donderdag, februari 24, 2005

Time to ketchup

Eindelijk heb ik mijn fotootjes online gekregen van Bright Eyes en Rilo Kiley afgelopen maandag in een uitverkochte Botanique te Brussel. Alles is zeg maar onder "as is"-condities, niet bijster veel zin om nog allerlei knip-, plak- en ander werk te ondernemen.

Rilo Kiley
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11

Bright Eyes
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23

Setlist
Ticket (links: Conor, rechts: Jenny)

Het mocht niet zijn

Beste Danny,

Wij danken u voor uw sollicitatie. Tot onze spijt moeten wij u meedelen dat uw kandidatuur niet werd weerhouden. Uw profiel komt niet overeen met de functie vereisten. Wij wensen u nog veel succes in uw verdere zoektocht naar een geschikte werkgelegenheid.

Vriendelijke groeten,
Mevrouw X


Ik vond dat ze wel een iets origineler antwoord mochten schrijven na al die moeite die ik gedaan had.

Gebrek aan humor of lesbisch of beide? Wie zal het zeggen?

dinsdag, februari 22, 2005

The Mars Volta @ AB

Met een spaghettideuntje van Ennio Morricone en 2 grote spiedende aasgieren, gezeten op een tak op de achtergrond, werden we meegezogen in de Death Valley van The Mars Volta. Uitgedroogd door de woestijn lopen heeft zo z'n invloed op de menselijke geest en zo ook de muziek van The Mars Volta.

De groepsopstelling maakte voor wie het nog niet wist maar al te goed duidelijk dat het brein van The Mars Volta knettert en broeit onder die 2 exotische afro-kapsels in het midden, Omar Rodriguez en Cedric Bixler. De rest van de groep mocht de lege hoeken van het podium vullen maar het leek niet alsof ze daar een probleem mee hadden.

Op album graait de groep van alle invloeden en genres bijeen en live blijft deze kleurvolle mengeling behouden. De ene keer wordt er dreigend en sissend als een ratelslang uitgehaald, de andere keer zijn het de soundscapes die als een droge woestijnwind de verhalen vertellen.

Om de psychedelische trip niet te zeer te verstoren werden alle nummers aan elkaar gerijgd. Enige uitzondering was een korte verontschuldiging voor mede-Texaan Bush en een grapje over zijn dochters. De nieuwe nummers werden vlot tussen de oude verwerkt en konden op de nodige bijval van het publiek rekenen. Bij de aankondiging van hun laatste nummer bekroop de spijt ieder aanwezige maar met "Cassandra Gemini" zette The Mars Volta een outro van jewelste neer. Zelfs Godspeed You Black Emperor (hun gemiddelde song duurt 20 minuten) zien we niet snel deze recordtijd verbreken.

Of ons melkwegstelsel krimpt of uitzet, zal ons worst wezen zolang we maar af en toe in dat speciaal universum kunnen vertoeven dat onder die afro's schuilgaat.

Setlist:

* Take the veil cerpin taxt
* Drunkship of lanterns
* The widow
* Cygnus Vismund Cygnus
* Roulettes dares
* Concertina
* Cassandra Gemini

Labels: ,

maandag, februari 21, 2005

Bright Eyes & Rilo Kiley @ Botanique

Bij zijn vorige bezoek aan de Botanique in 2002 trok Bright Eyes nog labelgenoten Azure Ray en The Good Life (zijproject van Cursive-frontman Tim Kashier) mee in zijn spoor. Deze keer mochten de ex-labelgenoten van Rilo Kiley de aftrap geven.

Rilo Kiley

Rilo wie? Rilo Kiley, beste vrienden, is een groepje uit Californië dat zijn tenten voornamelijk heeft opgeslaan op het drielandenpunt van indie pop, country en folk. Zowel zangeres Jenny Lewis als gitarist Blake Sennet dragen een acteerverleden met zich mee (sla er IMDB maar eens op na) maar dat weerhoudt er hen niet van ook aardige muziek te maken.

Begonnen wordt er met het radiovriendelijke "It's a hit", niet toevallig ook de opener van hun in 2004 verschenen album "More Adventurous". Uit dat zelfde album volgen trouwens nog meer nummers. "Paint's peeling" en "Hail to whatever you found in the sunlight that surrounds you" zijn dan ook de enige nummers die uit de oude doos gehaald worden.

