dinsdag, maart 23, 2004

De beter- en de slechterweters

Voor diegenen die de kwispagina nog niet gecontroleerd zouden hebben, de verhoopte derde plaats op de algemene kwis in De Onzekere Tijd is er niet gekomen...evenmin als een vierde of vijfde plaats.

Vanuit persoonlijk standpunt waren er veel te weinig vragen die me lagen. Gelukkig hadden we onze interim-speler Peter de Beterweter die het in positieve zin wel regelmatig beter wist dan ons. Onze slechte plaats was dan ook een beetje onterecht en viel voornamelijk te verklaren door enkele slechte rondes en het niet vinden van de mystery guest bij de "fil rouge". Waar we anders nog een 9 op 15 bijeen weten te sprokkelen op een moeilijker ronde, moesten we het nu met veel minder stellen. In de nu al legendarische ronde rond het thema "De boerenkalender" wisten we als gezonde stadsjongens zelfs de volle 0 punten te behalen...weten wij veel welke maand de fruitmaand is en welke de looimaand etcetera.
Bij de rode draad misten we enkele letters en hadden we er zelfs een paar verkeerd waardoor het wel zeer moeilijk werd om met een tiental letters een bekend persoon te vinden van 15 letters. Een uiteindelijke tip over de initialen van de persoon maakten ons niet veel wijzer....fucking Reginald Moreels kostte ons alzo nog eens 20 punten. Gelukkig wisten we nog net boven "De Flikken" te eindigen waardoor een complete afgang nog net vermeden kon worden.

Na het drukke kwisprogramma van afgelopen voorjaar zal het er een tijdje rustiger aan toegaan. De eerstvolgende kwis is pas binnen een goeie maand...tijd genoeg dus om in de tussentijd de hersencellen een beetje te laten afkoelen en eens een gewonnen fles alcohol open te trekken. Sante!