dinsdag, maart 09, 2004

1-2-3

Omdat ik soms wel eens grappige of spitsvondige dingen vergeet op te schrijven, volgt hier voor de zoveelste maal een kleine opsomming van oninteressante feiten:

1. Het sterk geprezen "The Office" dat gisteren aan zijn eerste vertoning toe was op Canvas wist me - om het zacht uit te drukken - allesbehalve te boeien. Ik zou zelfs meer zeggen, het was ronduit saai en slaapverwekkend. Dan moet ik zeggen dat ik "Het eiland", dat verschillende parallellen met "The Office" vertoont, veel geslaagder vind...niet dat "Het eiland" zo heel super is, daarvoor is het niveauverschil tussen de afleveringen onderling net iets te groot.
Ook al keek in het verleden weinig televisie, ik begin stilaan de indruk te krijgen dat ik het wel zowat heb gehad met dat medium. Er loopt geen enkel programma meer waarvoor ik ook maar vijf minuten later van huis zou vertrekken of waar ik de videorecorder voor zou programmeren. Ligt het werkelijk aan het televisie-aanbod of word ik gewoon oud?

2. Het fantastische Room 101 van Paul Merton heeft nu ook een Vlaamse variant met - godbetert - Jo Van Damme als presentator. Ongetwijfeld zijn er de nodige marktonderzoeken en brainstormsessies gehouden in de Censydiam headquarters om het programma te voorzien van een passende titel. Joost mag dan ook weten waarom ze uiteindelijk bij een sullige Suske & Wiske alliteratie zijn terechtgekomen als "De Porseleinen Pony". Andere alliteraties die meer in de pipi-richting gaan zouden beter aansluiten bij mijn mening over de Vlaamse versie maar wegens mentale moeheid ga ik ze hier niet beginnen opsommen.

3. Sinds ik het RLM tijdperk gecoverd heb in mijn multiplayer kroniek is het gezaag over een volgend deel raar genoeg sterk afgenomen :) Niettemin zal er in de loop van deze week nog een vijfde deel verschijnen en het deel dat daarop zal volgen, zal mogelijk ook in het Engels verschijnen (for all my oAo friends).

Beluisterd: David Bowie - The man who sold the world, Miss Kittin - Electroclash, Ambulance Ltd. - Ambulance Ltd. EP, Dntel - Life is full of possibilities, Dropkick Murphys - The gang's all here, Embrace - The good will out