dinsdag, juni 29, 2004

Bezigheidstherapie

Mijn allereerste review voor Musicpages over het optreden van Supergrass afgelopen donderdag staat eindelijk online. Je kan het hier lezen.

Ik weet dat de examenperiode eigenlijk het ideale ogenblik is om allerlei dingen te doen en te lezen die je zoveel mogelijk moeten afleiden van je leerstof dus in principe komt dit net iets te laat. Niettemin blijven volgende links leuk leesvoer:

I love 1990
I love 1991 pt. 1 2 3 4 5
I love 1992 pt. 1 2 3 4 5
I love 1993 pt. 1 2 3 4 5

Summer Jam Mixtapes 2004

Top 101-200 albums of all time

Top 100 albums of the 70s
Top 100 albums of the 80s
Top 100 albums of the 90s

En speciaal voor Smintjes:
The Mountain Goats - Ten records that render life bearable (aug 2002)

Beluisterd:
Tortoise - TNT
White Town - Your woman (lyrics)

maandag, juni 28, 2004

They think it's all over...it is now!

Gedaan met de licht positieve berichtgeving over het EK. De kwartfinales zijn gespeeld en het tornooi zit erop voor mij. De ploegen die ik in de halve finale meende te zien, waren namelijk de volgende: Frankrijk, Denemarken, Engeland en Italië. Uiteindelijk zou Italië dan Frankrijk in de finale verslaan met 0-1. Bijgevolg zit het er niet meer in dat ik nog punten win en ik mag me gelukkig prijzen als ik niet meer dieper wegzak dan mijn huidige 32e plaats.

De eerstvolgende keer dat ik nog eens voor voetbal voor de televisie ga zitten, zal vermoedelijk het eerstkomende WK zijn. In het geval dat ik me opnieuw tot een pronostiek zou laten overhalen, weet ik onmiddellijk al enkele ploegen die het zeker niet zullen halen in mijn lijstje van favorieten.

Maar genoeg over voetbal geleuterd...het festivalseizoen komt met rasse schreden dichterbij. Afgelopen nacht heb ik nog de verslaggeving van Glastonbury kunnen meepikken op BBC2. Spijtig genoeg moesten er redelijk wat groepen doorgedraaid worden waardoor er per artiest meestal maar 1 liedje getoond werd. Passeerden zoal de revue: Morrissey, Elbow, Muse, Oasis, Ozomatli, Black Eyed Peas, Paul McCartney, Snow Patrol, Elbow, Orbital (laatste optreden ooit), Scissor Sisters, The Zutons, Franz Ferdinand, Amy Winehouse (vergelijkbaar met Joss Stone), Toots & his Maytals en ik vergeet er ongetwijfeld nog wel een paar.

Ondertussen ben ik zelf aan het aftellen naar komende Werchter-zondag. Mensen die graag blogger in kwestie in levende lijve zouden willen ontmoeten, moeten maar in de comments laten weten waar en wanneer ze eventueel willen afspreken...liefst na Girls in Hawaii (12u45) en voor Tortoise (15u50) en in de nabijheid van een toog maar dat spreekt voor zich.

Beluisterd:
Elbow - Asleep in the back
Snow Patrol - When it's all over we still have to clear up
Brad - The day brings (lyrics)
Raffaela Carra - A far l'amore comincia tu (lyrics)(mp3)

zaterdag, juni 26, 2004

Wijze woorden

Duvel en soep gaan niet tesamen!

Wat een mens zoal doet voor de wetenschap...

Beluisterd:
Wilco - Yankee Hotel Foxtrot
Clement Peerens Explosition - Beats of love (lyrics)(origineel)

vrijdag, juni 25, 2004

Supergrass @ Marconi Studio

Gisteren was het zo ver...als allereerste opdracht bij Musicpages mocht ik verslag uitbrengen van het optreden van Supergrass in de Marconi Studio ter ere van hun 10-jarig bestaan.

Wie Marconi Studio zegt, zegt VRT-gebouwen, zegt Auguste Reyerslaan, zegt Brussel, zegt een stad waar het niet altijd even gemakkelijk is je weg te vinden als je hem niet zo precies weet zijn. Op voorhand had ik nog een tijdje gegoogled om de volgorde van de tunnels van de Brusselse kleine ring te vinden maar zonder succes. Het was dan ook weer typisch dat ik net te laat zag dat ik de Madou-tunnel inreed. En al even typisch was het dat ik natuurlijk bij de eerstvolgende kruispunten niet naar links mocht afslaan...bugger! Gelukkig had ik de nodige verkeers- en tunnelchaos ingecalculeerd en arriveerde ik tijdig ter plaatse.

Ik leek een of ander Oost-Europees ministerie binnen te stappen, toen ik de VRT-gebouwen betrad. Het moet gezegd, de kelders van de VTM zien er gezelliger uit dan de grijze blokken van de VRT met hun enge gangen. Zelfs op de vierde verdieping waande ik me nog in een ondergrondse bunker. Maar goed, ik kwam niet speciaal naar daar om het interieur te inspecteren...ik kwam voor de muziek en die kreeg ik dan ook.

Om 5 na 8 kwamen de bandleden het podium op en na het obligate "Nice to be back in Belgium" werd er onmiddellijk gestart met de stevige drumbeat van "Lenny". Halfweg het optreden werd voor enkele nummers naar de akoestische gitaar gegrepen om er vervolgens terug elektrisch-gitaarsgewijs in te vliegen.

