donderdag, december 04, 2003

Wake up call

9u00: wekker loopt af
9u01: gsm gaat

me: (probeert wakker te klinken) Goeiemorgen met Danny
x: Goeiemorgen, u spreekt met *insert x's name* van het promo team van Roularta
me: (kreunt inwendig)
x: Kent u het weekblad Trends?
me: Ja
x: Leest u het regelmatig?
me: Nee
x: Momenteel loopt er een promotie-actie van het tijdschrift Trends *blablabla* 100 Euro ipv 240 *yaddayaddaya* eerste exemplaar volgende week in de bus met overschrijving *funiculi funicula* mogen wij uw naam noteren op de lijst?
me: Nee, dank u
x: Mogen we soms weten om welke reden u niet verkiest in te gaan op ons aanbod
me: Sorry maar ik heb daar het geld niet voor
x: Ok bedankt, nog een goeie dag verder
*klik*

Dit zou een gewoon telefoontje kunnen zijn om een artikel aan de man te brengen, zij het dat de personen die meestal zoiets proberen uitgaan van enkele verkeerde opvattingen.

Puntje 1: Er zijn 2 categorie´┐Żn studenten: de kapitaalkrachtigen en de niet-kapitaalkrachtigen. De eerste soort laat zijn abonnement meestal door zijn ouders betalen. De tweede soort probeert hetzelfde doch heeft meer kans op falen.

Puntje 2: Studenten lezen doorgaans magazines zoals Humo en degenen die te hypocriet zijn om de Playboy te kopen, nemen dan de Che, Menzo, P Magazine of dergelijke boekjes met veel tetn, enkele dure wagens en "spraakmakende" interviews in. Studentes wenden zich in het slechtste geval tot de Flair ofzo. Een occasionele enkeling leest de Knack en dan nog meestal omdat men op zoek is naar een anderstalig artikel want voor de rest is dat blad zo droog als een scheet in de Sahara.

Puntje 3: Studenten die kiezen voor een richting handelsingenieur hebben niet noodzakelijk een specifieke interesse in economie. Indien ze dit wel hebben, is het zwaar de vraag of ze deze interesse behouden na de cursussen micro-economie, macro-economie, internationale economie en godweet welke andere cursussen economie ik de voorbije jaren nog onder mijn neus heb geschoven gekregen.

Puntje 4: Niemand die niet en gefortuneerd en bedrijfsleider en ouder dan 50 jaar is, heeft interesse in artikels over de rentestijgingen op de markt van Boliviaanse berggeiten, aankondigingen van vetgesponsorde golftornooien, advertenties van Jaguar of Rolex en foto's van de zoveelste receptie met grijzende KMO kaderleden.

Puntje 5: Om 9 uur 's morgens ligt een student in zijn bed. De maatschappij verwacht zelfs dat we dan in ons bed liggen. Buiten een vroege les waar absenties worden gepakt is er geen enkel geldig excuus om voor de middag uit bed te komen. Studenten voor de middag storen is dus niet enkel een zware inbreuk op de Universele Rechten van de Student maar tevens een bewuste aanslag op onze kwetsbare mentale en fysieke gezondheid.

Puntje 6: Studenten die om 9 uur 's morgens wakker klinken aan de telefoon zijn allesbehalve wakker...in het meest positieve geval hebben ze geen kater.

Puntje 7: Ik ben veel te goed voor deze wereld...de eerstvolgende die er misbruik van probeert te maken, betaalt mij een pint