vrijdag, december 26, 2003

Exit 2003 (1)

Voor de mensen die weinig besef van tijd hebben of vergeten zijn hoe onze gregoriaanse kalender precies ineensteekt, zal het misschien een verrassing zijn maar 2003 zit er bijna op. Omdat er in deze laatste dagen weinig te beleven valt mede door volk dat verplicht is naar allerlei familiale schranspartijen te gaan en een nog schraler aanbod van deftige programma's op televisie, zal ik de laatste dagen van 2003 wijden aan een overzicht van en terugblik op 2003.

Als eerste is het misschien eens interessant om te kijken naar mijn eigen blog. Na op verschillende blogs uit te komen bij het zoeken naar lyricsfragmenten, besloot ik aan een eigen blog te beginnen. Aangezien ik toen (en nu eigenlijk nog steeds niet) geen kaas had gegeten van php ging op zoek naar een handige tool om toch aan de slag te kunnen gaan. Blogger leek het ideale middel te zijn om op eenvoudige wijze mijn ei kwijt te kunnen. Mijn eerste blogpost verscheen op 16 augustus onder de titel "It's new, it's basic, it's here". Op dat ogenblik had ik nog totaal geen idee wie er zoal langssurfte en in welken getale dus enkele dagen later gooide ik NedStat op mijn site.

Op een goeie 4 maand tijd zijn er hier 3000 mensen langs geweest. Het hoogste aantal was 62 bezoekers en het huidige all time low staat op een schamele 2 bezoekers. Van de meeste van mijn bezoekers weet ik wel wie ze zijn alhoewel er natuurlijk uitzonderingen zijn. Het geval "Clic" zal wel al meer dan genoegzaam bekend zijn maar zo heb ik nog onder andere volk op bezoek gehad van de Vlaamse Media Maatschappij (al uw ex-Missen zijn steeds welkom bij mij!) en zelfs een delegatie van de Antwerpse Gasthuiszusters (aan uw missen heb ik geen boodschap, dankuwel). Ook over de landsgrenzen heen wordt er wel eens naar deze blog gesurft...aan kop staan Nederland, de US of A en Sloveni´┐Ż (hi Crpy \o/ ) maar ook exotischer landen zoals Japan, Spanje en Nieuw-Zeeland (how's them sheep, boys?). Bij deze wil ik iedereen nog eens bedanken die hier bewust of onbewust is verzeild geraakt.

Tot slot een persoonlijk overzicht van de 5 posts die ik het afgelopen jaar het leukste vond (om zelf te schrijven, de reacties die erop kwamen,...)

1. Aarschot - 14 november
2. Wake up call - 4 december
3. Donderdagavond TV-avond - 24 november
4. Clic Revisited - 16 december
5. It's shopping Jim but not as we know it - 14 september

Funny detail is dat deze week Cakeman op #musicpages begon over het feit dat ze rijstroken zouden moeten invoeren in winkelstraten. You know where you've read it first, kids!

Voor de volledigheid nog even vermelden dat het comment systeem van Blogspeak al aanwezig is sinds 10 augustus. Ik zou de mensen willen bedanken die er de voorbije maanden gebruik van gemaakt hebben...altijd leuk om wat feedback te hebben. Bij deze staan de comments weer ter beschikking om te zeggen wat jullie de 5 leukste, grappigste, interessantste en andere -ste adjectieven posts vonden van het afgelopen jaar