dinsdag, oktober 26, 2004

The return of Spider-man

Spider-man, Spider-man, does whatever a spider can
Spins a web, sweet surprise, catches thieves just like flies
Look out here comes the Spider-man


Tonight's episode: Perhaps, perhaps, perhaps

Aan alle goeie dingen komt een einde, zo ook aan seizoen 3 en het personage van Jeff. Niettemin zal hij in seizoen 4 nog enigzins van de partij zijn maar meer ga ik hierover niet vertellen...just wait and see.

Preview

The Wisdom of Jeff: "Porn-wise, lesbians are like a jam sandwich, without the sandwich and just the jam. Fact, lesbians are just a big blob of jam. Well, not actually. Unless they've exploded in all the lesbonic excitement."

Canvas, vanavond 0u05
(voorafgegaan door Journeys with George)

Beluisterd:
Hayden - Elk-lake serenade
Marilyn Manson - The beautiful people [L]

zondag, oktober 24, 2004

Vals alarm

Ik had een moment van inspiratie...en zo snel als het was gekomen, was het alweer weg. Om dit zware verlies enigzins te compenseren, kan u hier kijken naar een foto van een geit.Moraal van het verhaal: dingen sneller neerpennen

De kwispagina is trouwens bijgewerkt.

De boekskes

Ook al had ik me voorgenomen geen Humo meer in huis te halen (reden), toch was het vlees deze week zwak. In de hoop mijn informatiehonger inzake Greet Op De Beeck enigzins te stillen, liep ik met een exemplaar onder de arm de krantenwinkel buiten (betaald uiteraard). Echt veel lijkt er niet veranderd te zijn in die 9 à 10 maand dat ik het tijdschrift niet meer gekocht heb: buiten TTT en Dwarskijker staan er niet veel noemenswaardige dingen in. Dat het er zelfs niet beter op geworden is, blijkt uit een interview met Steven Moffat (u allen welbekend als schrijver van "Coupling") waarbij de journalist in kwestie zelfs nog niet wist dat er al een vierde seizoen is en nog belangrijker, dat Jeff niet meer meedoet. De lat wordt er blijkbaar steeds lager en lager gelegd.

Op donderdagmiddag mocht ik van andere magazines genieten, het type dat in de volksmond beter bekend staat als "de boekskes". Ik ging immers bij de coiffeur (a hard man's cut, still trying to pull some lesbians) en verdomd als er daar ooit deftige lectuur zal te vinden zijn. Er was ook nergens een inleidend werk te vinden dat leken het "wie is wie" kon bijbrengen van de Vlaamse showbizz en buitenlandse koningshuizen. Na het bekijken van enkele prentjes, besloot ik het tijdschrift maar op kant te leggen en voor een zoveelste maal de vloer, muren en het plafond te inspecteren. Kappers zonder afspraak...it cuts both ways.

Beluisterd:
Keri Noble - Fearless
At The Drive-In - Relationship of Command

Gwen Stefani - What you waiting for? [L][clip]
Eels - Mental [L]

woensdag, oktober 20, 2004

Adventures in Linux - Part 1: Owned by Murphy

Wat ik ging doen

1. HD1 en HD2 zodanig opkuisen dat alle data op 1 harde schijf kon.
2. Alle data overzetten op HD1.
3. HD2 formatteren en een propere Windows opgooien.
4. Alle data van HD1 overzetten op HD2.
5. Alle partities verwijderen op HD1
6. Debian installeren op HD1.

Resultaat: dualboot met 1 Linux- en 1 Windows-schijf.

Wat ik heb gedaan

1. HD1 en HD2zodanig opgekuist dat alle data op 1 harde schijf kon.
2. Alle data overgezet naar HD1.
3. HD2 geformatteerd en een nieuwe Windows opgezet.
4. Alle data van HD1 overgezet naar HD2.
5. Alle partites verwijderd op HD1.
6. Wegens verkeerde Debian cd afgehaald maar SuSE 9.1 geïnstalleerd...op HD2 (God knows where it all went wrong).

Resultaat: 1 lege schijf en 1 schijf met 2 Linux- en 2 Windowspartities op waarbij het onmogelijk is om te booten naar Windows.

Groeten vanuit Linux!

dinsdag, oktober 19, 2004

Sally could be a lesbian

Tonight's episode: The girl with one heart

Preview

The Wisdom of Jeff: "Sally could be a lesbian! It could happen! She could be having a shower maybe. And probably Jane would be there. And she might happen to say, 'Jane, could you help me soap my breasts?'. 'Your breasts, Sally?' 'Yes, Jane, it's those tricky undersides.' 'Oh, I know what you mean, Sally, breasts can be a real dirt-trap.'"

