maandag, maart 01, 2004

Gebuisd!

En niet zo een klein beetje, meneer Vanoudenhoven! Gisterenavond passeerde ik voor een eerste maal langs het Rob-rapport en het zal ook wel de laatste keer geweest zijn op die enkele keren na dat ik er uit gewoonte passeer...de 1 is namelijk het ideale cijfer om te beginnen wanneer je het hele spectrum van oninteressante zenders wil doorlopen en geloof me vrij, dezer dagen zijn ongeveer alle zenders oninteressant.

Het Rob-rapport moet nog maar eens een beeld schetsen van de gemiddelde Vlaming alsof wij niks beters te doen hebben dan onze eigen clich?s te bevestigen. Om ff zelf een clich? te lanceren: de Vlaming wil op zondagavond kost wat kost naar tv gapen ongeacht hoe slecht de programma's zijn en geen enkel kijkcijfer zal me daarin ongelijk geven (zie ook het Eurosong-circus). Om het in de woorden van Pablo Francisco te zeggen: "Rob Vanoudenhoven in the same crap you've seen over...and over...and over...again". Het Rob-rapport is het zoveelste "Rob probeert een grappig filmpje te maken"-programma en zijn uiterst beperkte trukendoos is al meer dan genoeg binnenstebuiten gekeerd in vroegere Rob-programma's om het nog leuk of verrassend te kunnen brengen. Raar genoeg blijkt zelfs presenteren hem niet meer al te goed af te gaan...het is ongeveer van Donaat Deriemaker geleden dat ik nog iemand bij momenten zo krampachtig naar de autocue heb weten staren.

De rest van wat ik te zien kreeg, was ook niet al te veel soeps. Jan Hoet mag dan wel een begenadigd spreker zijn, hij is niet de man om een zondagavondprogramma aan op te hangen en zeker niet als het niet over kunst gaat (zij het kunst met de grote K, de kleine K of de k van absolute kut). Ik had zelfs bij momenten de indruk dat ik gewoon naar een slecht acterende Chris Van den Durpel aan het kijken was en dat is voor beide personen geen compliment...laatst heb ik trouwens een stukje uit het "beste" van Chris & Co. mogen ervaren en bijna had ik VT4 een proces aangedaan wegens het bedrieglijk karakter van de titel.

Slotconclusie: Rob zou zich beter beperken tot het opwarmen van het publiek of wat werk achter de schermen. TV1 mag zich ondertussen eens beraden over hun toekomst en nagaan hoelang ze nog kunnen voortborduren op hun bekende gezichten en programma's.

Beluisterd: Explosions in the Sky - Those who tell the truth shall die, those who tell the truth shall live forever, Air - Talkie Walkie, VA - 1x20 (Blue) Music from British Independent Record Companies, VA - 1x20 (Red) Music from British Independent Record Companies, VA - 1x20 (Yellow) Music from British Independent Record Companies