Net voor het inzetten van "Moving" gaf Gaz aan dat hij last had van zijn stem. Veel viel er niet van te merken maar het verklaart misschien waarom de groep niet meer opkwam te bissen. Niettemin was het een goed en geslaagd optreden en de leden van Supergrass hadden er zichtbaar plezier in...ik denk dat we nog eens vertrokken zijn voor 10 jaar!

Setlist:
1. Lenny
2. Richard III
3. Lose it
4. Rush hour soul
5. Strange ones
6. Caught by the fuzz (acoustic)
7. Late in the day (acoustic)
8. Kiss of life
9. Pumpin on your stereo
10. Grace
11. Alright
12. Moving
13. Sun hits the sky


Beluisterd:
The Who - Tommy
The Firm - Star Trekkin (lyrics)

donderdag, juni 24, 2004

Supergrass @ Marconi Studio

Sterren komen, sterren gaan, maar niet alle groepen blijven lang bestaan. Supergrass draait ondertussen al 10 jaar mee en zo'n mooi rond getal vraagt om een terugblik. Naar aanleiding van het verschijnen van hun "Best of" cd en dvd haalde Studio Brussel ze naar de Marconi Studio en wij waren erbij.


In 1994 viel er meer in Engeland te beleven dan enkel een reis met mijn school naar Londen (waar ik zelfs niet bij was). Oasis bracht hun debuutplaat "Definitely maybe" uit en Blur stond op het punt hun status als populairste Engelse poprockband te verzilveren met "Parklife". Het zou niet lang meer duren vooraleer de Britpop-hysterie zou losbarsten.

In datzelfde jaar brachten Gaz Coombes, Mick Quinn en Danny Goffey hun eerste single uit als Supergrass op het kleine Backbeat label. Die single "Caught by the fuzz" bezorgde hen de nodige aandacht en al snel vonden ze onderdak bij Parlophone. In 1995 brachten ze hun succesvolle debuut "I should coco" uit, later volgden nog "In it for the money" (1997), "Supergrass" (1999) en "Life on other planets" (2002). Hoewel er een zekere volwassenheid is doorgeslopen in hun muziek en teksten met de jaren, staan ze nog steeds garant voor frisklinkende rock. Het trio dat met de toevoeging van Rob Coombes (broer van) op keyboards is uitgegroeid tot een kwartet mocht op uitnodiging van Studio Brussel in de Marconi Studio komen bewijzen waarom ze zonder probleem de Britpop-wave overleefd hebben

Het was ongeveer 5 na 8 toen de bandleden het podium opliepen.
Even werd er nog aan de instrumenten geprutst vooraleer de stevige drum werd ingezet voor "Lenny". We waren vertrokken voor een helse rit door het Supergrass repertoire.

De nummers volgden elkaar snel op maar nooit had je de indruk dat de bandleden gehaast waren of de pest in hadden, integendeel zelfs, ze leken zich meer dan goed te vermaken. Halverwege het optreden werd de vaart er even uitgehaald. "Caught by the fuzz" en "Late in the day" werden in een akoestisch jasje gebracht, iets wat ikzelf en ook de rest van het publiek wisten te appreciëren. Ook op rustiger nummers weet Supergrass immers zijn mannetje te staan.

Na die 2 akoestische nummers was het tijd voor hun nieuwste single "Kiss of life" die me onmiddellijk wist te bekoren. Daarop volgde het hoogtepunt van het optreden, "Pumping on your stereo", waarbij niemand in de zaal stil bleef staan. Enkele nummers later zat het optreden er jammer genoeg op toen de laatste tonen van "Sun hits the sky" wegstierven.

Ook al had Gaz net voor het inzetten van "Moving" aangegeven dat hij al heel de avond met zijn stem sukkelde, veel viel daarvan niet te merken tijdens het optreden. In een dik uur tijd kregen we het beste van Supergrass te zien en te horen. De nieuwe single "Kiss of life" doet het beste vermoeden voor de toekomst. Gezien het plezier waarmee het kwartet nog steeds op de planken staat, durf ik te stellen dat we nogmaals vertrokken zijn voor 10 jaar vol muziek en hits van Supergrass. Tot de volgende!

Setlist:
1. Lenny
2. Richard III
3. Lose it
4. Rush hour soul
5. Strange ones
6. Caught by the fuzz (acoustic)
7. Late in the day (acoustic)
8. Kiss of life
9. Pumping on your stereo
10. Grace
11. Alright
12. Moving
13. Sun hits the sky

Labels: ,

EK2004: Kakanacio!

Tip: laat je bij het invullen van een pronostiek nooit leiden door het deskundig advies van een Gentse rakker genaamd Axel, hij kent er de ballen van.

De uitslagen van de derde en laatste speeldag:
Rusland - Griekenland: 2-1 (2-0)
Spanje - Portugal: 0-1 (1-1)
Kroatië - Engeland: 2-4 (1-2)
Zwitserland - Frankrijk: 1-3 (0-2)
Italië - Bulgarije: 2-1 (1-1)
Denemarken - Zweden: 2-2 (2-1)
Nederland - Letland: 3-0 (2-0)
Duitsland - Tsjechië: 1-2 (1-1)

Alles tesamen "goed" voor 4 punten. Belangrijker dan deze uitslag, is de lijst van ploegen die zich uiteindelijk geplaatst hebben. Voor elke ploeg die juist is, krijg ik nog eens 3 punten.