Canvas, vanavond 23u50

Beluisterd:
Nelly McKay - Get away from me

Boney M - Daddy cool [L]

maandag, oktober 18, 2004

De vraag van 7 miljoen

Wie niet waagt, niet wint en onder dat motto laat ik me jaarlijks toch een enkele maal overtuigen een duit uit de zak te halen voor een Lotto-formulier. In het verleden nam ik meestal deel aan een doordeweekse Lotto-trekking maar de kans om te winnen is natuurlijk even groot bij zo'n speciale trekking als die van vanavond. De kans dat je de prijzenpot moet delen is wel groter natuurlijk . Maar dan nog, de dingen die men met zo'n plots gewonnen som geld kan doen...een mens zou van minder dromen.

But knowing my luck I'll probably end up losing 4 Euro

Buiten het nogal voor de hand liggende idee om de Playboy mansion te laten nabouwen, wat zouden jullie zoal doen met zo'n grote som geld?

Gelezen:
Guido Knopp - Hitlers moordenaars: De geschiedenis van de SS (NL)

Beluisterd:
Tool - Lateralus
!!! - Louden up now

The Good Life - Album of the year [L]
The Dresden Dolls - Truce [L]

zaterdag, oktober 16, 2004

Gelul

De voorbije week was nogal rustig en niet alleen blogsgewijs. Zo ben ik deze week begonnen in Guido Knopps "Hitlers moordenaars: De geschiedenis van de SS", een boek dat niet toevalligerwijs in grote lijnen de geschiedenis weergeeft van de Schutzstaffel. Qua films zijn gepasseerd de voorbije week: Das Boot - director's cut (zalig), Welcome to Collinwood (zwak), Journeys with George (interessant) en Elephant (teleurstellend). En wegens een corrupte save ben ik deze week voor de derde maal begonnen aan Divine Divinity.

Random facts die ik deze week nog uit de actualiteit heb mogen opvangen:

1. De Belg vrijt minder

Uit een onderzoek dat Durex voerde onder heel wat Belgen blijkt dat ons volkje minder seksueel actief is dan vorig jaar. Hierdoor zakken we serieus weg in de ranking en zien we ongeveer het gehele Oostblok over ons heen wippen (flauwe pun intended). Soit, aan mij zal het alleszins niet gelegen hebben (om maar zelf even die voorzet binnen te koppen). Lag het aan de temperatuur, aan de vochtigheid of aan de hoofdpijn? Wie zal het zeggen. U weet weer wat te doen komend jaar.

2. De vaginavrienden

Eens een seksuologe, altijd een seksuologe. Goedele Liekens heeft deze week "De vaginavrienden" opgericht, een lichtjes misleidende naam vermits de meeste mannnen wel vriend van de vagina zijn en het clubje eigenlijk voor vrouwen bedoeld is. Geloof het of niet maar er hangt naar het schijnt nog een serieus taboe rond 's vrouws spleet: 1 op 4 zou problemen hebben om over haar pretput te praten.

La Liekens verwijst nogal graag naar het feit dat wij mannen daar veel vlotter in zijn vermits we ons ding dagelijks ter hand nemen. Niettemin voel ik me niet geneigd mijn joystick enige troetelnaam toe te kennen, alsook kan ik me ook geen enkele irl conversatie herinneren waar de problematiek van piemelkaas ter sprake kwam. Iemand zin om een clubje op te richten? Een passende naam vinden kan geen probleem zijn.

Gezien:
#47 - Das Boot

Beluisterd:
Tom Waits - Real gone
Omar Rodriguez-Lopez - A manual dexterity: Soundtrack, vol.1
Karate - Pockets

Britney Spears - My prerogative [L][clip][original]
Nick Cave & the Bad Seeds - Nature boy [L]
Herbie Hancock - Wiggle-waggle

dinsdag, oktober 12, 2004

Bring out the gimp!

Tonight's episode: The freckle, the key and the couple who weren't

Preview

The Wisdom of Jeff: "Fact of life: the longer a man doesn't see a woman naked, the more he turns into a giant hoover pig."

Canvas, vanavond 23u45

Minder memorabele aflevering voorzover ik me kan herinneren dus je hoeft er niet per se voor op te blijven...taping will do the trick.