Live kruidt de band hun muziek met iets meer rock, wat hun sound wat extra punch geeft. Temidden van dit alles staat Jenny Lewis, die met haar stem moeiteloos diezelfde warmte en gekwetstheid vanop de albums weet weer te geven. Hoe ontspannen het eraan toe gaat, blijkt wanneer Jenny en de rest rustig gaat zitten terwijl Blake de whimsical blues van "Ripchord" afwerkt.

Met een nieuwe song en "Does he love you" wordt de prima set afgesloten. En het zou ons verwonderen mocht Rilo Kiley met hun 9 songs niet minstens evenveel harten veroverd hebben.

Bright Eyes

Laten we het maar meteen bekennen: Conor Oberst leek nogal zatjes op zijn benen te staan. "Schandalig!" hoor ik sommigen van jullie al roepen en inderdaad, af en toe viel er wel een onaangenaam trekje arrogantie te bespeuren maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door de hilariteit tussen de nummers door (Conor die vraagt hoe hij de draagband van zijn gitaar weer moet inkorten) en de verbetenheid waarmee hij zijn songs bracht.

Met 2 nieuwe albums uit werd besloten om enkel songs te putten uit "I'm Wide Awake, It's Morning" dat beter aansluit bij Bright Eyes' oudere werk. Alsof onze cd-speler ermee gemoeid was, werd voor de eerste 3 nummers niet afgeweken van de albumvolgorde.

Na "Train under water" was het tijd voor enkele oudere nummers: "A scale, a mirror & those indifferent clocks" uit "Fevers & Mirrors" en "Loose leaves" uit de EP "There's No Beginning to the Story" klonken nog even sprankelend als enkele jaren terug. Na het onuitgebrachte "I must belong somewhere" verliet op Conor na iedereen het podium. Er mocht dan wel een veiligheidsperimeter ingesteld zijn in Brussel voor de aanwezigheid van George W., met zijn bijtende versie van "When the president talks to God" leek het wel alsof Conor voor onze ogen Bush naar de strot vloog.

Vervolgens werd de band er weer bijgehaald voor een stomende versie van "Method acting". Na het rustiger "Poison oak" en het op-de-prairie-gevoel van "Another travellin' song" werd er kippenvelsgewijs afgesloten met "Land locked blues".

Datzelfde kippenvel was ook van de partij toen Conor enkel gewapend met zijn gitaar het podium opstapte en "Lua" bracht. Meestamper "Bowl of oranges" werd nog eens uit de kast gehaald vooraleer de band zich tenslotte nogal destructief op Beethovens erfenis gooide in "Road to joy".

Men zegt wel eens dat kiezen verliezen is (Low speelde namelijk dezelfde avond in de AB) maar zo voelde het helemaal niet aan toen we de zaal verlieten. Bright Eyes leverde een zeer sterk optreden af en we hopen dan ook dat ze in de toekomst frequenter dan hun president de hand zullen uitreiken naar het Europese vasteland.

Setlist

Rilo Kiley
* It's a hit
* Paint's peeling
* Portions for foxes
* I never
* Hail to whatever you found in the sunlight that surrounds you
* Love and war
* More adventureous
* Ripchord
* (new song)
* Does he love you

Bright Eyes
* At the bottom of everything
* We are nowhere and it's now
* Old soul song (for the new world order)
* Train under water
* A scale, a mirror & those indifferent clocks
* Loose leaves
* I must belong somewhere
* When the president talks to God
* Method acting
* Poison oak
* Another travelling song
* Landlocked blues

* Lua
* Bowl of oranges
* Road to Joy

Labels: ,

Dr. Gonzo has left the building

Hunter S. Thompson (1937-2005)
You better take care of me Lord, if you don't you're gonna have me on your hands.We were somewhere around Barstow, on the edge of the desert, when the drugs began to take hold. I remember saying something like: "I feel a bit lightheaded. Maybe you should drive."
Suddenly, there was a terrible roar all around us, and the sky was full with what looked like huge bats, all swooping and screeching and diving around the car, and a voice was screaming: "Holy Jesus. What are these goddamn animals?"
"Did you say something?"
"Hm? Never mind. It's your turn to drive."
No point in mentioning these bats, I thought. Poor bastard will see them soon enough


Gelezen:
Irvine Welsh - Filth

zaterdag, februari 19, 2005

Uit de oude doos

De titel heb ik niet zomaar gekozen. Een oude schoenendoos is het, gevuld met single cd's. De meeste stammen uit de periode '94-'96, een tijd waarin ik iets van een 250 frank zakgeld kreeg wat me toeliet eens om de 2 à 3 weken een single cd te kopen, enkel en alleen omdat ik niet te veel geld besteedde aan snoep. Na verloop van tijd steeg mijn zakgeld wel een beetje maar met mijn entree in het uitgaansleven bleef er niet veel meer over dan anders.