Groep A: Portugal, Griekenland (Portugal, Rusland)
Groep B: Frankrijk, Engeland (Engeland, Frankrijk)
Groep C: Zweden, Denemarken (Denemarken, Italië)
Groep D: Tsjechië, Nederland (Tsjechië, Nederland)

Aan de hoeveelheid groen te zien, zou je kunnen opmerken dat ik het niet slecht gedaan heb...ware het niet dat ik die broekschijterige spaghettivreters als Europees Kampioen had getipt. Nuja, momenteel sta ik op een 12e plaats op 15 punten van de eerste en niet alles maar toch veel kan nog veranderen. Mijn hoop is gericht op de Scandinavische ploegen. Viking power!

Beluisterd:
James Brown - The payback
Life of Agony - Weeds (lyrics)

woensdag, juni 23, 2004

25th Hour

"Fuck me? Fuck you!
Fuck you and this whole city and everyone in it.
Fuck the panhandlers, grubbing for money, and smiling at me behind my back.
Fuck the squeegee men dirtying up the clean windshield of my car. Get a fucking job!
Fuck the Sikhs and the Pakistanis bombing down the avenues in decrepit cabs, curry steaming out their pores, stinking up my day. Terrorists in fucking training. SLOW THE FUCK DOWN!
Fuck the Chelsea boys with their waxed chests and pumped up biceps. Going down on each other in my parks and on my piers, jingling their dicks on my Channel 35.
Fuck the Korean grocers with their pyramids of overpriced fruit and their tulips and roses wrapped in plastic. Ten years in the country, still no speaky English?
Fuck the Russians in Brighton Beach. Mobster thugs sitting in cafés, sipping tea in little glasses, sugar cubes between their teeth. Wheelin' and dealin' and schemin'. Go back where you fucking came from!
Fuck the black-hatted Hasidim, strolling up and down 47th street in their dirty gabardine with their dandruff. Selling South African apartheid diamonds!
Fuck the Wall Street brokers. Self-styled masters of the universe. Michael Douglas, Gordon Gecko wannabe mother fuckers, figuring out new ways to rob hard working people blind. Send those Enron assholes to jail for FUCKING LIFE! You think Bush and Cheney didn't know about that shit? Give me a fucking break! Tyco! Worldcom!
Fuck the Puerto Ricans. 20 to a car, swelling up the welfare rolls, worst fuckin' parade in the city. And don't even get me started on the Dom-in-i-cans, 'cause they make the Puerto Ricans look good.
Fuck the Bensonhurst Italians with their pomaded hair, their nylon warm-up suits, their St. Anthony medallions, swinging their, Jason Giambi, Louisville slugger, baseball bats, trying to audition for the Sopranos.
Fuck the Upper East Side wives with their Hermes scarves and their fifty-dollar Balducci artichokes. Overfed faces getting pulled and lifted and stretched, all taut and shiny. You're not fooling anybody, sweetheart!
Fuck the uptown brothers. They never pass the ball, they don't want to play defense, they take five steps on every lay-up to the hoop. And then they want to turn around and blame everything on the white man. Slavery ended one hundred and thirty seven years ago. Move the fuck on!
Fuck the corrupt cops with their anus violating plungers and their 41 shots, standing behind a blue wall of silence. You betray our trust!
Fuck the priests who put their hands down some innocent child's pants.
Fuck the church that protects them, delivering us into evil. And while you're at it, fuck JC! He got off easy! A day on the cross, a weekend in hell, and all the hallelujahs of the legioned angels for eternity! Try seven years in fuckin' Otisville, J!
Fuck Osama Bin Laden, Al Qaeda, and backward-ass, cave-dwelling, fundamentalist assholes everywhere. On the names of innocent thousands murdered, I pray you spend the rest of eternity with your seventy-two whores roasting in a jet-fueled fire in hell. You towel headed camel jockeys can kiss my royal Irish ass!"


Dat noem ik pas een monoloog.

Edward Norton is goed op weg om een van mijn favoriete acteurs te worden: American History X, Fight Club, The Italian Job,...

25th Hour, granted CR's quality label!

Beluisterd:
Fischerspooner - #1
Fastball - The way (lyrics)

dinsdag, juni 22, 2004

Your weekly Coupling reminder

Copy/paste uit een "ver" verleden:

"Look, it is the four pillars of the male heterosexual psyche. We like: Naked Women, Stockings, Lesbians, and Sean Connery best as James Bond, because that's what being a boy is."

Vanavond is het in de reeks "Coupling" tijd voor de aflevering der afleveringen: Inferno.

Most embarrassing moment:
This entire episode is one long embarrassing moment for Steve, culminating in his describing the plot of Lesbian Spank Inferno to an entire table of incredulous listeners.

The Wisdom of Jeff:
"Oh, wouldn’t that be great... being a lesbian. All the advantages of being a man, but with less embarrassing genitals."

Canvas, vanavond 23u15
U kijkt toch ook?

