donderdag, januari 08, 2004

Respect the cock and tame the cunt!

Canvas weet steeds goeie films te brengen en om mijn woorden nog wat kracht bij te zetten, zonden ze gisteren Magnolia uit. Deze film stond al een tijdje op mijn lijstje te prijken van films die ik wou zien. Sinds de release had ik nog niets dan goeie kritiek gehoord over deze film, en met reden zo bleek. Laat je niet afschrikken door de lange speelduur van 188 minuten, it's all quality time baby!

Magnolia vertelt het verhaal van een negental personen gedurende 1 dag. Allemaal hebben ze een zware dag voor de boeg, ook al weten sommigen van hen het nog niet. De voorstelling van de personages verloopt nogal warrig in het begin maar geen probleem, na een tijdje zal het al heel wat overzichtelijker worden. De cameravoering is briljant en toont op prachtige wijze hoe de verschillende personages hun levens naast elkaar lopen en hoe hun levens steeds meer en meer door elkaar gaan lopen. Op de muziek valt ook niks aan te merken (Aimee Mann, Supertramp,...).
Qua acteerwerk is het genieten geblazen. De cast is gedeeltelijk dezelfde als die van Boogie Nights (van dezelfde regisseur trouwens en eveneens op mijn lijstje van te ziene films) wat volgens mij gedeeltelijk bijdraagt aan het resultaat van deze film. Iedereen staat sterk te spelen (Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman,...) maar als er 1 iemand de show steelt dan is het wel Tom Cruise die op meer dan overtuigende wijze gestalte geeft aan de zelfverklaarde seksgoeroe Frank T.J. Mackey.

Deze film is een echte topper dus als je de kans hebt, moet je ze zeker grijpen. Granted CR's seal of approval!

Uitgelezen: George Orwell - Animal Farm (EN)
Zoals al eerder aangehaald: Aalsterse bib zuigt. Dit was een of andere afgeslankte studentenversie die slechts 107 pagina's telde. Still an enjoyable read though.
Beluisterd: Leonard Cohen - Ten new songs, Bad Astronaut - Houston, we have a drinking problem, A.F.I. - Sing the sorrow, OutKast - Speakerboxxx/The love below, Curtis Mayfield - Superfly, Beastie Boys - Ill communication, VA - Cafe Del Mar, Vol.9, Moxy Fruvous - Wood