Waarom ik u dit vertel? Wel, deze middag heb ik er mij eens aangezet om ze allemaal te digitaliseren (leve de thuiskopie!), een proces wat gelukkig minder tijd innam dan het digitaliseren van mijn full album collectie. In het lijstje dat volgt staan heel wat namen en songs die menig muziekliefhebber een eeuwigdurend schaamrood op de wangen zouden toveren...maar mij niet. Het deed zelfs deugd om de meeste van deze songs na al die jaren nog eens terug te horen. Read and laugh/weep°!

Alanis Morissette - Ironic; B.B.E. - Seven days and one week; Busta Rhymes - Turn it up (Fire it up); Charly Lownoise & Mental Theo - Wonderful days; Chef - Chocolate salty balls; Dead Man Ray - 10 Minutes Of; Deep Blue Something - Breakfast at Tiffany's; De Smurfen - No limit; DJ Fred & Arnold T - Delirium; Duke - Make believeland; Emilia - Big big world; Grid - Rollarcoaster; Gusto - Let's all chant; Ixxel - Drop that beat; Kamiel Sergant - Weir doeng voesj '98; L.V. - Throw your hands up/Gangsta's paradise; Meatloaf - I'd do anything for love (but I won't do that); Members of Mayday - We are different; Metallica - Until it sleeps; Michael's Beatbox - Kwakhak; MO-DO - Eins, zwei, Polizei; Nada Surf - Popular; Natural Born Deejays - A good day; No Doubt - Don't speak; Oasis - Wonderwall; Passengers - Miss Sarajevo; PF Project - Choose life; Placebo - Burger queen français; Radiohead - Creep; Radiohead - Street spirit; Robert Miles - Children; Run DMC ft. Jason Nevins - It's like that; Space Brothers - Forgiven (I feel your love); Technohead - I wanna be a hippy; The Connells - '74-'75; The Outhere Brothers - Carnaval mixes; The Prodigy - Firestarter; The Prodigy - No good (start the dance); The Radios - Non, non, rien n'a changé; The Smashing Pumpkins - Bullet with butterfly wings; Thunderball II - It's your DJ; Underworld - Born slippy; Vangelis - Conquest of paradise; VA - Rave Olympia (live EP); Warren G & Nate Dogg - Regulate; Whale - Hobo humpin slobo babe; Yves Deruyter - Outsiders remixes; Zolex - Carat trax II

Spijtig genoeg niet meer leesbaar: The Offspring - Self esteem.

° schrappen wat niet past

vrijdag, februari 18, 2005

Het is eens iets anders

Wat doe je als je kandidatuur indient voor een functie waarbij ze iemand met een vlotte pen zoeken? Je zevert er maar wat op los.

Beste mevrouw X,

vermits een gelegenheid als deze normaliter een zeker zakelijk karakter veronderstelt, overloop ik even snel de elementaire feiten. Met dit schrijven wil ik reageren op uw vacature zoals deze weer te vinden is op de site van Vacature.be (references.vacature.com /#######). Moest dit schrijven anders laten uitschijnen, ben ik zeer verkeerd bezig maar ik denk wel dat u snapt dat deze mail er enkel is om u duidelijk te maken dat ik bij u wil werken.

Ik kan u besparen mijn CV te lezen door te vermelden dat ik september laatstleden ben afgestudeerd als handelsingenieur en informatica een van mijn interesses was. Het zijn mooie kwalificaties die ongetwijfeld weinig betekenen in uw richting en ik vraag u dan ook me er niet op vast te pinnen. Als u er enigzins iets van wil onthouden, laat het dan mijn commerciële ingesteldheid zijn en oog voor communicatie en klantentevredenheid.

Een vlotte pen laat zich moeilijk vatten in cijfers en diploma's en dat is maar goed ook. Originaliteit en creativiteit verdienen het immers niet om in een keurslijf gestopt te worden. Momenteel kan ik weinig tastbare zaken voorleggen die erop wijzen dat ik reeds lang met taal begaan en bezig ben. Misschien kan het feit dat ik in een ver verleden een scoutslid was u enig vertrouwen schenken in mijn beweringen. Ik kan u evenwel mijn verwezenlijkingen als muziekliefhebber/"rockjournalist" op Musicpages.be voorleggen (pseudoniem "ChildeRoland"), ook al spreekt het voor zich dat deze teksten een ander karakter en doel hebben dan deze die bij uw vacante functie aan bod komen.