Beluisterd:
Pearl Jam - Live @ Osaka, 4-3-2003 (mp3)
Bran Van 3000 ft. Curtis Mayfield - Astounded

maandag, juni 21, 2004

EK 2004: Dag 2

De tweede speeldag van het EK zit er ondertussen ook al op. Gelukkig viel er deze speeldag meer te beleven dan op de eerste. Zo zag de tweede speeldag eruit op pronostiek gebied:

Griekenland - Spanje : 1-1 (0-1)
Rusland - Portugal : 0-2 (1-1)
Engeland - Zwitserland : 3-0 (3-0)
Kroatië - Frankrijk : 2-2 (0-2)
Bulgarije - Denemarken : 0-2 (1-2)
Italië - Zweden : 1-1 (0-0)
Letland - Duitsland : 0-0 (0-1)
Nederland - Tsjechië : 2-3 (1-1)

Net als op de eerste speeldag wist ik 5 punten bijeen te sprokkelen. Rekening houdend met verschillende "als...en als..." momenten, vooral onder invloed van scheidsrechterlijke beslissingen, had het natuurlijk veel meer kunnen zijn. Met een totaal van 10 punten ben ik een plaatsje weggezakt en kom ik nu terecht op een gedeelde 18e plaats. De echte punten vallen pas na de laatste speeldag te verdienen dus binnen enkele dagen weet ik al ongeveer of ik nog een kans maak op de 200 Euro of niet.

Wat me opviel tijdens deze speeldag: de sponsoring van McDonalds. Ik weet niet welk imago ze zich willen aanmeten maar Official Escorts Sponsor? Een volwassen man met een klein kind aan de hand en daar nog eens de slogan "I'm loving it" bovenop? Die marketingjongens toch...

Beluisterd:
Buena Vista Social Club - Buena Vista Social Club
Arno- Mother's little helper (origineel)

zaterdag, juni 19, 2004

Fear the Google!

Gisteren bijgeleerd: iemand met volledige naam op je blog vermelden kan zware gevolgen hebben...vooral als ze naar hun eigen naam op zoek gaan via Google.

Volgende keer is het mijn beurt om te trakteren, Davy! ;)

Beluisterd:
Placebo - Without you I'm nothing
Tiga - Sunglasses at night (origineel)

vrijdag, juni 18, 2004

Gigs gigs gigs

Ook al heb ik nog een paar afsluitende delen te schrijven in mijn Multiplayer Chronicles, het voornaamste heb ik onderussen wel al gezegd of toch alleszins de delen waar mijn ex-clanmembers naar uitkeken. Wat nog volgt, zijn een deel over de redenen waarom ik gestopt ben en misschien nog een deeltje over mijn Call of Duty periode. Daarna kan ik me nog bezig houden met de vertaling van alles zodat mijn niet-Vlaamse makkers van oAo ook kunnen meegenieten en als slot nog een verklarende woordenlijst voor de totale game noobs onder ons.

Nostalgisch als ik ben, beperk ik me natuurlijk niet enkel tot gaming when walking down memory lane. De vorige dagen heb ik me bezig gehouden met een lijstje aan te leggen van alle festivals en concerten die ik bijgewoond heb de afgelopen jaren - vrije tijd hoeft niet altijd even nuttig ingevuld te worden. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat er zoveel tijd zou inkruipen. De lijst is bij de links bijgevoegd onder de naam gigs history...voor de enkelen die geïnteresseerd zijn uiteraard.

Bij festivals heb ik niet droogweg de affiches gekopieerd. Enkel de groepen die ik gezien heb of waarvan ik me meen te herinneren dat ik ze gezien heb, zijn in de lijst opgenomen. De lijst van Pukkelpop '97 is niet volledig wegens het niet terugvinden van mijn festival t-shirt en Axion Beach Rock is gewoon van de aardbol verdwenen.

Volgende week mag ik trouwens mijn lijstje al bijwerken. De planning is immers dat ik vrijdag in Netwerk (nu gelegen aan de Houtkaai in Aalst) ga kijken naar een optreden van Vandal X en de Portables. Voor 4 Euro lijkt me dat niet al te mis. Voor komende donderdag ziet het er trouwens nog beter uit.
Mijn excuses aan de mensen uit mijn nabije omgeving die mijn euforische stemming de komende dagen zullen moeten ondergaan...via een plaatsje op de guestlist zal ik immers donderdag een concert van Supergrass mogen bijwonen in de Marconi Studio van de VRT, dit ter ere van hun greatest hits album en hun te verschijnen DVD. Het is mijn allereerste opdracht voor Musicpages and I'm already enjoying it!

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Beluisterd:
Supergrass - Life on other planets
Hindu Love Gods - Raspberry beret (origineel)

donderdag, juni 17, 2004

In de ban van...Het Geluid

Vraag me niet waar en wanneer het precies is verkeerd gelopen, maar sinds vorige week is er hier thuis nog maar 1 ding het gespreksonderwerp geweest en dat is Het Geluid. De mensen die nog nooit van Het Geluid gehoord hebben, hoeven zich niet te schamen. Het is namelijk een spelletje dat loopt op Q-Music...je weet wel, "de fun, de hits" (de off-switch!) maar dan met een overdosis Medialaan-publiciteit.

Het spel zit heel simpel in elkaar. Eenmaal per uur krijg je een bepaald geluid te horen (een trein die stopt, een koffiezet die doorloopt, buurman die zijn vrouw in stukken snijdt met een kettingzaag,...) waarna de lijnen opengaan - zij het dat men geen gebruik meer maakt van lijnen, nee hoor, gedaan met te investeren in verschillende telefoonlijnen met klaarzittend personeel...dezer dagen betaal je gewoon voor een sms-service, dan verdien je er tenminste zelf nog iets aan en die arme gsm-operatoren ook. De honderdste sms'er wordt ietsje later opgebeld en mag dan een gokje wagen welk geluid te horen was. Elke keer het geluid niet geraden wordt, komt er 100 Euro bij in de pot totdat uiteindelijk iemand het juist heeft...en de pot wint, maar ik vermoed dat jullie dat zelf wel al hadden uitgedokterd.

