vrijdag, december 12, 2003

Theme from discotheque

Kriek
Gisteren was het onze tweede deelname aan de muziekkwis in de Onzekere Tijd en we zijn goed op weg om er traditioneel onze tweede te eindigen. Met een score van 113 op 120 op de laatste reeksen konden we niet echt spreken van een wanprestatie. De overwinning werd dan ook zuiver verloren op de mystery guest. Tijdens de kwis werden in totaal 5 tips gegeven ivm de persoon die gezocht werd. De eerste tip was een uitnodiging van George Bush sr. aan de persoon in kwestie voor een celebrity golftornooi, de tweede was een aardrijkskundige vraag ivm Antwerpen, de derde was het feit dat hij 4 vrouwen had gehad, de vierde en de vijfde hadden ze per ongeluk van volgorde verwisseld (het ene was een streepje Limp Bizkit "my way or the highway" en het andere was de song "Young at heart"). Aangezien we de tweede vraag volledig verkeerd hadden (Schoten != Hoboken), was het dus onnozel zoeken op mogelijke personen en hun connecties met de tips.
Nu, het is niet dat we rouwig zijn om een tweede plaats. De eersten bleken een waardebon te krijgen voor een etentje en wie wil er nu zoiets als je ook een fles Liefmans Kriek van anderhalve liter kunt winnen. Damn, I love those alcohol related prizes!
Joyride is van '91...in your face Peet! :)

R&B dancing
Wie dacht dat de vrouwelijke emancipatiebeweging de laatste jaren was verschrompeld tot enkele pseudo-rebelse artikels in de Flair moet dringend eens zijn kop uit het zand halen. Niets is minder waar, beste vrienden! De was, de plas en de strijk mogen dan nog wel tot het takenpakket van de vrouw behoren, de meer aandachtige man zal al gemerkt hebben dat dit een puur afleidingsmaneuver is. De ware strijd is al lang gestreden en beslecht in het nadeel van het zwakke geslacht wat moest het sommige simpeler zielen ontgaan zijn tot op heden nog steeds het mannelijk geslacht is. Het geheime wapen: RnB (eigenlijk heet het urban maar geen kat die er een reet om geeft blijkbaar).
Een noot RnB en geen enkele vrouwelijke kont staat meer stil op de dansvloer. Daar waar wij mannen vroeger vooral enkel werden ingeschakeld voor het zwaardere werk, wordt nu van ons verwacht dat we op elke yo-kreet uit de bol gaan. Newsflash dames: white men can't dance! Als de onderkant al meewil, zitten we nog steeds met twee armen die enkel in staat zijn tot het vasthouden van pinten en hefbewegingen zijn niet onmiddellijk gekend als de meest vlotte dansbewegingen. Dus alstublieft, geef ons toch een paar nummers per avond waar we gezellig op kunnen rondhossen...geezers need excitement too!

and pounding techno music
Een streep techno gaat er momenten best wel in bij mij maar wat Van Biesen afgelopen nacht voor mijn kiezen schoof was me toch wat te taai. Techno is zoveel meer dan een monotone beat...spijtig genoeg vond DJ Jan het niet nodig om dit te bewijzen. Gedurende 5 minuten de bass beetje bij beetje wegmoffelen om dan nadien de knop terug vollen bak open te draaien. Kom kom Jan, dat kan wel wat origineler. De flitsen "Grey day" van Zoot Woman en "On a ragga tip" van SL2 toonden aan dat het inderdaad beter kon maar daar bleef het dan ook bij...too bad.

Niettemin wou ik nog de gastvrouwen Katrijn en Jana bedanken voor een ondanks alles toch wel amusante avond. "Flow" zal het wel zonder mij moeten doen...ik ben dan gaan kwissen.