme internet?

Je kan het hier allemaal kwijt.

Gezien:
Oldboy (#93)

zondag, april 03, 2005

Waarom

... ging 1 april hier onopgemerkt voorbij?

Omdat het me dit jaar aan de nodige inspiratie ontbrak om een enigzins geloofwaardig verhaal neer te poten en ik wou jullie the bloody obvious besparen.

... ging het overlijden van de paus hier onopgemerkt voorbij?

Omdat dit nog steeds niet de site is van Kerk en Leven.

... werden we nog niet op de hoogte gebracht van het verdwijnen van deze blog op users.pandora.be?

Omdat ik om mijn menselijkheid te bewijzen af en toe wel eens iets vergeet. Mijn blog staat dus voortaan op www.childeroland.be en hetzelfde geldt voor de RSS feed.

In Memoriam:


Gezien:
Blade Runner (#97)
Spartacus (#190)

Ego Radio 4

Aan het bezoekersaantal te zien, zit iedereen momenteel massaal te genieten van het zonnetje en terecht want het is een heerlijk weertje buiten. Wie net als ik deze middag voor de beeldbuis heeft doorgebracht, weet dat we best trots mogen zijn op talent van eigen bodem.

Ter ere van Tom Boonen volgen hier 13 Belgische artiesten, groepen ende bands die ook verdienstelijk zijn gebleken in de laatste 4 jaar of dat mogelijk in de toekomst zullen zijn.

Tracklist:
1. Ghinzu - Blow
2. Waldorf - Catch 24
3. Millionaire - Me crazy, you sane
4. Hawai - Smoke it off
5. Hollywood Porn Stars - Acturus
6. Austin Lace - Wax
7. Camden - Black paper, black ink
8. Yum - Monokid
9. Admiral Freebee - Ever present
10. Girls in Hawaii - Found in the ground
11. Arsenal - Mr doorman
12. Daan - Swedish designer drugs
13. Flip Kowlier - Bom bin

Totale speelduur: 51'49"

Hier te beluisteren