dinsdag, januari 13, 2004

QM2

Ongetwijfeld zal iedereen van jullie wel bekend zijn met "Keeping up appearances" aka "Schone Schijn". Vaste begrippen in de reeks zijn "sister Violet with the Mercedes, sauna, swimming pool and room for a pony", de vele "candlelight suppers" en andere termen die "the Bucket woman" bij de upperclass zouden moeten indelen. Het is een van haar stille dromen om ooit eens een cruise te maken op de QE2 (voluit de Queen Elisabeth 2) het meest notoire en luxueuze cruiseschip. Maar dat is nu allemaal verleden tijd want nu is er de QM2 oftewel de Queen Mary 2.

De QM2 is het grootste, duurste en meest luxueuze cruiseschip dat voortaan rondvaart op de aardse oceanen. Aanwezig op de QM2 zijn onder andere 14 bars, 10 restaurants, 5 zwembaden, 2 showzalen en ongetwijfeld nog een volledig winkelcentrum for the rich and the filthy rich. Een Vlaamse "cruise-liefhebber" (lees: stinkend rijke vijftiger) wist ons te vertellen dat het helemaal niet zo onbetaalbaar was als het leek. Volgens hem kon je al meegaan voor zo'n 1200 Euro, iets wat hem een schappelijke prijs leek...en waarom zou het ook niet? De facelifts van zijn bruingeschminkte vrouw zullen zeker niet half zo goedkoop zijn uitgevallen. Het duurste model van kamer was zeer in trek en te verkrijgen voor zo'n luttele 29000 Euro per week, omgerekend meer dan 1 miljoen oude beffers. Als ik zulke bedragen hoor, stel ik mezelf 2 vragen:
1. Wat maakt het de moeite om meer dan een miljoen op een week tijd te spenderen in een varend hotel annex winkelcentrum?
2. Vanaf welk bedrag begin je een totaal besef van waarde te verliezen?

Geef mij dan liever maar een reis zoals ik een paar jaar geleden ondernomen heb met een paar vrienden: Praag en het Reuzengebergte gedurende 10 dagen met een budget van 15000 befkes (inclusief vlucht). Eerstvolgende reisbestemming die ik wil aandoen is Schotland (en nadien nog Ijsland, Scandinavi?, Canada en Australi?) maar wegens uitputting van mijn geldelijke liquiditeiten zal dit ten vroegste voor volgend jaar zijn. Mensen die ook van plan zouden zijn, kunnen altijd hier wat tips opdoen.

Beluisterd: The Rolling Stones - Sticky fingers, The Swords Project - Entertainment is over if you want it (hier volledig te beluisteren in stream), Dick Dale - King of the surf guitar: The best of Dick Dale, Antimatter - Unreleased 1998-2003 (gratis en legaal downloadbaar)