zaterdag, januari 24, 2004

Warning: Geektalk

Gisteren had ik betere dingen te doen dan bloggen, namelijk mezelf meermaals voor het hoofd slaan. Alles begon op donderdag toen mijn nieuwe harde schijf toekwam. En wat ben je met nieuw speelgoed als je er niet mee kan spelen? Installeren was dus de boodschap.

Goed begonnen is half gewonnen en jawel, de dag begon met het zoeken van mijn extra HD bay. Na het doorrommelen van verschillende kasten (en nog eens en nog eens) kwam ik een klein uur later tot de vaststelling dat die bay al in mijn case zat. Ik had die immers al gebruikt om een van mijn casefans in te monteren. De casefan moest dus lager gestoken worden. De harde schijf had ik al snel in mijn bay geschroefd, HD bay snel in mijn case geschoven en klaar zou Kees geweest zijn...moest mijn enige vrije voedingstekker tot aan mijn HD reiken. Beetje prutsen en reorganiseren en uiteindelijk was alles operationeel. Of toch niet?

Opstarten in Windows en geen schijf te zien, noch in Windows noch in BIOS noch via Aida. Alles nog maar eens afkoppelen, kabels controleren, weer aansluiten, weer niks, alles afkoppelen, kabels verwisselen, aansluiten, opstarten, niks...en zo ging het nog wel een tijdje verder. De tijd vloog voorbij, ergernis en woede staken de kop op en het enige wat werkte was de verwarming waardoor ik mijn kookpunt nog sneller bereikte. Uiteindelijk bleek dat mijn IDE controller waar de harde schijf ophing, een RAID controller was...iets waarvan ik de drivers niet ge?nstalleerd had staan. Byebye, vrijdagmiddag!

's Avonds had ik nog problemen met mijn voeding (12V lijn die maar 11,5 Volt gaf) en bijgevolg kreeg ik nog enkele bsod's voor mijn neus. Als maatregel heb ik dan maar beslist de brui te geven aan mijn Folding@Home inspanningen waardoor mijn CPU weer quasi onbelast is en de voedingproblemen blijkbaar van de baan zijn. Deze middag dan viel een harde schijf weg maar na een reboot was die weer terug...raar genoeg waren wel al mijn cookies plots verdwenen. En zo is het altijd wel iets in mijn saaie huidige en huidig saaie bestaan...

Oh, en speciaal voor Jolan: donderdagavond 2e ge?indigd op de muziekkwis dus binnenkort kunnen we niet enkel de bierkorf maar ook nog eens een fles Porto (made in Zele) ledigen.

Beluisterd: Yum - Monokid, Coldplay - A rush of blood to the head, The Birthday Party - It's still living, DJ Shadow - Endtroducing, System of a Down - System of a Down, Appendix Out - The night is advancing, DJ Tiesto - Magik, Vol.1 First flight, Millionaire - Outside the simian flock, Metallica - Master of puppets, Led Zeppelin - Led Zeppelin II, Arab Strap - Philophobia