maandag, februari 02, 2004

Een gegeven paard...

Het kon een fles champagne zijn, het mocht een verhoging van de uploadsnelheid, extra webruimte of enkele gratis volumeblokken zijn maar uiteindelijk wordt mijn trouwheid als Telenet-klant beloond met een jaar gratis Telenet Internet Anti-Virus. Juicht ende zingt, de komende 365 dagen mag ik dus van een van de meest overbodige diensten van Telenet gebruik maken.

Waarom overbodig? Wel, ik weet nu eenmaal in welke attachments die ondingen zich meestal verstoppen, ik beschik over een goed anti-virus programma dat steeds up to date blijft en wat ook niet onbelangrijk is, ik gebruik Mozilla Thunderbird als mailclient (en Firebird als browser). Enerzijds versta ik wel dat virusprogramma's steeds op achtervolgen aangewezen zijn en altijd een stapje achter zitten op de virussen, maar anderzijds snap ik niet hoe je geld durft te vragen voor een dienst die geen enkele garantie biedt op een veilige mailbox. Vermits ze immers dezelfde virusdefinities gebruiken als die van de reguliere anti-virus programma's en ze niet aansprakelijk kunnen gesteld worden voor eventuele problemen/schade ten gevolge van een virus, vind ik het een zeer goedkope manier van oplichting. Er zijn immers genoeg goedkopere (of gratis) alternatieven voor handen.

Het enige wat de activatie van hun Anti-Virus me eigenlijk oplevert, is dat ik met een zekere achterdocht de facturaties van de komende maanden afwacht. Had ik maar een fles champagne gewonnen...

Uitgelezen: Nick Hornby - How to be good (EN)
Beluisterd: The Who - Quadrophenia, Metallica - Ride the lightning, Sackville - These last songs, 16 Horsepower - Hoarse, The Sheila Divine - Where have my countrymen gone, Marilyn Manson - Antichrist superstar, Supergrass - In it for the money, Azure Ray - Burn and shiver, Radiohead - Hail to the thief, Telefon Tel Aviv - Fahrenheit fair enough, Groove Armada - Goodbye country (Hello nightclub)