U wil me in de buurt van uw huisdieren, kinderen en medewerkers omdat ik vlot in de omgang ben en in staat ben om snel tot een goeie samenwerking te komen. Ik benader alles met een open geest en sta altijd open voor input van andere mensen, iets wat uw klanten zeker en vast zullen appreciëren. Voorts zou ik ook de ideale schoonzoon zijn, ware het niet dat dit hier niet terzake doet.

Hopelijk heb ik met dit schrijven enigzins het formeel karakter van de gemiddelde sollicitatiebrief weten te doorbreken zonder al te veel buiten de lijntjes te kleuren. Ik hoop dat deze tekst, hoe kort ook, u heeft duidelijk gemaakt dat ik u wil en u mij wil, op puur professioneel vlak welteverstaan.

Met vriendelijke groet,
Danny


Opmerking: Nuwa is de enige die zich in een situatie bevindt om me van geforceerde grappigheden te beschuldigen.

Geen PC taks!

TIK vzw reageert geschokt op de huidige compromistekst over de "vernieuwde wet op het auteursrecht". Hierdoor zou het mogelijk worden om in de toekomst een taks van 40 euro per nieuwe PC te heffen. SP-a en CD&V stemden tegen, VLD, Spirit en de Franstalige meerderheidspartijen zijn voor de invoering van deze taks.

Dit is voor ons, als vereniging die verlaging van de drempel tot het internet nastreeft, werkelijk onaanvaardbaar. België staat al gekend als een land met een lage PC-penetratie en zowat alle politieke partijen hebben dit erkend.

Nu een dergelijke taks invoeren, die zogenaamd het thuiskopiëren legaal maakt, is dan ook te gek voor woorden. Om te beginnen verandert dit niks aan de huidige situatie: thuiskopiëren blijft alleen legaal als men eigenaar is van het originele medium en *niet* als men muziek downloadt, zoals vele mensen zullen denken. Hiervoor bestaat er trouwens al een taks van 12 cent per CD of 59 cent per DVD en op toestellen die specifiek op het kopiëren gericht zijn (CD en DVD recorders). Deze zogenaamde "auvibel heffing" heeft net hetzelfde doel als de nieuwe PC taks. Men gaat er bij dit wetsvoorstel dus vanuit dat een PC vooral gebruikt wordt voor copieren van muziek alsof alle PC gebruikers criminelen zijn.

Als deze extra taks goedgekeurd wordt, zal de belasting op PC's straks boven de 25% liggen: BTW + recupel recyclage taks + nieuwe PC tax en daar bovenop de tax op lege media, die in vele gevallen 50% of een groter deel van de aankoopprijs uitmaakt. In plaats van nieuwe taxen, zou men beter nadenken over een verlaging van de BTW op PC's en mogelijkheden tot stimulatie van het PC gebruik voor de minst bedeelden.

De partijen die deze taks goedkeuren, bewijzen dus dat de verhoging van de PC penetratie en zogenaamde "PC stimulerende projecten", als PC privé, voor hen niks betekenen. PC's, en zeker internet, worden stilaan een luxeproduct. TIK vzw protesteert hier met klem tegen en roept de gebruikers op tot georganiseerd protest.

Onderteken nu onze petitie op http://geenpctaks.be/!


TIK = Telenet Internet Klantenvereniging

donderdag, februari 17, 2005

Lucky me

Gisterenavond nog net op tijd gemerkt dat Comeback Clijsters mijn videoband aan het voltennissen was terwijl ik eigenlijk mijn elektromagnetische vriend had klaar gezet voor deel 2 van La Meglio Gioventu. Een beetje meer respect voor de meerwaardekijkers zou wel op z'n plaats zijn maar ja, het kot zou te klein moesten de soap addicts hun dagelijkse portie Thuis of wat er ook zo doorgaans mag uitgezonden worden op een woensdagavond bij één moeten missen. Niet dat er iets verkeerd is met soaps. Ik vind het altijd heerlijk als er personages op gewelddadige wijze uit de reeks verdwijnen. Waar ik me wel aan erger, is dat ze steeds vervangen worden.

