woensdag, februari 18, 2004

CR goes multiplayer: Part 4 - RuLeMode

Schwein Hunden bloedde dood in de begindagen van DoD beta 2.0 . De nieuwe beta was een grote stap voorwaarts en onvermijdelijk een beetje wennen (invoeren van recoil, prone-animaties, machine gunner,...) maar na enkele dagen liep het weer als een trein. De leukste nieuwigheid was ongetwijfeld het invoeren van het mes en de spade...niks bevredigender dan iemand de hele tijd achter na te zitten met een spade in de hand. Mijn allereerste spadekill ooit is inmiddels al meer dan berucht en de eerste persoon die deze vernedering te beurt viel was niemand minder dan onze geliefde pompoen...velen zouden nog volgen.
Hoewel we met sH vooral op +18-jarigen mikten om mee samen te spelen, kwamen we meer dan goed overeen met RLM. Vermits RuLeMode rond die periode een deel van hun actieve members verloren en wij er geen meer hadden, leek het het ideale moment om samen te gaan. Het nieuwe RLM was geboren!

Op Obs en mij na, was RLM een jonge bende en er werd dan ook danig wat afgegrapt en afgezeverd. De tijden die we toen op irc doorbrachten zijn ondertussen nog legendarischer dan onze belevenissen tijdens de wars: de leuke uurtjes met onze kwisbot, de verkoop van klazoid zijn zus en het maken van een promo-filmpje voor de nationale ploeg "Team Belgium".

Niettemin werd er ook nog DoD gespeeld. Op nationaal gebied wisten we tesamen met onze naaste concurrenten van V3X ("Veni, Vidi, Vici") de leiding te behouden op de Shrimpwars ladder maar daar zou later nog verandering in komen met de komst van Legion. In de paasvakantie die toen aanbrak (anno 2002), beleefden we ons hoogtepunt. Elke dag werkten we een war af tegen gereputeerde en gerespecteerde clans uit de Europese DoD-scene, waarvan we er verschillende ook wisten te winnen. Een van die wars die nog het best in het geheugen ligt, was de war tegen TWR ("The White Rose"). We waren sterk aan het spelen en stevenden op een overwinning af totdat Spine tot ieders verbijstering besloot de laatste vlag van TWR in te nemen. Deze (on)tactische zet leverde ons een nipte nederlaag op en er werd danig wat afgevloekt en afgescholden. Gelukkig voor hem zou hij nooit meer dezelfde fout maken...zeker niet nadat ik dit wist te maken. De vakantie werd in schoonheid afgesloten met een wedstrijd tegen de toenmalige wereldkampioen Sie Kommen - France. Hannibal en de zijnen hadden zoals verwacht weinig problemen met ons maar dat kon de pret niet drukken.

Na die paasvakantie viel het weer wat stil. In eigen land ging het niet meer zo vlot sinds de komst van Xth ("Legion") dat voortkwam uit de clan Exclamation Rulez ("!R"). Zij zouden later hoge ogen gooien op Europees niveau en gedurende het verdere bestaan van RLM hebben we er slechts 1 maal een oefenwedstrijdje tegen kunnen winnen op de map overlord.
Er kwam weer wat beweging in de clan naar aanloop van de Jolt league waarbij we als enige Belgische clan in 1e divisie uitkwamen. De eerste wedstrijd werd overtuigend gewonnen maar nadien ging het week na week slechter. Na een paar weken barstte de bom tijdens een trainingsessie. Hoewel er weinig sprake was van ruzie, ging ieder zijn eigen weg: Klazoid ging naar Xth, backdraft naar SaH, Matziti naar TWR, Spine naar CyS. De overgeblevenen lastten een (tijdelijke of definitieve) pauze in op clangebied. RuLeMode disabled!

To be continued...

*mod* De Multiplayer Chronicles zijn een beetje opgekuist dus neem gerust een kijkje. Je mag het me altijd laten weten als je ergens een fout vindt of als ik ergens iets vergeten ben.

Beluisterd: Poole - Among whom we shine, Piano Magic - Writers without home, Hangedup - Hangedup, New Order - 20 years of New Order, James Brown - Sex machine, Arch Enemy - Wages of sin, Einsturzende Neubauten - Strategies against architecture III