Vorige week was er nog niemand in geslaagd om Het Geluid te raden waardoor het bedrag dat te winnen viel, opliep tot meer dan 10000 Euro. Het is tijdens een van die dagen dat het virus mijn vader te pakken kreeg. Elk uur werd de radio gedurende een dertigtal seconden op luid volume gegooid zodat geen enkel detail zou verloren gaan in de speurtocht naar Het Geluid. Verschillende huishoudelijke spullen werden aan geluidsproeven onderworpen in de hoop het gezochte geluid te kunnen reconstrueren.

De bezetenheid waarmee mijn vader wou meedoen, bereikte vorige week een hoogtepunt toen hij zijn gsm bij mij op kamer kwam brengen:
- Danny, hier is mijn gsm. Ik ben een tijd weg dus speelt gij dan maar in mijn plaats mee.
- Euhm, pa...ik heb al langer dan een jaar geen radio meer. Stereo weggesmeten, enzo?
- Jamaar, kunt ge dat niet beluisteren op uw pc?
- Ik luister nooit naar Q Music, pa.
Waarna het langzaam tot hem doordrong dat hij mij beter met zulke dingen niet lastigvalt en hij maar met gsm en al terug naar beneden ging. Sindsdien gaat het een stuk beter met hem :)

Nu om nog even door te bomen over het luisteren naar de radio...bestaan er eigenlijk bouwvakkers met een goeie muzieksmaak? Menig bouwwerf heb ik in mijn leven gepasseerd maar nog nooit heb ik ergens Studio Brussel weten weerklinken. Radio 2, Radio Donna, Q Music, Topradio, you name it, maar ik heb nog geen enkele metselaar, stukadoor, dakwerker of ander vakman weten werken met Studio Brussel op de achtergrond. Niet dat de zender hier vroeger heelder dagen opstond maar als ik 1 zender moet kiezen uit het aanbod van publieke en commerciële omroepen op onze Belgische FM-band die het best past bij mijn muzieksmaak dan is het StuBru wel.

Momenteel waaien de Q Music klanken weer binnen van de bouwwerf van de overkant van de straat. Alsof dat nog niet erg genoeg is, voelen ze soms nog eens de nood het volume op te schroeven en mee te zingen op "Fuck you". Misschien moet ik maar eens een liedje aanvragen bij Q: "Fuck you right back" !

Beluisterd:
Ben Christophers - My beautiful demon
They Might Be Giants - Birdhouse in your soul

woensdag, juni 16, 2004

Punten - Uit de brand slepen

De eerste speeldag zit erop op het EK 2004. Tijd om eens na te gaan hoe het met mijn pronostiek zit:

Portugal - Griekenland : 1-2 (3-1)
Spanje - Rusland : 1-0 (2-2)
Zwitserland - Kroatië : 0-0 (0-1)
Frankrijk - Engeland : 1-2 (1-1)
Denemarken - Italië : 0-0 (1-2)
Zweden - Bulgarije : 5-0 (1-0)
Duitsland - Nederland : 1-1 (1-1)
Tsjechië - Letland : 2-1 (3-0)
(winnaar juist: 1 punt; score juist: 2 punten extra)

Alles tesamen goed voor een score van 5 op 18, wat me momenteel een gedeelde 17e plaats oplevert van de 41 deelnemers.

Impressies van het tornooi dusver: de regie trekt op niet veel (onnodige herhalingen, acties buiten beeld), echt veel interessant voetbal heb ik spijtig genoeg nog niet gezien en het merendeel van de favorieten mag wel een tandje hoger schakelen als ze nog wensen in de kwartfinale aan te treden.

Wat ik ook al een paar keer gezien heb dit tornooi en wat bij me er maar niet ingaat, is hoe sommige spelers van een nationale ploeg (die dan meestal nog eens ettelijke miljoenen verdienen door in een of andere gereputeerde of gefortuneerde club te spelen):
1. hands/overtredingen maken in situaties en op plaatsen waar het absoluut onnodig is en serieus opvalt
2. volledig onkundig zijn op gebied van tweevoetigheid

We zullen het er maar op houden dat professionele voetballers niet altijd even professioneel bezig zijn. Dit filmpje weet trouwens op zeer geslaagde wijze de spot te drijven met het gedrag van vele voetballers.

Ook al heeft de wedstrijd Duitsland - Nederland mij op pronostiek gebied veel opgeleverd, onder het motto "want het leven is meer dan voetballen alleen" heb ik gisterenavond naar de reportage in Koppen gekeken over het elitekorps van de Parijse brandweer.

Ik moet zeggen dat ik behoorlijk onder de indruk was van die mannen. Niet enkel omdat ze op grote hoogte mensen met zelfmoordplannen van de Eiffeltoren moesten plukken (soms zonder dat ze bevestigd waren) maar ook omwille van hun zware opleiding. Wat dacht je van een uur doorbrengen in een kleine ruimte naast een open vuur waardoor de omgevingstemperatuur een zwoele 80°C bedraagt terwijl je pompoefeningen doet, vragen beantwoordt en knopen legt in touwen? Handig weetje: bij deze temperatuur begint je zweet te koken waardoor je huid verbrandt en je blaren krijgt in je aangezicht. Niet voor doetjes dus!