Gelezen:
William Gibson - Neuromancer (EN)

Beluisterd:
Guided By Voices - Half smiles of the decomposed
PM Dawn - Set adrift on memory bliss [L]

maandag, oktober 11, 2004

Last night a Linux saved my drive

That's right, saved by the penguin!Zoals sommigen onder jullie misschien weten, zat ik al een hele tijd met een borked hard drive. Probleem van dienst was een corrupte ntfs.sys waardoor het onmogelijk was op te starten als primaire of secundaire schijf. Ook bij het booten via cd-rom was het onmogelijk de overbekende blue screen te vermijden.

Afgelopen weekend viel het me echter te binnen dat ik al een paar keer had gelezen van mensen die een corrupte Windows wisten te repareren via Linux. Na wat rommelen op mijn kamer en op internet vond ik respectievelijk een Knoppix live cd terug en de manier om een corrupte ntfs.sys te herstellen.

Het doet goed mijn oude bestanden terug te zien. Nu kan ik eindelijk weer verder spelen in Divine Divinity. En niet te vergeten dat ik mijn onschatbare collectie DoD-memorabilia niet kwijt ben.

RLM vs SK-FR


RLM vs TWR


RLM vs Xth


RLM prepares for war
RLM returns from war

*****
Om tot slot nog even terug te komen op de Linux ervaring, zouden de pinguinaanhangers zo vriendelijk willen zijn in de comments te laten weten welke distro ze gebruiken, wat de voor- en nadelen zijn van hun distro in kwestie en waar ik sites kan vinden met goeie documentatie over die distro of Linux in het algemeen.

Beluisterd:
Explosions in the Sky - Live @ Nottingham, England (03-02-04)
Migala - The guilt [L][mp3]

zaterdag, oktober 09, 2004

Pompompom

Wat je deze week nog niet te lezen hebt gekregen (of althans niet hier):

Op kosten van Microsoft

Microsoft is evil, jawohl! Dit gezegd zijnde, tot grote vreugde/ergernis/onverschilligheid (schrappen wat niet past) van velen is sinds kort Service Pack 2 uit voor Windows XP. Van gatenkaas maak je geen gewone kaas dus bespaar je de illusies dat alle problemen voortaan de wereld uit zijn. Maar voor wie Windows XP op middellange of lange termijn wil blijven gebruiken is deze update nogal onmisbaar en is het aan te raden deze update te installeren (bij voorkeur op een clean install). Omdat het Service Pack nogal een zware brok downloadplezier is en Microsoft ook wel eens wat terug mag doen voor zijn klanten, kun je hier gratis een cd-rom bestellen met daarop Service Pack 2.

2 opmerkingen:
* je dient geen geregistreerde Windows-gebruiker te zijn om een exemplaar te bestellen
* je kan maximum 5 exemplaren bestellen (en wel omwille van deze reden)

Quite a thrill

Nieuws uit de marge: vorige week diende men een Australisch regionale luchthaven te ontruimen nadat er onrust was ontstaan over een vervaarlijke zoemende vuilnisbak. Nader onderzoek bleek uit te wijzen dat het om niets minder ging dan een trillende vibrator. De vraag is (1)wie een vibrator (2)die aanstaat (3)in een vuilnisbak gooit (4)op een luchthaven. Rare jongens daar down under.

Kwistig

Onze kwisactiviteiten zijn weer opgeschroefd nu het seizoen opnieuw begonnen is. Het kwisoverzicht is dus weer stevig bijgewerkt:
* De moeilijke Kovekenskwis in Lokeren die elk jaar gemakkelijker wordt gemaakt volgens insiders blijft nog steeds even moeilijk blijkbaar: 26e plaats van de 35 aanwezige ploegen.
* Waar we vorige jaren quasi altijd de finale haalden maar altijd buiten de prijzen vielen, zijn we er dit jaar op de jaarlijkse kwis in JH Terlinden wel in geslaagd binnen de prijzen te vallen. Spijtig genoeg moesten we het met een tweede plaats stellen nadat ik in extremis de leiding uit handen had gegeven. Gelukkig volstond het een rondje Duvel trakteren qua boetedoening.
* Naar aloude gewoonte was er weer gepruts en geklungel in overvloed bij de kwis in de Safir: 7e van de 28
* Bij mijn eerste deelname aan de Phinyx muziekkwis in Berlare maakte ik geen al te slechte invalbeurt bij het team van Platentectoniek. We strandden op een verdienstelijke 7e plaats op een deelnemersveld van 35, net een plaatsje achter de gekende "Johan, Mik, Mak, Mon en de Alverman" btw.

Bericht aan de Jawa's: za 4/12 muziekkwis, JH Antigoon - Wichelen >> interesse?

