donderdag, september 16, 2004

TMF Awards pronostiek (4)

Beste rock nationaal

Genomineerden:
Soulwax
Nailpin
Janez Detd.
Zornik

And the winner is: Janez Detd.

De Belgisch rockscene is zoveel groter, rijker en uitgebreider dan deze 4 bands maar goed, here we go. Soulwax heeft jaren stilgelegen maar is recent met nieuw werk op de proppen gekomen. "Any minute now" (de single) klinkt niet slecht maar over de cd heb ik al heel wat gemengde reacties gehoord. Nailpin is a total waste of everything for everyone. Tijdje geleden dat ik ondertussen nog iets gehoord heb van Janez Detd. maar aangezien het een hele poos geleden is dat ik Bram nog een chocomelkske heb zien komen leegslurpen in de Cosa vermoed ik dat ze wel druk in de weer zijn. Zornik: zie eerder. Vermits vriendjespolitiek me ook niet vreemd is, stem ik voor Janez Detd. ook al zal de award hoogstwaarschijnlijk naar Zornik gaan.

Beste rock internationaal

Genomineerden:
Evanescence
The Rasmus
Linkin Park
Muse

And the winner is: Linkin Park

Dit wordt weer zo'n best of the worst keuze. Een nu metal band met aan het hoofd een semi-goth wijf, blijkbaar verkoopt het. The Rasmus komt uit het land der 1000 meren...which is nice, genoeg plaatsen om een lijk te dumpen. Linkin Park krijgt mijn stem omdat ik het Muse niet gun. Argumenteren kan soms zo simpel zijn.

Beste DJ nationaal

Genomineerden:
2 Many DJs
Marco Bailey
DJ Wout
Buscemi

And the winner is: 2 Many DJs

Ik ben zowat op mijn 16 gestopt met het hele DJ-gebeuren te volgen. Toendertijd waren er tenminste nog deejays met ronkende namen zoals Phi Phi, T.C. en The Fly. Dezer dagen moet je het doen met DJ Frank, Fons en Flipe bij wijze van spreken.

Volgens velen zouden de Dewaele broertjes al wat eerder mogen gestopt hebben en ik ben niet de enige die ze verantwoordelijk acht voor een hele reeks minderwaardige 2MD-klonen. Maar los daarvan is hun platenkeuze op sommige ogenblikken subliem en het blijft catchy muziek. Marco Bailey roept bij mij herinneringen op van schoolgangen uit lang vervlogen tijden waar we tijdens de leswisselingen doorliepen, gezamenlijk het deuntje van Sniff fluitend. Verder ken ik niets van de mans kunsten. Ongeveer hetzelfde geldt voor DJ Wout die als ik het goed voor heb de broek draagt in Sylver. Latin house en aanverwanten zijn nooit mijn meug geweest dus helaas pindakaas, Dirk Swartenbroeckx aka Buscemi.

Beste DJ internationaal

Genomineerden:
Tiesto
Roger Sanchez
Armin Van Buuren
Paul Van Dyk

And the winner is: Tiesto

Kan je het een mens kwalijk nemen dat ie soms stemt op de bekendste namen? Het web krioelt van de DJ livesets en ik weet dat Van Buuren en Van Dyk zeer populair zijn in dat wereldje. Ik heb echter noch zin noch bandbreedte om al die dingen te gaan beluisteren. Sanchez ken ik nog van zijn hitje "Another chance" maar de rest van dat album stelde maar weinig voor en dat was dan nog gemaakt op een ogenblik dat ie hoger stond aangeschreven dan nu. Nee, geef me dan maar Tiesto ook al is die nogal not done in redelijk wat kringen. Zijn graad van commerciƫle trance zal me aan mijn reet roesten.

Beluisterd:
The Arcade Fire - Funeral
Placebo - Burger Queen Francais [L]