Beluisterd:
Sister Sonny - Lovesongs
Stereo MC's - Connected

Doe de screenshot

Een van de klassieke threads op het filmforum is nieuw leven ingeblazen en uiteraard draag ik mijn steentje bij. Vermits niet iedereen op het Shrimp-forum zit, gooi ik het hier ook even online. Antwoorden kan in de comments. En de vraag is natuurlijk: "Uit welke films komen deze scenes?"

CR01 Donnie Brasco
CR02 When trumpets fade
CR03 What's eating Gilbert Grape?
CR04 28 days later
CR05 The omen
CR06 Orgazmo
CR07 Equilibrium
CR08 Arlington Road
CR09 Lolita
CR10 Go
CR11 The Bourne identity
CR12 The name of the rose
CR13 The virgin suicides

Bijkomende tips:
CR06 bis
CR06 ter
CR13 bis
CR13 ter

Om de oplossingen te weten te komen: witgebied selecteren achter de opgave

Beluisterd:
Oasis - Definitely maybe
Nada Surf - Popular

dinsdag, juni 15, 2004

I see naked people (update)

Ik ben niet snel geneigd de persoon te zijn die hele dialogen en scenes uit films en series woord voor woord zit te vertellen. Ten eerste vergeet ik altijd wel een of ander detail dat naderhand belangrijk lijkt te zijn (zelfde reden waarom ik me quasi niet bezondig aan moppentapperij) en ten tweede hebben we zo al iemand in mijn vriendenkring, laat ik hem Cowboy JM noemen.

Conversaties voeren met Cowboy JM was in het verleden geen sinecure. Alledaagse conversaties kregen om een of andere reden altijd een twist for the worse. Eender welk gespreksonderwerp deed hem denken aan een hilarische scene uit Monty Python, Blackadder, Family Guy, Friends en ga zo maar verder. Was ie klaar met het volledige script na te spelen (including some of the accents), ging ie gewoon over naar een andere film of serie. At first it was funny but in the end quite traumatazing.

Tot zover de korte inleiding...tijd om ter zake te komen. Coupling is veruit de beste Britse komische reeks die rond relaties draait. Spijtig genoeg zit ze steeds ergens goed weggestopt in de programmatie van BBC en Canvas. Bezie dit als een zoveelste oproep om de kring uit te breiden van mensen die weten wat termen als "the sock gap", "the nudity buffer" en "the giggle loop" willen zeggen.

Zonder afbreuk te doen aan het niveau van de andere seizoenen kan je rustig stellen dat het eerste seizoen het beste is. Deze avond is het de beurt aan aflevering 3: Sex, death and nudity. Komen onder andere aan bod:
- "the giggle loop"
- de beste Reservoir Dogs imitatie tot op heden (UPDATE: fragment)
- Jeff die een probleem heeft met naakte mensen
en nog zoveel meer.

Canvas, 23u15

Voor de mensen die in de tussentijd nog iets te lezen willen hebben: Coupling quotes

Beluisterd:
Beastie Boys - Ill communication
The Motors - Airport

maandag, juni 14, 2004

It's the first draft of the worst case scenario

Die imaginaire avond op televisie: "Zeg eens EUH" met als kandidaten Frank Vanhecke, Filip De Winter, Karim Van Overmeire en Anke Van Der Meersch.

De woorden waarrond ze moeten praten en de woorden die ze niet mogen gebruiken zijn de volgende:
- 1e ronde: migrantenstemrecht (strot)
- 2e ronde: verkiezingsuitslag (1 miljoen)
- 3e ronde: begroting (Wallonië)
- 4e ronde: proces (complot)

In de finale uiteindelijk mogen ze voluit praten over het Vlaams Blok zonder het woord "democratisch" te gebruiken.

Man, dat zou pas televisie zijn!

In afwachting van de volgende verkiezingen ga ik alvast mijn Frans wat oppoetsen...Wallonië lijkt me tenminste nog een regio met een toekomst.

Beluisterd:
Múm - Yesterday was dramatic - Today is OK
The Clash - London calling
dEUS - Worst case scenario
Placebo - Burger queen francais
Deep Blue Something - Breakfast at Tiffany's
Pearl Jam - Masters of war (live) (mp3)(origineel)

vrijdag, juni 11, 2004

Denk ruim, niet bruin!

Voorzover ik me kan herinneren, heb ik in de vorige 257 (jaja, dat loopt aardig op) posts nooit politieke thema's centraal geplaatst. Hoezeer ik alle dingen ook zo goed mogelijk probeer te volgen op dat vlak, besef ik maar al te goed dat ik nog niet bij machte ben een volledige diepgaande analyse en context te schetsen over verschillende politieke hangijzers. Bovendien vind ik een blog sowieso niet het geschikte medium om over zulke dingen te converseren en te discussiëren. Maar voor alles is er natuurlijk een eerste keer...

Onder het motto "knowledge is power" en "een geïnformeerd man is er 2 waard" lanceer ik toch maar deze bescheiden oproep aan de stemplichtigen onder ons om met het nodige verstand een stem uit te brengen. Kijk voorbij de one-liners, de al dan niet oprechte glimlach en de vele cadeautjes en beloftes die de politici op ons afvuren in de hoop ons via onze meest individualistische en egoïstische gevoelens aan hun partij te binden. Politici zijn er om een langetermijnbeleid uit te stippelen.