Beluisterd:
Ghostface [Killah] - The Pretty Toney album
The Streets - Fit but you know it [L][clip: Real|Windows]

vrijdag, oktober 08, 2004

Allemaal beestjes

Omdat het niet altijd saaie, lange lappen tekst moeten zijn: Filmpje!

Het filmpje doet me trouwens terugdenken aan 1 van de internetklassiekers: Hamsterdance. Ah, de tijden dat we nog opgewekt en blij konden genieten van crappy gif-files en catchy doch irritante liedjes...

Beluisterd:
Dizzee Rascal - Showtime
A.F.I. - The leaving song [L]

donderdag, oktober 07, 2004

Hoe goed slaapt u?

Uit een test van Test Aankoop bij 2643 Belgen blijkt dat:

- 46% vindt dat men minder uren slaapt dan men nodig heeft
- 29% wordt meermaals per nacht wakker
- 23% wordt erg vroeg wakker en geraakt nadien niet meer in slaap
- 17% heeft moeite om in slaap te vallen
- 17% sluit niet uit dat ze in slaap zouden vallen achter het stuur

Volgens de ondervraagden zijn hun slaapproblemen te wijten aan:
- psychologische problemen zoals depressie en stress (47%)
- eigen temperament (39%)
- familiale problemen (35%)
- lichamelijke problemen (33%)
- problemen gerelateerd aan het werk (30%)
- dagelijkse moeilijkheden (25%)
- financiële problemen (20%)
- gesnurk van de partner

Slechts 15% vindt van zichzelf dat ie een slechte slaper is. Wat moeten we daaruit nu gaan besluiten? Zijn we allemaal in denial of klopt er iets niet met het onderzoek? Slapen de mensen zoveel slechter dan 10-50-100-1000-10000 jaar geleden? Hoe chronisch is ons slaaptekort en moeten we allemaal aan de slaappillen? Moeten er slaaptesten komen voor mensen die ploeg- of nachtwerk doen? Kunnen we in de toekomst vakantiedagen opnemen om slaap in te halen? Gaan we ooit in staat zijn zonder slaap te leven?

Ik zal er vanavond eens over nadenken voor het slapengaan.

Beluisterd:
Placebo - Without you I'm nothing
Brian Wilson - SMiLE
Afghan Whigs - Debonair [L]
Therapy? - Knives [L]

dinsdag, oktober 05, 2004

Spider-man!

Spider-man, Spider-man, does whatever a spider can
Spins a web, sweet surprise, catches thieves just like flies
Look out here comes the Spider-man


Tonight's episode: Remember this

Preview

The Wisdom of Jeff: "You know jelly-wrestling... which is basically jelly with women wrestling in it... OK, well, think about this. Afterwards, after the wrestling, what happens to the jelly? Because you could sell that. That is a missed opportunity. You could bottle it and sell it... You take the women out first, obviously."

Canvas, vanavond 23u55

Beluisterd:
Nick Cave & the Bad Seeds - Abattoir blues/The lyre of Orpheus
Marilyn Manson - Suicide is painless [L]

maandag, oktober 04, 2004

Filmtip#198 - IMDB Top 250
VT4, 21u45

Kunst met de K van kleuter

Wie ooit moderne of abstracte kunst heeft gezien en dacht van "dat kan ik ook"...de nieuwe rijzende ster van de moderne kunst is de 4-jarige Marla Olmstead. Haar recentste werken gaan ondertussen al de deur uit voor zo'n 6000 dollar. It's a crazy world we live in!www.marlaolmstead.com

Beluisterd:
The Ramones - Pleasant dreams
Serge Gainsbourg & Brigitte Bardot - Bonnie & Clyde [L]

TMF Awards uitslag

Om het met een cliché uit de politiek te zeggen: de kiezer heeft altijd gelijk (en ik derhalve redelijk ongelijk)

Beste video
N: Zornik - Scared of yourself
I: Black Eyed Peas - Shut up [Britney Spears - Toxic]

Beste album
N: Novastar - Another lonely soul [Flip Kowlier - In de fik]
I: Black Eyed Peas - Elephunk

Beste zanger
N: Koen Wauters [Joost Zweegers]
I: Marco Borsato [Robbie Williams]

Beste zangeres
N: Natalia
I: Anastacia [Christina Aguilera]

Meest belovend
N: Leki [Gabriel Rios]
I: Jamelia [Franz Ferdinand]

Beste live
N: Clouseau [Flip Kowlier]
I: N*E*R*D

Beste pop
N: Natalia [Belle Perez]
I: Anastacia [Britney Spears]