In de tussentijd heb ik me al tot halfweg "Filth" gelezen van Irvine "Trainspotting" Welsh. Ongelooflijk sappig taaltje dat Schots, vooral in combinatie met de schunnigheden die de gewetenloze flik Bruce Robertson uitkraamt. Pervers, verdorven en uitermate grappig...my kind of book!

maandag, februari 14, 2005

Just to break to the mood

Bright Eyes - Lover I don't have to love

I picked you out of a crowd and talked to you
I said I like your shoes
You said thanks can I follow you
So it's up the stairs and out of view
No prying eyes
I poured some wine
I asked your name, you asked the time
Now it's two o'clock
The club is closed and we're up the block
Your hands on me, pressing hard against your jeans
Your tongue in my mouth, trying to keep the words from coming out
You didn't care to know who else may have been you before

I want a lover I don't have to love
I want a girl who's too sad to give a fuck
Where is the kid with the chemicals?
I thought he said to meet him here, but I'm not sure
I got the money if you've got the time
You said it feels good
I said I'll give it a try

Then my mind went dark
We both forgot where your car was parked
Let's just take the train
I'll meet up with the band in the morning
Bad actors with bad habits
Some sad singers they just play tragic
And the phone's ringing and the van's leaving
Let's just keep touching, let's just keep, keep singing

I want a lover I don't have to love
I want a boy so drunk he doesn't talk
There is the kid with the chemicals
I got a hunger and I can't seem to get full
I need some meaning I can memorize
The kind I have always seem to slip my mind

But you
But you
You write such pretty words
But life's no storybook
Love's an excuse to get hurt
And to hurt

Do you like to hurt?
I do, I do
Then hurt me
Then hurt me
Then hurt me...

Sunday lovely Sunday

Bijna was ik het vergeten maar gisteren zondag hadden we me wat Gamesplanet volk afgesproken in Leuven voor een boardgame dagje. Bedoeling was het iets exotischer te maken dan een namiddagje Risken of Monopoly'en en ik moet zeggen dat we aardig in onze opzet geslaagd zijn.

We hadden 2 speeltafels opgesteld. Aan de ene tafel werd er Warcraft gespeeld en aan onze tafel stond het boardgame van Lord of the Rings uitgestald. Na een redelijke lange voorbereiding moesten we echter vaststellen dat er aan het spel geen touw was vast te knopen. Wijselijk besloten we dan maar voor een ander spel te opteren.

De Kolonisten van Katan zal voor sommigen niet onbekend zijn maar op 1 persoon na van ons gezelschap was het voor ieder van ons de eerste keer dat we het spel speelden. Na het eerste spelletje besloten we met de uitbreiding "Steden en ridders" verder te spelen en ik moet zeggen dat ik volledig weg ben van het spel. Het was dan ook met spijt in het hart dat ik afscheid moest nemen omdat ik elders verwacht werd. Met het optreden van Ambulance LTD en The Dears werd echter een voortreffelijke zondag afgesloten. Zo zou ik ze wel elke week willen.

Het zou moeten lukken dat de Paashaas het ding uit zijn reet krijgt geperst maar ik verwacht "Kolonisten van Katan" dit jaar zeker in de zak van de sint terug te vinden.

Wow

Dit is iets wat ik eigenlijk al op zaterdag wou bloggen maar mijn time management skills zijn altijd ietsje rommeliger in het weekend.

Voor wie het gemist zou hebben, vrijdag laatstleden was de dag dat World of Warcraft (kortweg WoW) officieel op het Europese publiek werd losgelaten. Mijn broer was een van de mensen die de massa volgde en zich ook een exemplaar op de kop ging tikken.

Of World of Warcraft de hype waard is, is iets waar ik me als redelijke mmorpg onkundige niet over ga uitspreken. Wat ik wel kan meegeven is dat ik danig onder de indruk was. Niet zozeer de pracht en praal van het spel maar wel de registratie van een account was iets wat mijn brein niet kon bevatten. Blizzard wist me er in 1 klap van te overtuigen dat er nog grotere en onnozele prutsers bestaan dan bij Valve. Het werd een hele lijdensweg om een account te maken.

Toegegeven, de massale toeloop zou menig site uit de lucht slaan. Maar nadat de registratiepagina ongeveer een halve dag offline was gehaald, bleek het grootste leed geleden en kon er eindelijk een account aangemaakt worden...of toch niet?