Voor diegenen die de programma's van de belangrijkste partijen willen doornemen (in volgorde van lijstnummer):
VLD
Vivant
Sp.a
Spirit
CD&V
N-VA
Groen!
Vlaams Blok

Voor mensen met minder tijd of minder interesse:
Stemadvies (De Standaard)
Stemtest (VRT)
De test van De Standaard blijkt over het algemeen betere resultaten weer te geven dan de test van de VRT.

Tot slot wil ik nog het volgende kwijt: weet je niet op wie of wat te stemmen, weet dan dat een partij zoals bijvoorbeeld Groen! een grotere meerwaarde biedt aan onze maatschappij dan het Vlaams Blok. Een proteststem hoeft niet noodzakelijk een negatieve stem te zijn!

Goede verstaanders zullen wel al gemerkt hebben dat ik me aan de linkerzijde van het politiek centrum bevind. Deze post is echter niet bedoeld om een discussie te starten over mijn eigen politieke overtuiging.

In it for the money

Pronostiek schmonostiek!

Groep A

Portugal - Griekenland : 3-1
Spanje - Rusland : 2-2
Griekenland - Spanje : 0-1
Rusland - Portugal : 1-1
Rusland - Griekenland : 2-0
Spanje - Portugal : 1-1

Klassement:
1. Portugal       [ 3 | 1 | 2 | 0 | 5 | 3 | 2 | 5 ]
2. Rusland        [ 3 | 1 | 2 | 0 | 5 | 3 | 2 | 5 ]
3. Spanje         [ 3 | 1 | 2 | 0 | 4 | 3 | 1 | 5 ]
4. Griekenland [ 3 | 0 | 0 | 3 | 1 | 6 | 5 | 0 ]

[ Played | Won | Draw | Lost | For | Against | Goal difference | Points ]

Groep B
Zwitserland - Kroatië : 0-1
Frankrijk - Engeland : 1-1
Engeland - Zwitserland : 3-0
Kroatië - Frankrijk : 0-2
Kroatië - Engeland : 1-2
Zwitserland - Frankrijk 0-2

Klassement:
1. Engeland      [ 3 | 2 | 1 | 0 | 6 | 2 | 4 | 7 ]
2. Frankrijk      [ 3 | 2 | 1 | 0 | 5 | 1 | 4 | 7 ]
3. Kroatië        [ 3 | 1 | 0 | 2 | 2 | 4 | 2 | 3 ]
4. Zwitserland [ 3 | 0 | 0 | 3 | 0 | 6 | 6 | 0 ]

[ Played | Won | Draw | Lost | For | Against | Goal difference | Points ]

Groep C

Denemarken - Italië : 1-2
Zweden - Bulgarije : 1-0
Bulgarije - Denemarken : 1-2
Italië - Zweden : 0-0
Italië - Bulgarije : 1-1
Denemarken - Zweden: 2-1

Klassement:

1. Denemarken [ 3 | 2 | 0 | 1 | 5 | 4 | 1 | 6 ]
2. Italië             [ 3 | 1 | 2 | 0 | 3 | 2 | 1 | 5 ]
3. Zweden        [ 3 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 0 | 4 ]
4. Bulgarije       [ 3 | 0 | 1 | 2 | 2 | 4 | 2 | 1 ]

[ Played | Won | Draw | Lost | For | Against | Goal difference | Points ]

Groep D

Duitsland - Nederland : 1-1
Tsjechië - Letland : 3-0
Letland - Duitsland : 0-1
Nederland - Tsjechië : 1-1
Nederland - Letland : 2-0
Duitsland - Tsjechië : 1-1

Klassement:
1. Tsjechië    [ 3 | 1 | 2 | 0 | 5 | 2 | 3 | 5 ]
2. Nederland  [ 3 | 1 | 2 | 0 | 4 | 2 | 2 | 5 ]
3. Duitsland   [ 3 | 1 | 2 | 0 | 3 | 2 | 1 | 5 ]
4. Letland      [ 3 | 0 | 0 | 3 | 0 | 6 | 6 | 0 ]

[ Played | Won | Draw | Lost | For | Against | Goal difference | Points ]

Kwartfinale

Portugal - Frankrijk : 1-1 (2-3)
Engeland - Rusland : 1-0
Denemarken - Nederland: 1-0
Tsjechië - Italië: 1-2

Halve finale

Frankrijk - Denemarken : 1-0
Engeland - Italië : 0-1

Finale

Frankrijk - Italië: 1-2

Europees kampioen
Italië


Beluisterd:
Fugazi - The argument
The Decemberists - Here I dreamt I was an architect (mp3)

donderdag, juni 10, 2004

The regular "why IE sucks" post

"Volgens Internetnews zal Microsoft een uitzondering maken op zijn maandelijkse update-cyclus en tussentijds twee patches voor enkele 'extreem kritische' fouten in Internet Explorer uitbrengen. Het bedrijf Secunia, dat zich volledig op computerveiligheid richt, meldt namelijk dat met behulp van twee exploits bestanden die lokaal opgeslagen staan geopend kunnen worden door een internetsite. Bovendien kan een website zich voordoen als lid van een andere security zone en zodoende code laten uitvoeren in een internet zone met minder restricties. Op die manier werd in verschillende gevallen ad- en spyware geïnstalleerd op de pc van het slachtoffer. Microsoft benadrukt dan ook dat het misbruik maken van dergelijke lekken een strafbaar feit is en dat het bedrijf er alles aan zal doen om schuldigen te vervolgen.

