maandag, december 08, 2003

Er is geen bal op de tv...

Het is weer een paar daagjes kalmer geweest. Afgelopen weekend naar Baarle-Hertog/Nassau geweest en gisterenavond toen ik thuiskwam, bleek mijn blogsite niet bereikbaar. De berichtgeving over Baarle laat ik nog ff achterwege...eerst wachten tot de foto's online zijn.

Gisterenavond was ik nogal moe en dacht ik me even voor de tv te zetten maar dat was van korte duur. Blijkbaar was het nationale royaltydag ofzo. Van de eerste 6 zenders die ik passeerde, waren er 5 bezig met berichtgeving over Flip en Matil of over Maxima...nooit te weinig sprookjesvoer voor het monarchistisch aanbiddende klootjesvolk. Niet dat ik in se iets tegen respectieve vorstenhuizen heb (god behoede ons van President Verhofstadt) maar om het nogal plat uit te drukken: hunne kak is ook bruin.
Maxima had blijkbaar een kindje gebaard. Vraag me niet welk geslacht want het enige wat ik eigenlijk te zien kreeg waren Nederlanders die het toch "oh zo eeeeeeeeeeeenig" vonden en het feit dat de prinses haar benen had gespreid was volgens hen wel zeker "een feessie waard" (lees: 3 pilsies en een duivelse kater the day after).
In de berichtgeving over ons eigenste vorstenhuis zag ik Flip en Matil met de koters een boswandeling maken en spontaan schoot "Het loze visschertje" door mijn hoofd. Ze liepen erbij als Engelse jagers ergens halfweg de jaren '30 van vorige eeuw...adel en vrijetijdskledij, het blijft een ramp.
Uiteindelijk heb ik dan maar een paar afleveringen van Red Dwarf op mijn pc bekeken en voor vanavond zit er waarschijnlijk weer niet veel anders op...buiten Little Britain (23u00, BBC2) heeft die oude beeldbuis vanavond maar weinig te bieden. Misschien maar goed dat het kijk- en luistergeld is afgeschaft...

*mod* 1 pint voor den Elen