Dit mochten ik en mijn broer achtereenvolgens vaststellen:
1. Elke pagina van de registratie telde zo'n dertigtal afbeeldingen die steeds moesten geladen worden.
2. Je sessie timede meestal al uit na het invullen van je naam.
3. "Belgium" in de droplist kiezen bleek een incorrect invulveld op te leveren behalve eens om de 10 pogingen.
4. Voor de security check moest je een code uit een gif halen die niet werd weergegeven wegens time-out met de server.
5. De check van creditcard-gegevens resulteerde quasi altijd in een error.
6. De abonnementsformules werden weergegeven maar je aangeduide keuze bleek ongeveer nooit te worden onthouden. Een bepaalde keer werden naast de Franse lijst (Belgium remember?) ook nog eens de Duitse lijst van de abonnementsformules weergegeven.
7. Bij ongeveer elke time-out of error tijdens dit proces moest de procedure volledig opnieuw afgelegd worden.
8. Het heropstarten van de procedure resulteerde soms in een soort van time-out loop. Browser sluiten en weer helemaal opnieuw beginnen leek pas na enkele keren te werken.

Ik weet niet meer precies hoeveel keer we de procedure hebben doorlopen maar het waren zoveel pogingen dat zelfs ik (die na een tijd werd ingeschakeld omdat ik sneller kan typen) ook ongeveer al mijn geduld verloren had. Om half 2 's nachts hadden we eindelijk een login te pakken en kon ie na de eerste officiële patch (+30MB aan 6k) eindelijk aan het spelen gaan. En ik kon eindelijk weer wat verder spelen aan Hearts of Iron II.

zondag, februari 13, 2005

The Dears @ AB Box


Concerten in de AB Box hebben altijd een speciale sfeer. De AB Box combineert immers de grotere ruimte van de zaal met de gezelligheid van de Club. De ideale locatie dus voor groepen die nog aan het groeien zijn en voordeel halen uit een knusse sfeer.

Voorprogramma van dienst was het New Yorkse Ambulance LTD. Op de muziek van Ambulance LTD vallen redelijk wat etiketten te plakken, het ene al wat vager dan het andere, dus laten we het maar houden op pop meets wall of sound. Live klonk dit zeer verdienstelijk en ons getrainde oor wist nog de songs "Primitive" en "Heavy lifting" mee te pikken.

Na een spoken intro kwamen de leden van The Dears het podium opgestapt en begonnen onmiddellijk aan de soundscape van "Postcard from purgatory". Halverwege het nummer richtte Murray Lightburn even het woord tot de zaal (in het Frans én Nederlands) alvorens de ruiters van de apocalyps helemaal los te laten. De song werd opgevolgd met "Never destroy us" en derde nummer "We can have it" was onmiddellijk goed voor een eerste hoogtepunt.

In november vorig jaar wist bassist Martin Pellard ons al te vertellen dat ze reeds nieuw materiaal uitprobeerden tijdens hun optredens ("No Cities Left" dateert immers al van voorjaar 2003) en zo was ook gisteren het geval. De song "U + I" klonk redelijk optimistisch naar Dears-normen en ook "Swing" klonk niet slecht. De draad werd echter opnieuw opgepikt met "The second part" dat als intro diende tot een sterk einde.

De band en het publiek gingen in overdrive met "Lost in the plot". "Who are you defenders of the universe?" kreeg dan weer een alternatief akoestisch einde mee waarbij je een speld in de zaal kon horen vallen. Dit was tevens het enige ogenblik in de set dat het erop leek dat Lightburn even niet de toon kon vasthouden. Veel tijd voor applaus was er niet want onmiddellijk werd ingezet met de liefdesbom "22: The death of all the romance" waarbij toetseniste Natalia Yanchak vocaal wat meer op de voorgrond mocht treden.

Bissen werd er nog gedaan met "Warm and sunny days", nieuweling "Mountain" en ouwe favoriet "Heartless romantic". Misschien zaten we te hard op "Expect the worst..." te wachten maar de bisronde liet na ons volledig van onze sokken te blazen. Niettemin hebben The Dears ons helemaal overtuigd dat ze live nog beter zijn dan op album, wat niet wegneemt dat we niet uitkijken naar hun volgende. Laat maar komen!

Setlist:

* Postcard from purgatory
* Never destroy us
* We can have it
* U + I
* Swing
* The second part
* Lost in the plot
* Who are you defenders of the universe
* 22: The death of all the romance

* Warm & sunny days
* Mountain
* Heartless romantic

Labels: ,

donderdag, februari 10, 2005

Bugger!

