maandag, maart 22, 2004

Kwistatistic

Toevalligerwijs zijn de laatste tijd de kwissen wat bijeen te komen liggen waardoor het lijkt alsof het een fulltime bezigheid is. Gelukkig zijn er een paar kwissen weggevallen/uitgesteld waardoor er geen sprake is van overkill.
Een klein overzichtje:

do 18/3 De Onzekere Tijd, Gent (muziekkwis): zoals gewoonlijk de vaste Jawa's opstelling voor deze kwis (Jos, Peet, Sjannie en mezelve). De Onzekere Tijd kan niet al te veel ploegen zetten en de opkomst bij hun muziekkwis ligt meestal wat lager dus moesten we het tegen 6 andere ploegen opnemen. De hele kwis door was het een nek-aan-nek race voor de eerste plaats tussen ons en een andere ploeg en vooral de laatste rondes werd spannend, temeer daar we een paar domme fouten hadden gemaakt. De laatste ronde was gespeeld en met een maximum score op 7 van de 20 rondes mochten we zeker niet klagen. De punten werden geteld en er werd overgegaan tot een schiftingsronde vermits we ex aequo waren geeindigd op de eerste plaats. Na deze ronde stonden we nog steeds gelijk en een ultieme schiftingsvraag wist ons uiteindelijk de overwinning te bezorgen.

za 20/12 Parochiaal Centrum, Hemiksem (muziekkwis): lichtjes gewijzigde Jawa's opstelling met Wout in de plaats van Sjannie vermits de kwis uitging van collega's van Wout (en ook omdat hij voor het vervoer zou zorgen). De kwis bleek maar 5 rondes te tellen die bedacht werden met volgende titels: Tik-tak, I love the 90s, Holebi's, De jaren stillekes en Fauna & Flora. Elke ronde bestond uit een deel geluidsfragmenten en uit een deel schriftelijke vragen. Vermits het de eerste keer was dat we deelnamen en we van de 27 ploegen nog maar eens de jongste ploeg aanwezig bleken te zijn, was de doelstelling gewoon zo hoog mogelijk te eindigen of alleszins toch boven de ploegen met collega's van Wout in.
De eerste ronde verliep vrij vlot en tot onze verbazing hadden we onmiddellijk de leiding met 1 punt voorsprong op de tweede. Na de tweede ronde liepen we nog eens 3 punten uit dankzij een score van 58 op 60. Mede dankzij Elton John moesten we in de derde ronde een puntje prijs geven van onze leiding. Zoals we al verwachtten, kostte de vierde ronde ons de leiding en overwinning. Met een geen onaardige score van 45 op 60 verloren we 12 punten op onze achtervolgers en die kloof bleek niet meer te overbruggen in de laatste ronde. Niettemin een mooie tweede plaats wat voor mij persoonlijk resulteerde in de aanwinst van 2 flessen Leffe. Hooray for alcohol!

ma 22/3 De Onzekere Tijd, Gent (algemene kwis): deze avond spelen we voor de eerste maal met een nieuwe plaatsvervanger, zijnde Peter, die normalerwijze een van onze tegenstanders is als lid van de Beterweters maar wegens omstandigheden deze keer deel uitmaakt van ons team ter vervanging van de immer sexy Sjannie. Een derde plaats zoals vorige keer zou meer dan mooi zijn. Het resultaat vind je morgen terug bij het kwisoverzicht.