woensdag, januari 21, 2004

CR goes multiplayer: Part 3 - schwein Hunden

Wat vooraf ging...

Het was in de zomer van 2001 dat de fun factor van Counterstrike gestaag afnam en ik op zoek was naar een andere shooter, bij voorkeur eentje waar ik beter in was...enkel met spelinzicht leg je geen mannetjes neer. Als mijn geheugen mij niet bedriegt, las ik in augustus 2001 een newspost op het toenmalige Shrimpwars dat er werd begonnen met een laddercompetitie voor een nieuwe en veelbelovende mod van Half-Life: Day of Defeat, een WWII shooter waarbij de allies het opnamen tegen de axis.

Day of Defeat bood me alle fun die CS me niet meer bood...het had een iets moeilijker leercurve maar was veel minder saai en de maps waren minder lineair opgebouwd dan in CS. Het spel lag me wel en al snel kon men mij regelmatig aantreffen op Belgische en Engelse DoD-servers. Maar alleen is maar alleen en ik zag me niet in staat een volledige DoD clan bij elkaar te recruteren waardoor ik mijn toevlucht zocht tot het "clan zoekt speler/speler zoekt clan"-systeem van Shrimpwars. Er volgden twee reacties: eentje van een clan waar ik later nooit meer van gehoord heb en eentje van Obsessed, clanleader van schwein Hunden. En in principe is de rest geschiedenis...

Van bij het eerste gesprek klikte het meteen met Obsessed en de rest van de clan (stub, jongtan, maes,...). Trouw aan onze Duitstalige naam werd er gespeeld onder de naam van Duitse bekenden: Ranzi, Himmler, Konig,... . Zodoende speelde ik voortaan onder [-sH-]Herr Von Rundstedt.
In de laddercompetitie ging alles vlot en we waren de ongeklopte nummer 1, ook al begonnen we meer en meer moeite te krijgen met het sterke RuLeMode (aka RLM). Zo staat nog steeds de war tegen RLM op de map snowtown in mijn geheugen gegrift...ik tesamen met jongtan aka Herr Wienerschnitzel zij aan zij, bibberen en beven aan de laatste vlag en maar hopen dat de versterking er zou zijn vooraleer iemand van RLM komende uit de sewers ons te snel af zou zijn. Alle wedstrijden die we toen officieel gespeeld hebben, hebben we gewonnen (RLM, BP, iT,...you name them, we've beat them)...iets waar we in een nostalgische bui nog steeds erg trots op zijn :)

Spijtig genoeg doken er meer en meer problemen op binnen de clan. Tot dan toe was er enkel voor de fun gespeeld en van tactics was niet echt sprake. Iets professioneler te werk gaan stootte op verschillende bezwaren. Bovendien begonnen sommigen terug meer en meer TFC te spelen en werd het steeds moeilijker om genoeg volk bijeen te krijgen voor een war. Er werden enkele nieuwe leden aangeworven maar dit kon het tij spijtig niet keren. De clan bloedde stilaan dood en het was zoeken naar mogelijke oplossingen. De oplossing zou uiteindelijk liggen bij de jonge bende van RuLeMode...

To be continued...


Beluisterd: Red Stars Theory - Life in a bubble can be beautiful, Buena Vista Social Club - Buena Vista Social Club, Gorky's Zygotic Mynci - Spanish dance troupe, Red Snapper - Making bones, My Bloody Valentine - Loveless, Knife in the Water - Red river