zaterdag, september 11, 2004

TMF Awards pronostiek (2)

Beste zanger nationaal

Genomineerden:
Koen Wauters
Jasper Steverlinck
Koen Buyse
Joost Zweegers

And the winner is: Joost Zweegers

Koen Wauters is altijd al redelijk beperkt geweest qua zangtalent. Bovendien is het allang duidelijk dat Clouseau het meer van televisieprésence moet hebben de laatste jaren dan van goeie nummers ("Vanbinnen" anyone?). Jasper Steverlinck heeft een godenstem. Spijtig genoeg zingt hij met de passie van een keukenvod. Koen Buyse kan ook redelijk wat tonen aan maar zijn stem is niet gevarieerd genoeg om me lang genoeg te kunnen boeien. Zweegers tot slot mag soms dan wel eens zagen, de man kan gelukkig ook goed zingen. Zelf zou ik dus voor Zweegers kiezen maar ik vermoed dat de populariteit van Zornik stokken in de wielen zal steken.

Beste zanger internationaal

Genomineerd:
Usher
Marco Borsato
Robbie Williams
Justin Timberlake

And the winner is: Robbie Williams

Usher schmusher bis: nummer one to the three in een rnb dozijn. Marco Borsato maakt nog steeds muziek dus laten we hem niet te veel aanmoedigen met prijzen of we zitten er voor altijd mee opgescheept. De beslissing van de tweestrijd Robbie vs Justin zal ongetwijfeld vallen in het bakvissencontingent van de stemmers. Voorzover ik me kan inleven in een puberende 13jarige kEiLeUkUh meid vermoed ik dat Justin net iets hoger staat op de ladder van hotness en bijgevolg ook op zanggebied. Mijn 25-jarige ik daarentegen geniet meer van de entertainmentskwaliteiten van Robbie Williams. I hope this doesn't affect my street cred!

Beste zangeres nationaal

Genomineerden:
Natalia
Kate Ryan
Sarah Bettens
Belle Perez

And the winner is: Natalia

Ik heb niks gezien van het Idool-avontuur van Natalia en dien me dus te baseren op de 2 singles die ik van haar ken en het geluid dat tot in onze tuin waaide toen ze deze zomer in Aalst optrad. Op basis daarvan meen ik toch te concluderen dat ze een zeer krachtige stem heeft waarmee ze heel wat genres en toonaarden aankan. Dit in tegenstelling tot Kate Ryan waar ik me niet over uitspreek zolang ze geen eigen single uitbrengt. Sinds "Almost happy" is zelfs de scoutsmens in mij de stem van Sarah Bettens beugeraakt...legt uzelf maar een grappige link tussen lesbiennes en muziek zonder ballen. Tot slot is er nog Belle Perez over wiens zangtalent ik me niet ga uitspreken omdat ik binnen de kortste keren toch teveel lichaamsdelen zou opnoemen. Maar ze kan dus ook zingen.

Beste zangeres internationaal

Genomineerden:
Britney Spears
Christina Aguilera
Anastacia
Avril Lavigne

And the winner is: Christina Aguilera

Britney moet het vooral van de grooves en de productie hebben (Slave 4U, Toxic,...) en uiteraard ook van rondvliegende lichaamsdelen. Haar zang is echter beperkt. Christina Aguilera heeft de voorbije jaren zo hard mogelijk geprobeerd het stoute en lelijke eendje uit te hangen waardoor de mensen minder op de zang zijn gaan letten. Maar neem het van mij aan, ons Christina kan er wat van. Wie er ook wat van kan is Anastacia die een nogal soulgetinte stem heeft. Bij haar ontbreken echter de ballen soms waardoor ze volgens mijn mening Christina moet laten voorgaan. En dan last and certainly least: miss Lavigne. Meer uitleg hoeft daar niet bij denk ik.

Meest belovend nationaal

Genomineerden:
Leki
Nailpin
Silverene
Gabriel Rios

And the winner is: Gabriel Rios

Als ik me niet vergis, is deze categorie vorig jaar gewonnen door Brahim so don't get your hopes up. Leki is beloftevol omdat ze het zusje is van Ya Kid K. Veel meer referenties zijn er niet maar dat hoeft ook niet als je de zus bent van een van de grootste (en kortstondigste) hitmachines uit de Belgische muziekgeschiedenis. Nailpin is poppunkpop extra light oftewel harde gitarenmuziek voor 5-jarigen. Silverene staat geklasseerd onder onnodige Fleetwood Mac covers met bijhorende debiele clip. Gabriel Rios zou normaal dus met beide vingers in de neus moeten kunnen winnen.

Meest veelbelovend internationaal

Genomineerden:
Maroon 5
Franz Ferdinand
Jamelia
Christina Milian

And the winner is: Franz Ferdinand

Maroon 5 had de single "This love" en bij mijn weten verder niks...1 grijsgedraaide hit mag dan wel voer zijn voor grote porties promotalk vanuit de industrie, belovend is het alleszins niet in mijn ogen. Franz Ferdinand is nu al ongeveer uitgeroepen tot groep van het jaar en gelukkig komt het einde van het jaar steeds dichterbij want het begint een beetje te erg te worden. Franz Ferdinand is goed, laat dat gezegd zijn, maar niet super. Het is dus afwachten wat de toekomst brengt maar ik kijk er alleszins naar uit. Jamelia is belovend in die mate dat sommige van haar songs geschreven worden door Chris Martin van Coldplay. Voor Christina Milian tenslotte kwam er Google aan te pas. Ik had er nog niets van gehoord en ik vermoed dat dit ook zo zal blijven in de toekomst.

Beluisterd:
Rogue Wave - Out of the shadow
Anne Clark - Sleeper in Metropolis (L)