donderdag, februari 12, 2004

Streng maar rechtvaardig

Na het lezen van dit bericht gisteren viel het me te binnen dat ik sinds mijn herinstallatie van Windows van voorbije maandag nog steeds met een unpatched versie zat. Dat is nu zo leuk aan Windows...je installeert het en op de tijd dat je alle patches binnengehaald en ge?nstalleerd hebt, kan je computer wederom naar de zak zijn. Nu houd ik me niet meer bezig met het patchen van allerlei lekken en bugs in Outlook en IE vermits ik ze toch niet meer gebruik, maar ik kon natuurlijk moeilijk rond de installatie van Service Pack 1. Dit pakket van zo'n 30 MB zou volgens de site 1,5 uur nodig hebben via een klassieke 56k modem en 3 minuten met een T1-lijn...niet dat je er op kan voortgaan. Mijn kabellijntje deed er meer dan een half uur over om alles binnen te trekken, plus nog eens een bijkomend halfuur om de rest van de installatieprocedure af te werken. In de tussentijd besloot ik nog maar wat rond te zappen.

Het moet gezegd, geen enkele keer heb ik "De rechtvaardige rechters" beluisterd toen het op de radio liep dus daar kan ik me niet over uitspreken. Ik vermoed dat het toch wel ietwat de moeite zal geweest zijn of het zou me een compleet raadsel zijn waarom de Canvas crew besloten heeft er een televisie-versie van te maken. Anderzijds heb ik misschien een te hoge dunk van de beleidsvoerders bij 's lands meerwaardezender. Het televisieprogramma "De rechtvaardige rechters" is zoals een hondendrol in de keuken van een driesterrenrestaurant: het hoort er niet thuis, het stinkt en degene die het binnengebracht heeft, zouden ze op staande voet moeten buitengooien.

Het programma is zo goed voorbereid dat het panel de helft van de tijd op hun blad moet zoeken naar de grappen, de andere helft van de tijd zijn ze bezig na te gaan wanneer het hun tijd is om hun lijntjes af te rammelen. Alle situaties zijn "getelefoneerd", flauw en voorspelbaar en het publiek zit zo schaapachtig mee te lachen dat je zou vermoeden dat er op massale wijze verdovende substanties gebruikt zijn waarvan zelfs Keef zou zeggen: "Wow, this shit is heavy!". Dit is gewoon HT&D met een doorzichtig meerwaardepapiertje erom heen. Jaja pdw, kijk nog maar eens goed wat er op de doos staat..."Handle with care - Box full of shit". Afvoeren die handel! Streng maar rechtvaardig!

Beluisterd: ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead - Source tags & codes, The Cure - Show, The Posies - Frosting on the beater, Wilco - Yankee Hotel Foxtrot, Smashing Pumpkins - Siamese dream, Daft Punk - Discovery, Miles Davis - Kind of blue, Julie Doiron - Heart and crime, In The Nursery - Asphalt, Finch - What it is to burn, Metallica - Metallica (The black album), Godspeed You Black Emperor - Live @ Antwerp (2000)

GYBE - Live @ Antwerp (2000): 1. Intro; 2. Moya; 3. Monheim; 4. World police; 5. John Hughes; 6.Gathering storm; 7. 3rd part; 8. Dead Methany; 9. Blaise Bailey Finnegan III