Systemen die reeds voorzien zijn van de betaversie van Service Pack 2 voor Windows XP zouden beschermd zijn tegen misbruik van deze fouten. Wie zich wil beschermen tegen eventuele aanvallers kan Active Scripting uitschakelen of ervoor zorgen dat er niet op onbekende links geklikt wordt. Als aanvullende maatregel kan het nuttig zijn de Local Computer Zone slechts beperkte rechten toe te kennen"

Bron: Tweakers

Hint:
Mozilla Firefox
Firefox extensions

Jo has got to go!

Gisteren in de Rode Loper:
"Jo Vally is mijn leven."

Zeer verontrustend vind ik dat. Het gaat niet goed met de wereld. Laten we er iets aan doen vooraleer het te laat is. Mobiliseer uw vrienden, klamp vreemden en vreemdelingen aan op straat en schrijf naar uw volksvertegenwoordigers en laat het geweten zijn dat er in onze maatschappij geen plaats is voor Jo Vally en zijn fans. Weg ermee! We motn ze niet!

Voorwaarts vrienden, tesamen zullen wij zegevieren!

(Of hoe een inspiratieloos mens wat zever bijeen pent)

Beluisterd:
The Mars Volta - De-loused in the comatorium
Knife in the Water - Red River
Desireless - Voyage voyage
Herman's Hermits - No milk today

woensdag, juni 09, 2004

Hot equals lazy

That's right!

Uitgelezen:
Neal Stephenson - Snowcrash (EN)
Haruki Murakami - Norwegian wood (EN)

Beluisterd:
The Cure - Live @ Bern, 14/07/95 (mp3)
Sleater-Kinney - The hot rock
Scissor Sisters - Scissor Sisters
DJ Shadow - Endtroducing
De Lama's - Elke vierkante centimeter
Foo Fighters - Everlong [acoustic] (mp3)
Heart - Crazy on you (zie The Virgin Suicides kusscene)

donderdag, juni 03, 2004

Fashion victim

Noem het puur macho-gedrag maar ik heb een zekere argwaan voor mensen die steeds de nieuwste trends uit de modewereld volgen. Iedereen draagt natuurlijk de kledij waar hij zich goed in voelt (3 dagen per jaar draag ik zelfs een rok) maar een bepaald bloemetjes- of streepjesmotiefje dragen omdat een of andere nicht uit Parijs of Milaan in een frivole bui is of zich eens een dagje purper voelt, vind ik nogal belachelijk. But then again, I'm single...

Mensen die me kennen, weten dan ook al lang dat ze zich bij mij niet echt aan vestimentaire verrassingen moeten verwachten. Sinds jaar en dag draag ik het merendeel van de tijd blauwe jeansbroeken met een simpel t-shirt, hoewel er de laatste jaren zelfs buiten examenperiodes al eens frequenter een hemd uit de kast wordt gehaald.

Van kindsaf aan heb ik steeds schoeisel gedragen dat me toeliet op eender welk ogenblik een partijtje te basketten of te voetballen en met het ouder worden is dat niet echt veel veranderd (ook al zijn die partijtjes basket en voetbal al serieus in aantal afgenomen). De laatste jaren heb ik eigenlijk steeds hetzelfde soort (en merk) sneakers gedragen en kon ik die zonder veel probleem vinden.

Maar als plots Bikkembergs en Goodyear zich op de sneakers storten dan weet je dat er stront aan de knikker is. Gisteren heb ik enkele grotere schoenenwinkels aangedaan in het Brusselse en nergens vind ik ook maar iets dat enigzins op mijn geliefkoosde sneaker trekt, of het moet in het wit zijn met een of andere retro-decoratie aan de tip van de schoen. Veel andere merken zijn er trouwens niet in beschouwing te nemen: Nike lijkt ongeveer nog enkel Air Max in zijn assortiment te hebben en Puma doet ongeveer alles op kleurengebied om de latente homo-gevoelens van de dragers van hun schoenen op subtiele wijze te benadrukken (lees: ze zien er ongelooflijk gay uit). De vorige modegril op schoenengebied, namelijk die van de opgewaardeerde bowlingschoenen, mocht dan minstens even belachelijk zijn, ze weerhield er mij tenminste niet van om aan schoenen te geraken. Dood aan de retro-beweging!

Beluisterd:
Elliott Smith - Either/Or
Neil Young - Harvest moon
George Baker Selection - Little green bag
Ween - Buenas tardes amigo

woensdag, juni 02, 2004

Filmfan: The Virgin Suicides

Morgen mag ik nog eens in kostuum aantreden om examen af te leggen dus laat ik het even kort houden: zodadelijk begint om 21u op Canvas de film "The Virgin Suicides".

3 redenen waarom je deze film zeker zou moeten bekijken:
- het is de debuutfilm van Sofia Coppola (zie ook "Lost in Translation")
- de film betekende de grote doorbraak voor Kirsten Dunst
- de soundtrack is volledig in handen van Air

Oh, en het is natuurlijk ook een geweldige film. Kijken maar!

Beluisterd:
Das Pop - I
Doe Maar - Pa