woensdag, maart 31, 2004

Paperassi!

Binnen minder dan een maand word ik 25 jaar en het bereiken van de kwarteeuw gaat niet enkel gepaard met een toenemend aantal grijze haren en verminderende oogcapaciteiten maar tevens met wat paperassenwerk en lokettenaanschuiverij. Ziekteverzekering, bankrekening en dergelijke meer blijken stilaan hun versheidsdatum te overschrijden en daarom moet ik de baan op.

Vandaag was het tijd voor de ziekteverzekering. In het verleden bestond de truc erin een nummertje te trekken en dan zo precies mogelijk proberen in te schatten wanneer het net niet je beurt zou zijn. In de tussentijd kon je dan rustig een terrasje gaan doen of even een paar winkels binnenlopen.
Gelukkig hebben ze een deel van hun diensten aangepast waardoor de wachtzaal nu niet meer wordt opgevuld door busladingen bejaarden. Het zag er zelfs niet naar uit dat ik lang moest wachten want er bleken maar 3 personen voor mij te wachten. Dat was natuurlijk buiten de bedienden gerekend want na elke klant die ze bedienden, leken ze een pauze in te lassen van 5 minuten waarin ze zich mentaal konden voorbereiden om op het knopje te drukken om het cijfer op de display met 1 te verhogen.

Uiteindelijk was het mijn beurt en kon ik mijn poot zetten onder de nodige papieren. Leuk detail: de omschrijving van mijn statuut heeft de welklinkende naam "Verblijvend in Belgi?". Ok, ik werk nog niet en ik woon nog thuis...no need for rubbing it in!

Morgen is het de beurt aan de bank alwaar ik ga pogen mijn "jongerenrekening" om te zetten naar een "volwassenenrekening" onderwijl zoveel mogelijk verkooppraatjes te vermijden inzake woonkrediet, autoleningen, pensioensparen, beleggingen, huwelijkssparen en nog meer van die onnozele dingen die iemand in mijn situatie niet nodig heeft.

Gelezen: Jack Kerouac - On the Road (EN)
Beluisterd: Miles Davis - Kind of blue, Dire Straits - On the night, Nick Drake - Pink moon, Pearl Jam - Riot act, 16 Horsepower - Hoarse, The Replacements - Let it be, The Beatles - Let it be, The Rolling Stones - Exile on Main St., The Mountain Goats - Live @ Philadelphia (02/03/04), Johnny Cash - American IV: The man comes around, Eels - Electro-shock blues, Moby - Everything is wrong, Nusrat Fateh Ali Khan - Mustt Mustt, Ministry - In case you didn't feel like showing up, Screamin' Jay Hawkins - Cow fingers & mosquito pie, The Charlatans - Tellin' stories, Tom Waits - Alice, Tom Waits - Blood money, Air - Talkie Walkie, Aereogramme - Sleep and release, Guru - Jazzmatazz, Vol. 1, Primal Scream - XTRMNTR, Norah Jones - Come away with me, RZA - RZA as Bobby Digital in stereo, Sum 41 - All killer no filler, The Avalanches - Since I left you