dinsdag, januari 20, 2004

Argh

Ik heb het misschien al eens terloops vermeld tegen enkele mensen maar mijn vader is eindelijk de 21e eeuw binnengestapt en heeft de computer ontdekt, zij het dat hij zich momenteel beperkt tot tekstverwerking...het is te zeggen, hij typt tekst in :)
Als je weet dat hij na al die jaren nog steeds geen videorecorder kan programmeren, dan zul je wel begrijpen dat ik blij ben met elke vordering die hij maakt. Voortaan hoef ik geen 2 trappen meer op en af te gaan enkel en alleen om de computer op te starten of af te sluiten...nu is het eerder om hem te kalmeren wanneer hij plots een nieuw document heeft geopend of wanneer hij problemen heeft met de enter-toets.

Vandaag had hij eindelijk zijn tekst waaraan hij de voorbije dagen bezig was geweest, voltooid (goed voor zo'n 6 ? 7 bladzijden) en ik mocht me naderhand bezighouden met de layout en de redactie. Anderhalf uur heb ik er aan gezeten! Met enige trots kan ik melden dat hij slechts 1 dt-fout wist te maken. Het maken van volwaardige, begrijpelijke zinnen ging hem iets moeilijker af maar zelfs daar kon ik al snel een mouw aan passen. Spijtig genoeg was het slechter gesteld met de layout en dit was veeleer op rekening van Word zelf dan op die van mijn vader te schrijven. Tab-instellingen die ergens halfweg plots blijken te verdwijnen, tekst die niet uitgelijnd wil worden, dingen die inspringen die niet mogen inspringen en nog meer van dat fraais...maar ik durf te wedden dat dit voor de heren in Redmond wel zal vallen onder de noemer "gebruiksvriendelijke features" (motto: it's not a bug, it's a feature). Na enkele volstrekt onlogische stappen te ondernemen (wat dacht je van 6 tabs invoeren en er nadien 5 verwijderen vooraleer de tekst goed staat?), heb ik gelukkiglijk alles in orde gekregen.

Mijn vader zit ondertussen natuurlijk te smeken om de nodige uitleg en dagelijkse lessen. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd...

Beluisterd: Jimi Hendrix & BB King - The king's jam, American Analog Set - Know by heart, Bonnie Prince Billy - I see a darkness, Elefant - Sunlight makes me paranoid, Dianogah - Battle champions, Zumpano - Goin' through changes, Fastbacks - Zucker