Mijn bestelling bij Acuarela van een kleine maand geleden (Migala - Julie Doiron - Thalia Zedek) is officieel vermist. De cd's blijken al op 14 januari te zijn verzonden. Mag ik de postbode die mogelijk met mijn bestelling aan de haal is gegaan proficiat wensen met zijn/haar uitstekende muziekkeuze.

Ander nieuws dan maar. The Arcade Fire komt op 18 februari naar ons landje om de nodige persbabbels te doen en raad eens welke ongelooflijke toffe muziekliefhebbende knar er net niet bij kan zijn wegens het onverwachte hoge aantal aanvragen tot interview. Damn those hypes!

Om het downer-gehalte van deze post enigzins te beperken:
1. Indien mijn pakket de komende dagen niet opduikt, zal men een tweede maal mijn order verzenden in de veronderstelling dat het aantal postbodes met uitstekende muzieksmaak zowel in Spanje als in België bedroevend laag ligt.
2. De mail die ik ontvangen heb, laat uitschijnen dat er mogelijk nog een Belgische datum volgt. Het wordt dus hoopvol wachten op een bevestiging.

woensdag, februari 09, 2005

La Meglio Gioventu

Filmfan, uw wekelijkse afspraak met de betere film, maakt zijn naam nog maar eens waar. Vanavond en volgende week woensdag kan u immers kijken naar La Meglio Gioventu, een 6 uur durend Italiaans epos, dat onder heel wat lovende kritieken werd bedolven en een van de monsterhits was in de independent bioscoopzalen.Vanavond komt deel 1 aan de beurt, volgende week volgt deel 2.
Canvas, 21u.

Dinsdagavond

Er komt een tijd dat je het veel te warm krijgt. Dat je het moe bent platgedrukt te worden als er iemand probeert te passeren. Dat je het beu wordt op te letten voor dat kleine parapluutje dat je elk ogenblik een oog kan uitsteken. Dat je de prachtige kledij van sommige carnavalisten gaat haten enkel en alleen omdat die zoveel plaats inneemt. Dat je buik om eten vraagt ook al heb je geen honger. Dat het bier nog even koel is maar toch minder fris smaakt. Dat je gek wordt van die pruik op je hoofd en dat haar dat continu in je mond hangt. Dat je huid je duidelijk maakt dat die niet gemaakt is om 3 dagen lang make-up te verdragen. Dat je benen zo moe zijn dat je ze niet naar een plaats willen dragen waar je kan zitten. Dat je hoest aan sterkte wint. Dat je stem protesteert dat het niet langer tegen het geluid opkan. Dat je eigenlijk gewoon in je bed wil kruipen.

En dan ga je naar huis.

maandag, februari 07, 2005

Man, I feel like a woman!

Damn sexy I am!

zondag, februari 06, 2005

Tzen ons daugen!

Mensen die het vorig jaar al eens meegemaakt hebben, weten dat de komende 3 dagen de reguliere blogactiviteiten worden gestaakt en er ter vervanging een carnavalediesje is. Onderstaande distantieert zich van alles wat hier mogelijk in beschonken, benevelde en bedwelmde toestand de komende dagen zal staan...gelukkig is het voor de modale lezer redelijk onleesbaar.

De outfit ligt al klaar, vanavond wordt het enkel nog kleden, schminken, een deftige fond leggen en dan zijn we weer vertrokken voor 3 dolle dagen Oilsjt Carnaval.

Thuisblijvers kunnen de stoet volgen op Digitale Regio Aalst.

vrijdag, februari 04, 2005

Kleine Oilsjt Carnaval newsflash

De verschillende weersmodellen lijken het eens te zijn voor de komende dagen:

Zondag: dorstig weer
Maandag: dorstig weer
Dinsdag: dorstig weer
Woensdag: zwaarbewolkt met kans op donder

Huidige gezondheidsstatus:

Keelpijn: komt even sporadisch voor als een Chinees op een meeting van de Ku Klux Klan
Hoest: bijna even bescheiden als de borsten van Justine Henin
Snotneus: komt en gaat even snel als Frank Vandenbroucke zijn comebackpogingen

Ondanks de onovertroffen inspanningen van mijn persoonlijke hairstyliste vorig jaar, ga ik dit jaar toch opteren voor een pruik. Het is afwachten hoe groot het aanbod van haarkleuren momenteel nog is, maar hoogstwaarschijnlijk ga ik voor blond gaan en wel om deze 2 redenen:
1. Blondes have more fun
2. Blonde girls are easy

"Extern" volk dat naar Oilsjt Carnaval komt afgezakt, kan me best op voorhand verwittigen. Mijn GSM maakt namelijk geen onderdeel uit van mijn carnavalsoutfit.

