dinsdag, december 09, 2003

My house is your house and your house is mine

Ishkur's Guide to Electronic Music

Disclaimer: This guide is a non-technical, irreverent critique of electronic dance music. Its purpose is to entertain before it informs. I suppose it could be used as a credited resource or educational primer, but that's not recommended since I made most of it up. Several biases here are celebrated lavishly, because downcasting people for their taste in music is close-minded. Except if their taste in music sucks.

Sommige zullen bovenstaande link misschien wel herkennen vermits die al ongetwijfeld op verschillende fora zal gepost zijn. Het duurt wel ff om alles door te nemen maar de tekstjes zijn soms meer dan de moeite waard alsook sommige van de muziekfragmenten. Zo zijn er onder andere de cultklassiekers "Face down ass up" (House>Booty) en "Ass 'n' titties" (Breakbeat>Ghetto tech), stupid dance mixes van Mike Oldfield, A-Ha, Bryan Adams en Don Henley en er is natuurlijk ook Belgisch bekend volk terug te vinden zoals Lords of Acid, Channel X en Praga Khan (alledrie de groepen zijn opgebouwd rond Maurice Engelen en Olivier Adams).

Om in de house sfeer te blijven, deze vooravond is er op Nederland 1 om 17u10 een overzicht van House in Holland met o.m. 2Unlimited (de eerste bezetting met Anita "nice hooters" Doth), DJ Paul Elstak en Junkie XL.
Ander muzikaal tv-gedoe: om iets na middernacht (0u20) zal er op BBC2 een docu te zien die de relatie nagaat tussen de wapenverheerlijking in de rap en het wapengebruik bij de Amerikaanse jeugd...benieuwd welke conclusies er getrokken worden. Het feit dat handwapens nogal vrijelijk beschikbaar zijn in de VS durft men af en toe wel eens over het hoofd te zien in zulke reportages. Afwachten dus...