maandag, maart 15, 2004

CR goes multiplayer: Part 5 - Inbetween

Na de breuk van RuLeMode had ik niet direct zin om in een andere clan te stappen. Bijgevolg kon ik weer volop trainen op public servers. Omdat ik sinds mijn begindagen in Day of Defeat steeds met hetzelfde wapen had gespeeld (thompson bij de allies, mp40 bij de axis) besloot ik wat variatie te brengen in mijn wapengebruik en maakte dan ook dankbaar gebruik van de optie "random class". Door deze optie wordt er willekeurig een class voor je uitgekozen naargelang de verdeling van de classes binnen je team. Hoewel ik hierdoor wel regelmatig spawnde als machinegunner, had ik na een verloop van tijd toch wel genoeg met de andere wapens kunnen spelen om ze goed onder de knie te krijgen...zelfs die proppenschieter van een Greasegun. Het zou evenwel nog een hele tijd duren vooraleer ik die opgedane vaardigheden in clanverband kon gebruiken. In die periode die ongeveer een half jaar duurde, had ik echter ook mijn bezigheden op andere vlakken.

Vooreerst hadden we voor de fun onder mijn leiderschap met een paar mensen van RLM en Dragonsworn een Tetrinet clan opgericht onder de welklinkende naam TETN, voluit The Eleet Tetrinet Noobs. We speelden voornamelijk onderling tegen elkaar maar namen ook deel aan een 3vs3 tornooi dat georganiseerd werd door Tetrichamps. Uiteraard maakten we geen schijn van kans maar het was dan ook allemaal puur voor het plezier.
Daarnaast was er nog steeds Day of Defeat waar ik via Obsessed aan verschillende projecten meewerkte: de Telenet admin crew, Team Belgium, dayofdefeat.be (oudere versies), zijn Shoutcast-uitzendingen van internationale wedstrijden, etcetera.

In het najaar van 2002 begon het terug te kriebelen om in clanverband te spelen. Obsessed was iets sneller tot dezelfde conclusie gekomen en had zich aangesloten bij TFA ("The Flemish Army"). Vermits ik ongeveer enkel Obs kende binnen die clan twijfelde ik of ik wel zou joinen. Zelfs een goed gesprek met Panzerfaust aka Panzer wist me niet over de streep te trekken...deels omdat ik nogal onwennig stond tegenover sommigen van TFA en deels omdat er een alternatief was.
Eerder die week had ik immers een war meegespeeld met oAo ("over All opponents") tegen TWR ("The White Rose") wat niet geheel tegen de verwachtingen in resulteerde in een stevige pandoering. Niettemin was de sfeer binnen de clan zeer positief en ontspannen en uit sympathie bleef ik wat rondhangen op hun irc kanaal. Uit de gesprekken die ik met hen had, bleek dat oAo nog geen volwaardige clan was...ze hadden op dat ogenblik slechts 4 vaste leden. Toen enkele dagen later ongeveer duidelijk was dat Yeah de overstap van zijn toenmalige clan naar oAo zou maken, was mijn beslissing gemaakt: in plaats van een bestaande clan te joinen zoals in het verleden, zou ik nu de kans krijgen een clan mee op te bouwen.

To be continued...

Beluisterd: VA - 100% Dyanmite: Ska, soul, rocksteady & funk, Beastie Boys - Hello nasty, Air - Moon safari, Coldplay - Parachutes, Godspeed You black Emperor - Lift yr skinny fists like antennas to heaven, Lou Reed - Berlin, Funeral for a Friend - Casually dressed & deep in conversation, Dopplereffekt - Gesamtkunstwerk, Magnolia - OST, Pink Floyd - A saucerful of secrets, The Libertines - Up the bracket, Pissing Razors - Where we come from