woensdag, december 17, 2003

Ouch!

Deze dag begon vandaag redelijk vroeg bij mij. Deze ochtend moest ik me bij de tandarts begeven voor de jaarlijkse controle. Ik besloot pas te ontbijten wanneer ik terug zou zijn...iets waar ik later toch redelijk wat spijt van zou krijgen. Mooi op tijd toegekomen, moest ik eerst een twintigtal minuten wachten in de wachtzaal. Niet dat er veel volk voor me was trouwens want ik was de eerste. Na een tijdje mocht ik dan toch binnen.
Na een inleidende babbel van een goed half uur, besloot de tandarts mij eindelijk onder handen te nemen. Mondje open, spiegeltje erin, eventjes rondkijken, spiegeltje eruit, mondje toe...woot, geen gaatjes! Dus nu hoefde ik enkel maar een halfuurtje meer achterover te liggen en proberen zo weinig mogelijk mijn tong zien vast te krijgen in het afzuigslangetje :)

De vreugde was echter van korte duur: "ah hier heb je toch een gaatje blijkbaar"...oh bugger! In ging de spuit en uit ging het gevoel in de linkerzijde van mijn gezicht. Sinds de ene keer dat ze eens op een open zenuw heeft liggen boren terwijl ik nog onverdoofd was, heb ik zo het gevoel dat ik nu altijd een dubbele portie krijg. Gezien het feit dat ik nogal gevoelige tanden heb, heb ik al meermaals gaatjes gehad in het verleden. Een vulling is dus twee keer niks voor mij. Het enige wat ik echt haat is het eigenlijke poetswerk. Alhoewel ik niet echt pijn voel (ik vind het gewoon serieus irritant), staat het water me dan meermaals in de ogen. Niet dat dit deze morgen opviel...het instrument waarmee water verstuift wordt in je mond bleek verkeerd afgesteld waardoor in plaats van een fijn druppelwolkje stevige liters water in mijn mond en aanliggende streken werden gespoten. Mijn voorhoofd en nek waren kletsnat in no time.

Na een half uur � drie kwartier zat de klus erop en werd ik vriendelijk verzocht 82 eurootjes neer te tellen. Eigenlijk vind ik dat behoorlijk wat geld maar ik kan me niet voorstellen dat iemand uit vrije wil graag in donkere keelgaten neerkijkt of iemand inspecteert op wat hij de voorbije 2 weken heeft gegeten. Nuja, gelukkig is het maar jaarlijks en hopelijk breng ik de volgende 12 maand weer gaatjesvrij door. Ik weet alleszins al dat ik volgend jaar preventief zwaar zal tafelen vooraleer ik op controle ga want ontbijten rond 3 uur 's middags is echt wel afzien.