Beste rock
N: Zornik [Janez Detd.]
I: Evanescence

Beste DJ
N: 2 Many DJs
I: Tiesto

Beste dance
N: Milk Inc. [Junior Jack]
I: Freestylers

Beste R&B/rap
N: Leki [Starflam]
I: Usher [D12/Eminem]

Wie de pronostiekjes nog eens wil nalezen:
Prono 1
Prono 2
Prono 3
Prono 4
Prono 5


Beluisterd:
Pedro The Lion - Achilles' Heel
Deftones - Around the fur
Kanye West - Jesus walks [L]
Green Day - American idiot [L][clip]

zaterdag, oktober 02, 2004

Ig Nobel 2004

Dat wetenschap niet altijd even saai of serieus dient te zijn, bewijzen de Ig Nobel prijzen elk jaar opnieuw. Geniet van het lijstje winnaars van dit jaar:

MEDICINE
Steven Stack of Wayne State University, Detroit, Michigan, USA and James Gundlach of Auburn University, Auburn, Alabama, USA, for their published report "The Effect of Country Music on Suicide".

PHYSICS
Ramesh Balasubramaniam of the University of Ottawa, and Michael Turvey of the University of Connecticut and Yale University, for exploring and explaining the dynamics of hula-hooping.

PUBLIC HEALTH
Jillian Clarke of the Chicago High School for Agricultural Sciences, and then Howard University, for investigating the scientific validity of the Five-Second Rule about whether it's safe to eat food that's been dropped on the floor.

CHEMISTRY
The Coca-Cola Company of Great Britain, for using advanced technology to convert liquid from the River Thames into Dasani, a transparent form of water, which for precautionary reasons has been made unavailable to consumers.

ENGINEERING
Donald J. Smith and his father, the late Frank J. Smith, of Orlando Florida, USA, for patenting the combover.

LITERATURE
The American Nudist Research Library of Kissimmee, Florida, USA, for preserving nudist history so that everyone can see it.

PSYCHOLOGY
Daniel Simons of the University of Illinois at Urbana-Champaign and Christopher Chabris of Harvard University, for demonstrating that when people pay close attention to something, it's all too easy to overlook anything else -- even a man in a gorilla suit.

ECONOMICS
The Vatican, for outsourcing prayers to India.

PEACE
Daisuke Inoue of Hyogo, Japan, for inventing karaoke, thereby providing an entirely new way for people to learn to tolerate each other.

BIOLOGY
Ben Wilson of the University of British Columbia, Lawrence Dill of Simon Fraser University [Canada], Robert Batty of the Scottish Association for Marine Science, Magnus Whalberg of the University of Aarhus [Denmark], and Hakan Westerberg of Sweden's National Board of Fisheries, for showing that herrings apparently communicate by farting.

Voor wie rustig door de winnaars van vorige edities wil bladeren, kan hier terecht.

Beluisterd:
Interpol - Antics
Gang of Four - I found that essence rare [L]

vrijdag, oktober 01, 2004

Random stuff

Kleuterprogramma

Microsoft heeft blijkbaar niets geleerd uit de ondergang van ICQ. Als nieuwe features voor MSN Messenger 7.0 kondigen ze een nieuwe reeks overbodige toepassingen aan zoals nog meer dwaze smilies, spelletjes, de mogelijkheid om andermans venster te doen bewegen en nog meer van dat irritants. Het enige nuttige dat ze toevoegen is de mogelijkheid om in een andere status online te komen. Blijkbaar zien ze het nut niet in van geavanceerde statusmogelijkheden, het sturen van berichtjes naar offline personen, custom user names, het resumen van file transfers, etcetera. Ik blijf mooi bij mijn Miranda.

Things you'll find on the Internet

Reverend Billy & the Church of Stop Shopping
De hipste gevangenismode
SHIT
DHTML Lemmings
How to insult, swear, cuss, and curse in 164 languages!
The Visual Thesaurus
Insultingly stupid movie physics

Inspiration...

...is running low. Mensen die zelf eens iets willen schrijven of hun bloggebied een beetje willen uitbreiden, kunnen hun schrijfsels steeds mailen

MP3 goodies

Elliott Smith - Twilight [album]
Bloc Party - Banquet [album]
The Dears - Autonomy [album]

Beluisterd:
Graham Coxon - The sky is too high
Elbow - Asleep in the back
Bjork - Pagan poetry [L][clip]

The Arcade Fire - Crown of love [L]
Teaching The Indie Kids to Dance Again: This song is like magic. I've remarked in the past that someday, I think Connor Oberst is capable of a masterpiece. Well, Win Butler & Co. have beat him to it. This song is the masterpiece Oberst should have made.