woensdag, september 08, 2004

Het seizoen is weer geopend

En meer bepaald het kwisseizoen. Niet dat we meedoen in kwiscompetities maar in de zomer wordt er al sneller een BBQ dan een kwis georganiseerd dus als we nog wat onnodige kennis willen opdoen en tentoonspreiden dan gebeurt dit buiten de zomermaanden.

Afgelopen zaterdag trokken mijn vrienden naar Hofstade voor de jaarlijkse scoutskwis alwaar zij in mijn afwezigheid wederom zouden strijden voor een goedgevulde bierkorf. Spijtig genoeg strandden ze op een onterechte tweede plaats. Het fijne van die onterechtheid ging me deze avond nog volledig uit de doeken gedaan worden tijdens het badmintonnen maar het zou met een zeer bedenkelijke beslissing van de jury te maken hebben (zie onderstaande conversatie).

CR: oh, bierkorf gewonnen?
Peet: nee
Peet: alleen de eerste
Peet: :(
CR: miljaar
Peet: ja, vooral omdat we dus eigelijk gewonnen hadden eee
Peet: volgens hen was het ene Fons Brechtenbach wiens BR Van Branteghem had gebroken
Peet: terwijl wij Fons Brydenbach hadden geantwoord
Peet: het juiste, trouwens
Peet: maja
CR: idd, Brechtenbach is geen naam om records te verbreken
Peet: vwalla
Peet: fons brechtenbach bestaat volgens het internet zelfs niet
Peet: :-)
Peet: maar als gij hem eens vermeldt op uwen blog, dan wel!
Peet: :-)

Het kwisoverzicht is ondertussen weer wat aangepast met de toevoeging van enkele komende kwissen. Van zodra er meer info beschikbaar is, komen daar ongetwijfeld nog de kwis in de Safir en de retemoeilijke kwis in Lokeren bij.

Volders is trouwens weer opnieuw van start gegaan met een nieuwe reeks van zijn moeilijke maar daarom niet minder succesvolle muziekkwis. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op Muziekquiz.be.

Tot slot vermits ik toch over kwissen en alcoholische prijzen bezig ben: een fles anderhalve liter Liefmans Kriek...Jos, zegt u dat iets?

Beluisterd:
Dire Straits - On the night
Deftones - Be quiet and drive (far away) (L)