zondag, mei 25, 2008

Coco

Anderhalve week geleden repten we ons door een wolkbreuk heen naar onze genummerde plaatsen in het Koninklijk Circus, voor CocoRosie. Datzelfde CocoRosie waarvan we "La maison de mon rĂªve" best aangenaam vonden klinken, maar niet in die mate de groep verder van heel dichtbij te volgen.

Voorzover ik ze hier en daar via de media volgde, bleken ze daarenboven een wisselvallige reputatie te hebben wanneer het op live-optredens aankomt, dus het was een beetje met een bang hart dat we plaatsnamen in het Circus. Na een aarzelend begin kwam alles echter goed op gang en ondanks de toevoeging van het Mons Orchestra was het toch de beatboxer van dienst die voor de toegevoegde waarde.

Het beste voorbeeld daarvan was wel de cover van "Turn me on", oorspronkelijk van Kevin Lyttle, dat op smachtende en kreunende wijze gebracht werd om halfweg los te barsten in een waar feestje. Voortaan leggen we de zusjes Casady een paar schuiven hoger.MySpace

Labels: , ,

dinsdag, mei 20, 2008

The 13th

Nu we de internetbronnen thuis nog eens kunnen aanboren, zijn we in de CR Towers ook eindelijk op de hoogte van het heuglijk feit dat The Cure zich dit jaar niet bijster geliefd gaat maken bij de triskaidekafoben der aarde.

Als aanloop naar hun dertiende album zullen ze de 13e van elke komende maand een single uit hun te verwachten album uitbrengen. Deze maand betreft het "The only one", de maand nadien "Freakshow" en wat daarachter komt, wordt later nog beslist.

The Only One:


Nieuw en ander werk van hen is ook te horen in de 36 songs tellende set die ze ongeveer een week geleden ten beste gaven in Boston. En God, wat kan die Robert Smith zijn "raaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaain" nog steeds lang aanhouden tijdens "Prayers for rain"... respect!

The Cure - Live @ Boston

Setlist:
/ Plainsong / Prayers for rain / alt.end / A night like this / The end of the world / Lovesong / Sleep when I'm dead / Pictures of you / Lullaby / The perfect boy / From the edge of the deep green sea / Hot hot hot / The only one / The blood / Wrong number / The walk / Signal to noise / Push / In between days / Just like heaven / Primary / Us or them / Never enough / 100 years / Disintegration
// The lovecats / Freakshow / Close to me / Why can't I be you
/// Play for today / A forest
//// Boys don't cry / Jumping someone else's train / Grinding halt / 10:15 Saturday night / Killing an Arab

Labels: , ,

maandag, mei 05, 2008

And all our hopes and all our friends

Fun, fresh and fucking big smiles all around. Zo was het op Pukkelpop vorig jaar en zo zal het vermoedelijk ook komende donderdag zijn in Trix.

Matt & Kim: Myspace

Labels: ,