woensdag, december 03, 2003

The new look

Het kon niet uitblijven...na de kleurboekovergang van Windows 98 naar Windows XP heeft Microsoft besloten om na al die jaren ook eens de layout van Hotmail te veranderen (mijn account is al 6 jaar oud btw). Onwaarschijnlijk zal het visuele weer een of andere onzichtbare evolutie moeten ondersteunen die aan mijn opmerkingsvermogen voorbijgaat. Sommige icoontjes zijn van plaats veranderd, andere zijn wat kleiner geworden...geen onoverkomelijk probleem om aan te wennen. Extra handigheid is zelfs dat je de linkerkolom met je folders kan verbergen. Daar tegenover staat natuurlijk dat er aan de rechterzijde een megagroot en ronduit lelijk msn afbeelding staat die langs geen kant te verwijderen valt. Gelukkig ben ik al lang geen die hard Hotmail gebruiker meer. Ik gebruik die account nog ongeveer enkel als spambox en ik ben zeker niet de enige...zo filtert Hotmail dagelijks meer dan 2,4 miljard spammails! (bron)

En nu we het toch over nieuwigheden hebben...met enige trots kan ik mededelen dat ik, eigenaar van 2 linkerhanden, dit mooie speeltje vandaag operationeel heb gekregen. Niet enkel brengt de plaatsing van deze fancontroller mij een stap dichter bij het bereiken van total geekness (i r t3h pwn!), het zorgt er tevens voor dat mijn extra casefans eindelijk op een aanvaardbaar geluidsniveau draaien. Bijgevolg kan ik in theorie mijn pc 24/7 aan laten staan zonder daarbij mijzelf of mijn huisgenoten te storen in hun dag/nachtrust.
Met de aankoop van deze fancontroller sluit ik ook meteen het hoofdstuk "Hardware" voor een tijdje af totdat er opnieuw genoeg fondsen beschikbaar zijn - enkele harde schijven en een dvdwriter zouden nog handig zijn...en een TFT...en een webcam...en misschien een window in mijn zijpaneel...en een CCFL...en...
U zal dus wel nog een hele poos gespaard blijven van de nodige tech talk. Ain't that nice...

* Addendum voor de minder technische lezers*
Met casefans bedoel ik dus de 3 extra ventilators die ik een tijdje geleden in mijn computerkast heb gestoken. Met behulp van de fancontroller kan ik de snelheid regelen van deze ventilators en bijgevolg ook de geluidsproductie ervan (hoe trager ze draaien, hoe minder lawaai ze maken).