Ego Radio 3

Thema: In Session - radio-opnames, Peel sessies en akoestische versies van gekende nummers

Tracklist:
1. Tori Amos - Silent all these years
2. Deftones - Be quiet and drive (far away)
3. Interpol - Hands away
4. No Doubt - Don't speak
5. The Smashing Pumpkins - Disarm
6. Hooverphonic - Vinegar & salt
7. Graham Coxon - You're so great
8. Foo Fighters - Everlong
9. Marilyn Manson - Coma white
10. Damon Albarn - Strange news from another star
11. The Dears - Lost in the plot
12. Cat Power - Keep on running
13. Supergrass - Caught by the fuzz

Totale speelduur: 51'42"

Hier te beluisteren.

Opmerkingen:
  • De inleiding bij de eerste song is van Leonard Cohen. Deze versie is terug te vinden op het album Rare on Air.

  • "Hands away" komt uit de Peel session van Interpol (november 2001 geloof ik)

  • De songs van Damon Albarn en Graham Coxon werden gebracht in het programma "Keeping it Peel", ter nagedachtenis van radiolegende John Peel.

  • "Lost in the plot" werd uitgezonden op 11 december 2004 op radiozender KEXP

  • "Keep on Running" werd gebracht op KVRX en valt hier in hun archief te downloaden.

donderdag, februari 03, 2005

Nefast voor de feestvreugde

· Attributen, karren, constructies, enz….al dan niet op wielen, groter dan een kinderwagen worden toegelaten binnen de feestzone tijdens de zondag- en maandagstoet (alleen voor groepen die de toelating hebben om mee te lopen in de stoet) en op de Grote Markt (voor de uitgangswagens die hiervoor de toelating hebben van de burgemeester). Buiten deze momenten zijn deze zaken verboden in de feestzone. Alle wagentjes, karren, koetsen enz….zijn NIET toegelaten binnen de veiligheidsperimeter tijdens de popverbranding.

· Er worden GEEN glazen recipiënten toegelaten binnen de feestzone (aan de horecauitbaters wordt gevraagd om het gebruik van glazen te beperken en zeker toezicht te houden op het niet naar buiten brengen van glazen)


Merci Annie!

Internet classic

De meeste zullen deze tekst wel al kennen dus bespaar me "daswakeioud"-comments, maar hij schoot me daarnet door het hoofd toen ik bij toeval een bruine en een blauwe M&M uit de zak liet rollen (en nee, ik had honger en heb ze alletwee opgegeten):

Whenever I get a package of plain M&Ms, I make it my duty to continue the strength and robustness of the candy as a species. To this end, I hold M&M duels.

Taking two candies between my thumb and forefinger, I apply pressure, squeezing them together until one of them cracks and splinters. That is the "loser," and I eat the inferior one immediately. The winner gets to go another round.

I have found that, in general, the brown and red M&Ms are tougher, and the newer blue ones are genetically inferior. I have hypothesized that the blue M&Ms as a race cannot survive long in the intense theatre of competition that is the modern candy and snack-food world.

Occasionally I will get a mutation, a candy that is misshapen, or pointier, or flatter than the rest. Almost invariably this proves to be a weakness, but on very rare occasions it gives the candy extra strength. In this way, the species continues to adapt to its environment.

When I reach the end of the pack, I am left with one M&M, the strongest of the herd. Since it would make no sense to eat this one as well, I pack it neatly in an envelope and send it to M&M Mars, A Division of Mars, Inc., Hackettstown, NJ 17840-1503 U.S.A., along with a 3x5 card reading, "Please use this M&M for breeding purposes."

This week they wrote back to thank me, and sent me a coupon for a free 1/2 pound bag of plain M&Ms. I consider this "grant money." I have set aside the weekend for a grand tournament. From a field of hundreds, we will discover the True Champion.

There can be only one.

woensdag, februari 02, 2005

Woensdag vanallesdag

Actualiteit
  • Geloof het of niet maar het gaat de goede kant op in Irak. Het kan slechts een kwestie van tijd zijn vooraleer ze na de action doll de vrouwelijker en schaarser geklede versie in handen krijgen.

  • De Paus leeft nog. Onderzoek wees uit dat zijn batterijen gewoon plat waren.

TV

Literatuur