dinsdag, maart 16, 2004

Op de prairie?!

"All the faces, all the voices blur
Change to one face, change to one voice"

The Cure - Charlotte sometimes

Naast problemen met het korte termijngeheugen die meestal te wijten zijn aan tijdelijke alcoholische factoren, begin ik de laatste tijd meer en meer te merken dat ik problemen heb met dingen te onthouden op middellange en lange termijn...zoals gisteren bijvoorbeeld toen ik verderschreef aan mijn Multiplayer Chronicles. We staan er niet altijd bij stil maar ons brein vervormt, verdraait, verbloemt en vergeet nu eenmaal dingen en spijtig genoeg hebben we daar zelf weinig controle over. De jaren lijken ook voorbij te vliegen als je eens nagaat wanneer bepaalde feiten zich hebben voorgedaan. Ik vermoed dat dit onlosmakelijk verbonden is met het ouder worden.

Daarom een oproep aan alle helderen van geest die me kunnen helpen met het volgende: "Op de prairie!" is een van de gekendste uitroepen uit - ik vermoed - Schalkse Ruiters. Een pint (of warme chocomelk) voor degene die me de gehele context nog eens uit de doeken wil doen in de comments want ik zit er nu al een week mee in mijn hoofd en ik kan me er ongeveer niets meer bij voorstellen buiten het feit dat het iets met seks (of zaadlozingen?) had te maken.

Over herinneringen gesproken trouwens, ik kan me niet meer herinneren of ik nu 1, 5, 10 of 100 afleveringen heb gezien destijds van Bananasplit maar de man die verdomd veel op Luigi de groene loodgieter uit Super Mario Bros leek, Ralph Inbar, is niet meer en mag voortaan vanop een hoge wolk zijn verborgen camera opstellen.

Beluisterd: The Feelies - The good Earth, Eels - Shoothenanny!, Belle & Sebastian - Tigermilk, Explosions in the Sky - How strange, innocence, Lambchop - Hank, Interpol - Turn on the bright lights