vrijdag, januari 09, 2004

Ka-boom, a rat-tat-ta (x.y.u.)

Deze middag Mellon Collie van de Pumpkins nog eens van onder het spreekwoordelijke stof gehaald - spreekwoordelijk aangezien ik al mijn cd's in mp3 op mijn HD heb staan. Mellon Collie is de dubbelaar van de '90s wat mij betreft...ook al staat het door zijn formaat in de schaduw van Siamese dream. Siamese dream mag dan wel "Disarm" hebben maar het heeft geen "Bullet with butterfly wings", "1979" of "Bodies" en zo kan ik er nog wel een paar opnoemen. Soit, het tromgeroffel van "Tonight, tonight" werd nog maar net ingezet of het werd al overstemd door een zware donderslag. Bij onweer ben ik niet snel geneigd om allerlei apparaten en kabels uit te trekken maar deze middag was het anders. Nadat de elektriciteit in 5 minuten tijd 2 keer was uitgevallen (fortunately no hardware was damaged), leek het me toch maar beter alles eventjes uit te schakelen. Ik kon gerust wel ff zonder muziek want er was toch niks van te horen. Hagelbollen vielen en bleven maar vallen en de straat zag al snel wit. In plaats van vakantiefotootjes te trekken van Mars zouden ze beter eens nagaan waarom maart plots in januari valt. Wetenschappers...

Beluisterd: Entombed - Left hand path, Dying Fetus - Purification through violence, Supergrass - I should coco, De Portables - Girls beware, The Beatles - Abbey Road, The Smashing Pumpkins - Mellon Collie & the infinite sadness, Miles Davis - Kind of blue, Explosions in the Sky - Those who tell the truth shall die, those who tell the truth shall live forever